BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2009. január 31. 16:58
Red Galaxy

üveggömb... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2009. február 2. | 14:35 | nrdaf

Hű ez szép kép tényleg. Az egyetlen hiba ami nekem személy szerint nemigen tetszik azok a kékes foltok a képen A sok piros és sötét között nekem igen szemetszúró volt ez.

Pintér válasza:
Szándékosan nem takarítottam ki...
Azért köszi

2009. január 31. | 23:52 | Dexterland

Ne haragudj elvileg képtelenség lenne, mivel rögtön összeomlana, ha túl nagyok a holdak és mondjuk ha nagy a gravitációs erejük összeütköznek a földjükkel. Egy galaxisban sok naprendszer van ez tény viszont ha egy egész galaxist akarsz szemléltetni, tudnod kell, hogy ezek spirál szerkezetűek. Ha a galaxisban szereplő naprendszert akarod (amihez én a képedet leginkább hasonlítottam,) akkor meg a tömegek közelsége okozott nekem problémát. A jelenlegi tudományos álláspont szerint beszélek, ha galaxisról álmodom olyannak álmodom, mint amilyeneket a Hubble csinál, érdemes végignézni a Hubblesite oldalát.

Pintér válasza:
Én értelek de én ilyennek álmodom. Azt nem mondom hogy amit leírsz az nem igaz, de amire én gondolok azt nem tudod megcáfolni, mert a világegyetem nagyon kis ici pici részét ismerjük, és az is csak feltételezésen alapul. Szóval miért ne lehetne akár ilyen... Azért mert még nem láttunk ilyet azért nincs? Mennyi dolog változott az évek során ha belegondolsz? Ki tudja lehet hogy nemsokára az egész eddigi elméletet dobhatjuk a kukába és valami egészen más lesz minden. Én csak fantáziálok. Talán azért raktam ebbe a kategóriába. Félre ne érts semmi bajom azzal amit mondasz. Nem is veszekedni akarok, csak elmélkedem...
Szóval az álmaimban ilyen egy galaxis! :)

adott pontszám: 4
2009. január 31. | 19:18 | Dexterland

Nagyon szép a képek, és szerintem jól kivitelezted őket. Hát a cím adást én mindig mérföldkőnek érzem, ha a buborékok mögötti folt a galaxis, akkor el tudom fogadni, viszont ezeket a piros bubikat nem tudom annak képzelni, már csak azért sem mert egy galaxis legalábbis elméletben nem vehet fel távoli nézetben ilyen alakot, ha közeli a nézet, akkor meg kicsit túl nagy mondjuk egyes "Földnek" A "holdja", lehet ezen dolgoztam volna még, hogy ha galaxist akarok.

Pintér válasza:
Már ne is haragudj de honnan tudod létezik e ilyen galaxis a végtelen világűrben? Amit nem tudsz elképzelni az nincs is? Szerinted csak az van amit az emberiség eddig látott illetve tapasztalt?

adott pontszám: 4
2009. január 31. | 19:11 | GRoby

üdv red galaxy!:)
a név táláló,jó illik a képhez! egy piros réteget ráhúzhattál volna,mert vannak kék becsilanások,ami nekem szemet szúr,gondolom azok a megvilágításból erednek!?a fókusszal is akadnak próblémák,szerintem az egésznek vagy részben egésznek élesnek kellene lennie.kicsit szükre vágtak a képet!:)
a kompozició egész jó.
további szép fényeket!
Üdv R.

Pintér válasza:
Sajnos nem tudtam több éles részletet hozzátenni ez egy üveggömb és hiába volt a legszűkebb rekesz ennél nagyobb mélységéleséget nem tudtam elérni

adott pontszám: 5
2009. január 31. | 17:12 | h.rom

Nagyon jó kép ötletes címmel párosítva, habár ha nem ezt adod neki, nekem akkor is egy csillagköd vagy valami galaxis ugrott volna be a láttán. Nem nagyon tudok sok okosságot írni rá, ez egy absztrakt esetén talán érthető is. ;) Szóval tök jó, gratulálok.

Pintér válasza:
Köszönöm szépen