BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,77
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. szeptember 21. 18:27
  • Készítés helye (ország): Görögország
  • Készítés helye: Hydra szigete
  • Készítés ideje : 2007-06-20
Görög csacsi

Próba. Mindenki feltölti egyszer az első képét. Minden kritika érdekel. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,6
2007. október 20. | 18:45 | speedyzoli

Szia!

Nyugi én is így kezdtem, még most sem vagyok jó, csak lelkes. Több hiba is van a képen. Engem pl zavar a háttér, lehetett volna életlenebb. Zavar az, hogy a szamár lábát levágtad, és ez a kameraállás sem igazán jó. Én vágnék a kép jobb oldalából, teljesen felesleges. Egy kicsit ki is égett a kép. Gyakorolj sokat, Görögországban lehet ennél sokkal jobb képeket kreálni.

adott pontszám: 2
2007. október 20. | 08:36 | davephoto

Neharagudj, de ha a csacsi a lényeg a képen, akkor egy kicsit azt kellett volna a képen középre orientálni, de itt jobban a csacsi fölé viszi az ember szemét a kép.
Talán mert alul beégett a kép, vagy mert a csacsi nagyon a kép alján van. A lábát is jól levágtad. és a háttér meg ferde kicsit, így arra sem mondhatni, hogy az a lényeg.
De egy biztos. Látszik, hogy görögországban van, jellegzetes a kék fehér szín és a háttérben jól látszik a zászló és az oszlop is, ami ere utal.
Na visszatérve a kép értékelésre, Beégett, rossz vágás, elrendezés.
Talán szereencsésebb lett volna egy kicsit oldalról fotózni. Vagy fejjel lefelé, akkor lehet a lába is benne lett volna.:-) Bocsi.
szia, szép fényeket.

adott pontszám: 2,5
2007. szeptember 23. | 10:47 | dalos

Habár érdekes lehetne hogy a szamár az utcán "sétálgat", de ez mégsem ide, inkább a családi albumba való a nyaralás emlékei közé. Nem átgondolt kép.

Nyitrai válasza:
Érem, köszönöm, hogy megnézted.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 23. | 09:50 | Rigris

Hydrán tényleg sok a szamár, meg az öszvér, meg a póni, meg ezeknek minden variációja).
Az ilyen "beledugom az állat arcába a gépet aztán onnan exponálok" tipusú képek tudnak nagyon viccesek lenni, de ahhoz vagy nagyon nagy mázli kell, vagy jó felszerelés és szakértelem. Rövidebb gyújtótávolság, kisebb mélységélesség és némi szerencse valószínúleg jobb képet eredményezhetett volna. Ha ezek nincsenek, akkor inkább egy kevésbé vicces, viszont átgondoltabb kompozíciót kellett volna választani. Itt a háttér zavaros, esetleges, az állat félbe van vágva, a fények sem jó rajta, a részletek elvesznek az árnyékban. Ez így nem az igazi.

Nyitrai válasza:
Köszi Rigris, elfogadom amit irtál.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 22. | 20:52 | ovarnet

Hát igen így nem szabad lefotózni egy álatot. Ez egy igazi túrista fotó. Éles és zavaros háttérrel. Sokkal jobb lett volna esetleg egy alsó nézőpontot választani tág rekesszel, vagy csak a fejére koncentrálni és abból kihozni vmt.

Nyitrai válasza:
Elfogadom, köszönöm a kritikát.

adott pontszám: 4
2007. szeptember 22. | 15:53 | jannnni

Szűkebbre vettem volna a hátteret, hogy a csacsi lába is beleférjen. A pillanatot nagyon elkaptad!

Nyitrai válasza:
Köszi, majd megpróbálom újra vágni. A láb megvan valahol, de leoperáltam a kép kialakitásakor.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 22. | 10:03 | Pácsó

Maga a téma nem rossz. Egy bőgő szamár.
Szerintem közelebbről és alacsonyabbról fényképezve még hatásosabb lenne a kép. Az sem lenne baj, ha a csacsi feje eltorzulna a kis gyújtótávolságtól. Még groteszkebb lenne. Ráadásul a képet is jobban kitöltené, a háttér sem vonná el ennyire a figyelmet. A ferde horizont sem lenne baj, ha a témát a humor felöl közelíted meg.

Nyitrai válasza:
Igazad lehet. Amit én a képről gondoltam, az egy a világon nevető vidám és laza kis csacsi. Ezért gondoltam, hogy a fülei között felbukkanó alakok lehetnek hasznosak. Nos, tévedte, ez senkinek nem igy jött át, igy nyilván mellélőttem. Köszönöm a véleményedet és a tanácsokat.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 22. | 08:21 | almitra

Alapvetően vicces kép lenne, csak hát a szamár nagyon lecsúszott a kép aljára, mert hogy ő a lényeg, nem pedig a turisták a háttérben, sőt, ők inkább zavaróak. A lába is csúnyán le van vágva... Szóval több szamár, kevesebb turista, kicsit más szög, egy ütős cím, és máris jobb lenne a kép!

Nyitrai válasza:
Köszönöm a véleményedet és a tanácsokat is, fo fogom őket próbálni.

adott pontszám: 4,5
2007. szeptember 22. | 07:10 | GőbölyLee

Ez jó kép, tetszik h nem csak a csacsit mutattad meg a képen ,hanem egy kicsit az utcából is.Kár hogy igen sok árnyék az arcán a szamárnak de az nem nagyon lehet ilyen nagy modellel kiküszöbölni, s különben is elkapott pillanat.
Üdv

Nyitrai válasza:
Örülök, hogy volt ami tetszett. A korábbiakban sok hiba bukkant már fel, most az árnyék is felkerült a listára. Köszönöm mégegyszer.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 22. | 00:58 | marinart

Szia! Hát igen az első kép!
Az összpontszámodat nagyon lehúzták ahogy látom, de a kritikát el kell fogadni, tetszik vagy nem..
Az elképzelés jó volt és a pillanatot is sikeresen elkaptad, a komponálás is elfogadható, sőt.
De sajnos sugárzik róla hogy túristafot, a hátul kószáló emberek láttán.
Esetleg máskor próbálj úgy mozogni vagy vágni hogy ne látszódjanak ilyes fajta zavaró körülmények.
Gratla hajrá!

Nyitrai válasza:
Köszi Marinart, hogy megnézted a képet. Örülök a sok tanácsnak, jól jönnek, van miből tanulnom. Majd a következőnél már ügyesebb leszek.

adott pontszám: 3,5
2007. szeptember 21. | 21:47 | Robert Fahmel

Hát elég jó helyen van a csacsi, a formátumból úgy vélem, vágással került jó helyre. Azért egy kicsit lehetne beljebb. Az egy picit zavar, hogy lemaradt a lába, de ez talán a gép minimális fókusztávolságának köszönhető. Viszont a szög nem az igazi. Fentről ez a csacsi laposabb, mint kéne... Az állat vicces voltát inkább alulról lehetett volna kiemelni (bár akkor esetleg megijed és harap). Az enyhe ferdeség engem nem zavar, ha szándékos volt, akkor viszont én még jobban bedöntöttem volna, hadd szedjék szanaszét a vízszint-sznobok :)

Ps: én ilyeneket baromi közelről és nagylátóval szeretek, de az meg közhelyes :)

Nyitrai válasza:
Köszönöm Robert, hogy megnézted a képet. A dőlés nem volt szándékos, valójában észre sem vettem. Ha összegyűltek a vágásra (is) vonatkozó tanácsok, újra fogom vágni (megvan a lába, de lekozmetikáztam.... nem kellett volna). A pozicionálást is újra fogom próbálni. Mégegyszer köszi a tanácsokat.

adott pontszám: 2
2007. szeptember 21. | 21:19 | Detect

Ne haragudj, de ez amolyan hirtelen elkattintott túristaképnek hat. Különösebb kompozíciót nem vélek felfedezni, a lábait amputáltad és a zavaros háttér sem válik a kép javára. A csacsi szemmagasságából (vagy az alól) exponálva, minden testrészét a képre komponálva, tágabb rekesz adta elmosott háttérrel sokkal hatásosabb és jobb fotó készülhetett volna a derék igavonóról. Ne keseredj el, további jó fényeket!

Nyitrai válasza:
Köszönöm Detect a soraidat. Egybecseng a korábbi kritkákkal, és természetesen igyekszem majd megfogadni a tanácsokat. Köszi.

adott pontszám: 3,5
2007. szeptember 21. | 20:44 | K.Geri

Szia! Először is üdv az oldalon.
Másodszor a fotórol. Az a bajom vele, hogy senem állatfotó, senem életkép. Valahol a kettő között van. Állatfotóhoz domináns nagyon a háttér, életképhez viszont sok a szamár.
A nézőpont nem túl eredeti. A döntésnek itt nem sok értelme van. A csacsit egy alacsonyabb nézőpontból jobb lett volna meglőni, lentről felfelé. Így elég esetleges a kompozíció.
Életképnél többet kell mutatni a környezetből, a háttérben, a sarokban mászó turisták egy kicsit kuszák, nem tesznek a képhez.
További jó fényeket, üdv: G.

Nyitrai válasza:
Többet kell majd gondolkozzam mielőtt kattintok. Jó hogy leirtad a meglátásaidat, köszönöm szépen.

adott pontszám: 2
2007. szeptember 21. | 20:43 | draculea

Arra bíztatsz minket, hogy minden hibára hívjuk fel a figyelmed, mert ha jól értem a "minden kritika érdekel" ezt jelenti. Hát hiba van is rajta, de ezen csak újrafotózással lehetne javítani. A címből itélve a csacsi a főtéma. Hogyan szerettted volna bemutatni? Szerintem úgy, hogy csak a csacsira figyeljünk, ne a piros vagy fehérpólos alakokra a háttérben. Ha tévedek, ne fogadd el a véleményem, ha viszont érdekel, hogy szerintem hogy lett volna izgalmasabb akkor olvass tovább.Először is a csacsi lábfejeit brutálisan levágtad. Szerintem csupán a fejet akrtad a képben hagyni. Akkor talán az lett volna a megoldás, hogy lejjebb guggolsz. Ha pedig így fentről akartad a perspektivát, akkor viszont a lábait is jobb lett volna végig venni. Aztán a háttér: nem tudom a géped mire alakalmas, de teljesen nyított rekesznyílásnál kisebb a mélységélesség. Szóval a háttér életlenebb lenne, azáltal kevésbé zavaró. Ráadásul a kép olyan, mintha dőlne, . az épület, az alakok, mind ferde irtányban állnak. Szóval ez így csak egy kattintás, nincs benne semmi tudatosság, kreativitás. Remélem nem sértelek meg az öszinte véleményemmel, de talán látod az írásból, hogy segíteni szerettem volna, nem csupán fikázni a kreditért.

Nyitrai válasza:
Köszönöm, hogy megnézted. Az első harminc hibától eltekintve tehát a kép remek ... tanulságos amit irtál, mégegyszer köszi.

adott pontszám: 4
2007. szeptember 21. | 20:36 | Wathfea

Jó fej csacsi lehetett és ahogy látom annyira figyeltél a fej tartására, hogy vele együtt a gépet is kicsit megdöntötted... így a kép nincsen egy horizontban így eldőlnek a dolgok. Persze lehet épp így akartad megoldani a képet, csak az én szépérzésemet rontja. Valamint ha már a csacsiról szól a kép akkor figyelj arra hogy ne hagyd ki a lábát. Kevesebbet az utcából és többet a témáról.
További jó fotózást.
Dávid

Nyitrai válasza:
Köszönöm, Dávid. Megfogadom.