BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,25
KATEGÓRIA: technikai
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. március 21. 17:33
  • rekeszérték: 4,8
  • zársebesség: 1/800s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Bábolna
  • Készítés ideje : 2006-06-10
Öreg motor, nem vén motor!

Háború előtt készült motorok versenyén egy elkapott pillanat. Fogadjátok szeretettel! Utómunka: kontraszt,vágás, keret, szépia  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. június 28. | 21:47 | Wolfi

A szépia nagyon illik a vasakhoz, és megvan az a nosztalgiahangulata az egésznek...
Esetleg több motort egyben fotózni még izgalmasabb lett volna...Csak kettő volt ott?

szani válasza:
Á, dehogy... rengeteg motor volt, de ez a két gép tetszett a legjobban! Nagyon szépek és a hangjuk semm hétköznapi, brutális mondhatnám, annyira hangos a Norton! Csak a BMW-t akartam lekapni, mert a motorosruha is beleillett egy régi korba, de úgy nem sikerült!
Több motoros már nem lett volna jó, mert akkor már nem látszik semmi részlet!
Ha érdekelnek ezek a régi masinák lesz verseny a jövő hónapban is Tiszacsegén!
Köszönöm a hozzászólásodat!

adott pontszám: 4,5
2007. március 27. | 21:02 | bölcs27

Szia!
Tökéletes zsánerképp lenne, ha egy kicsit előről lenne fotózva. A szépia remek választás és a háttér is tökéletes.
üdv
istván

szani válasza:
Köszönöm István!
Örülök, hogy neked is tetszik!
Ahogy nézegettem a képeidet, láttam hogy Te is szereted az öreg masinákat! Üdv.!

2007. március 22. | 11:32 | keri

Gyönyörűek ezek az öreg masinák! A kép szerkesztése, ahogyan a két motor egymáshoz képest eltolva helyezkedik el, engem nagyon emlékeztet a korabeli fotókra, ezt a hangulatot kivállóan erősíti a szépia hatás és a perspektíva mentes szerkesztés is, már csak néhány karc és repedezés hiányzik a teljes hitelességhez :-)

A viszonylag szűk kivágás és az arányok is jól passzolnak a témához. A verseny hangulatát emeli ki a motorosok testtartása is, ahogy rádőlnek a kormányra, hogy ezzel is pici előnyhoz jussanak. Ez dinamikát visz a képbe és elhiszem, hogy tényleg küzdelem folyik a két motoros között. A kép szolíd ide illő keretezése is hozzájárul a kép hangulatához.

A háttér viszont nem szerencsés. Jobb lenne valami autentikusabb háttér, vagy csak sima növényzet, az minden korban egyformán jó.
Persze általában adott lehetőségekből kell a fotósnak gazdálkodnia, de ebben a műfajban szokásos trükk, a hosszabb záridőkkel és a téma követésével fotózva, el mosni a hátteret, hogy érzékeltessék a mozgást. Ez nem rontaná a régies hatást, és felismerhetetlenné tenné a nem szép hátteret.

Egy apró észrevétel, bár biztosan tudod, hogy az egyik motorosnak modern öltözéke és sisakja van, ez közelebbről nézve picit illuzió romboló, de elsőre nem olyan feltünő ezért nem vonok le.

Szép fényeket kívánok!

szani válasza:
Igen, a háttérrel én sem voltam kibékülve, de sajnos ez volt, legközelebb erre jobban fogok figyelni, köszönöm az észrevételt! A trükköket legközelebb megpróbálom alkalmazni is!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a kép! :-D
Nagyon köszönöm a részletes értékelést!

2007. március 22. | 09:53 | withopeneyes

Viszonylag lassu zársebességgel, a mozgo tárgyhoz viszonyitva, jelen esetben egy 1/60 kb vagy kisebb, leköveted őket az objektivvel majd a megfelelő pillanatban lenyomod az exponáló gombot úgy, hogy az objetivel még mindig követed öket. ha jól csinalod, akkor a háttér életlen lesz, bemozdult és a motorosok pedig élesek, ezzel a "száguldás" érzetét lehet kihozni. remélem érthető volt, de utána tudsz még nézni pontosabban..
köszönöm a kreditet!

szani válasza:
Köszönöm hogy leírtad!
Én is valami hasonlót próbáltam akkor, de még gyakorlatlan vagyok!! Nincs mit, szívesen, a hasznos tanácsokért jár!! Üdv.

adott pontszám: 5
2007. március 22. | 09:10 | Dameepix

Szuper dokumentáló jellegű fénykép. Ehhez a rég múlt hangulát idéző eseményhez igen is illik ez a szépia. A pillanat pedig jól elkapott. Érezni a verseny hangulatát anélkül is hogy odaírtad. GRAT

szani válasza:
Gondolkoztam, hogy fekete-fehérben vagy szépiában rakjam ki, de végül e mellett döntöttem. Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik! :-D

adott pontszám: 4
2007. március 21. | 22:54 | withopeneyes

Túlságosan kimerevitetted, igy olyan lett mintha ülnének a motoron, de semmi nem történik, nem érezhető a száguldás, egyhelyben áll a kép. svenkelni kellett volna...

szani válasza:
Igen, ezek a motorok már nem száguldoznak! :-)
Az volt az érdekes számomra, hogy tényleg nulla dinamikával (ahogy csigafej fogalmazott)mentek és a testtartásukon lehet látni az erőlködést, mintha azzal is lendíteni akarnának a motoron! :-))
Szóval igazad van! Még most tanulom az utómunkát, mi az a svenkelés? Ha leírod nekem a lényegét, nagyon megköszönöm!!
Köszönöm hogy értékelted a képet!!
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,7
2007. március 21. | 17:55 | csigafej

Kicsit olyan vicces a hatása a képednek, nulla dinamizmus, látszik hogy nem mai motorok ezek már :)). De ezekhez a motorokhoz ez is illik, úgy mint a szépia is, tökre jó, hangulatos kép, egyetlen egy szépséghibája van, hogy az előtérben lévő motorosnak eléggé "modern" az öltözete, meg a sisakja, de ez nem a te hibád, de akkoris levesz a kép értékéből, nekem legalábbis ez a véleményem, remélem nem sértő...

amúgy csak gratulálni tudok hozzá

szani válasza:
Igazad van a ruhával kapcsolatban, de mégsem mondhatom a versenyzőnek, hogy vegyen fel korabeli bőrruhát!:-))
Örülök, hogy tetszik!:-D
Köszönöm, hogy értékelted a képet!!