BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,6
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. szeptember 18. 15:09
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pécs
  • Készítés ideje : 2007-09-13
Fotoptika

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2007. szeptember 21. | 03:06 | Nyitrai

Tetszik. Kicsit sok az alja, nem sokat segit a képnek. Ugyanakkor lehet, hogy az alja nélkül már túl sűrű, zsúfolt lenne a kép. Egy kicsit zavaró, hogy túl sok mindenről beszél egyszerre. Az emberek mellett húzza a figyelmet a hullámos aljzat, a fa és az épületek is.

giulio válasza:
:-) Nyüzsgő utcai jelenet. Ilyennek kell lenni, mozgalmasnak, pezsgőnek, szerintem.
Az alja direkt maradt, mert a csíkok végül is vezetik a távolba a szemet.
Köszi, hogy megnézted és értékelted!

2007. szeptember 20. | 10:27 | b-la

Majd igyekszem.

giulio válasza:
Oké, csak jó tanácsnak szántam! :-)

2007. szeptember 19. | 15:34 | Putyoka

Hiteltelen? Ha-ha-ha! Vicces vagy! :DDD
Egyszerűen azt sem tudod, hogy hol jártál, már ne is haragudj meg! Mi az, hogy a sínekért a vasútra? Meg, hogy elefántért a cirkuszba? Röhögtetsz? Most komolyan? Ott van mind a téren csak körül kell nézni ember!!! Ha ezeket nem vetted észre és azt hitted, hogy beírtam maflaságból, akkor az nem nekem szegénységi bizonyítvány!
Szóval nem nekem, hanem Neked kell elgondolkodni a hangnemen, mert soha nem használtam rád az ostoba kifejezést!!!
És nehogy azt hidd, hogy csak abból lehet tanulni, ha ötösöket kapsz! Egyáltalán nem így van barátom! Nagyon nem!
Tényleg olyan, mintha valamifajta "kielégítést" várnál, hogy tapsikoljunk a nem éppen jó képedhez, hogy szép napod legyen a továbbiakban! Értsd meg, kérlek, könyörgöm, ez nem személyes!!! Nem ismerlek, csak egy tucat képet látok, és arról mondtam véleményt, nem a Te személyiségedről, emberi mivoltodról. Nem is tehetném, hiszen teljességgel etikátlan lenne és tőlem az távol állna, ez itt kérlek a fotódról szól!

giulio válasza:
Köszi, örülök, hogy viccesnek találsz! :-)
Az elejétől tekintve levezetném neked, hogy mi a gond azzal, amit ílyen bőven, hosszú lére eresztve sem sikerül feléd kommunikálni.
Az alap értékeléseddel csupán annyi problémám volt, hogy technikailag ugyan jónak tartod (keret nélkül) a képet, de egy tucatfotónak tartod, amit én természetesen számon kértem rajtad, hogy hol az a tucat másik, amely pécs belvárosából egy utcarészletet ábrázol?
Szóvá tettem továbbá, hogy attól, hogy a környéken rengeteg érdekes és szép hely, látvány van, miért ne lenne ennek a képnek is helye, mutatnivalója, amiket pedig te felhozol példának, az egy másik kép, nem ez, erről kell véleményt alkotni, nem arról, hogy mennyi minden más is van arrafelé, ami neked tetszik.
Attól, hogy te sokat jársz oda, ráadásul fotózol (amiről még mindig nem vagyok meggyőzve), még nem kell ennyire egoistán hozzáállni, hisz lehet aki még életében nem járt ott és esetleg érdekli.
Eddig semmi gond, te így gondoltad, én nem találtam hasznosnak, ennyi történt.
Erre viszont sikerült rátenned egy lapáttal, hogy milyen egyéb tucatfotók vannak még (New York, Velence), de akkor kérdem én, neked például a jól kivitelezett portrék, virágfotók, makrók, madárfelvételek, mind-mind tucatfotók, mert több tucat arcot, virágot, rovart és madarat láttunk már? Na ez a vicc, most tessék nevetni, de inkább szánakozni!
Tovább menve, nem tetszik neked, hogy háttal állnak az emberek. Égbe kiáltó blődségnek tartom továbbra is.
De ne hanyagoljuk el a részleteket:
"Ott az elefánt, vagy a cirkuszos plakát, a kis vízcsobogó, a sínek, az érdekes szobrok..."
Ezek után még értetlenkedsz is, hogy miért írtam, amit írtam? A részletekre koncentráló felvételt látnál szívesen, de legyen belekomponálva az emberek is, meg ez is, meg az is lehetne ...! Ugyanmár!
A végén még kitérnék arra, hogy az ostoba kifejezés nem rád, hanem az általad leírtakra vonatkozott, amitől én még továbbra sem foglak sem ilyennek, sem olyannak elkönyvelni, számomra te is csak egy arc nélküli ember vagy egy véleménnyel, amellyel én nem értek egyet, valamint nem is tanultam a veled folytatott diskurzusból semmit, sőt, hozzáteszem az általad említett ötös értékelésekből lehet a legkevesebbet tanulni, tudhatnád! Az osztályzat nem lényeg, a tényleg a képről szóló, például technikailag elősegítő hozzászólásokból lehet tanulni!
Az utolsó szavaiddal pedig szintén gondom van, mert ha a képről szólna, akkor nem akartál volna meggyőzni arról, amit amúgy is tudok, hogy mennyi minden más van még azon a környéken!
És most elnézésedet kérem, hogy hosszú lett és ha esetleg általad újra személyeskedőnek tűnő, félreérthető az amit írtam, inkább olvasd el mégegyszer, hátha összeáll a kép, de törödj bele, hogy ezek után közös nevezőre nehezen fogunk jutni, így csak további minden jót kívánhatok neked!

adott pontszám: 4,9
2007. szeptember 19. | 13:49 | Karifoto

Itt valami nem stimmel, mert ilyen alacsony átlagot én nem találok a képen, mert szerintem klassz ff konverzió, remek kontrasztokkal és élességgel, a kő burkolat mintázata jól viszi a szemet a távolba, és rákényszerít a jelenet alapos megnézésére, a megbúvó részletek keresésére!
A keret talán lehetne kicsit vékonyabb, de színben jól illeszkedik és minimális térhatást is ad.
Az égbolt talán lehetne határozottabb, de ha borús volt, akkor már semmi nem segít! :-)
Annyi még, hogy jobbra picit szűk, de nem vészes, valamint a fa lehetne világossabb, de az összhatás kiváló.
Gratulálok!

giulio válasza:
Igaz itt tényleg nem stimmel valami, mert olyan ostoba értékelések és vélemények kerülnek napvilágra, hogy az már fáj! (lásd. lentebb)
Az ég sajnos borús volt, ez van, a vágásban és a keretben lehet igazad!
Köszi az értékelést és a végre tartalmas hozzászólást!

adott pontszám: 3
2007. szeptember 18. | 20:35 | b-la

Kicsit vágtam volna a kép bal oldalán fent és elöl. A téma nagyon tetszik, főleg a Fotó felirat a háttérben és a legközelebbi ember, amelyik éppen bemozdul.

giulio válasza:
Arra azért kiváncsi lennék, hogy vajon miért vágtál volna még. Egyébként, ha tetszik, annak örülök, de így az értékelés csak éppen, hogy átcsúszik a minimum határon, ettől többre törekedj, ne csak kreditért csináld!
Köszi a véleményt!

2007. szeptember 18. | 19:56 | Putyoka

Nem lehúzás ez! A kép értéke csupán! Hiszen nem túlságosan egyedi! Ez kb. olyan, mintha a Time Squqre-n lősz egyet... csak egy a sok-sok tucat közül, vagy éppen a velencei Szent Márk téren. Szóval nem megsértődni kell, hanem mérlegelni azt, hogy melyek azok a helyszínek, amik már agyon vannak rágva! Nézd! Ezt a képet bármikor lehet újra produkálni, hiszen egyediség semmi benne! Operálni kell a napfénnyel, az apró, megbúvó részletekkel az ilyen helyeken. Érdemes belevinni egyedi látásmódra utaló perspektívát. Ami még nem igazán nyerte el a tetszésemet, hogy háttal vannak ez emberek, ezáltal kizárva érzem magam a cselekményekből, és ebben a tekintetben ez a megoldás nem helyén való! Ott az elefánt, vagy a cirkuszos plakát, a kis vízcsobogó, a sínek, az érdekes szobrok... Nézd csak! A csobogó lüktető formáit. Mi lenne, ha képed fő motívuma az lenne? És úgy képalkotni, hogy beleszőni ezt az érdekes elemet és a környeztet, meg az embereket.
És a keretnek semmi köze a ponthoz, azt nem értékelem, mert itt a kép számít, csak megemlítettem, hogy az eléggé borzasztó!

giulio válasza:
Nem sértődtem meg mert nem vagyok olyan, csak értetlenül állok az értékeléseid előtt, amit most csak tovább fokoztál!
Egy tárgyfotót például tényleg lehet reprodukálni, de egy utcai jelenetet nem.
Az embereket nem szokás megkérni, hogy álljanak be a kedvedért, ez blődség, remélem nem is gondoltad komolyan, csak kiszalad a billentyűzetedből!
Igen lehetne más is a fő mutívum, de ez most nem arról szól, elefántokért mehetünk církuszba, sínekért a vasúthoz, érdekes szobrokért pedig szinte bárhova, ezért hangsúlyozom számodra mégegyszer, ez egy utcajelenet, és nem new yorkban, hanem itthon, egy városban!
Az oktató hangnemmel nem lenne probléma, ha tudnám, hogy van mögötte tudás, de ezek után várom tőled azokat a csodálatos beállításokat, felvételeket és kereteket, amelyekkel eddig nem örvendeztetted meg a nagyközönséget, tehát a véleményedre, szavaidra nem tudok adni, ez így hiteltelen!

adott pontszám: 2,5
2007. szeptember 18. | 17:42 | Putyoka

Helló!

Munkámból fakadóan sokat járok Pécs városában, gyakorta én is fotografálok ott, de már ne is haragudj meg rám, hát... ennél lehetett volna valami egyedibb helyet találni! Bőven van, bőven! Ez tényleg az unalmas, tucatfotó kategória! Mondanivalód sem értem. Egy fotós bolt és egy látszerész bolt egymás mellett... Na és?
Előnye a képnek, hogy mozgalmas, kellően életízű és eleven a fekete-fehér ellenére (vagy éppen ezért?) kellően kontrasztos. Tehát technikailag igen korrekt!
Ami még baj az a keret, de arról nem írok, mert az tényleg katasztrófa :( .
Hasonló jó technikai kivitelezésű képeket kívánok Neked, de valami érdekesebb, nem tucat témával!

giulio válasza:
Oké, tehát azért húztad le, mert pécsen és környékén vannak szebb és érdekesebb helyek, remek elképzelés!
Én is tudom, hogy vannak, és találtam is, de egy egyszerű utcai jelenetben (ami ráadásul azt mondod, hogy technikailag rendben van) mi ennyire rossz?
A keret vagy tetszik, vagy nem, de ezért nem illik lehúzni, tehát még mindig nem értem.
Lehet, hogy tucat fotó, csak azt a másik 11-et nem találom most hirtelen!
Azért köszi, hogy megnézted, búcsúzom!