BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. január 7. 14:46
  • érzékenység: ISO 400
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
insane

(nem önarc) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. január 15. | 12:07 | Zoran_2

Ehhez a képedhez írom, mert ez az egyik utolsó feltöltött képed. Csak megjegyzésképpen írom, hátha többen elolvassák. Az analóg gépekkel készült fotókra úgylátszik szokássá vált írni, hogy zajos, meg mákos....Itt is megtalálható ilyen hozzászólás. Mi erről a véleményed? [az én egyik papírkép szkennelésemet is pontosan emiatt húzták le a digisek. :-( ]

blekem válasza:
hát nem tudom, nem tudtam megnézni a te képedet, mert zárolod őket, így csak anynit tudok mondnai, h aki tényleg csak erre hivatkozik, az meg is érdemli, h nem volt még a kezében filmes gép, enm kell ezzel törődni. üdv, b

adott pontszám: 5
2007. január 9. | 07:51 | Zoran_2

Nagyon rendben van ez a kép. A téma, annak elhelyezése, a fények, a kontraszt, a mélységélesség. Ügyes. Tetszik. Gratulálok.

blekem válasza:
örülök, köszi

adott pontszám: 4
2007. január 8. | 15:20 | Narancs

Bár elsőre elég furcsának és köznapinak tűnt, mégis mélyen elgondolkoztatott. Nem tetszik hogy mákos, talán jobb lett volna egy alap blur-rel. Ezentúl határozottan tetszik a kép!

blekem válasza:
miii? mákos a foga?? :) hát a ...mák az már csak ilyen elkerülhetetlen, ha valódi filmre fotózik az ember fia... ajánlom az analóg gépekkel való megismerkedést neked is, mielőtt digivel kezdesz fotózni...
köszi! b

2007. január 7. | 18:43 | leitnor

Végülis az értékelésem 80% így nem állja meg a helyét:)
De ha önarckép lett volna, akkor igazam lett volna, nem? :))

blekem válasza:
igen, akkor valóban lenne benne igazság.
ez most ékes példája annak, mennyire számít az, hogy hogyan tekint az ember egy képre. pedig ha önarckép lenne, vagy ebben az esetben is, hogy nem az, pixelről pixelre ugyanarról a képről beszélnénk, és mégis teljesen más értékítéleted lenne (gondolom). pedig ez is portré, meg akkor is az lenne, ha én lennék a képen. csak a készítő más. és ettől miért is változna meg a kép értéke? nyilván mondandójában különbözne. de ez is csak nézőpont kérdése. nekem készítőnek nyilván mást mond, de neked, mint nézőnek, nem lenne szabad különbséget látni. vagyis hát nem tudom. érdekes egy dolog ez. látod, már mindenféleképp megérte, hogy írtál :) csak hogy a szubjektivitás mennyire számít, vagy nem számít... :) üdv, b

2007. január 7. | 18:28 | leitnor

Hm... melléfogtam? Lehet.
Megnéztem a többi képed és egyszerűen nem tudom, hova tenni ezt. Bevallom arra tippeltem, hogy egy friss forózz.hu tag első képét látom.

blekem válasza:
minden hozzáfűznivalómat már leírtam :)

2007. január 7. | 18:25 | leitnor

Ez a kép lényegében mind esztérikai, mind tartalmi szempontból abszolúte gyenge. Ha osztályoznám, magát a témát erősen unalmas tucatfotóként aposztrofálnám, azonban annak megvalósítása (erről lejjebb) lesüllyeszti a gyenge, kerülendő, hibás út szintjére. De a sértődés elkerülése kedvéért a pontozástól elállok.
Ilyen önarcképet (mert feltételezem, hogy téged ábrázol) mindenki, hangsúlyozom: MINDENKI készít magáról, aki életében fényképezőgépet vett a kezébe. Azonban nem mindenkinek van bátorsága publikálni azt egy olyan fórumon, ahol az értékelésre kerülhet.
Ráadásul ez - véleményem szerint - a tucatönarcképek közül is a rosszabbik fajtába tartozik, tekintve, hogy a sok zavaró elem (deo, fogkefe, fogmosó pohár, törülközőszárító, fogas) nem tesz hozzá a kompozícióhoz. Ha tükrös önarckép volt a cél, nem értem, hogy miért került bele az eredeti arc profilja is. Ha viszont ez szándékos volt, akkor a hiba abban van, hogy az áll alatti feket doboz egybeolvad az arccal, ezáltal kivehetetlen az arc kontúrja.
A kezdő fotós esetleges, tükör előtti kattintgatásai közül kiemelt kockát a hatásvadász cím sem segítette át a koncepciónélküliség és az értékelhető teljesítmény közti árkon.
Kíváncsi vagyok, hogy ki, milyen indokkal adott erre a képre ötöst.
Nem a rossz indulat vezérelt a véleményem közlése során, csupán nem tudtam tétlenül nézni, hogy a kép "kiváló, tökéletes, példaértékű" minősítést kapott (mint már fennebb kifejtettem: szerintem érdemtelenül)

Minden rosszindulat nélkül további jó fotózást kívánok, ennél több sikerrel!
üdv,
Norbert

blekem válasza:
:)
hát igen... már rájöttél te is, hogy elég rosszul értelmezted a képet. az a baj, hogy az egészhez úgy álltál hozzá, hogy azt hitted, önarckép. érdekes, hogy eszedbe se jutott hogy esetleg nem az, mert az értékelésed során végig ezen a vonalon haladtál. ráadásul elkapott pillanatok között van, ami önarcképnél elég furán venné ki magát :) a fürdőszobai kellékek részei a képnek egytől egyig (hát ettől fürdőszoba), a fekete dobozban viszont egyetértek. a cím nem hatásvadász céllal került kijelölésre, hanem tényleg akkor ez volt az állapot :)
hát sajnálom, hogy ebbe így belefutottál, de ez a te véleményed, és tudomásul veszem :) és köszönöm a részletes véleményt, egy kezdő fotozzos nagyon örült volna neki (persze én is örültem ettől függetlenül :)) üdv, b

2007. január 7. | 17:46 | tesztfoto

Meglepődtem, hogy eddig nem pontozták.
Hm, úgy látom jól adod át a hangulatot, hehe...
:)

blekem válasza:
én már nem lepődök meg semmin... :)
kösz ismét, üdv, b

adott pontszám: 5
2007. január 7. | 17:44 | tesztfoto

Reggel amikor felébredek, kb. ilyen örömmel fogadom, amikor felismerem magamat a fürdőszobatükörben. Jé, ez én vagyok!
Jó ez a fotó, gratulálok.
T :)

blekem válasza:
jjaj de örülök, h valaki végre ír :D
igen, sztem többünknek ismerős lehet a szitu :)
kösszi!

2007. január 7. | 14:57 | Etienne

Hurrááá, hétfő reggel :)
Holnap hajnalban erre a fotóra fogok gondolni és szerintem a szokásosnál kevesebb szentségeléssel fog kezdődni a nap :)
Üdv: E.

blekem válasza:
:D
valami ilyesmi, kösszi!