BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 29. 13:22
  • Készítés ideje : 2008-01-29
Huricano: Napkelte átdolgozás

Szóval először az eredeti méretből huzigálással négyzetes kivágást csináltam, majd abból emeltem ki az új kivágást. Egyebekben nem nyúltam hozzá. Látod huri ilyen az "érzékenységem", rád találtam "véletlenül", de ez jelent valamit. Üdv: Tóni 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. július 24. | 15:51 | paranoé

szia, látom kivetetted a pontot, köszi ezt valamint azt is hogy dicsérted a képeimet..,erre (a dicséretekre) elfelejtettem reagálni, üdv

2008. január 29. | 15:03 | efi

azt ertem, de a napot, mint gombot szethuzva erosen elliptikus lett, szerintem nem szep.
en egyebkent nem ereztem rossznak a nap helyet, de ez mas kerdes.

tarant válasza:
Igen, a huzogatás mértékét ez az egy elem jelzi, s biztosan meg kell találni a helyes arányt. Persze azzal kellett volna kezdeni, hogy a felvétel készítésekor kellett volna pár méterrel balra húzódni, mert akkor jobb lenne a kompozíció, míg a kész anyagból már csak erőlködni lehet, bizonyos mértékig. De akkor úgy érzem abban egyetértünk, hogy bizonyos ilyen jellegű belenyúlások megengedhetők, ert ezt analógban is megcsináltuk gyakran a képtengely és a papirsík döntéseivel, csak sokkal macerásabb volt - nekem még az is - mint digiben.

2008. január 29. | 14:31 | efi

viszont ettol elcsuszott a nap, meg torzak lettek a fak.

szerintem kar volt, mert annyival nem valtozott a kep, eleg az ilyet maganban, ha nem tudod elmagyarazni.
masreszt feldolgozast nem igy kell feltolteni, igy egyreszt 1 kredited banta, masreszt feldolgozas eseten sem irjuk ki a fotos nevet.

tarant válasza:
Bocsi, a krditet nem sajnálom, a feldolgozás felrakási szisztémáját sajnos nem ismertem pontosan, és nem akartam várni. A nap elcsúszási problémát nem értem, én szándékosan kifele akartam vinni. A kép összhatása miatt az mindig is vita tárgyát képezheti, hogy ilyen "egyszerű" természetfotónál dokumentumot csinálunk csak, vagy élve a művészi szabadsággal alkotást hozunk létra. A vitát bizonyosan a végtermék és annak a szemlélőre ható sugárzása dönti el, ezért akartam, hogy viszonylag egymás mellett jelenjen meg a két variáció, talán azt hozzá kellett volna még írnom, a jegyzethez, hogy ez is csak egy változa, a végeredmény az alkotón múlik, mert így van értelme a képnézegető fórumnak.

2008. január 29. | 13:57 | huricano

...akkor, ha jól értem vágtál először többet a bal szélen , kevesebbet a jobb szélen;
majd vizszintesen megnyújtottad a képet, h ne legyen olyan keskeny hosszú függőleges.
( és alul, felül nincs vágás )
És torzitva sincs, tehát nincs alul jobban nyújtva, mint a felső részen, ugye?

tarant válasza:
Nem először az eredetit nyújtva négyzetet csináltam, majd azt vágtam. Így vizszintesen valamennyit torzúlt, sajnos, de szerintem ennyi bőségesen belefér.