BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
1
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. október 15. 14:05
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: a szobám
Remény az mindig van...

Az aprópénzek akarattal homályosak, ne írd hibának Ez a kép nem kerül ide ha v sanya nem támogat meg három kredittel, ezúttal is köszönet érte! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. október 18. | 18:07 | lori_atya

koszi, hogy valaszoltal :)
amugy ne idegeskedj, lesznek ennel sokkal jobb kepeid is :)

GőbölyLee válasza:
szívesen !

2007. október 17. | 22:00 | lori_atya

hogy en mekkorat mulattam ezen a kepen es a hozzaszolasokon egyarant!
mar ezert megerte feltenni :))))))))))))))))))
ja, amugy en szuper ronda helyesirassal irok :D
engem is ki lehet javitani.
unom az ekezeteket.
ja, amugy valoban mindenek folotti onlejaratas az ha nem valaszolsz semmit az ertekelesekre.

udv, loriatya

GőbölyLee válasza:
válaszoltam volna ha lett volna időm, most fogok is

2007. október 16. | 16:24 | marcustg

Üdv!

Ha ilyen szépen sikerült válaszolgatnod egy témában Rigris hozzászólásaira akkor mondjuk olvasd el, és válaszolj azokra is amik meg vannak indokolva és gyenge osztályzat van mellettük!
És mindentől függetlenül azért egy idősebb, nyilvánvalóan tapasztaltabb emberrel illik tisztelettel beszélni, még ha nem is értesz vele egyet!
További jó képeket!

GőbölyLee válasza:
kössz

2007. október 15. | 20:43 | Rigris

Nézd csak, mit találtam:

"Amúgy szerintem azért van az opcionálisan adható jegyek között a kettős , sőt az egyes, mert a gyenge képre jól megindokkolva adható egyes is kettes is. ( én megindokoltam, de nem azért, hogy lerontsam a képed átlagát, hanem pusztán azért, mert nem teszett)
Hiányolod, hogy nem mondtam semmit a képről csak a témáról. Szerintem a téma nagyon nagy részben befolyásolja a kép minőségét, mivel a kép egy téma megörökítése, egy téma papírra való kivetítése. Következésképpen ha rossz a téma a kép is ugyanolyan rossz(de ez nem is lehetne másként)Persze van aki nem így gondolja.
Szerinted kellet volna írjak a képről, mint papírról, mint megörökített témáról is.
..."

Ismerős? Jó, nem? Csak sajnos tele van elgépeléssel...

GőbölyLee válasza:
Nagy dícséretet érdemelsz, hogy rátaláltál erre(mert bizony nagyon el volt dugva!), de nem tudom miért másoltad be ide?Amúgy tényleg nagyon jó, a lehető legjobb!
Tudod én adtam egy képre egy kettőst, de a kép többet érdemelt volna.Azért adtam kettőst, mert nem tetszett a téma , a készítő hiányolta , hogy nem írtam a képről, na erre válaszoltam ezt.Csak tudod én a témáról nagyon sokat írtam, akkor mikor jegyet adtam ,tehát jól meg volt indokolva , hogy miért is kapott tőlem gyenge jegyet.De te nem írtál semmit se a témáról se a képről.
Ezért szerintem ez neked lehet tanulságos , hogy mnidig indokold meg az értékeléseidet, mert, ha nem , hát akkor kreditet vesztesz:):D
Ez sem volt hasznos:)

2007. október 15. | 20:35 | Rigris

Elolvastam az admin üzenetét, melyben arról értesít hogy levont tőlem 0,X kreditet, mert nem indokoltam meg a véleményemet.
Aztán elolvastam a válaszodat, és úgy gondoltam - már sokadszor - hogy itt az ideje hogy itthagyjam a Fotózz!-t.
Aztán elolvastam a többiek hozzászólásait is, és úgy döntöttem, mégis inkább maradok.

Amúgy meg úgy gondolom, igazam volt. A képed mellett rövid pályafutása alatt 13 értékelés jelent meg - még ha egyik-másik nem is a képpel foglalkozik, hanem a mi kis összecsapásunkkal. Ez szép szám, én mindig örülök ha egy képemre tíznél több hozzászólás jön.

És persze nem tartom magam tehetségesnek, egyáltalán nem. Intelligensnek igen, sőt, néha okoskodónak is. Ami a fotóimat illeti, teljesen tisztában vagyok a középszerűségükkel. Sosem leszek fotóművész, nem is akarok az lenni. Ezért nem is próbálkozom olyasmivel, ami nem megy.
És valóban nem olvastam a Száll a kakukk fészkére-t. És ha gondolod, szívesen felsorolok még néhány tucat méltán világhírű szépirodalmi művet, amiket nem olvastam - csak hogy tudd, amikor majd azokat ábrázolod fotón, miért nem fogom őket érteni.

Én úgy gondolom, hozzászólásom barátságból született, nem hiszem hogy bántó lett volna, és azt sem hiszem hogy okot adtam volna rá, hogy úgy válaszolj ahogy tetted. Kétségtelen tény, hogy nem ejtettem szót a blendéről, záridőről, világításról és mélységélességről. Szerintem ezek lényegtelen részei egy fotónak. A fotózás során persze fontosak, de amikor elkészül a kép, akkor már mindegy. Akkor már csak az számít, hogy mit lát a szemlélő.

Tudom, nem lehet az ember mindenkivel jó barátságban. Nem lehet mindenkivel egyetérteni. Most mi sem értünk egyet, de ez nem baj. Hogy én mit gondolok a képedről, az én dolgom, hogy te mit gondolsz a véleményemről, az meg a tiéd. Hogy a kép már nincs fent, sokmindent elárul rólad. Az én egyik első képem pl. 2,7-es pontátlagot ért el, sok egyest is kaptam rá, sőt, többségében azokat. A mai napig látható az oldalon, én továbbra is azt gondolom, jó kép. Mások meg másképp gondolják.

Ja, és a vagányabbat tényleg elírtam. Bár nem pont úgy, ahogy te idézted - úgy látszik, nem csak írni nehéz, de másolni se könnyebb. Bocsánat. Általában át szoktam olvasni amit írok, de néha persze tényleg marad benne hiba. Nem ez volt az első eset, és biztosan nem is az utolsó.

GőbölyLee válasza:
Először is azzal kezdeném , hogy nagyon örvendek, hogy levontak a kreditjeidből:Dhahahaha!(úgy kell neked)
Másodszor pedig, ha örvendesz annak, hogy sok értékelést kapsz egy képre,ha nem bánod szavadba se kerül és én mindegyikre adok egy egyest, aztán örvendhetsz:)
Harmadszor pedig,ha tisztában vagy vele, hogy középszerű képeid vannak,akkor az értékeléseid is ezt mutassák,ne beszélj úgy, mintha te nagy fotóművész lennél és főleg ne fölényeskedj!!!
Ami azt illeti jól tetted volna ,ha a blendéről meg záridőről kezdtél volna beszélni,mert akkor tényleg bemutatkoztál volna nekem(fölényeskedés)
Az első képedről szóló bekezdésnek nem tudom mi a lényege , talán az, hogy hangsúlyozgasd, hogy az én képemet letörülték , míg a tiéd még fenn van?
ami a barátságos értékelést illeti , hát lenne erről is egy két gondolatom , csak, hát itt nem lehet csúnyán beszélni:(
nem hasznos!

2007. október 15. | 19:06 | praefect

[Azon túl, hogy veretes és nálabb tapasztaltabb nickeknek így visszaszólni minimum neveletlenség, ha már osztod az észt nyelvészetből, én is tennék pár kiigazítást:

-- A 'válaszomat' és a 'megtudod' között vesszőt kell tenni, mert a magyar nyelv főmondat és mellék- illetve alárendelő tagmondatok között ezt tolerálja, még akkor is, ha hiányzik a kötőszó.
-- Ugyanígy: 'Hát igen' után, 'valamit' és 'csak' közé, 'tetoválás' után, 'kitörésre' után, 'sikerül-e' után, 'kivilágítanak' után, 'szerintem' után, 'értékelsz' után, 'tehetném' után.
-- 'főszerplő' helyesen: főszereplő.
-- 'McMurphy- nek' helyesen: McMurphynek.
-- 'megtörhetelennek' helyesen: megtörhetetlennek.
-- 'goldolom' helyesen: gondolom.
-- 'mit te' helyesen: mint te.
-- 'következő képpen' helyesen: következőképpen. [A vicc az, hogy ezt a szépséges helyesírási hibát éppen abban a mondatodban ejtetted, amelyikben más nyilvánvaló elütését állítod pellengérre.]

Általános hiba továbbá, hogy a vessző előtt -- már ahol kiteszed egyáltalán -- spáciumot hagysz vagy épp fordítva: kettőspont után és zárójel előtt megfeledkezel róla.
Hogy a nyelvhelyességi nyalánkságokról ne ejtsünk szót...

Amúgy okés. Akárcsak a képed.]

GőbölyLee válasza:
kössz, hogy fekhívtad a figyelmemet a hibáimra

2007. október 15. | 18:38 | erz

Ha nincs fotótéma, nem kell a fotózást erőltetni! Annak szerintem nincs értelme, hogy magunk gyártsunk fotótémát, mert akkor ilyen semmitmondó lesz az eredmény, mint ennek a képnek az esetében is. A fotóművészet nem erről szól, és nem ilyen könnyedén megvalósítható.
Lehet, hogy túl szigorúnak tartasz, de sajnos nekem ez a véleményem.
A technikai kivitelezés sem hibátlan, sok az életlen részlet és a kártyalapok csillogása is zavaró.

GőbölyLee válasza:
kössz

adott pontszám: 1
2007. október 15. | 18:36 | Mastino

Én többnyire a képeket nézem, és próbálok ráérezni, hogy mit akar mondani. A Te esetedben ez a cím elolvasása után sem igazán derül ki. A kártyalapok a kockával, és az érmékkel sejtem a szerencsejátékra akarnak utalni, ahol ugye a remény lehet egy fontos tényező. Aztán itt el is vesztettem a fonalat. A kártyák ilyen kombinációjáról én nem jöttem rá a játékra. Ez kockával kiegészítve számomra tényleg tökéletesen ismeretlen dolog. És nem állítom emellett, hogy nincs ilyen.
Technikailag viszont a kép elég sok hibát tartalmaz. Először is borzasztóan sötét, és ezen nem segít a középen látható valamivel élénkebb fénykör sem. A csillogó kártylap meg kifejezetten zavaró. Ha kártyaasztalt akartál mutatni, akkor szerintem szerencsés lett volna egy zöld posztó alapnak. Ez így valahogy szerintem kevés. Próbáld újra egy kicsit tudatosabb megvilágítással (ne a beépített vakuval), és a tárgyak elhelyezkedése beszéljen.....aztán majd jönnek a pontok is.

M

GőbölyLee válasza:
kössz

adott pontszám: 1
2007. október 15. | 18:23 | praefect

Azért mondjuk azt megindokolhatnád, miért lett akarattal homályos -- úgy értem, mi volt a koncepció ezzel. Nem tetszik a becsillanás a centrumban, a világítás messze nem tökéletes, az igazi hangulathoz az összeg elég szerény, a felső joker majdnem érinti a képszélet, a fekete nem fekete, a kompozíció inább esetleges, mint tudatos, a vörös háttér sem meggyőző.

Nehéz helyes útnak nevezni, ne haragudj.

GőbölyLee válasza:
kössz, nem haragszom.

adott pontszám: 3
2007. október 15. | 18:07 | V.F.

Szia. Szerintem ennél a pontszámnál azért kicsit többet érdemel ez a kép, látszik, hogy lett vele foglalkozva. Nekem elsősorban a hangulata tetszik még egy kis cigi füst kéne. A megvilágítás, ami gondolom a vaku volt, még a pont jó határán van. De több fény kellet volna. Kár hogy nem lett mindegyik kártya éles illetve a jobb oldala nagyon kint van a képből. Tetszik a piros háttér szín. Üdv.

GőbölyLee válasza:
Köszönöm ,hogy értékeled a munkámat

2007. október 15. | 18:02 | szola78

Teljesen igazad van,én már ott tartok,hogy a fotóimat leszedtem és nem is töltök fel,mert ami befér a NEMZETI SPORTBA az itt nem üti meg a "2"-es szintet!
Lehet hogy az újságnál nem értenek a képekhez?
Ez a minősítse a sok "szakértő" fotóst!

GőbölyLee válasza:
nekem is ez a véleményem, sé gratulálok a nemzeti sportban megjelent képeidhez!

adott pontszám: 3
2007. október 15. | 17:49 | Panda Mackó

Szerintem nem rossz maga az ötlet! Az is tetszik, hogy a pénzek , mégha homályosak is, de fényesek, illetve rajtuk van vhogy mégis a hangsúly. Ez jó ötlet. A felső pénzek viszont rossz helyen vannak, nagyon sötétek, és zavaró foltjai lettek a képnek. Amin még javitanék: nagyon szoros, és éppen ettől esetleges a kompozíció. Kicsit rendezetlenebbül, vagy ha már igy, akkor mondjuk egy kézben lefotózva, többet adna. Igy nagyon olyan "túlkomponált" lett a hatás, ha érted mit szeretnék mondani... A másik meg a fényerő-telitettség. Azon kicsit még lehetne emelni.

GőbölyLee válasza:
Értem mit akarsz mondani és köszi a jegyet!

2007. október 15. | 17:42 | Diesel__

Mivel a gépeddel korlátok közé vagy szorítva, így tényleg nehéz "jó" képet csinálni, de azért el kell követni mindent, hogy amit lehet azt ki kell hozni az ötletből és a lehetőségekből. Nem tudom milyen fénnyel világítottad meg a kártyákat de azt talán jól látom, hogy nem vakúval. Amit nagyon jól is tettél, mert a fehér kártyák rögtön kiégtek volna. Ez a fénymennyiség azonban kevés volt ehhez. A fókusz sem az igazi, az is szerintem azért van, mert a sötétben a gép autofókusza nem igazán látta, hová is fókuszáljon. A próbálkozást viszont értékelem, remélem lesz még jobb is.
Üdv:
Diesel__

GőbölyLee válasza:
aszattali lámpával világítottam meg és én is remélem lesznek jobbak is

adott pontszám: 1
2007. október 15. | 17:28 | marcustg

Üdv!

Sajnos szerintem ez nagyon nem lett az igazi!
A világítás nagyon esetleges, a lapokon megcsillanó lámpa zavaró, a pénzek homályosak, a jobb oldal elég szűk!
Illetve magát a témát is kicsit eröltetettnek érzem..nem értem mire akarsz utalni a képpel, hogy a szerencsejátékban, mindíg van remény?
Szóval sajnálom, de szerintem ez így nagyon nem az igazi!
További jó képeket!
U.i.: függetlenül a kép értékelésétől, milyen kártyajáték lapjai láthatóak a képen?

GőbölyLee válasza:
ha márkára gondolsz piatnik, ha típusra azt hiszem nics is ilyen játék...

2007. október 15. | 17:12 | barcstamaas

"ászokkal meg nyolcasokkal"...Sem ászt, sem nyolcast nem látok... Hogy kéne ebből bárkinek is rájönnie az analógiára amit leírtál? Ennél több kell a gondolkodás elindításához...Ezek csak lapok felülről lefotózva...Nem csináltál semmit, csak elővetted a gépet és úgy ahogy volt felülről lefényképezted utólag meg belemagyarázol valamit és meg nem értett művésznek játszod magad (én is csináltam ilyet:/)...Azért ha megnézed Rigris képeit látszik rajta hogy nagyobb tapasztalata van mint neked, és talán nem kéne tiszteletlennek lenned vele szemben mikor ő nem akart megbántani (és mellesleg 25 évvel idősebb nálad)...Tanulni vagy itt, nem? Hogy megtudd hogy mások, akiknek szintén a fotózás a hobbijuk mit gondolnak a képe(i)dről...
És te még sosem gépeltél el semmit?
Nem akarlak én sem megbántani, csak...ha feltöltesz egy fotót akkor készülj fel arra hogy lesz akinek nem fog tetszeni, akármilyen is a kép...de te pont ezért vagy itt, mert abból hogy "szép" nem tanulsz semmi újat...

GőbölyLee válasza:
nem játszom meg magam meg nem értett művésznek:)Rigris képei igenis zsírak, tetszenek nekem és most má r tisztelem is!

2007. október 15. | 16:19 | Csíter_Láma

nagy nulla...

egyébként ez milyen kártyajáték?

GőbölyLee válasza:
olvasd el az alsó válaszomat megtudod nulla vagy sem, azt hiszem nálad is hiányzik valami!
Amúgy rablómulti a játék neve

2007. október 15. | 16:03 | Rigris

Ez nagyon érdekes.

Szerintem egy kép esetén sokkal fontosabb az hogy hány értékelést kap, mint az hogy hány pontot.
Én már olyan sokszor elhatároztam hogy felrakok valami teljesen unalmas, értelmetlen képet, és akkor majd mindenki őrülten kattint rá, és eszeveszetten értékel - igaz, várhatóan alacsony pontszámmal, de az nem baj.

Most két eset van. Vagy te vagyányabb vagy nálam, és megtetted, vagy ez a kép jelent valamit, csak én nem értem.

Kíváncsivá tettél. Egyrészt arra vagyok kíváncsi, hogy ki vagy és mi volt a célod, másrészt arra, hogy a közönség úgy reagál-e, ahogy azt én várom. Ha igen, sok értékelést fogsz kapni.

GőbölyLee válasza:
Hát igen jelent ez a kép valamit csak te nem értetted meg: Ha olvastad volna Ken Kesey Száll a kakukk a fészkére című könyvét, akkor tudnád mi a jelentése.
A könyv egy bolondokházában játszódik ,a főszerplő McMurphy semmiképpen nem akar engedelmeskedni a bolondokháza vezetőjének, annak ellenére, hogy tudja, semmi esélye a Főnénivel szemben (ő a vezető). McMurphy- nek a karján volt egy ilyen tetoválás "csupa ászokkal meg nyolcasokkal".A tetoválásnak nagy jelentősége volt a könyvben: a férfi mindig mikor csüggedt volt , vagy úgy érezte , hogy nincs már remény a rendszer alól való kitörésre a tetoválásra nézett, és elölről kezdte az ostromot a megtörhetelennek látszó , kőszívű Főnéni ellen. Hogy végül sikerül-e megtudod ha elolvasod a könyvet,mert szerintem rád férne!!!
A kép mondanivalóját azzal is akartam hangsúlyozni , hogy fekete hátteret tettem , erről a fehér kártyalapok kivilágítanak sugározva, hogy mindig van remény, soha nem szabad leállni.
A célom nem az volt , hogy olyan okoskodó, magukat borzasztó intelligens és tehetségesnek tartó , amúgy teljesen középszerű tagoktól rossz értékeléseket kapjak, hanem az , hogy egy nagyon híres irodalmi jelképet feldolgozzak fénykép formájában.Azért ezt a módot választottam , mert szerintem kissé unalmas a felhők mögül kivilágító napsugár, persze ennek a megértéséhez egy kis általános műveltséggel is kell rendelkezni, de ha nincs, hát nincs, arról , már nem én tehetek.
Az osztályozásnál nem írtál semmit magáról a képről , mint szerkezeti egységről, pedig arról kellett volna írjál, ha pontozni akartad. De szerintem ha nem tetszik a kép nem is muszáj értékelni, de , hogyha te csak a kreditért értékelsz hát csak tessék!
Amúgy én nem goldolom vagányabbnak magam , mit te , nem is tehetném mivel nincs annyi pontom, hogy csak úgy vagánykodjak.

Végül még annyit, hogy ha azt akarod mondani, hogy vagányabb, azt a következő képpen írják(leírom , mert látom az előbb nem sikerült):v a g á n y a b b . A vagyágyabb azt hiszem semmit nem jelent, ha igen boccs a tájékozatlanságom miatt.És ha gyenge a helyesírásod segítség lehet, hogy a gép aláhúzza a hibákat, ha nem veszed észre miért húzta alá, hát arról megint nem én tehetek:(

2007. október 15. | 15:14 | Putyoka

Hát tényleg nem semmi, hogy volt bátorságod kiadni a kezdeből ezt a "fotót"!
Kompozícióról nem igazán tudunk beszélni, mivel az gyakorlatilag nincs is :D ! Az, hogy ott egy hatos, meg pár csicsedi és a kártyák, olyan mint ha egy hevenyészett elrenezés. Persze nem kell mindig a szigorú, merev szabályokhoz igazodni, de így - már ne is haragudj - toporzékolóan estlet! Még egy elrettentő dolog van a képeden, mégpedig az utólagos PS életlenítés a pénzeken. Ez is rosszul sikerült :) annyira látszik, hogy művi az egész, hogy a szemem héja menten lecsukódott, mikor meglátta a tágra nyílt pupillám!!! A kártyalapokon lévő becsillanás annyira már nem is nagyon érdekel, mert ennél jobban már nem is lehete elrontani egy képet!
Javaslat:
Más nézőpontot javaslok, pl. majdnem egy síkban a lapokkal, úgy 5°-10°közt szűkebb rekesszel, hogy a Te általad elhalványítani kívánt pénzek homályossá váljanak, élességet a lapok közepére mérném, és bal felülről fotóznám. z ISO értéket 200-ra állítanám. Raknék rá egy melegebb színű szűrőt vagy PSben utólag ezt a hatást. A felülről érkező fényt tompítani kellene mindenképpen, mert nagyon kellemetlen látványt nyújtanak.

Nem akarok egyest adni, ezért nem értékelem!

GőbölyLee válasza:
Ezen a gépen nem lehet ISO értéket, rekesz állást és szűrőt tenni. Apénzek élettelensége sem utómunka. Köszi!