BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,02
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. július 31. 18:12
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2008-06-03
rezzenéstelenül

A merevség ábrázolása 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2008. augusztus 31. | 18:11 | Lillu

Szia!
Nos... Hiányolom a szemkontaktust, szerintem ez nagyon elrontja így a képet, hogy a lány másfelé néz.
Túl sok a lágyítás a bőrén, már nem emberi lesz ettől, hanem mint egy viaszbábú, elvesztette az összes vonását... Mint pl a száját is... Nagy kár érte...
A sál pedig nem megy a témához... A régi tapéta, a kép a falon, erre meg a nyakában egy keletiesebb sál... Kicsit szerintem nem passzol össze. :(
Alapjában véve pedig ötletes lenne. Pl a háttér engem nagyon megfogott, de ez önmagában nem elég...
További szép fényeket!
Üdv;
Lilla

mgreg válasza:
A retusálás a címhez illeszkedik! Az arcvonásokat tüntettem el! A többi magyarázatomat megtalálhatod az előbbi válaszaimban!
De azért köszi!

adott pontszám: 3
2008. augusztus 8. | 12:14 | Radames

Üdv! A kép és az elképzelés maga jó, de én kicsit máshogy készítettem volna el.
Először is a modellt inkább profilból fényképeztem volna le a fejet talán kicsit emelve. A háttét kicsit retrós, régies ez sokat dob a hangulaton, van hátul az a kép vagy úgy csinálnám, hogy az egész kép benne legyen vagy egyáltalán nem. A modellt, pedig a kép bal oldalára helyezném. Így sokkal komolyabb összhatás érhető el

mgreg válasza:
Köszi az észrevételeid!
csáó

adott pontszám: 3,7
2008. augusztus 3. | 18:27 | circle

Jó a kép szerkesztése, szép a háttér színe. A modellen azonnal feltűnik, hogy világosabb a szeme, mint a pulóver amit visel és az arcát sem kellett volna enyire elsimítani. Talán kevesebb utómunkát kellett volna alkalmazni. A másik probléma a tekintet, kifelé néz a képből. Nem tudjuk meg, mi indokolja a sálat a modell nyakán.

mgreg válasza:
Köszi véleményed!

2008. augusztus 3. | 01:46 | suzy_the_butcher

sok a magyarázat...akkor jó igazán, ha a néző ezekre magától rájön..söt, ha te magad úgy fotózod le ezeket a dolgokat hogy észre sem veszed...
túl sok a tudatos dolog is...a kevesebb néha több..
hidd el ha meglenne a szemkontaktus és mondjuk egy merev vigyázállás, sokkal jobban átjönne a cím és a mondandó..persze te más eszközökkel akartad ezt kifejezni, én ezt tiszteletben tartom,végülis a te képed..de mindenképp azt javasolnám hogy gyűrd még ezt a témát, csinálj több variációt..;)

mgreg válasza:
Köszi! Sokat kell próbálkozni, és egyszer csak jobb és jobb lesz!

adott pontszám: 2,5
2008. augusztus 3. | 00:34 | csikosarpad

Túlsimított arc és túlfehérített szem. Mindehhez egy precízséget sugalló, mégis kissé hibás szerkesztés. Neeeem, nekem ez nagyon nem....
Á.

mgreg válasza:
kössz!

adott pontszám: 2,9
2008. augusztus 2. | 08:54 | sipuka

Szia! Sajnos nem igazán jó ez a kép. Pedig szerintem technikailag tökéletes. (ha ps-el érted el, akkor visszavonom) :) Engem a szerkeztés zavar,de nagyon. Szerintem a tekintet irányába (balra) kellett volna a több tér. Te jobbra helyeztet. A háttérben lévő képet nem lett volna szabad kettévágni. Le kellt volna szedni, vagy álló formában fotózni. Szerintem a modelled megér több próbát egy új fotó elkészítéséhez. Sok sikert hozzá!

Üdv.: Sipu

mgreg válasza:
köszi véleményed!

adott pontszám: 2,5
2008. augusztus 1. | 21:08 | Amarton

Szia!

Nekem ez a kép valahol a tudatos és a tucat között helyezkedik el főbb hibákkal.
Először is a fekvő szerkesztés jó alapötlet, de akkor a háttérben lévő képet nem szabadott volna kettévágni.
A másik fontos szabály, hogy több teret adni a tekintetnek, tehát a lánynak a másik irányba kellene néznie.
Harmadik súlyos hiba, az a utómunkából ered.
Egyszerűen sok a retus. A részletek teljesen eltűntek az arcról, mintha valamilyen maszkot viselne.
Remélem nem bántottalak meg.

Üdv A.

mgreg válasza:
Nem bántottál meg mert ez a te véleményed! A többi értékelőnek a válaszadásomból elolvashatod hogy direkt kettévágot fotó, hogy a kép másik részét a néző gondolja oda!
A retus az arcvonások miatt!
köszi értékelésed!

adott pontszám: 3
2008. augusztus 1. | 19:07 | Tools

Húh. Hát érdekes. Az utó munka (retusálás) erősen látszik a hölgy arcán. Még kicsiben kevésbe de szerintem ez egy nagyon nem jó :(. A fények a háttér pedig érdekessé tennék a képet. Sőt a falon van az a keret egy kicsit arrébb mentek (te és a modell) és belekomponálod a képet, szerintem egy elég jól sikerült kép lett volna. Hát igaz ott a cím, hogy a merevség ábrázolása, ha ez a retusálásra utal, azaz direkt ilyen a hölgy arca, akkor kicsit tán megértem. Pedig érdekes keretet is adnak a kép sötétebb szélei. Sokat ki lehetett volna belőle hozni. Ezért adok rá kevés pontot. Kíváncsi vagyok az állás pontodra. ÜDV!

mgreg válasza:
A retusálásra amit írtál igaz! Nem szeretem az agyon retusálást én sem, de a kép címe miatt retusáltam, hogy ne nagyon legyenek meg az arcvonásai! De örülök hogy érdekesnek találtad a képem!
Szép megvilágításokat továbbra!
csáó!

adott pontszám: 4
2008. augusztus 1. | 14:58 | b.a.

érdekes kép, mondjuk nekem inkább csak merev, és nem rezzenéstelen. Ami inkább zavar, hogy a lány arctónusa olyan, mint a falé, gondolom ez az utómunkával lett ilyen. Bár magához a gondolathoz is furcsa a színes kivitel.

mgreg válasza:
Köszi szépen az értékelésed!

adott pontszám: 3,6
2008. augusztus 1. | 13:42 | Morgain_tündér

Nagyon jó pillanatot kaptál el, egészen kifejező a lány arca. Talán szerencsésebb képkivágás lett volna, ha benntartod a festményt teljes egészében. Ami viszont egyáltalán nem tetszik, az az agyonretusált arc. Elveszti a fotó természetességét, a már már próbababa arcú lány. Enélkül az effekt nélkül is benne van a fotóban a merevség...

mgreg válasza:
Erősebb retussal szerintem jobban tudtam érzékeltetni!
Köszönöm értékelésed!
A képet direkt hagytam ki!

adott pontszám: 4
2008. augusztus 1. | 08:55 | Phoser

Nem tetszik, hogy kifelé néz a képből, habár látom hogy miért is helyezted oda a modelled ahova... A vinyetálás nekem kicsit erős a képen, nem látom értelmét sem... A keret szintén nem tetszik, de ez izlés kérdése. Érdekes érdekes kép, azért megnézném a modellt másképp is, mert nem hiszem, hogy ez a legelőnyösebb pozició neki! További szép fényeket! Üdv:
Zsolt

mgreg válasza:
Köszönöm a véleményed! örülök hogy neked is érdekes a kép! Még ha 4 pontot adtál is rá, sokkal jobban feldob az, hogy éredekesnek találod!

adott pontszám: 3
2008. július 31. | 20:38 | suzy_the_butcher

az alapötlet naygszerű, láttam már hasonló elgondolásokat...azonban a kivitelezés és maga a kép nem tetszik..
sokkal jobb lenne monokrómban, mondjuk négyzetesre komponálva...engem zavar a lányon a nagy sál, nem látom az értelmét, csak izgalmas részeket takar el a testből, több is látszódhatna belőle..a tapétához jobban illene egy régiesebb ruha..
leírtad hogy direkt, de szerintem nem válik előnyére a lágyítás, sem az hogy elkerülted a szemkontaktust..SŐT
a belógó kép azonban jó!

mgreg válasza:
Szerintem már neked is van sálad és amikor viseled, szerintem nálad is van olyan hogy alig tudod mozgatni a fejed, így nincs mozgás tered! Talán a tapéta és a ruha dolgot elfogadom, de nálam az ellentét is tetszik, ahogy a modern és a régi stílus keveredik! Nekem jobban tetszet, az hogy nincs szemkontaktus! A lágyítás azért hogy az arcvonalak ne látszódjanak! szerintem nem értelmezted helyesen a címet!
De köszönöm hogy értékelted!

2008. július 31. | 19:56 | kkornel

Nem volt szerencsés ilyen sokat magyarázkodni... elég lett volna a cím !!! így nehéz már elvonatkoztatni attól amiket írtál.... na de mindegy... egyébként tetszik ... furcsa, érdekes fotó.

mgreg válasza:
lehet hogy igazad van, csak el akartam kerülni az értetlenkedést! De örülök hogy érdekesnek találtad a fotómat ez volt a célom!
A kedvedért levettem a magyarázatot!