BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,26
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. február 12. 19:58
  • zársebesség: 1/488 mp
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Eger
Magányosan

Első "művészi témájú" fényképem, ugyanis a régebbiek szinte kivétel nélkül dokumentum fotók voltak. Hát, ilyen lett... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2008. február 17. | 18:30 | katicaaa

hát ne haragudj, de ez nem lett az igazi... borul az épület és minden. a fókuszpont nem a hintára sikeredett,pedig uggye "ő"lenne a főszereplő.azáltal hogy fekete-fehér a kép nem lett"művészibb" inkább az egyre halványodó (nem is nagy baj)retró érzést sugározza.talán színesben jobban érvényesült volna a hinta magányossága is.látszik hogy melóztál vele,és nem esetlegesen elsütött kép,de ne megszokott sémák szerint működj mert az unalmassá válhat(itt visszautalok a melankólia=fek.feh .koncepcióra.légy kicsit merészebb,és az ötleteidet (mert vannak)szabadabban kezeld. üdv!

sasi válasza:
Köszönöm, legközelebb talán majd jobb lesz! :)

adott pontszám: 3
2008. február 14. | 01:31 | mk81

Elsore ranezve a kep es a cim kozott nem talalok tul sok osszhangot. OK, ertem... maganyos a hinta... de ennek bemutatasa nem lett eleg utos. Megmondom miert. A baj a kovetkezo. A hintara kellett volna fokuszalnod mint a panellakasokra. Igy sajnos a lakasokat helyezted eloterbe mint inkabb magat a temat es annak kozleset! A vagas szukre sikeredett, de nagyon! Ezzel nem hogy jobban kiemelned a hintanak a mondanivalojat hanem abszolut elvesz az. Mitobb, zavaro is. A ff hatas rendben es a keret is tetszik. Egyet tanacsolhatok. Fotozd ujra! Megeri!

sasi válasza:
Köszön a bíztatást, és a véleményt is! Igen, így utólag (a segítségetekkel) már én is látom, hogy miket csinálnék most máshogy, talán megpróbálom még egyszer.

adott pontszám: 3
2008. február 13. | 11:06 | Mészáros Mátyás

Szép elgondolás, csak kár, hogy túl szűkre vágtad!a hinta szélei le lettek csippentve!amúgy nem rossz!érdemes lenne újrapróbálkoznod!egy kicsit majd jobban emeld ki szerintem a hintát, hiszen ez a kép fő eleme!jó fényeket!

sasi válasza:
Köszönöm a véleményed, legközelebb talán jobbra sikerül majd a kép.

adott pontszám: 4
2008. február 13. | 07:21 | Dramar

Sajna a mélységélességet nem sikerül eltalálnod a legjobban. Vagy a hinta, vagy az épület legyen hangsúlyosabb, nekem inkább a hintán tetszene a dof jobban. Újra fotózni és 5-ös lesz.

Szép fényeket.

sasi válasza:
Köszönöm a bíztatást, igyekszem jobb képeket csinálni!

adott pontszám: 3,4
2008. február 12. | 22:23 | falevél

Szia,
Érdekes perspektívát választottál, de sajnos túl szűkre vágtad (főleg kétoldalt ) a képet. Zavaró hogy mindkét végén lecsíptél a hintából, ezáltal nagyon beszorítottad, az amúgy lengésre "született" játékot. Szóval szerintem, tudatos, kreatív, de javítandó

sasi válasza:
Igazad van, csak a véleményed olvasásakor gondoltam rá, hogy a hintának pont hogy nagy hely kell, meg minden... Fényképezésnél valahogy teljesen másra gondolhattam... Legközelebb megpróbálom majd részletesebben is átgondolni, hogy mit is akarok pontosan csinálni :)
Köszönöm véleményed!

adott pontszám: 3
2008. február 12. | 21:45 | ovarnet

Ezen a képen sok javítani való lenne:
Egyrészt túl kicsi a kép mérete.
Másrészt az épület majndem felborul. Aztán szemmel látható a kiégés, melyet az ff konverzió kicsit csillapít, de így is látható marad. Aztán mintha túl is lenne élesítve a kép. A hinta elhelyezése nem rossz ötlet, még jó helyen is van, de a talpa sajnos ezt a látványt elrontja.

sasi válasza:
Köszönöm a véleményed, tanultam belőle, legközelebb megpróbálok egy jobb "minőségűt" készíteni.

adott pontszám: 4,2
2008. február 12. | 21:04 | jaborcsik bence

Őszintén megmondva nem is olyan rosz elgondolsás.
Tipikus lakoparki "tájkép".
Egyedül a hinta széleinek levágása ami nem tesz jót a képnek.
Érdemes lenne újra próbálni.
Az FF is kifejeztten tetszik!

sasi válasza:
Köszönöm a véleményed, igen, lehet hogy el fogok még látogatni a helyszínre. Amúgy is szeretem a lakótelepet -mint fotótémát- bejárni, és akkor megpróbálom majd kijavítani ezt a képet is.

adott pontszám: 3
2008. február 12. | 20:58 | h.rom

Nem lenne rossz ez a kép, de - gondolom a hinta a téma és nem a ház - nem ártott volna ha a hinta éles és mögötte a ház életlen, s nem fordítva. Valamint talán nem ártott volna az sem, ha az ülőke jobb és bal oldalán hagysz egy kis helyet, teret még, így ugyanis nagyon szűknek érzem.
A f-f viszont jó választás volt.

sasi válasza:
A életlenségre neked is azt tudom mondani, hogy ha láttam volna a helyszínen, akkor kijavítottam volna, de ez valamiért nem tűnt akkor fel. A levágást azért csináltam ilyenre, mert az eredeti képen csak a bal oldal hiányzott, de az meg szerintem úgy még rosszabbul nézne ki, hogy csak a fele van meg a hintának. Talán így egy kicsit szimmetrikusabb lett.

adott pontszám: 3
2008. február 12. | 20:34 | Benya88

Szija!Na!Egész jó ötletnek látszik!Elmondom az én véleményem.Ami igy eljő ránézésre lejön h túl közelről fényképezted a hintát.Ha távolab lépté l volna akkor talán hatásosabb lenne.A másik h ez nem egy túl szerencsés gépállás, mert a képet átszúró korlátrészlet a kép bal felső sarkában lévő szürke folt mind mind zavarják a szemet.Ha ezek nélkül elképzelem én jobbnak látom.A háttér..hát igne ez egy nehéz kérdés itt mert ha mondjuk semmi más nem látszana a háttérben csak az ablakok általi tagolódás akkor azt mondanám h egy érdekes háttér, de az a baj h elvonja a figyelmet a fő témádról ami a hinta.A címből arra következtetek h a magány megjelenitése lenne a cél.Ha innen közeltünk akkor megint csak nem mondható szerncsésnek a háttér mert egy túlzsufolt panelház nem hiszme h a magány érzeté kelti.Akkor már jobb lenne vmi sematikusabb háttér.Ami még baj hogy a hinta a leg életlenebb és elmosódottabb a képen.Ezt nem tom mitől vna valóstinűleg attól h rossz helyre fókuszáltál.Előnyösebb lett volna ha élesebb a hinta.Ha meg azt nézem h ez a város építészet kategóriábna van akkor már végképp összezavarodom!:)Akkor lehet h mégis az épület a téma?Akkor viszont ez egy elég rossz megközelítés mer a képen semmi nem hangsúlyozza ki azt h az épületre figylejünk.Akárhogy is van az baj h ez nem egyértelmű.Ami tetszik benne az pl a ff megoldás, ez általában illik a letargikusabb témákhoz mint a"magány".Keretezés jó hogy van, bár őszintn szólva nem értem h a kép alján miért vastagabb.Van benne fantázia, szerintem lesz ez még jobb is, sajnálom h nem adhatok több pontot az első "művészi témájú" képedre!

Üdv.:Benő

sasi válasza:
Köszönöm, nagyon sokat segítettél! A magányt a hinta "szemszögéből" értettem, tehát hogy hiába lakik előtte több száz ember, mégsem ül senki rajta... A hinta homályosságát pedig az okozza, hogy nem láttam (elkészítéskor) pontosan mit fényképezek, ugyanis ahhoz le kellett volna feküdnöm a földre, így több kép közül került ki ez, mert ez tetszett a legjobban. A fényképezőn még ott megnéztem, hogy mi született, de akkor nem láttam, hogy homályos a fő téma. Majd legközelebb...
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4,5
2008. február 12. | 20:20 | ViharVadász

Ez a fotó akár reklám-fotó is lehetne, mert annyira jól sikerült, nagyon kreatív és tele van ötlettel, életerővel!
Bár a fotó hangvétele szomorkás, mégsem teljesen a nagy "ürességet" tükrözi.
A kerettel nem vagyok megelégedve, az nem tetszik, kicsit elszabtad az alsó részét; a vágás jó, de a keret kicsit "megcsúszott".
Jó kép, gratulálok!

sasi válasza:
A keret alja (nem tudom pontosan miért) de nekem tetszett, hogy nagyobb lett. Talán azért csináltam, hogy ne legyen annyi fű, talán más miatt, nem tudom, de már mindegy is. Köszönöm a véleményt, és a pontot!