BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,87
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. május 26. 16:32
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Debrecen
Aranysárga

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. május 27. | 12:38 | LJani

Nagyon tetszik a kép. Szép éles a z egész, ami kifejezetten jó, ha a kép egészét nézzük. Harmonikus a szirmok alkotta formázat. Szépek a színek is és a fények is jók. Grat.

Zsifi válasza:
Köszönöm szépen. Nagyon örülök, hogy az első feltöltött képemre ötöst kaphattam. Köszi.:)

adott pontszám: 3,8
2008. május 26. | 21:39 | harminchat

Szia! Előljáróban leszögezném, hogy a színei tetszenek a képnek. A mondanivaló és a kivitelezés viszont kétségeket kelt bennem. Ha jól látom homok van a szirmokon, a sárga szin analógiája alapján összetartozónak mutatod be a virággal. Talán locsolásnál, vagy egy nagy eső alatt került a virágra...
Sajnos nekem ebben a természetes formában kicsit erősnek érzem. A szirmok erezete és természetes színe sokkal szebb lenne, ha nem takarná a homok. Talán elég lett volna jelzésértékűként egy szirmon meghagyni, hogy a virág harmonikus vonalai megadhassák a kép alaphangulatát.
A másik problémám az erős fénnyel van. Nagyon sötétek és élesek az árnyékok. Érdemesebb lehetett volna lágynak mutatni őket, jobban illene a virág finomságához, törékenységéhez.
A szerkesztés viszont jó, tetszik, hogy elcsúsztattad a középpontot, és vágás is jól sikerült. Az árnyék miatt azonban van egy kis eltolódás jobbra. Ezt talán ki kellett volna korrigálni.
Kreativ fotó, de egyben kissé kiforratlannak érzem.
További jó fotózást és kisérletezést!

Zsifi válasza:
Köszönöm szépen az értékelést. Sajnos tényleg erős fényben készítettem a képet. A szándékosan fotóztam ezt a virágot amelyiken ennyi homok van, van olyan amelyiken nincs homok vagy kevesebb van, de ez nekem érdekesebbnek tűnt. Köszike mégegyszer.

adott pontszám: 5
2008. május 26. | 21:16 | Ricko

Szia!

Nagyon jólett ez a kép. Nemértem a 3.5 ös átlagot, majd komment után. Nagyon tetszik ez a mutassunk egy negyed virágot beállítás :) a sár meg még dob is rajta egyet. Szeretek virágokat makrózni, de ilyen beállítást még nem láttam. Az enyhe árnyéknál lehetett volna jobb keret is. Talán egy erős kontraszttal jobb köretet szolgáltathattál volna.

Nekem példa értékű.

Üdv.

előd

Zsifi válasza:
Köszönöm szépen. Tök jó, hogy végre jót is olvashattam és ötöst is kaphattam az első feltöltött fotómra. Mégegyszer köszi.:)

adott pontszám: 4
2008. május 26. | 18:49 | Vezu

Üdv!
Szép, jó ötlet a sárga virág, sárga homok párhuzam (talán a cím is ezért). Szép a kompozíció is (talán kicsit jobbra csúszott). A színek is jók, de valamiért egy kicsit tompa a kép. Valahogy hiányoznak a csúcsfények. Nem elég plasztikus. Nem ismerem a körülményeket, nem voltam ott, úgyhogy lehet, hogy ilyen fényeid voltak és nem beállítási vagy expohiba. Ha ilyenek a fények, akkor jól jöhetett volna egy pár vízcsepp (glicerin-víz keverék 1:1 arányban, akkor ottmarad, ahova cseppented és nem keveredik a homokkal) attól kapott volna egy pár csúcsfényes részletet, de ez csak egy ötlet, lehet, hogy nem passzolt volna a koncepciódhoz.

Zsifi válasza:
Köszönöm szépen az értékelést és a hasznos tanácsokat. Ezt a fajta vízcseppes dolgot ki fogom próbálni.

adott pontszám: 3,5
2008. május 26. | 18:16 | jube

Ne haragudj, kicsit öncélúnak érzem a képet, a nagyítás persze nagy, de más erénye nem nagyon van. Jobbra felül és alul a beégett részen a részletek elvesznek, a szerkesztés is el van csúszva kicsit, harmadolni jobb lett volna.
Üdv: B

Zsifi válasza:
Köszönöm az értékelést!