BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,56
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. április 1. 21:31
  • érzékenység: ISO100
  • rekeszérték: F4
  • zársebesség: 1/180
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Galla-patakpart
  • Készítés ideje : 2009-04-01
Szembejött..

Idei első képem, egy új előtétet próbáltam ki ami a napokban érkezett meg. Már bizsereg az ujjam. Várom a szezont. Köszi az értkelésedet! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. május 6. | 00:19 | zalsmony

Hali! Nem regota vagyok beregelve ide, de en se ertem ezt a kilog nem log ki a lab, stb problemazast, nem mind1? Neha pont az a szep ha asszimetrikus valami!
Nem regota fotozok, ezert laikus szemmel tudok velemenyt alkotni, de nekem bejon a kep!

kepmuves válasza:
Köszi, hogy értékeltél. Egyet értek veled!

2009. április 3. | 07:01 | zso6607

Szia!
Ne haragudjál, nem kioktatni szerettelek volna. A vágás, élesség és a nézőpont kapcsán csak a véleményemet próbáltam megfogalmazni. Hogy sokkal tapasztaltabb fotóssal állok szemben, az értékelés előtt még nem tudhattam.
A nézőpontról annyit, hogy volt olyan képem (nem nagy szám, de céges pályázaton nyertem vele, galériámban a 6.), ahol a nézőpont miatt gödröt kapartam:DDD
A láb levágásról. Belegondoltam, ha mondjuk egy rókának hiányzik a képről egyik lába az nagy gáz. Póknál nem annyira (úgy is sok van neki:-))). De azért szerintem kerekebb a dolog, ha megvan mind.
Üdv: Zso

kepmuves válasza:
Köszi, hogy visszanéztél! Mindenkinek úgy se tudsz megfelelni. Itt mondjuk nem lett volna idő árkot ásni? illetve kinek..

adott pontszám: 5
2009. április 2. | 11:52 | ippiapacs

Itt a másik díszpéldány, tényleg megjött végre a tavasz, ha már az oldalon is sorakoznak a jobbnál jobb pókos képek. Épp az imént írtam egy másikhoz, de itt is csak ugyanazt tudom ismételni: tetszik a szerkesztés, a színek, a háttér és a pók is, de azért nem szívesen találkoznék vele élőben!!!

kepmuves válasza:
Köszi a véleményedet!

adott pontszám: 4
2009. április 2. | 10:20 | flipper

szia. nagyon jól elkapott kép. kár hogy szűkre vágtad így levágódott a lába. elég éles ahol annak kell lenni, a hátteret kicsit jobban ellehetett volna mosni,kicsit zavaró.egyébként szeretem a pókos képeket és ez tetszik
fliper

kepmuves válasza:
megynyugtatlak, a sebészeten visszavarták:-) ha jobban elmosom, akkor még ennyi részlet se látszana...

2009. április 2. | 10:15 | efi

kilőttem, de azért lenne néhány kommentem.
szerintem ez a szög, ahonnan lőtted tökéletes. a fűszál megvezeti a szemet átlósra, ehhez igazodik a pók lábai teste. jobbra lehet én is nagyobb teret hagynék.
a láb levágást nem tartom hibának, bár tegyük hozzá, hogy az alkalmazott keret még tovább szűkíti a képet és speciel ezt hibának tartom.
nekem egyébként ez a mélységélesség teljesen megfelel, a szemek élesek, az a lényeg, a háttér pedig szépen mosott.
kicsit alexponáltabbnak érzem a képet a kelleténél, kis fény még mehetne rá.
a derítést nem fogod megúszni. ha előtét lencsét használsz, akkor diffúzorra lesz szükséged. van egy ilyen cikk, érdemes a hozzászólásokat is elolvasni, mert vannak házi barkács tanácsok.
szép fényeket

kepmuves válasza:
Köszi a korrekt értékelésedet. Nekem azért a barkács derítőnél komolyabb makrólámám van(egyszer lefotózom a kellékeimet:-), és ha minden igaz, pár nap és a körvakum is meglesz. Itt egy sorozatot lőttem, ez volt a -0,3 fé-s. a normál, és a plusszos nem volt ennyire színgazdag. Sajna nem lehet mindenkinek megfelelni, bár kezdem elfogadni ezt a tényt. Van akinek a háttért kellett volna elmosni, és más meg a részletgazdagságot keveselte.. ezt a 2-őt azért egyszerre nem lehet elkövetni, ilyen körülmények között..Volt olyan képem, ami "az év fotója pályázat"-on Amerikában a hónap képe volt, itt meg még 4-es se lett. Na nem fárasztalak
Üdv KépMűves

adott pontszám: 4,2
2009. április 2. | 07:35 | zso6607

Szia!
Az expo, fények jó.
A vágás szűk, a lába már lemaradt a képről. Dolgozhattál volna nyugodtan szűkebb blendével a nagyobb DOF-hoz (attól még a háttér elmosódik). A nézőpont jó, de ha teljesen szembefordulsz vele, lenne az igazi, szerintem.
Üdv: Zso

kepmuves válasza:
Úgy vélem, vagyok annyira tapasztalt fotós (mondhatom ezt a 35 éves tapasztalatommal)hogy a rekeszértékeket a magam értékítélete alapján válasszam meg. Értem ezen azt, hogy tudatos volt a rekesz megválasztása. nem auto módban lőttem..Egy szűkebb, ezáltal mélyebben éles képpel, a záridőm annyira megnőtt volna, hogy élvezhetetlen mértékű elmosódás következett volna be, az állat állandó mocorgása miatt. A helyzetemen, ami ugyan a képen nem látszik, nem tudtam már változtatni, mert egy gödröt kellett volna ahhoz ásnom. :-) A láb levágásáról csak annyit ez egy hülye mánia. Mindíg csak telialakos képet kell mutatni? Szerintem nem vesz el semjit és nem is ad hozzá semmit, ha az a néhány mili ott van a képen. Nyáron, amikor hemzseg a sok rovar stb a réten, bizti lesz idő válogatni. De akkor se biztos, hogy ha virtuálisan is de nem vágom le az ízeit. Köszi, hogy vetted a fáradságodat, és értékeltél.
Jó fényeket KépMűves

adott pontszám: 5
2009. április 2. | 05:09 | pacalevő

Hello!
Raynox előtét?
Nekem is van , úgy érzem nagyon meg kell vele tanulni fotózni!
Úgy vélem kicsi az élességtartomány, minta a képeden is látszik!
A pók feje éles a lábai kevésbé!
Én is még csak egy-két képet lőttem vele, de óvatos leszek a használatával!
Figyelni fogom képeid,

kepmuves válasza:
Nem Raynox, és ezért vettem, mert tudásában felér vele, ugyanakkor 5 000 fakavics magasságában jutottam hozzá, igaz Hong-Kongban. Abban igazad van kell hozzá gyakorlás. De ha mint a főzésnél a fűszerekkel itt a zoommal finoman bánsz, akkor jó képeket lehet elkövetni. Na meg én csak korrekciós sorozattal lövök, így nagyobb az esélye a jó képnek, meg ilyenkor véletlen elkapott pillanatokat is sikerül lencsevégre kapnom...
Üdv Jó fényeket Képműves

adott pontszám: 4
2009. április 1. | 22:39 | csesznye

A szerkeszése jó de kicsit részletelen és sötét,főleg a fejnek kellene hangsúlyosabbnak lenni.A lábvégeket kárvoltl levágni.Tovább ijó fotózást.Üdvözletem.

kepmuves válasza:
Részlettelen? ezt hogy érted? mit kellene még látni, ami elveszett? mivel lenne több a kép, ha látszana a lábavége? a szemnek lenne jobb, vagy a mániának? Szoktál nézni profi fotós képeket? látod mikor felrugnak minden szabályt, mégis tetszik a látvány?
Ettől szép az élet, hogy nem látjuk egyformán a dolgokat.
Na meg ezért nem teszek ide fel képeket, mert a tolerancia hiányzik ezen az oldalon. Egy betanult szövegkörnyezetben, és szabályrendszer alapján ítélik meg a képeket. A kritikának tartalmazni a kellene a jobbításra való javaslatot is ... szerintem..
Köszi hogy benéztél, és értékeltél.
Jó fényeket KépMűves