BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,22
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. június 28. 21:32
  • érzékenység: ISO 300
  • objektív: Kit 18-55mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Abda
Zweigelt '95 Barrique

Első "studio" munkám, úgyhogy úgy tessék nézni!Sajnos tömörítéskor kicsit életlen lett, illetve az üveg beégéséről is tudok!A pohárban nem hőmérő van, hanem fokmérő borokhoz!:D 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2007. július 3. | 18:07 | gagarin

Így, hogy életlen, nagyon nem az igazi :(
Tetszik a háttér és annak világítása, a fűrészpor (?) és az egyéb aszesszoárok nem (az viszont igen, hogy nem sablonos környezetet választottál), a dugóhúzó előtti, feltehetőleg kéztől származó hármas nyom sem, kár az ujjnyomért a poháron és a fokmérőn lévő kék csíkért is :(

Alpár válasza:
Kösz az értékelést!

adott pontszám: 3,6
2007. július 2. | 15:22 | Photoline

Kicsiben nézve nem értettem, hogy lehet ennyire rossz átlaga a képnek.
A színvilág, ötlet ragyogó. A világítás szintúgy. Akkor mi a gond?

Az, hogy az az ostoba üveg tükrőződik.
Az első tárgyfotóim amik egy üveg Cabernet Sauvignon és két pohár körül forogtak, tipikusan hasonló gondok miatt akadtak el. Vagyis az üvegen minden tükröződött.
Gyakorlatilag az egyetlen megoldás a nagy felületű világítás (nagy softbox) és minden más sötétítése. Tehát, ha a te oldaladon elbújsz egy fekete függöny mögé és csak az obi kukkol ki, nem lesz a te oldaladon tükröződés... Próbáld ki!

Alpár válasza:
Köszi az infot!Ki fogom próbálni

adott pontszám: 3,7
2007. július 1. | 20:35 | TeZZ

szerintem kell oda az a beégés, ha elég bolrt iszol a fények úgyis keverednek a fejedben :)
viszont szerintem
- közel van a pohát és a borosüveg 1máshoz
- az a fokmérő nem kell oda
- a borosüveg felénk is nézhetne....
üdv

Alpár válasza:
Kösz a jvaslatod, és hogy megnézted

2007. június 29. | 21:41 | sata

Üdv. Bocs, hogy nem pontozom, de az ilyen típusú képekhez nemmondanám, hogy túlságosan értek. Szerintem hangulatos lett, valahogy olyan száraz a fotó világa.(ez nagyon tetszik ) Talán szerintem a poharat kicsit távolabb téve az üvegtől és előrébb helyezve (nagyobban) jobb lenne + egy kis mélységélesség játék. Az üveg helye nekem tetszik.a beégés engem nem zavar és a perspektíva is tetszik.
Ja és ez csupán személyes vélemény, összességében nekem a jelenlegi átlagától függetlenül tetszik !

Alpár válasza:
Köszönöm véleményed, és örülök hogy tetszik!

adott pontszám: 4
2007. június 29. | 20:21 | molinari bacsi

Csodalkozom, hogy 2.95-on all ez a kep, amikor latszik, hogy mennyi munka van benne, es nem is rossz munka. A bor nem latszik, igy muveszibb, hogy csak kicsi van a feliratbol, de megis valahogy nem mutatja meg magat, de a szinvilag, a kompozicio, stb. nem hiszem, hogy rosszabb, mint barmelyik komoly borlap fotoi, vagy egyeb katalogus. Szerintem szep studio munka.

Alpár válasza:
Szia!Köszönöm hogy értékelted!Öszinténszólva, én is jobb fogadtatásra számítottam, de nem baj első studio munka!Igazán örülök, hogy azért van néhány ember akinek tetszik a kép.Lehet, hogy szakmailag sok hiba van benne, de nekm a hangulat az ami igazán bejön!Mégegyszer kösz!

2007. június 29. | 19:18 | mr.akos

Kicsit mintha torzult is lenne a kép.

Minden estre a pohárban lévő fokmérő nem illik oda és az üveget is fronból illene mutatni hamár fontos az hogy milyen bor.

Amúgy a faforgácsra én nem gondoltam volna, de végül is azt ötletesnek találom.

További jó fotózást!

Alpár válasza:
Köszönöm véleményed!Így utólag én is azt mondom, hogy nem kellett volna oda az a fokmérő, de mostmár ott marad:D

adott pontszám: 2
2007. június 29. | 12:05 | Dtomi_84

Az ilyen jellegú tárgyfotózáshoz főleg az üvegeknél végigfutó hangsúlyos fénnyel kell az üveg alakját hangsúlyozni. Ezt un. swimmingpool softboxal lehet a legegyszerűbben elérni. A kis box alakja jól láthatóan rajzolódik ki az üveg oldalán, nem szép. A cimkéje nem látszik az egy borosüveg "arca" a fűrészport és az ágat nem értem. Ha a bor szárazságára akar utalni jobb lett volna valami száraz borhoz való étel mellett fotózni vagy csak az üveg és pohár.

adott pontszám: 3
2007. június 29. | 10:42 | Kertász

hello,a legalapvetőbb hiba a wb nem megfelelő beállítása, (elnézést ha direkt ilyen színűre szeretted volna).Az ilyen jellegű fotók lényege hogy a fogyasztó megkívánja, adott esetben birtoklási vágyat érezzen a bemutatott termék iránt.Bennem most semmi ilyen nincs.A bemutatott tárgyat az egekig kell magasztalni, a lehető legközelebb vinni az ideájához.A faforgács jó ötlet, a fűrészpor nem, koszos hatást kelt, főleg hogy az üveg nyakán is előfordul.A húzó se lenne rossz de az is koszosnak tűnik, nem esztétikus.A fadarab meg szerintem felesleges.

Az üveg tükröződik, simán látszik az üvegen egy hatalmas folt, (gondolom te).

A megvilágító lámpa elé érdemes valami szűrűt elhelyezni hogy ne legyen ennyire direkt a fény, és ne tükröződjön ilyen csúnyán.
Az élesség is lehetne jobb, jó volna ha el lehetne olvasni a feliratokat az üvegen.

Na nem akartalak nagyon bántani, jó lesz az ,csak foglalkozni kell vele.

Üdv: Gábor

Alpár válasza:
Köszönöm a tanácsokat!Nem bántasz egyáltalán, tisztában vagyok én is vele hogy nem profi kép.ennek ellenére nekem tetszik.A színeket direkt ilyenre szerettem volna!Köszönöm hogy megtekintetted!

adott pontszám: 3,6
2007. június 29. | 09:38 | Dotspot

Tragikomikus a kép szívilága, és torz az üveg. Ha a képet bárki meglátja, biztosan megjegyzi, hogy ilyen bort nem szabad venni. Ezt a hatást csak fokozza az igénytelen nyitó és a fűrészpor.

Bársony, faforgács, bíbor.

Alpár válasza:
A kép színvilága szándékosan lett ilyen mert nekem így tetszik!Kinek mi az igénytelen...!
Másnak tetszik a fűrészpor.Ez nézőpont és izlés kérdése, hogy kinek mi tetszik a képen!A fotósnak kell eldöntenie, hogy mit komponl a saját képébe!
Kösz hogy megtekintetted

adott pontszám: 2,8
2007. június 29. | 08:21 | jhszabo

Értékelendő az elgondolás / munka / szorgalom, hogy megpróbálkozol ilyen témával, azonban a megfelelő eredményhez sok kitartásra van szükség. Előrebocsátom, sosem készítettem még ilyen jellegű képet, de szerintem:

Ami tetszik, az a háttér. Megfelelő, szépen el van mosva, a színvilága tökéletes.

Az üveget és a poharat jobbra pozicionálnám, úgy, hogy a pohár és az üveg közötti rés esne a kép jobbolali 1/3 részéhez. Megvilágítás szemponjából - borról lévén szó - valami hátsó fényforrást is használni kéne, hogy jobban kijöjjön a bor színe. Zweigelt, vörös, barrique = mély vöröset szeretnék láni a pohárban!

A fokoló nem illik a kompozícióba, de semmiképpen sem a pohárba. Ez az eszköz a borkészítés során kerül használtba, itt pedig erről szó nincs. Ez a kompozíció - érzésem szerint - inkább a borfogyasztásról szól (palack, pohár, dugóhúzó). Ha már valami az eszközök közül, akkor a hordó valamilyen formában (barrique eljárásnál ennek van nagy szerepe), de azt meg nehéz ide belekomponálni.

Az előtérben lévő dolgok (fűrészpor? / életlen dugóhúzó) elég furcsák. A dogóhúzónak jobban azonosíthatónak / fokuszáltnak / hangsúlyosabbnak kéne lennie. A fűrészport - ha az :-) - meg ki kéne cserélni valami másra... Nézz meg borral foglalkozó újságokban (pl.: Decanter) közölt képeket, vagy a címlapfotókat, hogy további ötleteket meríts!

Kitartás! Jó lesz ez, ha foglalkozol vele!

Alpár válasza:
Köszönöm a részletes leírást, és hogy megnézted.Igyekszem minél többet csiszolni a dolgokon, csak nem egyszerű ilyen témában fotózni!Mégegyszer kösz

adott pontszám: 4
2007. június 29. | 06:53 | Lukitom

Sajnos az éltelenség észrevehető, amit nem biztos, hogy csak a tömörítés okoz. Szerintem a megvilágítással is kellett volna kicsit még játszani, mert a jobb szélet a fény egy elmosódott csik lett így. Ettől függetlenül szép kép és remélhetőleg a bor is finom volt :-)

Alpár válasza:
Bitosíthatlak, hogy csak a tömörítés miatt lett ilyen életlen.Igykszem javítani a hibákat

adott pontszám: 3,5
2007. június 29. | 00:05 | gero

A téma rendkívül jó, de valahogy a kép minősége és a kompozíció nekem túl zavaros ebben a formában, bár olvastam, hogy az első munkád stúdióba, szerintem akkor jó út lesz ez.. Próba újra!!

Alpár válasza:
Kösz a tanácsot

2007. június 28. | 23:03 | draculea

Kár kiírnod, hogy első ilyen vagy olyan képem, mert akkor rögtön lejjebb esik az "árfolyama". Azért nem pontoztam, mert kiváncsi voltam kik és miért voltak ennyire szigorúak veled. Sajnos itt könnyebb találatot elérni ilyen téren, mint a lottón:) !
A képről: nekem tetszik, mert végre nem egy idealizált boros üveget látok, amit éppen a bárszekrényből vettek elő,és a "tálalása" sem laboratoriumi! A hibával meg úgy látom a véleményem nélkül is tisztában vagy.

Alpár válasza:
Köszönöm, hogy megnézted és írtál véleményt!Örülök, hogy tetszik neked!Bevallom én is jobb fogadtatásra vártam, de tudtam hogy vannak hibák,csak hát mindenki tudja, hogy rossz érzés, amikor sokat szenvedsz egy képpel, és arra utána negatív kritika érkezik!Nekem az a fontos, hogy elsősorban az én tetszésemet nyeje el!

adott pontszám: 3,1
2007. június 28. | 22:52 | Kutasi Kovács Zoltán

Láthatóan sokat foglalkoztál a témával, de talán túl nagy lendülettel igyekeztél kiaknázni a lehetőségeket, minek következtében pont a palack szorult háttérbe. A képkockán belüli zsúfoltság, ami fokozottan a kép közepére koncentrálódik, olyan nélkülözhető elemeket tartalmaz, mint pld. a faág, dugóhúzó. A fokoló is csak akkor lenne hiteles, ha a palack nyitott állapotban mutatkozna. Tetszik a háttér és a fűrészpor behozatala is jó ötlet. Utolsó megjegyzésként még megemlíteném a túlzottan befordított cimkét.
Kreatív, tudatos, de azért van még mit javítani a tárgyrendezés területén.

Alpár válasza:
Köszönöm.Igyekszem megfogadni a szakmai tanácsokat!

2007. június 28. | 22:08 | KirRoyal

Csináltam én is néhány boros fotót, a galériámban megtalálod őket, hátha kapsz ötletet a következő képedhez!

adott pontszám: 3
2007. június 28. | 22:02 | KirRoyal

Biztos sokan jönnek majd nagy okosságokkal a becsillanásokról, de aki próbált már palackot és poharat fényképezni, az tudja, hogy ha nem tudsz igazi szórt fényt előállítani, akkor azok a fények ott lesznek ...
Szerintem a legnagyobb probléma a gép pozícionálása. Alulról fényképeztél fölfelé, ezért a palack furcsán torzul. Talán egy kis perspektívakorrekcióval ez javítható. De valószínűleg mégis inkább újrafotóznám, mert a címke így féloldalasan szerintem elég rosszul mutat. Kicsit suta az a fokmérő is, s azt végképp nem értem, hogy mi ez a sárga por és mi volt vele a szándékod.
Nekem túl sok a funkciótlan, üres tér is körül, a fotó bal felső egyharmadában semmi sincs.
Szerintem próbálkozz még.

Alpár válasza:
Kösz az infot!Igyekszem fejlődni!Újrafotózni nem fogom, mert az már nem ugyanaz! Legközelebb..

adott pontszám: 3
2007. június 28. | 21:54 | Wolfi

Nos igen...Az az üveg...sajnálatos.De a beállítás nagyon tettszik! Magam is próbálkozom boros dolgokat fényképezni, de ez nagyon jó...csak nagy kár az üvegért.Az életlenség még nem is lenne akkora nagy probléma.

Alpár válasza:
Örülök, hogy tetszik!Az üveg miatt nem sok kicsit a 2pont levonás?Kösz az értékelést, és hogy megnézted