BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,41
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. november 7. 12:49
  • objektív: EF85
  • Készítés helye (ország): Magyarország

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. június 17. | 13:42 | dancsecs

nagyon tetszik akép és a combfix is a helyén van.
jó a combon végigfutó fény
gratulálok

photobalance válasza:
köszönöm

adott pontszám: 4
2007. november 25. | 14:36 | istvanpal

tetszik, habar picit ugy tunik mintha a modell bal kezevel vakarna a labat, de lehet nem is akkora gond. :)

photobalance válasza:
Ment a kredit, kiváló észrevétel

adott pontszám: 4
2007. november 10. | 13:27 | hockuszfokusz

nagyon kedves kis kép, tökéletesen áll a bal kete is nem is kellene bugyi. Megvilágitásssal javíthato lenne es talán akkor bele is fer a képbe a modell:) jo a képterv!

photobalance válasza:
kösz

2007. november 7. | 18:22 | agent2.0

Nem azt vártam hogy vadmacsek legyen, de ezen a képen nincs jelentősége hogy combfix van rajta. Ha a mozdulat lett volna a lényeg akkor több teret adtam volna neki. Glamour érzékiség, ez számomra még nem az.

Ennyit akartam:) Várom a többit.

photobalance válasza:
... hmm. a galmour, az hangulat. sztem. ;) ... és márpedig igenis van jelentősége a combfixnek, hiszen észrevetted, és több érzékiséget kívánnál miatta. :) ... Nade ne hasogassuk a szörszálat, remélem lesz, ami jobban bejön majd. ;)

adott pontszám: 4,5
2007. november 7. | 18:16 | porah

Nagyon jó a kompozíció. Én még több kontrasztot és lágyságot adnék neki. Olyan krémszerű bőrt. Még jobban kihozná a formák szépségét! Amúgy grat! :)

photobalance válasza:
... ajjaj ... na az nem én vagyok. :D
Köszi!

2007. november 7. | 17:57 | Fiká Zoltán

Pont egy profinak osztom itt az észt :(

photobalance válasza:
... nahdehogyis, eztmeg kimonta. :)

adott pontszám: 4,5
2007. november 7. | 17:54 | Fiká Zoltán

Igényesen kidolgozott felvétel, technikailag nem találni benne semmi kivetnivalót. A világítás jól sikerült, a tónusok szépen kiemelik a részleteket. Valójában egyetlen első pillantásra is furcsa, mintha nem jól lenne vágva ? Pedig szerintem a vágás jó, csak a fonott fotelban mélyen ülő, előredőlt modell tartása kissé módosította a testének arányait. Ezért picit furi a hatása az egyébként trendi szűk vágással. Szerintem .

photobalance válasza:
Tulajdonképpen lehet, hogy akkójó, ha furi. :)
Köszönöm!

adott pontszám: 5
2007. november 7. | 17:43 | arnieee

szia ! határozottan tetszetős ez a kép, no persze ehhez a modellnek is eléggé sok köze van, fotogén alkat.
a megvalósítás jol sikerült, kifejezetten előnyös ebben az esetben a feketefehér ábrázolás. fix 85-ös obival lőtted ? studio vagy "házi" fényviszonyok? üdv !

photobalance válasza:
... a modell végtelenül kedves, és szimpatikus ember, mindemellett, ahogy említetted is, csodaszép. Canon EF 85/1.8, és egy csomó áramzabáló, villámló masina. Meg egy füstgép. :)
Köszönöm!

2007. november 7. | 17:43 | agent2.0

Ritkán teszel fel képet, ezért mindenképpen írok.

Hiányom van. Combfix van rajta, ami nagyon sexi hatást kelt, de itt nem érvényesül, olyan kis erőltetett nekem ez a "beállítás". A kezével takarja a bugyit is, oldalt fent alul szűk. Nem összeszedett munka.

Így nekem ez nem lett érzéki. Gondoltam leírom pont nélkül.

3
ÜDv: age

photobalance válasza:
jajjnem kell ám mindennek érzékinek lenni, ami az lehetne. :) Van róla egy zsáknyi kép, amin egy 10/10-es turbó vadmacska látható ugrásra készen. Ez meg ilyen valami, vagy nemaz, vagy egy kicsit más, vagy nemtom. Összeszedett, vagy nem, ilyen és kész. Én pedig imádom. :) Nem az volt a cél, hogy minden fiukánál látható reakciót váltsak ki a képpel, csak kíváncsi voltam. Majd talán felkerül a sorozat a lapra, szerintem lesz köztük kedvedre való. ;)

adott pontszám: 4
2007. november 7. | 16:57 | c12

Szia!
Nem állok a helyzet magaslatan ebben a kategoriaban, viszont par dolog rogton szembetunik a kepen. Eloszor is ami nagyon zavar engem az a melysegelesseg, en nagyobbat valasztottam volna mert a jobb kez nagyon homaly. Masik az az árnyék ami nagyon foltossa teszi a egyébként szép és hangsulyos bőrt. Ez fokent a hason és a jobb kezen latszik. Ezt fenyforrasok jobb beallitasaival lehett volna korigalni vagy utolag retusalni. Amit meg meghagytam volna az a modell haja fent, hamar ilyen sejtelmesen az arcába lóg. Egyebkent ugyes a beallitas és jottesz neki a szurkeárnyalat.
További jófényeket!
Grat!

photobalance válasza:
Sajna a fényforrásokhoz nem értek, igaz tegnap kicseréltem egy izzót a klozettban. ;) ... megvan ám a haja fent, csak nem fért bele a képbe. :)
Köszi

2007. november 7. | 16:18 | puruczki-2

Megnéztem képeid...nem először...
Jó utat követsz, jól fogadod a reakciókat...irigyellek érte...
:-)
A legnehezebb műfajban töltesz fel képeket, ahol soha nem lehet "tökéletes" egy kép, ahhoz képest az átlagaid jók...
A nehéz műfaj miatt is (mert mit lehet annyira elrontani egy természetfotón?), az átlagod sok felhasználó alatt van, de ez ahogy látom Téged nem érdekel, a lényeg a fotó...és én a jó fotósok között jegyezlek...(nálam főképp jobb, pedig ugye az átlag...csak én a kommersz kategóriában is nyomulok sokszor...)

photobalance válasza:
jajjjugyanmárdehogyis, nehozzál avarba ... jobb, vagy nem jobb, egy szubjektív műfajban ... áhh, perszehogy nincs ilyen. Nem is akarok én "jobb" lenni, egyszerűen talán az a lényeg, hogy mindenki vállalja, és szeresse amit csinál. Mikor az embernek kialakulóban van valamiféle saját, csak rá jellemző stílusa, az varázslatos élmény, még ha nem is tetszik mindenkinek. Sőt, ha mindenkinek tetszik, akkó az nem stílus. A kritikákat meg nem kell mind komolyan venni, néhányat olyan ír, akinek még a sejhaján van a tojáshéj, ő bizonyára majd fejlődik, és komolyodik, azért van itt. Vagy nem, de akkómeg pláne az ő baja. A természetfotókkal kapcsolatban némileg igazad van, de van egy kedves barátom, aki kedveli, és igen komolyan veszi ezt a műfajt (is), bizony, ott is lehet valakinek egyedi stílusa. Persze a primér szépséget megfogalmazni könnyebb, de emiatt nem marasztalható el senki, én is csináltam vagy ötezer fotót plitvicén, és kedvelem őket, anyukámnál, meg a nagymamámnál is van belőlük a falon. :D Van olyan, ami majdnem pixelre megegyezik az egyik feltöltött képeddel. :D

adott pontszám: 5
2007. november 7. | 16:14 | Brooks

Gondolom aki kifogásol vmit az elsősorban az enyhén "szűkreszabottságot" nem értékeli. Mivel én is mindig kicsit szűkítés kényszerrel élek, nekem nagyon tetszik. Talán a hajából engedtem volna még egy picit. A harisnyán visszatetsző vakufény (?) nagyon el lett találva, nyílván ettől lett glamour. Gratulálok hozzá, és a modelledhez is! Sok jó képet még vele! ;)

photobalance válasza:
Köszönöm, készült róla kb 600db nyers, szerintem egy időre elege van. :D A hangulatától glam, nem a képi elemektől. Asszem. :)

adott pontszám: 4
2007. november 7. | 15:58 | marcustg

Üdv!

Nem rossz kis kép! De szerintem picit túl lány már a mellkasán a lnynak a kép, illetve ez a tartás nem túl előnyös szerintem a hasa miatt!
Amúgy a világítás és az FF tetszik!
További jó képeket!

Marci

photobalance válasza:
félek nemértem, de azért megy a kredit, köszönöm. :)

adott pontszám: 4
2007. november 7. | 15:46 | moonwalkr

Egy mozdulatról szóló mese ez a kép, szép, líraian megkomponált pillanat (talán az ff teszi azzá).
De sajnos nagyon bántóan out of focus az egész (esetleg a RAW konverzió nem jött össze, vagy lágyítással próbálkoztál, de nem sikerült, fene tudja).
És valahogy többet is el tudnék képzelni az arcból (esetleg szemeket is). Ígéretes stílusgyakorlat, érdemes folytatni.

photobalance válasza:
megy a kredit, köszike.

adott pontszám: 4,4
2007. november 7. | 15:26 | puruczki-2

Tudod, hogy nehéz a fotódat értékelni?
Alapvetően jó kép...más stílus mint amit én kedvelek és néha csinálok, itt nem szempont a tű élesség, a kontraszt, és ezért egyébként jó is...
Talán rossz választás a szék, a vonalaival picit zavaró, és alul a vágás (ha már vágsz valahol akkor azt most szabály szerint csináltad...de...), valahogy nem stimmel, állandóan oda nézek...nem tudom hogyan lett volna jobb vágni...ha az egész láb benne lenne az meg sok lenne...talán felhúzott lábakkal...de az már egy másik kép...
Nehéz jó értékelést írni...
Egyébként a pillanat jó, intim, egyszerű...

photobalance válasza:
Köszönöm, nem is szeretnék semmit a szájába adni senkinek. Azt szeretném, hogy aki megnézi, gondolja végig, legyen róla véleménye, legyen ami tetszik neki, legyen amit másképp csinálna, legyen, amivel azonosul, és legyen olyan, amit esetleg nem tud hova tenni. Sokszor kell olyan képet gyártanom, ami gondolkodás nélkül, primér esztétikájában elnyeri a néző elismerését. Szerencsére ez legtöbbször sikerül, nekem valahogy azonban mégsem ezek a kedves darabok ... persze tisztában vagyok vele, hogy az a megközelítés, ami nekem általában kedves, az kritikával jár. De ez számomra nem zavaró, inkább jó érzéssel tölt el, ha valaki beavat a saját látásmódjába, akkor is, ha egészen más, mint az enyém. Nem az önigazolási kényszer miatt rakok fel néha képet, egyszerűen érdekelnek a gondolatok vele kapcsolatban. Napersze igaz ami igaz, a kedves közönség sokat lustult itt az elmúlt években. ;)
Köszönöm mégegyszer!

adott pontszám: 4,7
2007. november 7. | 14:49 | trombone

Kellemes hangulatú glamour kép, de egy kicsit vegyes érzelmeket táplál. Bizonyos pontokon érzékeny pillanatokat látunk bizonyos helyeken kevésbé kecseseket. Pl. sztem a hölgy ahogy a jobb kezével érinti a combját vagy igazgatja a harisnyáját (nemtom...) elég érzéki, viszont ahogy a másik kezére terheli a súlyát előredől kicsit széttárja a lábát már darabosabb kevésbé kecses....nem tudom érted-e hogy mit akarok mondani...elég nehéz megfogalmazni különben. Szóval valami kicsit más pózzal átvittem volna a légiességet a kép jobb oldalára is. A jobbról érkező fényt egy kicsit feljebb vittem volna a díszítőfény jó! Jobb oldalon picit szűknek érzem a vágást.
Összességében tetszik a kép, szép a modell!
Gratu
trombone

photobalance válasza:
Nem szeretem az egyértelmű dolgokat. :) Meg nem is volt ez igazából tervezett/beállított, inkább csak ilyen két katt között egy harmadik. :)
Köszönöm!

2007. november 7. | 14:23 | Farkas

Köszönöm, hogy elfogadod.
Üdv: Farkas

adott pontszám: 4,5
2007. november 7. | 14:18 | Farkas

A kép technikai kivitelezése jó. A kép vágásába se lehet egykönyen belekötni. Bár biztos lesznek akik megeszik.
Mégis mi a hibája? Talán az előnytelen testtartás.
Az előrehulló hajnak van funkciója, de ennek a tincsnek jelen esetben nics. Csak zavaró. Nem fejezi ki azt a szemérmességet suggaló hatást, amit egy egy egész előrehulló hakorona tenne.

photobalance válasza:
Abszolut nem értek egyet, de a vélemény szabad, és el is fogadom. Köszönöm! :)

2007. november 7. | 14:15 | zedraptor

Szép kép, jó vágás, mozdulat és fények.
És az kiemelten tetszik hogy nem lett plasztik a bőr, pedig "glamour"-ban ez nagy divat.
És ami szintén tetszik hogy olyan valós, hús vér lett a modell, nem dominál rajta a PS plasztikai sebészet! :)

Szép kép!

photobalance válasza:
Köszönöm, műanyaggal nem foglalkozom. ;)

adott pontszám: 4,5
2007. november 7. | 12:59 | moTmeN

A kompozicio, a vilagitas nagyon tetszik. A studiobeli feladatod tokeletesen oldottad meg.
Azonban a szurkearnyalatossa tetel szerintem elnagyolt, tulsagosan lapossa tetted a kepet altala.
Sajnos az irodai gepemen nincs a PS-hez megfelelo plugin, csak a contrast es a levels segitsegevel nezegethettem a kepet, de igy is sikerult dinamukisabb, szamomra tetszetosebb arnyalatokat kihozni a kepbol. Amit kb egy ff filmen viszontlatnek.

photobalance válasza:
Köszönöm, több dinamikával, és markánsabb kontrasztokkal nekem elveszik a finomság.