BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,16
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2008. május 28. 21:32
 • érzékenység: ISO 400
 • fókusztávolság: 70mm
 • objektív: Sigma 17-70mm
 • rekeszérték: 14
 • zársebesség: 1/640
 • Készítés helye (ország): Görögország
 • Készítés helye: Athén
 • Készítés ideje : 2008-05-16
Városállam

Mindig is szerettem az ilyenfajta fotókat nézegetni az utikönyvekben, így csináltam egy sajátot. :) Ha valaki a harmadolópontokban keresi témát az válsszon magának egy szimpatikusat a tömegből. Biztosan találni fog. ;) Nos, ez az a kép, amit eredetiben jó nézni, mert a méretezés és a tömörítés elrontja az apró részleteket. Sajnos itt most 300KB-ba ennyi fért bele. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,9
2008. május 29. | 11:57 | V.F.

Nos ez az a kép, amit meglőni 100* könnyebb, mint értékelni és pontozni.
Nekem is van egy hasonló képem, ahol ugyanez lett volna a bemutatni való téma méghozzá a zsúfoltság. Viszont én megpróbáltam egy épület köré építeni az egész képet addig nálad ez elmarad és marad a kép központi téma nélkül. Gyakorlatilag belekattintottál a városba. Nagyon natúrnak utómunka mentesnek tűnik a kép, ami nem baj de itt még egy kis kontrasztemelést elbírt volna. Tudatosnak érzem, de nem látok benne igazán egyedit, amit te adtál volna hozzá. Üdv.

akoskiss válasza:
Nos a kép tulajdonképpen egy tudatos "belekattintás a városba". Konkrétan több hasonló kép van különböző utikönyvekben, ahol igazából nincs egy kiemelt épület, vagy téma, hanem maga a zsúfoltság, a város gigantikussága adja a kép értelmét. Igazából ezt próbáltam utánozni. Van másik képem is, ahol van központi téma, ami körül szintén ott a város, de ez nem az a kép, itt más volt a cél. Ahogy többen írták, a fények jelentik igazából a kép gyengéjét. Kontraszt emelést néztem, de volt igazán meggyőző így magában. Azt inkább úgy tudnám elképzelni, hogy kapna egy gradient maszkot és csak a felső részén emelném a kontrasztot. Köszönöm, hogy értékelted a képet!
Ákos

adott pontszám: 4,5
2008. május 29. | 10:19 | tiger1977

alapjába véve nem rossz kép ez a nagy keszekuszaság...
szerintem nagyon jól jött volna rá vmilyen keret olyan zárásszerűségnek...
a fények nem lehettek veled, talán borús volt az idő, olyan tompa minden...
esetleg PS-be egy kicsit meg lehetett volna dolgozni...
Üdv,
Tiger

akoskiss válasza:
Szia! Igen a fényeket már többen is írták és most már én is érzm, hogy ez annyira nem az igazi. Lehet szánok majd rá némi időt és próbálok belőle többet kihozni. Köszi az értékelést!

adott pontszám: 4
2008. május 29. | 10:02 | ovarnet

Egy út valóban a sarokból indul, de nem több a kép mint egy rakás épület.
Nem találok főtémát, nincs egy határozott része a képnek, ami megfogná a szemet. A fények és a színek is teljesen átlagossak lettek. Hiányolom a pluszt a képből pl. esti fények vagy egy látványos épület stb.

akoskiss válasza:
Abban igazad van, hogy nincs egy kiragadott rész a képen, amit főtémának mondhatnánk. Én azt szeretem benne, hogy sokáig lehet nézegetni és mindig lehet benne felfedezni apróságokat, amit adddig még nem láttál. Persze erre leginkább az eredeti a jó, nem ez a kicsinyített, tömörített verzió. A fények tekintetében is igazat kell adnom neked, mert az valóban nem a legelőnyösebb a képen. Köszi szépen, hgy leírtad a véleményed!
Ákos

adott pontszám: 5
2008. május 29. | 00:40 | Futatej

Hi! Én is szeretem az ilyen fotókat. Szoktam én is ötleteket szerezni úti könyvekből.
Ez a fotó azért is tetszik, mere visszaadja azt a káoszt, amit Athénban talál az ember ha odaviszi jó sorsa. Szerencsére volt részem benne. Hát nem semmi! Kétszer annyian lakják, mint amire tervezték a várost....!
Grat!

akoskiss válasza:
Örülök, hogy elnyrete tetszésedet! A város valóban egy érdekes hely. Milliónyi arca van és heteket el lehetne ott tölteni és fotózni. Nekem sajnos csak pár napot sikerült ott töltenem, annak is egy nagy része munkával telt. De azt hiszem így is nagy élmény volt. Köszi szépen az értékelést!

adott pontszám: 4,5
2008. május 28. | 22:14 | bruce11

- jó ez a tömény beton dzsungel!
Talán erős fényviszonyoknál fotóztál, nekem nagyon világos (nem túl expós) a kép.
Ami picit rontja az élvezetet, a szerkesztés, mert bár van alja, teteje jó kifutással, de oldalt vágtam volna viszonyítottam volna valamihez, talán ott a helyszínen!
üdv

akoskiss válasza:
Szia! A fényekkel kapcsolatban igazat adok. "Sajnos" ilyen időben volt lehetőségem felmeni az Acropolisba. A vágással kapcsolatban próbáltam a lehető legkörültekintőbben eljáni ezért is fut ki a bal alsó sarokban a nagy utca, ami a váráson átmegy és ezért nem vágtam félbe a jobboldali fehér házat. Olyat hogy semmit ne vágjak ketté a téma nem engedett meg. De azt hiszem ez érthető is.

Köszi az értékelést!
Ákos

adott pontszám: 4
2008. május 28. | 21:57 | hegyiember

Volt szerencsém nekem is Athénban járni,már jópár esztendeje.
A képed visszaadja a hatalmas.zsúfolt nagyváros hangulatát.
Tetszenek a távoli épületek sűrűjéből kiemelkedő toronyházak.
Egy vezérvonal azért akad,az átlóban haladó út.Ezt végigkövetve érezhető a nagy távolság,amit a rövid teleobjektív így összetömörített.
Tetszik a kép,de igazából nem tartanám példaértékűnek.Korrekt fotó,hangulata is van,de hiányzik valami,ami feldobja.Leginkább a fényekTudom,hogy az ember nem csak fotózni megy külfödre(tisztelet a kivételnek),nem lehet ott mindig az ideális időpontban.
Megnézném ezt a képet egymás mellett napnyugtakor,napkeltkor,éjszakai fényben,meg így,erős napsütésben.
Pesze kevesek kiváltsága erre áldozni egy egész napot Görögországban:(
Szép fényeket!

akoskiss válasza:
A vezérvonal az egyetlen tudatos kompozíciós elem, mert ezen túl sokat nem lehetett variálni.

A fényekkel kapcsolatban igazad van! Az igazat megvallva napnyugtakor a tengerparton fotóztam sziluett képeket. :) (Egyébként abból is van fent egy itt a fotozzon.) Napkeltekor pedig aludtam mert egész éjszaka prezentációt készítettem. :D

Köszi az értékelést!
Ákos