BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,61
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. május 4. 19:16
  • fókusztávolság: 50mm
Rántott halfilé burgonyapürével

Első ilyen jellegű fotóm, kíváncsi vagyok, Nektek hogy tetszik! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2009. május 12. | 20:43 | szami55

Szia! Nekem tetszik a kép. Jó a kompozíció, szépek a szinek és talán szűk képtér sem baj. Amit viszont nem találok jónak az az élesség. Egy ilyen jellegű fotónál a tálon lévő étel teljesen legyen éles.
Ha szándékos az életlenség, akkor annak inkább hátul kellene lennie.
Üdv.

Kerál válasza:
igen, ezt már én is így gondolom. köszönöm!

2009. május 10. | 11:03 | Széll.úr

Az étel unalmas, jellegtelen.
A leg fontosabb, ételfotónál a téma kidolgozottsága! Csak ezután jön a technika...

A dof-al való próbálkozásod viszont korrekt!
Jelenleg gyakori, a modern ételfotóknál, akár a tilt shift obik használata is! Tehát a roppant szűk mélység, és az is hátulra helyezve, mintegy "belemászunk a képbe" érzékeltetés véget...

Kerál válasza:
köszönöm.

2009. május 10. | 10:49 | aknilh

igazából azon kívül hogy finom lehet nekem nem tetszik, de jó hogy a rántót.... az éles az a lényes a mellékes meg a köret ami nem éles ez tetszik.

Kerál válasza:
(:

2009. május 8. | 21:53 | paricsigy

Fincsi fotó... Megéheztem.Remélem benne lesz valamelyik szakácskönyvben.

Kerál válasza:
ennyire azért nem jó, de nagyon jól esett :) köszönöm

adott pontszám: 3,5
2009. május 5. | 20:53 | h.rom

A színeket némiképp túlhúzottnak látom. Valamint a burgonyapüré, a citromok túlexpósak, ugyanakkor a díszítésül használt zöldség alexpós. A kép nagy részére a részlettelenség a jellemző. Az élesség a két középső citromkarikán van, de ezeken kívül szinte sehol. Egy ilyen képet én minimum f10 körüli, fölötti rekesszel lőnék meg azért, hogy minél több éles részlet legyen rajta. nagyobb gondot fordítanék a világításra, derítésre is. Ajánlom figyelmedbe Oszta ételfotóit, számomra azok a képek a mértékadók. Az ő maximalizmusa mellett nekem ez a kép nem ér 4 pontot. Sajnálom.

Kerál válasza:
ne sajnáld. köszönöm

adott pontszám: 3
2009. május 5. | 15:35 | Nanuq

Finom ételt választottál, meg is kívántam, guszta a tálalás.
Viszont az élességtartomány nagyon szűk, ennél több éles rész kellene a fotóra. Ráadásul az élesség is a citromkarikákon és az egyik krumplihalmon van. A halon szinte nem is látszik éles pont.
Úgy kellene fordítani a tányért, hogy a hal legyen előtérben és ne a körítés, és nagyobb élességtartományt használni.

Kerál válasza:
Köszi

2009. május 4. | 21:58 | Osztya

Akkor ezek a színek és a kemény kontraszt a gépvázadon van beállítva?

Kerál válasza:
Étkezőben volt lefényképezve, ablakon sütött be a nap + izzó világított felette, és picit rövidebb záridővel fényképeztem.

2009. május 4. | 21:24 | Osztya

Csak röviden, szűk, rövid a Dof, rosszul komponált és túlzóan utómunkázott. Először álljon meg egy kompozíció és azután kellene utómunkával feldíszíteni.
A halszelet elhelyezése sem lett szerencsés.
Javaslom lágyabb és részletgazdagabb tónusok használatát, nagyobb Dof mellett.
Nem pontozom mert gyanítom lehúzná az átlagodat.
osztya

Kerál válasza:
Köszönöm Osztya! Utómunka egyedül tömörítés volt, még vágva sincs :)

adott pontszám: 3,7
2009. május 4. | 21:19 | trebor

az a baj, hogy ezen az oldalon Osztya igen csak magasra tette a mércét ebbe a műfajban
nos ami első sorban nem tetszik a fotón az a nagyon szűk élességi tartomány
a halból is alig éles valami a rizs gombócokról nem is beszélve
én több teret adtam volna neki és a megvilágításon finomítottam volna
habár elég nehéz profi cucc nélkül dolgozni

Kerál válasza:
Krumpli, de a többivel egyetértek :) Köszönöm

adott pontszám: 4
2009. május 4. | 20:22 | ovarnet

A kialakított csendélet tetszik. A tálalás is esztétikus, étvágy gerjesztő.
Viszont túl kicsi a mélységélesség. Főleg az előtérben lévő és életlen burgonya zavaró. Odavonza a figyelmet. Az élesség a hal közepén van, de nem emelsz vele ki semmit sem.

Kerál válasza:
Már bánom, hogy nem kísérleteztem többet, igazából egy ismerősömnek kell majd csinálni pár képet étlapra, és ő kérte, hogy a mélységélesség ilyen legyen. Holnap lesz időm foglalkozni vele (: Köszönöm!

2009. május 4. | 20:02 | Alyssa

Remélem tudtam valamit segíteni én is :) Sok sikert holnapra :)

Kerál válasza:
Igen, tudtál :) Köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2009. május 4. | 19:51 | fitomed

A vágást picit szűknek érzem, a mélységélességet pedig túlzónak. Sok részlet elveszik, a megvilágítás is lehetne valamivel finomabb. Az ötlet egyébként jó, a kivitelezés talán még javítandó.

Kerál válasza:
Hamarosan alkalmazni fogom a tanácsokat! Köszönöm!

adott pontszám: 4
2009. május 4. | 19:46 | bodzaszörp

Szia!!

Szerintem nemlett rossz...
A húst kell mindig előre tenni, mert az a "főétel".
Ha megforditottad volna a tányért, hogy a hal legyen elöl majdnem tökéletes lenne. Igy zavaró, hogy a közelebb eső részek életlenek.
Az élesség és a mélységélesség jo.
Alul én meghagytam volna a tányér peremét, igy eléggé szűk lett a képkivágás.
Felül középen van valami, az nem kellett volna oda.
A szinvilága tetszik. Gusztusos lett.

üdv.bodzaszörp

Kerál válasza:
Finom is volt (:
Köszönöm az értékelést, és a tanácsokat is! A héten fogok még feltölteni szerintem ilyen jellegű fotót!

adott pontszám: 3,8
2009. május 4. | 19:43 | Alyssa

Szia!

Szerintem egy ételfotónál nagyon fontos az élesség, viszont ennél a képnél túl sok minden életlen, és az ember szeme leginkább a citromkarikákra téved, pedig nem azok a kép legfontosabb elemei. Ezen kívül nem vágnék a képből mindkét oldalon, a bal oldalát én benne hagytam volna. (Persze lehet, hogy az eredeti képkockában sincs benne, az már annak a kérdése, hogy hogyan lőtted a képet.) A tányér becsillanása sem illik a képhez, de ha így sikerült, más nem retusálnám. És a sárga színt egy kis PS-trükközéssel jobban kihoznám, mert az illene nagyon a képhez, ha sárgább lenne a sárga (remélem érted mire gondolok :)).
Kis gyakorlás és tök jó képeket fogsz csinálni, bár tudom, hogy ez nem egy könnyű kategóriája a fotózásnak. Elszántság és kitartás, menni fog! :)

Üdv: Alyssa

Kerál válasza:
Eddig úgy néz ki, hogy holnap fogok pár hasonló jellegű képet csinálni, ott igyekszem majd alkalmazni a tanácsokat, ötleteket, és persze kicsit jobban rá fogok készülni a fotózásra (: Eccer úgyis lesz egy 5 pontos kajásfotóm :P Köszönöm!

adott pontszám: 4
2009. május 4. | 19:22 | Szt. Sebestyén

sok ételfotót láthatunk az oldalon, szebbnél, szebbeket, ha érdekel a téma, biztos sokat tanulhatsz.
sok hibája van a képnek,. én a legfontosabbat említem csak, számomra ez a legzavaróbb: életlen.
minden jót!

Kerál válasza:
Köszönöm! Azért kíváncsi lennék a többire is (: