BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,52
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2007. szeptember 21. 20:37
 • érzékenység: ISO 800
 • fókusztávolság: 44-1,5mm
 • objektív: Tokina 28-70 2,8
 • rekeszérték: F3,3
 • zársebesség: 1/30 sec
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Margitsziget
 • Készítés ideje : 2007-09-10
Vico

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. október 21. | 09:18 | ningbo

Nincs ezzel a képpel akkora baj, mint ahogyan azt a pontszám alapján következtetni lehetne.
Az biztos, hogy az iso 800 nem tett jót neki, érdemes lett volna iso400 F2,8 1/20 beállítással megpróbálni, de utólag okos az ember. Tapasztalatom szerint az 1/20 záridőt még szépen meg lehet tartani kézből. Szerintem ettől lett túlexpos a haj, és gondolom arra törekedtél, hogy az arc teljes egészében látszódjon - bár véleményem szerint egy kis árnyék nem lenne rossz, természetesebbé tenné a képet.
Vágást közvetlenül a könyök alatt javaslom, de ez izlés kérdése - nekem az lenne az ideális a kép hangulata szempontjából.

Üdv

Kreta válasza:
A könyök alatti vágás valóban jobban az arcra irányítaná a figyelmet.
Igazán jó úgy lehetett volna, ha mondjuk 150mmen készül a kép álványról, de az nem volt nálam.

adott pontszám: 3,6
2007. szeptember 22. | 19:16 | 1m1ke

Nagyon nagy a mélységélesség. Zavaróan éles a háttérben az a bokor (vagy mi), jobban el kellett volna mosni, mert ugye ezen a portrén a hölgy a lényeg. Gyanítom túl közel ült hozzá, bár sztem a fókusztáv sem szerencsés választás, ha csak ez az obid volt kéznél akkor inkább a 70 közeli fókusztávot választottam volna, és távolabb ültettem volna a modellt a háttértől, de lehet nem tudtál hátrébb menni. Akkor viszont más helyet kellett volna keresni, mert gondolom ebbe a pózba akartad megörökíteni a hölgyet. A póz és a kompozíció tetszik. A magas iso sem tesz jót a képnek, eléggé zajos. A hosszú záridőből is ítélve elég sötét lehetett. Nem tudom miért, késő lehetett vagy csak a hely volt sötét, de más időpontot vagy helyszínt kellett volna választani, vagy vakut. Ezek sajnos lerontják az amúgy jól megkomponált, a hölgy által kedvességet sugárzó képet, ami biztos sokat jelent Neked.
A következő biztos jobb lesz.

Üdv

Kreta válasza:
a kő adott volt, így obival lehetett volna valamit csinálni, de mint az idobol látszik ennyi fény volt. Ernyőt, állványt derítő lapot meg nem vittem. Bár ez nem tartozik senkire.
Következő kör stúdióban lesz ... ott lesz fény.

adott pontszám: 4,3
2007. szeptember 22. | 16:10 | Sincerus

Szia!
Szerintem ez a kép ennél az átlagnál jobbat érdemel!
Ami nem tetszik :
a jobb kezét ki kellett volna vennie a képből, mert így zavaró, esetlen. Vagy vágni kéne az aljából.
A haján lévő fehérségből kicsit visszavenni ps-ben.
És az arckifejezés valahogy nem az igazi... várni kellett volna egy jobb pillanatra.

Kreta válasza:
Asszem egy másik vágás szerencsésebb lett volna, a tömegek szempontjából.
Szerintem is megüti legalább a 4es szintet.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 22. | 14:26 | noyoo

Kicsit lapos hangulatú portré lett, biztos van a sorozatban ennél jobb is, remélem láthatjuk majd.
Az, hogy a modell haja egy kicsit kiégett, annyira nem zavar, de az utólagos neat, vagy a smink teljesen eltüntette az arc részleteit. A háttérben az erdő kifejezetten disszonál ezzel a kimódolt kissé intellektuális beállítással.
Ezzel a vágással/szerkesztéssel a modell arca kikerül az aranymetszésből, ami nem mindíg baj, de ebben az esetben az áll kerül hangsúlyba a szemek helyett. Hacsak nem ez volt a célod, akkor ez így nem szerencsés. További szerkesztési hiba, hogy a modell lába és testtartása olyan vonalakat ad amik kivezetik a képről a szemet és szépen kicsurog a figyelem a kép bal alsó sarkán. A jobb oldalon szinte semmi nincsen az egyébként szépen lemosott erdőrészleten kívül. Szóval ez így nem igazán portré. A modellel semmilyen kapcsolat nem alakul ki. Lehet, hogy túl sok instrukciót kapott, vagy meghatározott elképzelése volt arról, hogy milyen beállításban szeretne pózolni, de ez most nem igazán tűnik természetes beállásnak.
Érdemes előtte picit beszélgetni, és akár beszélgetés közben elkattintani pár képet, hogy megszokjátok egymást, és csak akkor instruálni, ha már mindketten feloldódtatok.
És ha már portré, akkor az erdő lombjai csak zavaró elem. Érdemes homogén, vagy legalábbis kevésbé mozgalmas hátteret választani. És ha már erdő, akkor nem kell vacakolni a bonyolult beállásokkal. Olyasmit érdemes keresni, amit az ember tényleg megcsinál egy erdőben. Ez a felhúzott térden könyöklés-támaszkodás elég erőltetett ebben a környezetben.
Remélem nem veszed bántásul a fentieket.
Szép fényeket
üdv
AN

Kreta válasza:
A 3 nem esett jól, de Te így gondolod.
A póz és háttér kapcsolat érdekes gondolat. Lehet, hogy másik objektíveel kellett volna, de ahohoz meg fény nem volt, meg állvány. Elsőre azért jó ez! :)

adott pontszám: 4,7
2007. szeptember 22. | 12:15 | CsonTipiri

Szép kép csak kár hogy levágtad a modell jobb oldalát.Szép éles jól el van mosva a háttér,nagyon dekoratív a modell-(ez persze nem a te hibád :D)!
Üdv.!

Kreta válasza:
Dötsétek el ezt a vágást! :)

adott pontszám: 3,8
2007. szeptember 22. | 12:07 | almitra

Sokszor visszanéztem erre a képre, és nem igazán tudtam megfogalmazni, mi a bajom vele. De most már kezdem látni: nagyon mesterkélt a lány tartása, ahogy a keze az arcához ér... És ez még önmagában nem is lenne baj, ha az egész kép szűkebb lenne, és csak az arca lenne, meg a keze... igen, most megnéztem úgy, hogy letakartam az alját, és sokkal jobb. Fölöslegesnek érzem a lábát ezen a képen, vagy pedig ha már ilyen sportosan van öltözve, akkor egy ténylegesen laza (és nem csak lazának tűnő) tartás sokkal jobba illene hozzá.

adott pontszám: 4,8
2007. szeptember 21. | 22:42 | FecLee

Jó kép, egyedül a képkivágáson módosítanék. Szerintem mind balra, mind lefelé egy kicsivel többet kellett volna mutatni.
További jó fotózást!

Kreta válasza:
Szerintem akkor nagyon középen lenne, és ami lefelé van az meg zavarossá tenné.

adott pontszám: 4,3
2007. szeptember 21. | 21:49 | roxor

Szia, portrénál próbálkozhatnál szűkebb vágással, jobbról a sötétebb oldalt derítened kellett volna, majd az előbukkanó bőrhibákat retussal korrigálhatod. A színek szépen harmonizálnak, összességében jó kép.
Grat!

Kreta válasza:
Hol találtál bőrhibát?
Végülis lehettt volna minimálisat deríteni, de így 3Dsebb.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 21. | 21:32 | kovacslaszlo

Szia! Ne haragudj az értékelésem végett, de ez a kép családi albumba való. Nincs benn semmi extra számomra! Van egy lány, és kész. Maga a kép ahogy meg van csinálva, az oké. A mélységélleség jó, a fények jók, a háttér szépen el van mosva. De ennyi. Egy kép nem igazán ezektől lesz jó! Persze első lépésként ez is kell hozzá! Elengedhetetlenül! De ha már ezek mennek, amint ezt látom! Ideje egy kicsit feljebb lépni! Kísérletezni a modell beállításával, kipróbálni az ellenfényt, játszani a vágással, stb. Sok sikert, és jó kísérletezést! Tudsz te jobbat is, biztos vagyok benne!

Kreta válasza:
Kérdés hogy akarok-e kisérletezni?
Néztem a képeidet ... asszem más úton járunk.