BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 16. 15:09
  • forrás: dia
  • objektív: Carl Zeiss 29mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Dixie

Mindenki kedvenc csirkézdélye 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. június 29. | 10:10 | Horánszky

szerintem ezt is alátámasztottam, bár lehet, hogy kissé billeg :):)
de nem az alátámasztásokért írok, csak nézelődöm:)

KiforditottFiú válasza:
Ezzel nincs is baj. :)

2008. június 29. | 07:22 | Horánszky

fagyi ízű dixie csirke :))

KiforditottFiú válasza:
Én is kipróbálnám! ;)
Láttam pár képnél bünti volt. Mert nem írtál alátámasztást a ponthoz. Vigyázni kell itten. Párszor engemet is függesztettek fel. :)

2008. június 25. | 07:28 | Altnőder

nekem erről akkor is a fagyizás jut eszembe :))
de csirkével tálalva is nagyon tetszik!

KiforditottFiú válasza:
Asszem fagyit ott nem árulnak.

Viszont:
Hmmm!
Csirke ízű fagyi?! :)

adott pontszám: 4,7
2008. június 17. | 16:57 | raczkevi

Azta,ez ihgen..Azért nem 5 pont mert kaotikus,de a többi 4.7 is ennek szól,mármint nagyon tetszik a kép!!Izgalmas,de még valami hiányzik,pl a bal oldalára valami fényes téma,vagy valami ami feldobja.A szinek nagyon eltaláltal!Izgalmas és egyedi!!Gratulálok hozzá!szép fényeket!

KiforditottFiú válasza:
Hmmm.
Fényes!?
Legközelebb viszek magammal tükröt. ;)
Örülök, ha tetszik!
Köszi, hogy írtál! :)

adott pontszám: 3
2008. június 17. | 15:42 | erőslacc

Hű már kicsiben feltünt a kontraszthiány. Jobbra dől az egész ez is zavaró, a balon szűk, és a színek is elcsúsztak, tiszta lila minden. Ügyes utómunkával segíthetnél visszahozni az ottani hangulatot. Nem kell félni a kiégéstől ide szerintem nem lenne zavaró, és merészen húznia színeken, vagy ff, esetleg szépia. Attól, hogy dia, lehetne utólag szépítgetni, mert szerintem nagyon nyers állapotban vana akép ezért javítandónalk látom. A meglátás a fények, szépek voltak...Remélem nem hragszola véleményem miatt. További jó fotózást!

KiforditottFiú válasza:
Voltak gondok a filmmel. Igyekeztem javítani rajta. Ez lett a vége. (lásd. lejebb.)
A dőlést talán tényleg korrigálhattam volna. De az alja egyenes. (Hordósit az optika.)
Kösz, hogy írtál.

adott pontszám: 4,7
2008. június 16. | 20:45 | tomka24

Az a jó, a fotózásban, hogy amikor a szememhez emelem a keresőt kizárom a számomra érdektelen világot és megmarad az a szelet ami egyébként mint időben és térben bárhova és bármikorra tehető. Ahogy érzem így van ezzel más is. Az a jó ebben, amikor már eljutunk oda ahol már teljesen felesleges a forma a szín, csak a letisztult érzelem árad át a te keresődből az én fejembe. Egy kis dixivel. Először arra gondoltam hogy megfejtem mi van a képen, de végül is teljesen felesleges. Egy csöppnyi hangulatfényt akar lenni a fotó, mint valami kis elillanó lirai vallomás. Bizonyára belekötnek majd, hogy semmi konkrétat nem írok de nekem minden kép amit egyszer (vagy akár többször) megnézek csupán ebből az egy szempontból számít. Hogy mit is okoz a kép bennem, mert gondolom e miatt készült. És amit látok az valahol így működik a fejemben. Azt hiszem eféle képeket nem lehet hosszas beállás és komponálással készíten, és pont ez a lényeg. Egy kis szellő ami átsuhan és engem pont ez ragad meg. Játék csupán és nem görcsös igyekezet. Nemrégiben néztem egy kis filmecskét a fotózás hőskorából, ahol egy gyerek megállás nélkül fotózott. Mindent. Aztán eltelt egy jó pár évtized és a kritikusok kikiáltották zseninek. Pedig csak játszott a géppel, pont ahogy ennél a képnél is megfigyelhető. Én magam pedig nem dönthetem el, hogy ez vajon helyes út e vagy nem. Ami miatt lecsíptem egy kicsit, az tényleg csak annyi, hogy egy picit kék. Koszoskék ami nekem valamiért nem tetszik. Belengi az egészet, ami nem baj csak nekem nincs ínyemre. Azon gondolkodom, hogy van e valami szerepe, mert nyílván van csak én egyenlőre nem értem. Más hibáját (ha van, mert még az is lehet hogy van) meg nem akarom észrevenni. Szép "kék" fényeket. T

KiforditottFiú válasza:
A kékség sajna a dia minőségének tehető be. Plussz még le is járt. De nem gondoltam volna a dolgot, hogy ilyen lesz. Nem nagyon használok nem lejárt filmeket. Ezért kizártnak tartottam, hogy pocsék legyen. Erősen megnyomtam az utómunkát, és sikerült a képeket az eredetihez közeli állapotba visszahozni. Anélkül, hogy nagyon szétcsaptam volne. De ennek is megvolt az ára. Viszont szeretem ezt a képet és még ha kicsit szupportos is. Az enyém. :)
Tetszett amit írtál a mondandó elején. És igaznak is tartom.
Köffi, hogy írtál! :)
(Akartam adni egy kreditet ezért a sok jó írásért. De megint szembesülnöm kell ezzel a sz*r rendszerrel, hogy csak az kaphat plussz-t aki alázza másik képét!)

adott pontszám: 3
2008. június 16. | 17:45 | bányászbéka

Minden tisztelettel a veterán technikának és az absztrakt műfajnak, de... Szóval az absztrakt része működk, a színek és árnyékok és formák és tárgyak játéka, de a kép minősége agyoncsapja a képet. És úgy érzem hogy a hiányossága nem tesznek hozzá a képhez, nem lesz belőle se retró-hatás se egyéb hangulat, csak egy fakó és szemcsés képet látok. Ha lenne valami "hamis tárgy", valami élet a képen talán még nem is zavarna, de így hogy a képnek elsősorban a színekből kéne élnie, nem működik. Számomra legalábbis :(

KiforditottFiú válasza:
A színeken kívül még a formákból és az élményből alakult ki a dolog. A minőség sajna igen pocsék. Nem számítottam rá, hiszen jó nevű film volt a gépben.
Kösz, hogy írtál.

adott pontszám: 3,9
2008. június 16. | 16:59 | pizzascsiga

Szia!
Hááát izéé.... A téma megközelítése mindenképp ötletes, de
sötét a főtéma(arra mértem volna a fényt) jobbról szűkebbre vágás(a növényen túli fölös fehér fal)
balról viszont több helyet hagytam volna(a virágláda jobban érvényesüljön)
mélyebb nézőpont(a felirat kiemelése)
További jó fotózást!!

KiforditottFiú válasza:
Nem használok fénymérőt. Már jó ideje. Viszont ellenkeznem kell a fő témáról. Hiszen nem a virágos láda volt a fő téma. Hanem minden ami a képen látszik. Hiszen ezek a dolgok mind a csirkézde részét képezik.Jobbról vágva nekem túl szűk lett volna. Köszi, hogy írtál.

adott pontszám: 3,8
2008. június 16. | 16:05 | Zümi

Szia!Nekem nagyon sötét lett a kép és a színek sem az igaziak, egy kis színmélységes utómunka ráfért volna PS-ben. Amúgy biztos jó ki csirkézde lehet:)
Üdv:Zümi

KiforditottFiú válasza:
Megvallom az igazat, hogy a kép valami iszonyatosan pocsék lett minőségileg. A lejárt és meglepetésre (a név úgy tűnik nem kötelez.) pocsék színekben pompázó dia miatt.
Alaposan megnyomtam az utómunkát, de ennél többet már csak erős elferdítéssel tudtam volna kihozni belőle.Viszont nem hagyhattam veszni a tekercset. Ez is megismételhetetlen élmény volt. Mint minden más....
Köszi, hogy írtál.