BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 15. 02:12
  • Készítés helye (ország): Hong Kong S.A.R., China
  • Készítés ideje : 2008-08-01
árny

Gondoltam megpróbálom. Majd ti megmondjátok. Nem vagyok biztos sem a vágásban sem magamban. Szeretek fotózni és ez lett. Legközelebb majd jobb lesz. Ezért vagyok itt.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. szeptember 2. | 08:42 | nagyzol

szia
Az a legfontosabb hogy szeresd amit csinálsz és meg lesz az eredménye.Jó az árnyék ötlete ,talán izgalmasabb póz vagy a lány arca vinne egy kis lendületet.sok sikert!

makszim válasza:
Köszönöm.
Örülök, hogy így látod és köszönöm a bátorítást.

2008. augusztus 19. | 13:30 | galaktikushercegno

A vágás az faja. Legalábbis az én ízlésem szerint. :) A már kevésbé, hogy nem vagy biztos magadban. Ejnye.

makszim válasza:
Még sosem vágtam ketté embert fotón. Izgultam egy kicsit, mert hát ilyet nem lenne szabad.
Elméletileg. Igaz a gyakorlat mást mutat. örülök, hogy tetszik. Nekem pedig a neved tetszik. :) galaktikus hercegnő.

2008. augusztus 17. | 22:36 | Eheprobleme

"Költői kérdések következnek. :)
Mi köze az érettséginek a művészethez?
Ha a jelenkori irodalom kritika (későbbi irodalomtörténet) valamit nem vesz be a kanonizált irodalomba az az irodalmi művet minősíti vagy az embert az irodalomkritika mögött?

Én is írok, csak, hogy értsd mit gondolok. :)"


nyílván én értettem félre valamit... bocsánat...

makszim válasza:
Ahogy gondolod. Nincs miért bocsánatot kérned :) Legalábbis tőlem nem.

2008. augusztus 17. | 10:51 | Klaaar

mi van itt, mi ez a kötözködés meg kioktatás? ha jól tudom az oldal azért van, hogy az emberek egymástól tanuljanak, itt mégis azt látom, hogy ez a dolog már kezd átmenni személyeskedésbe. kedves Eheprobleme!ez nem az én vitám, és nem az én képem, és igazából sok közöm nincs hozzá, de mivel nem bírtam elmenni szó nélkül így el kell viselned neked is meg a szerzőnek is, hogy ideírok, meg szólásszabadsága van, legalább itt lehet gyakorolni...már régóta nem a képről van szó, az alkotó, ha nevezhetjük így, elmesélte, hogy milyen apropóból készült a kép, és te ezután jösz olyan érvekkel amik ráadásul igazán nevetségesek és árad belőllük az intolerancia, a kioktatás, de azért még odarakod, hogy ne sértődj meg. miért kell neked bárkit is butának műveletlennek titulálnod, mert jelen esetben lehet nem mondtad ki de kb erről van szó. a fotós leírta a kép mellé amúgy, hogy nem biztos a vágásban meg tök új neki még a műfaj, talán többet segítenél ha nem lehúznád a dolgot, hanem tudnál vmi olyat is mondani, amitől nem megy el a kedve az egésztől.
"Olyan ez, mint az irodalom, még szűkebben pedig mint a költészet. Rettentő sokan jöttek már azzal, hogy "hát nekem nem azt mondja a vers, mint amit a tanárnéninek mond", vagy "hát mindenki más és mást olvas ki a versből" stb. Nos, ilyet általában azok mondanak, akik em értenek a versekhez, talán érettségijük sincs még, de legalábbis csak azt a minimumot voltak hajlandóak elolvasni, ami kötelező volt, de a tankönyv kritikáján kívül mást nem is nyitottak ki róla. Vagy ha mégis olvasnak verseket, akkor olyanokat, amiket a jelenkori irodalomkritika (későbbi irodalomtörténet) nem vett be a kanonizált irodalomba."
ez vmi eszeveszett blődség, nemtudom ezt honnan szedted. annyira tisztában vagy a jelenkor irodalmával, hogy tudod mi az érték és mi nem?amúgy ha ilyen összehasonlítási alapjaid vannak, hogy a más értelmezésből jön az alulképzettség, esetleg érettségi hiánya vagy ponyvaolvasás, akkor azt ezer és ezer módon meg tudom neked cáfolni, de talán ha körülnézel a környezetedben , még lehet te magad is.na mindegy, ezt holnap reggelig is lehetne folytatni, de szerintem ilyen halott vitákba ne menny bele, mert ha a befogadás képessége ilyen szinten nincs meg benned, akkor nem is értem miért írsz ilyen fotóhoz és aztán minek élezed a helyzetet.

makszim válasza:
Jó estét.
Ami azt illeti régóta fotózom. Csak nem itt élem ki a hajlamaimat. Magamat szórakoztatom.
Néha pedig másokat mulattatok. :) A kedvem nem tudja elvenni senki. :) Legalábbis Ő nem :)
Egy író soha :)

Neked azért jobban örülök :)

2008. augusztus 16. | 23:52 | Eheprobleme

Na! Mesélj már! Mit írsz? Novellákat, verseket? Miről írsz? Honnan tudod, hogy sosem fogjuk egymást megérteni? Én is írok. Hol lehet olvasni az írásaidat?

makszim válasza:
Szia. Idéznéd nekem, azt a mondatomat amikor azt írtam, hogy én író vagyok vagy írok?? :)
Tényleg nem haragszom :) De most komolyan :)
Két ember vagyunk két különböző véleménnyel. Ennyi a történet :)
De igazad van. Tévedtem. Lehet, hogy egyszer majd megértjük egymást. De nekünk ahhoz minimum randiznunk kellene, meg összeülni teázgatni, eszmét cserélni ilyenek. :)
Nekem ez a fotófeltöltés már meg is térült. Hiszen megismertem egy eddig számomra idegen ember gondolatainak egy kis részét. Szándékom szerint a fotómnak nem volt célja, de mégis talált magának egy célt. Vagy jobban mondva, célba talált. :)
Én nagyon nyugodt ember vagyok. Amolyan ZEN :) Komolyan nincs semmi gondom a véleményeddel. örömmel tölt el, hogy írsz. Még leveleznék is veled, ha ez nem egy fotós oldal lenne. :)
Így is túlságosan elkanyarodtunk az irodalom felé. :) Szép környék, csak nem idevaló :)

adott pontszám: 5
2008. augusztus 15. | 19:54 | lamart

szerintem lehetsz biztos magadban .. elragadott.. nekem külön élméy a lány és az árnyéka .. a szemed ide-oda cikázik a kettő között.. ami hiányzik a lányból a selytető árnyéka pótolja..
szóval remek..
további minden jót ..
Sz. Laci Marci

makszim válasza:
Nem ez volt a kép célja :)
De nagyon jó meglátásod.
\\\"ami hiányzik a lányból a selytető árnyéka pótolja..\\\" Erre gondoltam amikor vágtam. :)

adott pontszám: 4,9
2008. augusztus 15. | 13:56 | Klaaar

sztem angyon jó és nagyon merész a vágás szempontjából is. talána fényekkel lehetne egy kcisit finomítani, mégis megtartani ezta drámai árny dolgot. nagyon tetszik :D

makszim válasza:
Szia
Igen igazad van. A kép véletlen volt. Tudatosan tovább lehetett volna tökéletesíteni, finomítani.
Na igen a vágás. :) örülök, hogy merésznek gondolod. Annak szántam.
Nagyon tetszenek a fotóid. Azt hiszem látom, hogy mi miatt tetszett a fotóm :)

2008. augusztus 15. | 11:17 | Eheprobleme

Elmondom mi a problémám. Csak hogy értsd amit gondolog. Persze nem megsérteni akarlak, kérlek ezt tartsd szem előtt!!!!
Olyan ez, mint az irodalom, még szűkebben pedig mint a költészet. Rettentő sokan jöttek már azzal, hogy "hát nekem nem azt mondja a vers, mint amit a tanárnéninek mond", vagy "hát mindenki más és mást olvas ki a versből" stb. Nos, ilyet általában azok mondanak, akik em értenek a versekhez, talán érettségijük sincs még, de legalábbis csak azt a minimumot voltak hajlandóak elolvasni, ami kötelező volt, de a tankönyv kritikáján kívül mást nem is nyitottak ki róla. Vagy ha mégis olvasnak verseket, akkor olyanokat, amiket a jelenkori irodalomkritika (későbbi irodalomtörténet) nem vett be a kanonizált irodalomba. Ez a kép is ilyesmi, és a válaszod is kicsit. Azt azt gondolom, hogy mindenképpen kell, hogy legyen valami értelme, célja, funkciója a képnek. Szóval ha egy kép mindenkinek mást mond, meg az elme szabadsága... akkor tulajdonképpen mindenki művész? És minden kép egy művészeti alkotás?
(a válasz előtt gondolj arra, amit fentebb az irodalomról írtam...)... hogyne... a hozzá nem értőknek minden az.

És még egyszer kérlek, ne sértődj meg!!!!

makszim válasza:
Szia.
Nem tudsz megsérteni :)
Gondolkodtam azon is amit írtál.
Költői kérdések következnek. :)
Mi köze az érettséginek a művészethez?
Ha a jelenkori irodalom kritika (későbbi irodalomtörténet) valamit nem vesz be a kanonizált irodalomba az az irodalmi művet minősíti vagy az embert az irodalomkritika mögött?

Én is írok, csak, hogy értsd mit gondolok. :)
Tehát.
Ezt írtad: „Szóval ha egy kép mindenkinek mást mond, meg az elme szabadsága... akkor tulajdonképpen mindenki művész?” A válaszom igen. Mindenki egy művész. Van aki él ezzel a képességével van aki nem.
Én úgy értelmezem amit írtál, hogyha egy kép neked nem mond semmit, akkor az senkinek sem szabad hogy bármit is mondjon. Ha a tanárnő értelmez egy verset, akkor azt senki nem értelmezheti máshogy.
Éppen az imént véleményeztél egy fotót. A címe, erőszak.
Megtudnád nekem mondani, hogy annak a fotónak mi a célja, funkciója? MI a mondanivalója?
Ha elolvastad a hozzászólásokat észrevehetted, hogy ahány ember annyiféle értelmezés, annyiféle funkció, annyiféle cél. A fotó mindenkinek mást mond. Vagy esetleg neked úgy tűnik, hogy a képről mindenkinek azonos elgondolása van? Mert én nem ezt olvastam a kép alatt.
Ezt is te írtad : „És minden kép egy művészeti alkotás?” Igen. Minden kép egy művészeti alkotás.
Ha megtalálod a megfelelő célközönséget. Sok milliárd ember él a földön. Ők a hozzá nem értők.
Engedtessék meg, hogy mindenki úgy értelmezzen egy képet vagy egy verset ahogy akarja.
Mellesleg itt jegyezném meg, hogy ahhoz, hogy véleményt alkoss, egy versről vagy egy fotóról nem kell költőnek vagy képzett fotósnak lenned. Sőt érettségi sem kell hozzá. :)
Apropó funkció.
Ezt írtad„Azt azt gondolom, hogy mindenképpen kell, hogy legyen valami értelme, célja, funkciója a képnek.” Majd a sok „hozzá nem értő „ megmondja, hogy mi a funkciója, érelme, célja a képnek. Tisztában vagyok azzal is, hogy te és én soha nem fogjuk egymást megérteni.
Más környezetben szocializálódtunk.

adott pontszám: 3
2008. augusztus 15. | 10:00 | Eheprobleme

Nos szerintem egy így elég kevés. Bárki bekapcsol egy lámpát, rávilágítja egy csinos lányra és lefotózza a faláon az árnyat. Ráadásul a lány is benne van a képben, ami kicsit furcsa, mert benne is van, meg nincs is. Próbálom annak iskeresni a funkcióját, hogy a lányon milye ruha van, de azon kívül, hogy szexibb legyen az árnyéka, nem látok más funkciót benne. Eléggé hosszúkás a kép, így bizonyára megvágtad utólag. Ennyire szerintem nem szabad megkurtítani a képet. Eleve ilyen vágással kellett volna fotózni. Az árnynak nagyon sok megvalósulása lehet(ne) de ennek semmilyen plusz jelentése nincsen. Tudom,most azt fogod írni, hogy ne akarjak belemagyarázni a képbe olyat, amit nem is szántál bele... nos, akkor viszont mégis mi volt a célod a képpel?

makszim válasza:
Szia :) :)

Nem tudod, hogy mit fogok írni :) Egyszerűen nem tudhatod :) Lehetetlen :)
Én nem vagyok agyon képzett fotós. Látszik is.
Leírom, hogy mit gondolok. Ezt nem tudhattad :)
Egy fotóba mindenki azt magyaráz vagy képzel bele amit akar. Ez az elme szabadsága.
Egy fotóval nem az a célom, hogy az elképzeléseimet, elgondolásaimat más emberekre erőltessem.
A hozzászólásodból jól létszik, hogy kerested a megoldást, hogy felfogd, megértsd a képet.
Ez nekem bőven több mint egy ötös. Ennek a képnek semmi köze ahhoz amit látsz.
A ruhának és az árnyéknak sincs semmilyen funkciója. Csak léteznek.
A pontozásod tökéletesen megfelel. Csak rossz oldalról közelítetted meg. :)
Tényleg bárki bekapcsolhat egy lámpát. De ezt a lámpát én kapcsoltam be és én irányítottam.
A gépet is én kattintottam el. Én nem tudom mit fogsz majd gondolni. De ez a kép nem úgy készült, hogy: fú szia, csini vagy állj a falhoz és legyél szexi dög :) én meg majd felkapcsolom a lámpát és lefotózom az árnyékodat. :) A beállítás, a fény az árnyék a háttér minden véletlen.
A ruhát fotóztam, mert a tulajdonos elszeretné adni :)
Kattintgattam egy rakás képet. Ebben megfogott az árnyék. Számomra valahogy nem illik oda.
Az árnyék olyan ollókezű Edward és hellraiser keveréke. Tetszett, feltöltöttem. Mert szerettem volna, ha más is látja.
Nem volt célom a képpel. Legalábbis nem ebben a formában :)

adott pontszám: 5
2008. augusztus 15. | 09:41 | lori_atya

szia!
szerintem jo. el tudnam kepzelni elesebben, de nem vonok le ezert.
bar glamournak szerintem nem valo, inkabb absztrakt, mert fontosabbnak tartom itt a feny-arnyek jatekat, mint magat a not a kepen.
na de otos. hogy legyen mibol lehuzni majd ;)

udv, loriatya

makszim válasza:
Szia
Teljesen egyet értek abban, hogy a kategória nem túl jól megválasztott.
Ebben is bizonytalan voltam, de hajnali nem is tudom mikor ez olyan bölcs választásnak tűnt :)
Na igen az élesség. Eredetiben egy kicsit jobb. Na meg a fókusz inkább a lányon volt.
A köv hozzászólásból majd kiderül, hogy miért :) Csak nem akarom kétszer leírni :)

Köszönöm, hogy megnézted és vetted a fáradtságot és véleményezted.
A pont bőven túlzás, de ebben is igazad van :)legyen miből...