BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,02
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. április 12. 17:36
Rácsok mögött I.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2006. május 12. | 09:58 | qbaraki74

Hát nem tudom...
Sokkal jobb lett volna, ha a rácsot elfelejted... Ez így szerintem nem jó. Ha a rácsot is szeretted volna megmutatni, akkor inkább kicsit távolabbról fotóztad volna... vagy mindegy milyen technikával, de mindenképpen határozottabb lehetne a rács. Igy inkább zavaró, nagyon sokat elvesz a kép értékéből...
Mivel látom ez egy készülő sorozat első darabja, kiváncsian várom a többit!
Üdv és Gratulálok!

bgombas válasza:
Fenn van mind a 3, de azokon is ott a rács, itt inkább csak jelzésnek szántam, hogy ott van az akkor is, ha nem olyan határozottan látszik. Távolabbról a sok bámészkodó miatt nem lehetett fotózni, rács nélkül meg egy "állatfotó" lenne, de szerintem ez nem az. Valahogy elment a kedvem mindentől, mikor láttam őket a rácsok mögött, ezt a hangulatot próbáltam megmutatni. Köszönöm szépen az értékelést.

adott pontszám: 4
2006. április 13. | 12:54 | kalasnikov

Jó kis kép. A rácsok ellenére jól sikerült a fókusz. Engem picit a vágás zavar, meg a jobb oldalt belógó másik majom (?).

bgombas válasza:
Az a jobb oldali engem is zavart, azért is vágtam amennyire lehetett. Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2006. április 13. | 12:51 | Zzen

Félelmetes! Nagyon jó. A beállítás is, az, hogy hagytad benne a rácsot, minden. Nemtudom vártad-e, hogy rádnézzen, de a tekintet mindent elárul. Nagyon jó a kép címe. Passzol hozzá.

bgombas válasza:
Amennyire lehetett vártam, de eléggé kiszámíthatatlanul mozogtak. Köszönöm szépen az értékelést.

adott pontszám: 5
2006. április 13. | 00:26 | XurocsaX

Jó kép! Tetszik hogy a majom olyan reménytelenül néz ki a rácson, mint aki tudja hogy sosem lesz már szabad. Remekül elkapott pillanat.

XurocsaX

bgombas válasza:
Megnyugodtam, hogy azért néhányan azt látják, amit mutatni szerettem volna, és nem csak zavaró rácsokat. Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 3
2006. április 12. | 22:56 | pzske

A pillanatot nem kaptad el rosszul jó , hogy a majom visszanéz ,de a előtérebn lévő rács nagyon zavaró

bgombas válasza:
Kb. annyira zavarhat téged is mint őket, és ez volt a lényeg.

adott pontszám: 4,5
2006. április 12. | 22:00 | melis82

Nagyon jó pillanatot kaptál lencsevégre, tetszik a két majom arckifejezése, da azok a rácsok nagyon zavaróak, habár tudom, hogy nehéz lett volna mind a rácsot, mind a majmokat élesre venni

bgombas válasza:
Nem nehéz, hanem egy expoban lehetetlen lett volna, mivel a rács ott volt közvetlenül a gép előtt, ekkora mélységet pedig úgy tudom egyik kompakt sem tud. De nem is volt cél a rácsok eltüntetése vagy élesre vétele, bár az utóbbi érdekes ötlet lehet. Köszönöm szépen az értékelést.

adott pontszám: 4
2006. április 12. | 21:27 | julesdex

Számomra egyértelműen ez a legkifejezőbb fotó a sorból.
Itt szinte érzelmeket vélek felfedezni a majmokon, mintha a rabság szomorúságát látnám rajtuk.
A rács finom életlen vonalával erre az érzésre rá is segít.
A vágás sajnos kissé szűk, főleg jobbról.
A rács vonala mindenképpen párhuzamos lehetne a kép széleivel.
Mindenesetre jó, és elgondolkodtató fotó.
Grat!
julesdex

bgombas válasza:
Nekem mindegyik picit más érzelmet mutat, bár tény hogy ők hasonlítanak legjobban ránk, ezért lehet ismerősebb az érzelem az arcukon. Jobbról egy harmadik majom háta látszott, ezért vágtam szűkebbre. Örülök, hogy nem csak engem gondolkodtattak el. Köszönöm szépen az értékelést.

2006. április 12. | 21:05 | nathan.

szia.

"akkor épp a hangulat veszne el, ha nem lenne ott a rács."

igen, én nem is arra gondoltam, hogy teljesen lehagyd, hanem úgymond a rács "keretezné" be a képet. a képnek van mondanivalója, így mindenképpen kell ez bele.

"Sajnos ezeknek az állatoknak az életéhez hozzátartoznak a rossz helyen lévő rácsok, akkor is ha nem tetszik sem nekik, sem nekünk."

ez így van. nem érzik jól magukat, bár biztos vagyok benne, hogy sok ember, aki tart állatokat, föleg egzotikusokat (többek között én is) az a lehetö legjobbat próbálja adni a védencének. ez a védenc kicsit ironikusan, mert ugyan semmi szükségük nincs a védelmünkre, söt jobban is vannak nélkülük, de az ember egy egoista faj, aki más fajokat vet alá magának, a saját kielégülése céljából.

bgombas válasza:
A ráccsal keretezés talán megoldható lett volna, bár nem nagyon lehetett. Igen érdekes dolog ez az állattartással, maximálisan egyetértek veled.

adott pontszám: 3
2006. április 12. | 20:33 | nathan.

szia.

értem a rács jelentöségét, van is értelme, de ez nem a legjobb megoldás szvsz. engem baromira zavar, ahogy kettéhasítja a képet, majd a jobb oldali majom arcát is takarja.

az élesség rendben van, a színek kicsattanóan élénkek, a keret is ízléses, csak az rács...

nem tudom, hogy lehetett volna jobban megoldani, kezdö vagyok minden téren, nem tudok építö jellegüleg hozzászólni, talán annyi, hogy ha a kép kerete lenne a rács, tehát pont közötte löttél volna, akkor nem lett volna ennyire zavaró.

bgombas válasza:
Érdekes amit mondasz, de ahhoz sokkal ritkább rács kellene mint ami itt volt. Arról nem is beszélve, hogy akkor épp a hangulat veszne el, ha nem lenne ott a rács. Sajnos ezeknek az állatoknak az életéhez hozzátartoznak a rossz helyen lévő rácsok, akkor is ha nem tetszik sem nekik, sem nekünk. Köszönöm hogy leírtad a véleményed.

2006. április 12. | 19:00 | agent01

Nem sokan fogják értékelni, ezért írtam. Mindketten tudjuk az ötös receptet..

bgombas válasza:
:) Nem is az ötös miatt tettem fel. Hanem az olyan emberek miatt akik megértik, és hajlandók picit gondolkodni is. Örülök, hogy legalább egy már akadt. Köszönöm.

2006. április 12. | 18:28 | agent01

Kényes téma... Az a gond, hogy az emberek többsége nem szereti az ilyen képeket. Elszomorítja őket. Ok, hogy szépen elmostad a ketrecet ez dicsérendő, na de ezek az arcok...Kár volt feltenni három példányban is, szerintem... Üdv: Age

bgombas válasza:
Miért kellene csak olyan képeknek fenn lenni, amik vidámak, ez a látvány engem is elszomorított, mikor készítettem. Ezt a szomorúságot próbáltam bemutatni. Épp ezért nem állatfotó kategória, mert nem jaj de édibédi kis állatkák vannak rajtuk. Hanem állati sorsok és érzelmek. Majd legközelebb én is ciciket, szupermakrókat vagy naplementét teszek fel (nem mintha bármi kifogásom lenne ellenük), hátha attól mindenkinek jobb kedve lesz, és még véletlenül sem kell gondolkodni rajtuk. Neked viszont nagyon szépen köszönöm az őszinte szavakat és az értékelést.

adott pontszám: 3
2006. április 12. | 18:14 | vilovia

nem tartom szerencsés választásnak, hogy belevetted a rácsot is. nyilván megoldható lett volna nélküle is, és akkor nem lenne zavaró. jobb oldalon mintha belógna egy másik majom bundája, talán az is felejthető lenne.

bgombas válasza:
Itt nem csak az állatok voltak a lényeg, hanem épp a rácsok ottléte is. Talán megoldható lett volna, de akkor lenne egy állatkerti "jajdearanyos majmocska" fotóm.