BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,61
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. július 20. 23:25
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest XI. kerület
Lego?

Nem a kép kifogástalan minősége miatt töltöttem fel a képet. Mert sajnos nem sikerült jól. Nem a szokásos építészeti fotó, de mégis csak építészet :) Lehet egyszer valahol megint ház lesz belőle.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2006. július 21. | 12:51 | PekZo

Nekem nem igazán jön be a kép, nem a mondanivaló miatt, mert azt látom benne, hanem a fotó miatt.
Sajnos a minősége valóban nem az igazi, számomra már ez is zavaró, ha egy kicsit kisebben rakod fel már nem annyira feltűnő, de az sem lett volna igazi megoldás.
A minőség miatt az élesség sincs rendben.
A színkiemelést jó ötletnek tartom, a rendezett téglakupac és a romos ház ellentétét kiemeli.
Érdemesebb lett volna egyébként lentebbről fotózni, jobb lett volna a perspektíva, nagyobbnak, fenyegetőbbnek látszódott volna a téma.
Az kontraszton is érdemes lenne növelni, hatásosabb, drámaibb lenne a kép.

makszim válasza:
Szia

A képnél a mondanivaló a lényeg. Elmondásod szerint azt látod.
Amit közölni szerettem volna azt sikerült közölni. Nekem ennyi elég is. :)


Nem tudtam alacsonyabbról fotózni mert egy kerítésen kívül álltam. (jobban mondva ültem a bringámon) Szóval ha lejjebb megyek a téglarakás belelóg a házba. Ha jobbra megyek ott nem tudok fotózni mert a szomszéd kerítése eltakarja a témát. Ha balra megyek, akkor úgy tűnt volna a ház a téglakupac tetején van. Közelebb sem tudtam menni a fent említett kerítés miatt. Na meg a biztonsági őr sem örült túlságosan, hogy fotózom. Kérdezte is, hogy kinek a megbízásából. Szóval a körülmények nem kedveztek. De a minőséget én szúrtam el. A felbontást nem állítottam a legjobbra.

adott pontszám: 4
2006. július 21. | 09:59 | *len

A tema es a kompozcio nem rossz, talan ff ben nem keltene a rossz felvetel kepzetet.

makszim válasza:
Szia

Ezzel a módszerrel szeretem volna kiemelni azt amire a hangsúlyt fektetem. Sajnos ennek a gépnek a mélységélességével nem lehet sokat variálni. Ezért kénytelen vagyok más eszközökkel operálni. Elképzelésem szerint, ha a háttérbe egy kicsit a homályba vész talán még jobb lett volna.

adott pontszám: 4
2006. július 21. | 09:03 | Redna

Jó példa a recyclingra:) A vágást egy picit szűknek érzem és az ég egy picit jellegtelen. A zajjal egyébként tudnál mit kezdeni:neat images nevű progival, a kontrasztot meg szinte bármivel tudod növelni. Amúgy jó és kreatív meglátás, csak így tovább!
Üdv Redna!

makszim válasza:
Köszönöm. Igazából a meglátás miatt fotóztam le. Sajnos egy kerítésen keresztül tudtam csak fotózni. Ez eléggé korlátozta a mozgásteremet. :) A gép felbontása is elég gyérre volt állítva. Majd ebből kellet kinagyítani és kivágnom egy részt. Sajnos az én figyelmetlenségemnek tudható be.

adott pontszám: 4
2006. július 21. | 08:49 | erhard21

Amit ki akartál fejezni az teljesen átjön, de mégsem tudok elvonatkoztatni a szörnyű technikai minőségtől. Az ég teljesen kiégett, amit lehetne azzal orvosolni, hogy kicsit vágsz onnan. További szép fényeket! Zsolt

makszim válasza:
Köszönöm :)

Amiért a kép valójában készült az te is jól megláttad. Tényleg szörnyű a minőség. Sokat gondolkodtam rajta, hogy feltöltsem e. De azt gondolom egy kép mondanivalója előrébb való a minőségénél. Na persze egy bizonyos határig. Az eget illetően is igazad van.

2006. július 21. | 01:36 | floyd.vi

Ahogy írod is, a kép nem kifogástalan minőségű. Nem lett volna szabad ekkorában feltöltened, így még a tömörítés is rontott rajta. Egyébként életlen, homályos, kontraszttalan stb. A fehér vékony keret is elég hányaveti módon van köré téve (pl bal alsó sarok). A képhibák egy jó része, gondolom a kicsit elavult fényképeződnek köszönhető, talán ideje lenne egy komolyabbra cserélni, ha majd teheted :). Az utómunkába pedig ettől jóval többet kellene feccölni :).

makszim válasza:
Szia

Igen tervben van egy jobb gép. De nagy a választék és kevés a pénz :)
A bőség zavara.
Nem akartam én ekkorában feltölteni. De ekkora lett az oldalon. Zavart, hogy görgetni kell és a minőségi hibák is jobban látszanak. A keret. Naja. Elbaltáztam. Úgy látom egyre figyelmetlenebb vagyok.

Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 4,3
2006. július 20. | 23:52 | MNina

Tetszik a kép, mert van benne fantázia! Iszonyú jó, hogy a téglákon kívül minden fekete-fehér. Ez amolyan irányjelzést ad: az volt a múlt, de ez már a jővő. Bocsi, hogy levonok a minőség miatt, de szerintem ezt is bele kell venni!
Azért gratulálok, mert nagyon egyedi és ötletes kép!!

makszim válasza:
A minőség miatti levonás jogos. Ami azt illeti, ha rosszabb lett volna a kép, akkor is felrakom. A mondanivalója számomra többet jelent mint maga a hibátlan minőség vagy a pontok.
Örülök, hogy látsz benne fantáziát. Ezért megérte elkészíteni.