BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,6
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. szeptember 15. 21:49
  • érzékenység: ISO 50
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nagykőrös
Vanda V.

PS: levels, duotone (aztán vissza rgb-be), sok kontraszt, unsharp mask. Várom és előre is köszönöm az őszinte véleményeket! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2006. szeptember 18. | 16:17 | Sanzi

Őszintén? Nekem valahogy tökéletesnek tűnik! :-) Nagyon szép a szerkesztés, a vágás (ha volt egyáltalán), a lány még gyönyörűbb!!! Nyugodt, fenséges, szép! Talán csak annyit fűznék még hozzá, hogy egy árnyalatnyit már túl tökéletes! A lány arcán semmilyen "hibát", vagy egyéni jellegzetességet nem találok már az effektek miatt. Gyanítom többek között ez is volt a célod. Mégsem tudok ötösnél rosszabbat adni, még egy tizeddel sem, mert nem megy. Nem tudom levenni a szemem a képről. Szerintem szerelmes leszek! ;-) Gratulálok!

pvyktor válasza:
:) Örülök, hogy így hatott rád a kép, és köszönöm szépen a kedves szavakat, még ha túlzóak is. Utólag csak a színezés van, élesítés, levels meg kontraszt. Eleve úgy készítettem a képet, hogy az arcához ne kelljen hozzányúlni, hogy túl sötét, ezért égettem be inkább a pulcsiját. Szóval retusálás csak annyi van a képen, hogy 2-3 hotpixelt kiszedtem, amit a gépem csinál. Vanda tényleg ilyen szép, nem kell rajta utólag javítani semmit :)

adott pontszám: 4,8
2006. szeptember 18. | 15:41 | Geniculata

Jó kép,nekem tetszik,bár van benne apró hiba!Ami nagyon jó,hogy a modell teljesen beleolvad a háttérbe az öltözékének köszönhetően!Amit hibának látok,az az hogy a lány fehér színű felsője kicsit sok!Túlságosan rikít az a fehér szín!Ezért a minimális levonás!Grat.

pvyktor válasza:
Köszönöm! A fehér felső valóban gondot okozott, be kellett, hogy égessem az eredeti képen is, hogy az arca megfelelően exponált legyen. Aztán meg utómunkával rátettem még egy lapáttal a beégésre is, hogy kontrasztosabb legyen a kép. Rikít tényleg, engem nem zavar, de elismerem, hogy hiba.

adott pontszám: 4,9
2006. szeptember 16. | 16:32 | merlot02

Nem is tudom mi fogott meg a fotóval kapcsolatban, talán a szerkesztése, vagy a hullámzó vonalak, vagy esetleg a modell természetes tartása, mosolya. Biztos írták, hogy kusza a háttér, de valahogy mégis kellemes a kép, van benne harmónia. Nem hinném, hogy színesben jobb lenne. Technikailag nem egyértelmű a dolog, a hisztogramm két vége igen csak magas. Tudom nehéz fehér dolgot fotózni, de itt nem sütött a nap, így ez hiba. Legalábbis az árnyékok nem utalnak erős napsütésre. Remélem nem tévedek, de mivel bizonytalan vagyok, így kevésbé veszem figyelembe az értékelésnél. Nem szaporítom a szót, grat.

pvyktor válasza:
Köszönöm. A hisztogramm azért mutat fura értékeket, mert adtam rá egy jó adag kontrasztot, hadd égjen csak be minden, ha már alapból is túl világos lett. Nekem így hangulatosabb, tetszik is a durva beégésekkel együtt. Szórt fények voltak, jól látod, de a fehér pulcsival akkor sem tudtam mit kezdeni. Örülök, hogy megfogott a kép, és köszönöm a korrekt értékelést!

2006. szeptember 16. | 10:28 | proffdesign

teszek fel most majd egy fejhallgatós képet ... ottis a határon táncoltam erősen ... majd nézz rá ... túl sokat a ki-be égésre nem szabad adni, ha kellően hangulati egy kép, úgyis átviszi, sőt még érdekes is lesz tőle szerintem :)

pvyktor válasza:
Igen, teljesen egyetértek. A hangulat a legfontosabb. Ennél a képnél az a baj, hogy talán nem elég erős a hangulat a beégéshez képest. Ránézek a képedre.

2006. szeptember 16. | 10:21 | proffdesign

pulcsi kiégett észre se vettem :)
:DDD fehérnél fél Fé alexpó!!!
vagy világos szürke pulcsi, nem annyira gazos a pulcsi, kicsit fehér fehér ...fehér :) printelve nézd majd meg ott rögtön kiemelkedik, a kontrasztot csak addig szabad növelni, míg elkezd egyre nagyobb felületen tejfehérré válni :) előző értékelésem fenn tartom, ebbe mindenki belesétál a mai napig énis :(

pvyktor válasza:
Na, de legalább te vagy az élő bizonyíték, hogy mégse viszi el mindenkinek a szemét a kiégett pulcsi. Ügyeskedhettem volna, hogy ne égjen be annyira, de nem érdekelt, az egész képen húztam a kontrasztot, hogy durvább legyen. Nálam a fehér ruha mindig beég, és jobb lett volna, ha egy kis farmerkabát van rajta, de az az igazság, hogy engem az összes létező technikai hiba közül a beégés érdekel a legkevésbé. Szerintem itt még emel is a kép hangulatán, legalábbis az eredeti változathoz képest.

adott pontszám: 5
2006. szeptember 16. | 10:18 | proffdesign

teljesen korrekt a kép, bár ember ábrázoló fotónak lehet jobban beillene, nekem tetszik, tónusok, fények színeltolás ... kompozíció, bár nem nem érzem, mégis egyszerűséget és nyugalmat ad vissza és ez a lényeg!
nálam max pont, "divat" kategóriánál kicsit személytelenebbnek kell lenni, szerintem ...gondold át a portrét mint kat.
üdw: Fecó

pvyktor válasza:
Köszönöm! Örülök, hogy neked tetszik! Szerintem sem a divat a legjobb kategória neki, de szerintem meg már nem is portré. A kettő között van valahol. Kár, hogy nincs olyan kategória, hogy "ember", mert abba tenném legszívesebben.

2006. szeptember 16. | 09:50 | agent01

Igen tudom mire gondolsz, de azok általában sokkal több kontrasztal készülnek, és jobban hasonlítanak egy analóggal lőtt képre.
Jó hely érdemes visszamenni ide akkor amikor árnyékban ülne.
De a portréid nézegetése közben megfogalmazódott bennem, hogy jó úton haladsz:)
Szép napot!
age

pvyktor válasza:
Köszönöm szépen! :) Tényleg olyat szerettem volna, mint amit analóggal lehet, dehát nem sikerült. Tegnap szórt fény volt, tökéletes fotósidő, sok jó portrét csináltunk, de ennél érdekelt különösen, hogy milyen fogadtatásra talál.

adott pontszám: 3,6
2006. szeptember 16. | 09:29 | agent01

Értem én amit leírtál a képed mellé, egy bajom van csak vele. az én szememet nagyon zavarja a beégés. Elviszi a lány szép arcáról a figyelmem ezzel megöli a képet. Egy ilyen szép lánynál az acon kéne lennie a figyelmemnek és nem a pulcsiján vagy a tornacipőjén. Nekem ez így hibádzik.
Bocs.
Age
ui: Lehet hogy a szöveg elrettent sokakat ezért nem merik értékelni.

pvyktor válasza:
Köszi az értékelést! Akkor kiveszem a szöveget, legalábbis az elrettentő részét. :) Nem tudom miért van ez, de nekem a beégés néha még tetszik is. Már akkor, ha nyilvánvalóan szándékos, és nem figyelmetlenségből ered. És nekem tetszenek is az ilyen képek, bár lehet, hogy még durvábbnak kéne lennie, ha el akarnám érni a célomat. Egyébként ha akartam se tudtam volna elkerülni a beégést, mert szembefénynél készült a kép, és ha nem égetem be a pulcsiját (utálom a fehér ruhákat fotózásnál), akkor az arca sötét lett volna. Köszi mégegyszer az őszinte véleményt!