BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,88
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. február 27. 08:47
  • érzékenység: ISO100
  • fókusztávolság: 18mm
  • objektív: AF-S DX 18-135
  • rekeszérték: f3,5
  • zársebesség: 1/50
  • Készítés helye (ország): Németország
  • Készítés ideje : 2007-08-18
Kőbe zárt élet

A szinek miatt lett csak digit. ill. igazából absztraktnak szántam, értékeljétek kérlek így. A kép eredetije az Isthar kapu azon részéről készült ahol már nincs kék ill. arany zománc 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2008. március 1. | 11:13 | rajli

Mindig érdemes barangolni az oldalakon, mert az ember átsiklik egy-egy jó fotó felett. Gondolom a fotód beleesett az itt megszokott "hibába" Az első értékelő alacsony pontszámát követik a többiek. Sajnos én is jártam, így főleg eleinte. Jönnek a mondvacsinált hibák, mert az alacsony pontszámot illik indokolni. A fotódról: egy jó meglátás, egy jó részlet. Tetsznek a téglafal erős színei. Gondolom perspektíva korrekciót kellet alkalmaznod a nézőpont miatt, ezt tökéletesen megoldottad. Sajnos van egy kis vignettálás a sarkokban, szükebb rekesz alkalmazásával elkerülhetted volna. Igaz akkor az ISO-t emelned kellett volna, de gondolom ennél a gépnél 200 vagy 400-nál még nem zajosodik a kép. Alul egy leheletnyi helyet még hagytam volna.
Gratulálok: Laci
Ui: ilyen fotóknál a súroló fény nagyon sokat segít az anyagszerűség visszaadásában

Valer válasza:
Köszönöm szépen! Igazán hasznos volt, a surló fény is nagyon jó meglátás, idehaza a természetes kőburkolaton is csodát tesz :-)

adott pontszám: 4,4
2008. február 28. | 16:38 | ajda21

Hat en nem igazan ertem a kep atlagat. Nekem tetszik nagyon jok a szinek a megvalositas is nagyojn jo lett en amit valtoztatnek rajta az annyi lenne hogy nem egymas feje fele raknam az "allatokat" hanem egymas melle vagyis inkabb fekvo formatumba csinaltam volna

Valer válasza:
Köszi szépen az értékelést!

2008. február 27. | 19:50 | sempervivum

Kedves Valér!
Köszönöm szépen a kreditet, nagyon megtisztel.
Azt sajnálom, hogy így kell prófétává válni.
Üdvözlettel: sempervivum

Valer válasza:
Volt is ilyen, lesz is ilyen :-)
Köszönöm az építő jellegű értékelését, sajnos manapság már ritkaság számba megy.
Szép fényeket, Valér

adott pontszám: 3,5
2008. február 27. | 18:47 | ptes

Jó ötlet a halvány kontúrokat megörökíteni egy izgalmas felületen! Értem a szándékodat, és alapvetően izgalmas az elképzelésed, hogy az Istar kapu több évezredes figuráit eltemeted a megkopott téglák mögé. Emellett viszont oda kell figyelni a kép érthetőségére, és valóságosságára is. Természetesen a valóságosság itt most nem érdekes, hisz digitális illuszrációról van szó, de ennek ellenére nem szerencsés, hogy az ennyire szaturált téglák elfedik a domborművek halvány vonalait. Szabad, és kell is a fényképfeldolgozóprogramok nyújtotta lehetőségekkel élni, és játszani is, de mindig a szem előtt kell tartani, hogy egy fénykép és a szemlélők mennyit viselnek el (na jó, a szemlélők nem olyan fontosak :)). Én úgy látom, hogy túlzásokba estél, amit a fotó már nem visel el, a részletek felismerhetetlenek, de a létrehozott textúra viszont annyit nem dob a képen, hogy ezt kompenzálja. Sebaj, kísérletezni kell, így tanulunk meg sokmindent!
Üdv: fl
UI:
Én ezt egy fekete fehér képként sokkal inkább el tudnám képzelni.

Valer válasza:
Köszönöm szépen, megnézem FF-ben is. Bár eredetiben is majdnem az :-)

2008. február 27. | 18:36 | efi

a pontszammal a kepet ertekeltem, nem teged.
ha sertonek erezted, akkor az elnezesedet kerem, nem volt szandekomban emberileg bantani.

Valer válasza:
Mindegy, hagyjuk.

adott pontszám: 5
2008. február 27. | 18:18 | blazeusz

szia.az ilyen stilusu alkotások nem igazán tetszenek nekem,de valahogy ez a kép megfogott.
valóban fantasztikus a szinvilága,és a van a képnek mondanivalója.
nekem tetszik..nem is értem az eddigi pontozókat

Valer válasza:
Köszönöm szépen, gondolom elolvasod ő(ke)t :-)

2008. február 27. | 16:25 | efi

csak az a kerdes, hogy a szinezes (aminel fel sem merult bennem, hogy egyenkent szineztel volna) teszi elove ezeket, vagy az alkotoi eleg ugyesek voltak. mert szerintem az utobbi.
valoszinuleg az, hogy ismertem az erdetit, rontotta a megertesedet. szamomra ezzel nem hozzaadtal, hanem ellenkezoleg.
sajnalom.

Valer válasza:
Mindenkinek joga van így gondolkodni. A pontszámot azért már-már sértőnek éreztem. De persze ha szerinted ilyen egy turistafotó (ahogy irtad) és Te is ilyeneket ragasztasz fényképsarkok közé, ilyeneket adsz körbe odahaza, Nagyik árgus tekinteteik ilyeneket pillantanak meg ha felcsapnak egy albumot... akkor biztos igazad van.

adott pontszám: 4,5
2008. február 27. | 16:17 | sempervivum

Kedves Képalkotó!
Engedje meg, hogy az Ön által feltöltött képet röviden értékeljem. Mindenekelőtt köszönöm, hogy a technikai adatokat részletesen közölte, sok amatőrtárs tanulását segíti ezzel.
Véleményem szerint Ön nem szokásos képet közölt, ritka, repro-szerű tartalommal. Nincsen benne az "itt elvárt művészi mondanivaló", a hangsúly meg a stb... Ezt valamelyik helyi nagyágyú megírja, lepontozza, a kicsik pedig követik a pontokat (egy pár tizeddel az átlag fölé lőnek, hogy jó fejek legyenek). Nem tudom, hogy most ez történt-e, de már tapasztaltam ilyet. Pedig az Ön képe egyszerűen csak más. És a másság gyönyörködtet. Engem is.
Pozitívumok:
+ A kép színei nagyon tetszenek, nem tompák, nem túlságosan színtelítettek, egyszerűen természetesek.
+ A kép a 18 mm ellenére nem hordó torzítású, pontosan vágott, perspektivikus torzítások nélkül. Az utómunkában, vagy RAW konverziókor bizonyára kellett ennek korrekciójára figyelni. Ön ezt megtette, helyesen.
+ A kép etruszk (remélem jól tippeltem) motívumai, árnyai egy nagyban kinyomtott papírképen, szép képkerettel a szoba falára csempészhetik a kort. Ez egy hangulatot adhat, semmi mást. Nekem nem is hiányzik több.
Javítható elemek:
- A képen alul és felül látható vignettálódás van, ami nem illik egy ilyen felülethez.
Tipp:
+ A teljesen nyitott 3,5-ös rekesz helyett máskor próbálja meg állványról a 8-as rekeszt, ez eltünteti a vignettálódást.
Értékelés: 4,5.
Tisztelettel: sempervivum

Valer válasza:
Hasznosabb a hasznosnál! Köszönöm szépen!
Ráadásul Ön valóságos próféta :-)

Tisztelettel: Valér
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2008. február 27. | 15:18 | V.F.

Hogy egy turistafotó itt mitől nem kaphat soha jó pontot akármennyire jó azt nem értem :(
Tiszteletem efi kollégának de én azért emlékszem még a téglafalas képére, ami semmivel sem különb, mint ez (jó értelemben!). Talán a kategóriát változtasd meg mert digit.ill-be ez kevés.

Valer válasza:
Köszi szépen, mások máshol pedig azért szólnak, mert túl sok a PS pedig csak pár kattintás volt. Innentől ez a kép megy a levesbe a pszichológia amúgy is tiltja hogy jó pontot kapjon. "Húúú, miért áll ez ennyin? Nosza, belekötök én is."
Van ez így :-)

adott pontszám: 3,8
2008. február 27. | 15:00 | Tralfamador75

Szia. Nekem tetszik, ezt előre megjegyzem. Annak ellenére, hogy kissé kusza lett a kép szerintem. Igazából nem is tudom megmondani, hogy hogyan. A színek (amik amúgy szintén tetszenek), meg a téglák határvonalai miatt elvész a két jószág. Hm, felemás érzésem van a képpel kapcsolatban...
Szerintem egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy az átlagpontszám mutatja. Talán a jószágok kontúrját kellene erősíteni...
Hát, hogy absztrakt vagy digit illusztráció... Ebbe inkább nem szólnék bele...
Szóval nekem bejön. A (véleményem szerinti) hibái ellenére is. :) És jó címet is választottál :)
Gratula :)

Valer válasza:
Hat ezt az Isthar kaput mar csak ilyen téglából faragták :-) Köszi szépen!

adott pontszám: 2
2008. február 27. | 14:35 | efi

szep ez az Istar kapu, de attol, mert megvaltoztattad a szineket, meg nem erzem hogy valami pluszt adtal volna hozza. oszinten megvalva nem latom, hogy mitol is jobb a kep, hogy az eredeti szineket megvaltoztattad.
korrekt kep, amugy, de szerintem nem lep tul a turistafoto kategorian.
bocs.

Valer válasza:
Sajnos azt hiszed, hogy a kék és az arany téglákkal külön-külön játszottam. Tévedsz. A szín eredeti, nagyobb kontraszttal es szaturációval.
Kőbe zárt élet lett a cime, mert majd megszólaltak az állatok. Élénk színekkel akartam feltámasztani őket: életet lehelni beléjük. Kár hogy nem értetted ezt az absztrakciót. Én sem értek mindent, igaz akkor nem is pontozok...

adott pontszám: 5
2008. február 27. | 13:41 | szilvie

Párszor már voltam így képpel a fotózzon-on, hogy ahogy megnéztem, azt mondtam magamban: én nem tudom mi ez, de jó nagyon!
Hát most ez is ilyen.
A színek és a cím is nagyon jó. Érdekelne, hogy csináltad a képet. Gratulálok hozzá! Nagyon egyedi!

Valer válasza:
Köszönöm szépen! Sokat segített a PS automatikus színbeállitása :) Eredetileg nagyon szűk volt a hisztogrammja, mert minden ugyan olyan homokszinű volt a képen. Emeltem még tovább a kontraszton, meg a szaturacion, illetve highligths/shadows-is kellett mert középen világosabbak voltak a téglák.

adott pontszám: 5
2008. február 27. | 13:13 | V.F.

Szia. Egyszerű téma nem nehéz kivitelezni de neked sikerült jól megcsinálnod. Jó a szerkesztése jót tett a színek túlhúzása bár én ettől még nem tenném digit.ill.-be. Nem látok rajta torzulást és az élességi jó. Valójában nem tudom eldönteni, hogy ez egy kép vagy kettő egymáson. Mi is ez? Üdv.

Valer válasza:
Köszönom szépen! Egy kép, a berlini Pergamon múzeumban őrzött Ishtar kapuról. A legtöbb része kék és arany díszítésű de ki van állítva egy rész amiről lekopott a festék és homokszinű... ez az :)