BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,98
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 3. 10:05
  • érzékenység: 100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pécs
Pokol vagy mennyország...?

Egy gyermekkori visszatérő rémálmom A kép eredeti mérete 7000 x 4148 pixel, ezért elnézést kérek a minőségi romlásért. Talán nem is ez a legmegfelelőbb hely, ahol értékelni lehet. Aki kíváncsi rá nagyobb méretben, egy másik linket megtekinthető. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. január 10. | 12:12 | tnp

Hú, ez nagyon deviantart-os lett :-)) fotózol is még? Lehet látni képeid valahol?

delta válasza:
Szia!

A kép alapjai saját fotók. Szinte kivétel nélkül.
A központi alakot még a műteremben fotóztam.
www.duenan.deviantart.com
Mostanában sok más köti le a fejem, mint az internetre képfeltöltés.
Fotózom, de inkább kinyomtatom a képeket.
Most találtunk Pécsett a Zsolnay gyárban műtermet...nagyon jó...:)

2008. január 6. | 09:53 | Papp Attila

amint már korábban írtam, nekem nagyon tetszik az ilyen, festményhatású képi világ. olvasgatva a válaszaidat, többször fehozod a tollegeret. nekem ez még új. utánanéztem a neten, de látom hogy ez egy egérnél nagyobb befektetés. 45.000-től 145.000ig mindenfélét látni. tudnál néhány jótanácsot mondani ezügyben. ill. mennyire könnyíti meg a munkádat, vagy nyit új dimenziókat? ill. lehet olvasni, tanulni valahol az ilyen digitális festészetről, vagy csak sok kísérletezés után jöhet rá az ember?
köszi
üdv
ati

delta válasza:
Köszönöm a kérdést, ez azt hiszem nagyon hasznos mások számára is.
Az első találkozásom a tollegérrel Kozári Ákos barátom (a fotózzon: space1999) segítségével történt. Ő kapott a párjától egyet, az A/6-os méretű. A képeit látva és a fejlődést a rajztechnikában arra a következtetésre jutottam, hogy nekem is szükségem lenne rá, hiszen egészen kicsi gyermekkorom óta rajzolok és a PS, illetve a számítógépes rajzolás, de maga a fotózást is, csak 1,5 éve gyakorlom, hátha így könnyebb.
Páromtól kaptam meg a Wacom termékét, sajnos a verziószám nem ugrik be, a dobozt száműztem a pincébe. A tábla érzékelő felülete a/5 méretű (A/4 fele). A toll elem nélkül, rádiójelekkel működik. A hegy nyomásérzékeny, ezért amilyen erősen nyomom, olyan vastag vonalat húz.
A toll túlsó vége radír funkciót tölt be.
A toll azoknak van nagy segítségére, akik már amúgy is sokat rajzolnak és a ceruza/toll fogása a rajzolásban ismerősebb.
De tény, hogy mindenkinek megkönnyíti a munkáját, aki grafikus munkát végez, szerintem könnyű hozzászokni. A kijelölés és a retusálás 200%-al könnyebb, mint egérrel.
A toll és a hegy is cserélhető, a tábla esztétikus és elérhető áron kapható.
Az enyém árát nem sikerült kiderítenem, tekintettel ajándék voltára, de tippem szerint 80.000. ft körül lehet, egy átlagos felhasználónak (de professzionális szinten is) tökéletesen megfelelő. Később utánanézek a pontosabb adatoknak és leírom, ne csak így hasraütészserűen.
Ha rajzolni akarsz, szerintem nagy segítséget jelent. Nagyobb élvezet és precízebb munka! Üdv!
D.

2008. január 6. | 00:30 | lélekharang

Végigolvastam most a válaszaidat, milyen jó, hogy leírtad részletesen.

delta válasza:
:)

2008. január 6. | 00:24 | lélekharang

(5) Pontozni nem fogom, tudod miért - és azt is, hogy kedvelem. Amikor először láttam a képet egy ócska monitor előtt ültem, és a jobb alsó sarok nem bontakozott ki ilyen szépen. Most azon gondolkodom, hogy ha a fényeket csakrákkal helyettesítem, mennyiben változik a kép üzenete, és mint álom, közelebb visz-e egy feladathoz ill. megoldásához. Egyik legkifejezőbb pontja számomra a képnek, hogy az álló nőalak a 'mocsárból' épp kivánszorgót kíséri tekintetével az előtte fejet hajtó helyett, mialatt egy másik 'lelket' a béklyói nem engednek mozdulni. A legnagyobb akadályokat, falakat mi jelentjük önmagunk számára. Saját korlátainkon átlépni nem kis feladat. "Pokol vagy mennyország...?" teszed fel a kérdést, de a mondat második felét szabadon hagyva, és így eldönthetjük, mire szeretnénk választ kapni. A tanulási folyamat része a tapasztalatszerzés, és a következtetések. Idéztem már párszor, most is megteszem. "Senkit sem lehet megtanítani arra, amit igazán érdemes tudni." "Mindenki csak saját magát taníthatja meg." Visszatérve a képedhez, a helyes út megtalálásának legnagyobb gátja saját tudatunk, ami meghatározó abból a szempontból, hogy miként értelmezünk egy 'eseményt'. Szokták mondani, hogy az élet hosszútávon igazságos.
Szépen kidolgozott illusztráció.
Szia, T.

delta válasza:
Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes, üzenettel felérő hozzászólást! Jó dolog téged olvasni, hallani! :)
D.

adott pontszám: 5
2008. január 4. | 19:56 | h.rom

Nem szeretném a látványt, mint képet értékelni. Viszont mint hangulatot igen. Valóban nyomasztó, fojtogató érzetet kelt, de valahogy mégsem rémálomszerű, hanem inkább mint egy pokoli mese. Mindenesetre nagyon tetszik. S egy nap egy oldalon két ilyen minőségű digit. illusztráció két embertől, gratulálok.

delta válasza:
Köszönöm hogy értékelted! :)

2008. január 4. | 01:04 | vera27

Megnéztem a galériádat. Nem töltesz fel túl gyakran, de! Amit igen, az "kiborító"

Megyek aludni! Pokol vagy menyország...?

Szevasz: Vera

delta válasza:
:)
Szép álmokat!
Hosszú álomhoz rövid idő is elég az alvásból!

adott pontszám: 5
2008. január 4. | 00:57 | vera27

Naná, hogy felteszünk egy ilyen képet, s a félegykor rátalálót szép csendesen kiidegeljük!
Befogadni könnyű, mert vonz, hogy miért? Ez a képed varázsa: Nem tudom!
DE! Nem enged!
Nem is vállalkozok rá, hogy leírjam, amit szeretnék, mert nem tudom, hogy mit szeretnék!
Nézni! Nézni! Nézni!
Egyet viszont tudok. Ha ilyen rémálmaid vannak, és ezt ilyen gyönyörrel tudod ábrázolni, így tudod láttatni a BoschSzászEndrés mixtúrát, akkor Én feláldozom magam, és ha elárulod a címed, akkor havonta felkereslek és olyan riogatásban lesz részed, hogy napokig kell kreditetek vásárolnod.

Szevasz: Vera

delta válasza:
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jót nevettem! Köszönöm!
Mostanában nem riadozom, csak vonzanak a régi emlékeim és a tollegerem. ennek mixtúrája a kép! A kép nagyobban látható egy lentebbi linken!

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 23:49 | ropika80

Szia.Elég félelmetesre sikeredett,szivesen megnézném nagyobba is mert a letömörités miatt biztos sokat vesztett a minőségéből.A cím választás is tökéletes.

delta válasza:
Köszönöm ropuka80!

2008. január 3. | 23:38 | Papp Attila

szia
köszönöm a részletes választ, segít abban hogy értsem a képet. megnéztem a nagyobb verziót, valóban sokkal jobb a minőség, minden elismerésem.
leírásodnak köszönhetően kezdem érezni a zavar okát.
talán kukacoskodásnak hangzik a dolog, de a fény és remény megtestesítőjének nem rád kellene tekintenie? a történet szerintem rólatok szól. a te választásodról, ami nyilvánvalóan a fény, a jó javára történik. a sötétség csak utalás a legrosszabb esetre, a rosz döntésre. persze tudom hogy az utolsó fűszálig minden tudatos, de nálam valami nem volt teljesen kerek. most már tudom hogy nálam ez a gond.
a kép számomra továbbra is példaértékű, de különleges képnek szigorú elbírálás jár. ha nem lenne ennyi mondanivalója, nem lennének kérdések sem. :-)
üdv
ati

delta válasza:
Köszönöm! Örülök, hogy jobban érted.A Fény azért néz a sötétség felé, mert álmomban, miután őt választottam, elűzte azt.
A gonosz jelenléte nem csak utalás a lehetséges rosszra, hanem maga a lehúzó erő, a feneketlen asztralitás, amely minden emberben jelen van bizonyos mértékig.
Ez a kép tényleg egy álomkép. Nem másítottam rajta pusztán azért, hogy egyértelműbb legyen. Szerintem valahol minden embernek mást mond, más gondolatokat indít el.
Szeretem a mesélős képeket. Mindig megpróbálom megérteni a jelentésüket, meghallgatni a történetüket, amit az elemek sugallnak. Én valahogy kicsit fordítva próbálok érteni, mint te.
Persze ez nem baj, csak más.:)
Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 16:10 | zenyit

nekem nagyon tetszik, szép munka. tényleg álom-hatású. kíváncsi lennék lány vagy-e vagy fiú. nagyon szép az az árokban fekvő alak, és tetszenek a kis titkok a képen.
a stílus egyébként mesekönyvbe való, vagy fantáziakönyvbe. inkább felnőtteknek. meglepően jó a képi, alkotói minőség, még ha a tömörítés nem is a legjobb.
szép, ha az ember így meg tudja festeni az álmát..
üdv!

delta válasza:
Köszönöm az elismerést! És nő. teljes mértékben.:)

adott pontszám: 4,8
2008. január 3. | 14:22 | Papp Attila

szia
ez a képi világ hozzám nagyon közel áll. azt hiszem számodra sem ismeretlen Matt Hoyle és Erwin Olaf. szívesen megnézném jobb, nagyobb minőségben, mert itt valóban nem jön le a minőség 100%- ban. tetszik az irányzat és az elszántság, bár a mondanivaló számomra zavaros. itt és most inkább a minőséget értékelem. remélem ha pontoztam, látok még nálad egy-két csemegét. érdekelne, összesen mennyi képből áll össze?
szóval az értékelés:
a hangulat mesés, de kissé sötétre sikeredett. ebben a minőségben erősen figyelni kell, hogy mindent észre vegyen az ember. az erdő hatása nagyon jól sikerült. A bal oldali hölgy, és a jobb szélen a fatündér is szuper. az alázatos lánykák közül a fekete nagyon beleolvad a környezetbe, a fehérbőrű lánynak pedig jó lenne látni az arcát... szerintem
a négy szereplő viszonya számomra nem meggyőző, valahogy a szerkesztésben érzem a hibát. mintha a négy lány nem a megfelelő helyen lenne. azt hiszem a bal szélső nő nem jó helyre néz. nyilván mindenki külön került a képre, így a teintet irányának hibája tud zavaró lenni. egyenlőre még kétely számomra ez a kép, de az út nagyon tetszik, amin jársz.
lehet útközben találkozunk majd. :-)
gratulálok
üdv
ati

delta válasza:
Köszönöm az értékelést!
Azt hiszem ezt a képet nehéz értékelni a mondanivaló értése nélkül, hiszen ha így lenne, nem éreznéd helytelennek az elhelyezést. Ennyi munka után az elhelyezés eléggé tudatosnak mondható, de nem várom természetesen senkitől, hogy megértsen egy álmot, amelyet nem ő rémálmodott hosszú éveken keresztül.
Az álmok világa nálam rendkívül színes, sokféle és eleven.
Ugyanakkor ehhez az álomhoz a sötétség is hozzátartozott, a sejtelmesség, nyúlósság, vizesség, minden, ami nőies.
A jobb oldali hölgyike nem fa-tündér, hanem egy kísértő démon, ha úgy tetszik a félelem szimbóluma. A jobb alsó hölhy fejét a fény elöl fordítja el és azért, hogy ne lássa a bal oldali fénylő alakot, aki a sötétségbe fényt visz.
A középső alak én vagyok álmomban, akit egyszerre húz le a sötétség és hív a fény életre és az elhelyezkedésből is látszik, hogy a fény előtt való meghódolás a cél.
Az, hogy a fény, a remény miért balra helyezkedik el, nos ez az álmok tükörvilágára utal. Mindent fordítva látunk, mint a valóságban.
Egy kép szimolikáját, főleg, hogyha az tele van szórva mágikus, szakrális elemekkel érdemes értő szemmel nézni, különben apró cseprő részleteknek tűnnek fontos jelentéstartalmak.
A tükör erdő, a lehulló gyöngycseppek, a bozót a bal oldalon és a tisztás a jobb oldalon, a göndörödő hajfürt és még sok más apró részlet mind erre utal.
nem szeretem megmagyarázni a képeimet. kicsit hülyének érzem magam közben.
Ha nagyobb verzióban szeretnéd látni a képet, akkor egy alábbi hozzászólásomban megtalálod a hivatkozást.
Az a kép talán többet mondd.
Örülök, hogy megnézted a képet!

Üdv!

Dorka

2008. január 3. | 13:22 | Rijn

Nagyon szeretem ha valaki megdolgozik egy képért, főleg ha van is eredménye, mint ennél a képnél. Nagyon tetszik, de a nagyobbért könyörögjünk még egy kicsit vagy kapunk linket? :)

nagyon szép.
szia,
-R

delta válasza:
:)

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 13:22 | Rijn

Nagyon szeretem ha valaki megdolgozik egy képért, főleg ha van is eredménye, mint ennél a képnél. Nagyon tetszik, de a nagyobbért könyörögjünk még egy kicsit vagy kapunk linket? :)

nagyon szép.
szia,
-R

delta válasza:
Köszönöm szépen a hasznos értékelést!:)
Csak annak adok, aki kéri.

http://duenan.deviantart.com/art/Hell-or-paradise-73102957

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 12:44 | space1999

Látom ez az álmok napja lesz. Nem tudok elfogulatlanul írni, az értékelését tekintve egyértelműen kiváló. Ami számomra nagy érték még a gondolatvilág, ami Benned mint alkotóban megvan. Hiszen itt már nem is fotográfiáról beszélünk, hanem fényfestészetről, eltérő jellegű alkotásról, arról, hogy kifejezzük magunkat, megjelenítjük a képeket amelyek bennünk születnek, vagy tükröződnek. E mellett az alkotás mellett nem lehet és szabad elmenni.

delta válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed és dícsérő szavaid! Örülök, hogy ennyire tetszik! :)

Dorka

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 12:35 | bazsitoo

Bárcsak nekem is ilyen rémálmaim lennének! Gratulálok, valóban nagyon jól megkomponált kép! Rendkívül jól használod a PS-ot! Egyedül az zavar a fotozz-on az előző képemhez visszatérve, hogy ami már egy picit jobban sikerült, azt bezzeg senki sem értékeli...:(

delta válasza:
Köszönöm szépen az értékelést és leírást.
A fotózz sajnos kreditvadász oldal.
A nagy öregek kezdenek eltűnni és ami marad az sokszor csak tucatfotók és tucatalkotók tömegei, akik nem a szép készítésében és észrevételében motiváltak, hanem az öntömjénezésben és lehúzásban. Tisztelet a kivételnek.
Már nagyon régen jártam az oldalon. Sajnos azóta sem változott sokat, de mindig visszatérek, mert a nagy szórás ellenére is vannak még néhányan, akiknek számít a véleménye. Őket meghallgatom. A többire csak akkor figyelek, ha valóban van értelme. Az tény, hogy nagyon sokat lehet itt tanulni. Ha nem is az értékelésekből, de néhány alkotó munkáiból biztosan.
Hiba lenne neveket említeni, de biztosan te is megtalálod magadnak ha eléggé kitartó vagy....

2008. január 3. | 11:40 | mutty.hu

aki ilyen képet tud varázsolni, annak meg se kottyan párezer lux előcsalása :)

Én elhagynám a flare-t, vagy sokkal gyengébbre vettem volna, de lehet hogy izlés dolga. A Fotózzon a sötét képek nem érnek el sikereket, de ezt úgyis fekete háttérrel kell nézni és minél nagyobban!!!

delta válasza:
Igen, bár nagyban homályossá válik és torzul itt a fotozzon. Kár, hogy nem lehet nagyobban feltölteni képeket.536 kb nagyságban klasszisokkal többet mondd a kép. Akkor még a vízcseppek is látszanak a fán...:)
Az a kép is legalább ekkora, amin most dolgozom, de az legalább világosabb árnyalatú.Hátha az sikeresebb lesz. Bár kérdés, mi számít sikernek. Nekem az is megteszi, ha néhány nagy öreg hozzáfűz pár mondatot...:)


üdv!

D.

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 11:16 | draculea

Nagyon látványos, vizíószerű alkotás. nekem leginkább a fák, és a nőalak hatnak a leghatásosabban, de a többi képelemre is szükség van. Szóval számomra minden a helyén van a fotón, és jó látni, hogy arra is ügyeltél, hogy a fény megfelelő szögben essen a kúszó alakra, és a többi motivumra is. Igényes, fantáziadús fotó, csak gratulálni lehet hozzá! Grat!:)
Ui: és jó tudni, hogy másnak is vannak visszatérő álmai!

delta válasza:
Köszönöm a kimerítő értékelést!
:)
Az álmok életünk fontos részei.
Élet az életben.
Csak olvassunk jól a foncsorozott torz tükörről.:)
Dorka

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 10:45 | mutty.hu

durva módon profi, sok részelttel, regneteg szereplővel. Az álmot nem fejtem meg elsőre, ez a te álmod, de nem is mindig jó ha rögtön érthető.

Talán a flare gagyi, főleg hogy ellentmond a fénypászmáknak, de ettől még le a kalappal, nem kis meló

delta válasza:
Köszönöm szépen az elismerést!
Egyenlőre még nem fejlesztettem kis olyan technikát, amivel fényt tudnék csinálni semmiből, de ezen is gyakorlatozom kissé.
Örülök, hogy tetszik!
Dorka

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 10:30 | parfüm

Hieronymus Bosch démonjait is fölfedezhetnénk ebben a kissé pszichedelikus látomásban, a festészet és a fotózás közötti zűrzavarban.

Grat!

delta válasza:
Köszönöm szépen! Álmaim eléggé fantáziadúsak, színesek, beszédesek. Igyekeztem gépre vinni. A tollegér sokat segített.
Dorka

adott pontszám: 5
2008. január 3. | 10:20 | ningbo

Szép, gondos munka, elismerésem.

Elrendezésben tetszik az átlós elhelyezésre való törekvés, de a három alak egy lefelé görbülő ív mentén látható - a fatörzsnél álló alak nem ellensúlyozza eléggé ezt az ívet, a jobb felső sarok üresnek tűnik. De kell oda. Hogy ez jó, vagy sem - nem tudom eldönteni, de megemlítem.

Gondolom nem kis munkád áll benne, de szerintem megérte. Remek.

Üdv

delta válasza:
Köszönöm szépen az elismerést.
Az alapkép az akt volt, ehhez fotóztam-rajzoltam hozzá a többi részletet.
Talán az ellensúlyozás nem is volt egyértelműen cél, hiszen az egyik oldal a gonosz, lehúzó, a másik a felemelő. Kicsit félrebillent kép, nagyban jobban látszanak a részletek. A tollegér sokat segített.
Köszönöm mégegyszer!
Dorka