BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA ssara (4,64)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 162 darab

1/9 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Szia! Ezt a figurát...! He-he. Életveszélyes egy jelenség, a frizurája meg külön tetszik. De... De sajnos mint fotó sokat veszít az értékéböl, hogy a kisördög ( kisangyal) bal keze lemaradt. Gondolom valami miatt oka van a szűk vágásnak. Fönt is kicsit több levegőt hagytam volna, viszont a kiságyból talán nem ártott volna még vágni. Nem lett volna helyénvalóbb családi/emlékkép kategória? A pontozásom miatt néha szükségét érzem, hogy szabadkozzam és hivatkozzak a "fotozz" útmutatójára. Üdv.

A képre adott pontszám: 4

ilcsa válasza:
Nincs vágva a kép, így készült. Sajnos nem volt ennél több idő erre a pillanatra. Szeritnem portréként megállja a helyét a kép. Köszönöm hogy írtál!
Szia! Gondolom nem ma kezdted a tárgyfotózást. :-) Az egész kompozíció telitalálat és benne minden egyes részlet a helyén van. A színek, a világítás, a növények fura házasítása, elhelyezése. A keret pedig a pont az i-n. Gratulálok.

A képre adott pontszám: 5

bodzaszörp válasza:
Köszönöm szépen!
üdv.
Szia! Nem szeretném, hogy elbízd magad, ezért nem írom, hogy zseniális ez a kép. :-) Szerintem bármelyik profi természetfotós bevállalná. Albumokba és poszterre kívánkozó alkotás. Azért, hogy kritizáljam is, a szorgos alany feje Goethe szavait idézi: több fényt. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

oneal1_2 válasza:
Nagyon köszönöm, örülök hogy tetszik!
virgoncka (2,65)
Szia! Nézem a képet, valóban egy elkapott pillanat, talán stúdiófotózás (?) közben. Az elkapott pillanat különlegessége abban rejlik, hogy olyan eseményt örökít meg ami szinte reprodukálhatatlan, annyira érdekes v. meglepő eseményt rögzít a fényképezőgép. Ez a fotó egyiket sem nyújtja számomra, ráadásúl a modellről sem túl előnyös. Talán ha az arcából több látszana érdekesebbé válna a kép. A tetejéből vágnék is egy kicsit, bár ez szubjektív. A fekete-fehér viszont a fotó javára vált. A pontozásnál az oldal útmutatását vettem figyelembe. Üdv.

A képre adott pontszám: 2.9

worker_boy válasza:
Többet az arcából? Számomra pont ez adja a kép érdekességét, hogy épp a szemeit takarja a haja.
Sajnálom, ha nem jött be neked.
Köszi, hogy írtál!
Hát ez csudálatos! A gombák ívei, a színek... Ehhez nem lehet hozzátenni, talán csak a tetejéből elvenni egy kicsit.:-) Gratulálok! ( A tömörítés persze látszik, de arról nem tehetsz.)

A képre adott pontszám: 5

Shariff válasza:
Köszönöm szépen! :)
Vízkráter (4,05)
Szia! Nagyon látványos lett ez a fotó, a forma és a színek is el lettek kapva. A szívemhez amúgy is közel állnak a sötétebb tónusú képek. A keret finom visszafogott, az összhatás kellemes, poszteren is elfogadnám. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

LDenes válasza:
Köszönöm szépen ssara!
Colors (5)
Éljenek az impresszionisták! Értem én, hogy "természet", de mint kategória...? Grat!

Pont kivonva!

MazsolA63 válasza:
Éljenek :-)
Köszi ssara.
Üdv.:M.
Ábrándok (4,96)
Szia! Sokáig nézegettem a képedet, próbáltam megbarátkozni vele, de nem igazán sikerült. Számomra az egész kompozíció elhibázottnak tűnik, kezdve a világos háttér formájától a lemetszett könyökökön keresztűl a frizura által kuszává tett sziluettig és a fejtető bal oldalán megjelenő becsillanásig. Az egész fotót nézve pedig az összhatás sem túl esztétikus, nem esik jól a szemnek. Természetesen lehet, hogy bennem van a hiba, nagyon kiváncsi vagyok a többiek véleményére. Mégis azt mondom, hogy ne add fel ezt a vonalat, tisztább vonalakkal, jobban ügyelve az összhatás esztétikumára, harmoniájára. Az sem baj ha Monalisa mosolya kimarad. :-)

A képre adott pontszám: 3.2

Cpt válasza:
Köszönöm a véleményed.
Szia! Nagyon hangulatos, derűs képet látok, köszönhetően a modellnek és az ernyő szerencsésen - és talán véletlenűl - megválasztott színének. Tetszik maga a kompozíció is, ha a lány és az esernyő teljesen fekete lenne, pusztán a sziluettjük alapján is érdekesnek találnám a képedet. Az egyetlen kis bajom a vignyettálás mértékével van, kicsit sokallom, a kelleténél jobban szűkítette be a teret. Bár talán a háttérből sem lett volna szerencsésebb többet láttatni mert amit kitudok venni belőle, nem túl szép. Összességében egy esztétikusabb háttérrel, kevesebb vignyettálással 5+ lenne. Üdv & gratula mindkettőtöknek. :-)

A képre adott pontszám: 4.8

Nagy Mihály válasza:
Szia Endre!

Az ernyővel szerencsénk volt.. :) először nem ti terveztünk, hogy fotózunk ilyen időben, de aztán meggondoltuk magunkat. :)
A háttér hát valóban nem volt szép...hatalmas pocsolya a járda közepén. :D A háttér színeiből szándékosan elvettem, mert egy kicsit elvonta figyelmet.
A vignett kérdése szubjektív..van akinek tetszik, van akinek nem. :D

Köszönjük szépen a dicsérő szavakat!

üdv,
Misi
\ (4,9)
Szia ! Nagyon szép fotót tettél le az asztalra. Jó témaválasztás ritka nézőpontból. Tetszik az uralkodó színvilág is. Problémáim a fotó minőségével vannak. A kép közepén a felhő világos széle beégett, a kép felső része zajosnak tűnik és a különböző kékek közti átmenetek elég csúnyán mutatnak. Nem igazán tudok tanácsot adni, mert nem tudom megitélni, hogy ezek az észrevételek a Te tevékenységedből, vagy a géped korlátaiból adódnak. A leírt beállítások alapján nem lett volna szabad jelentkezniük ezeknek a hibáknak. Talán ISO 100... Nagyon megnézném ezt a képet hibátlan kivitelben, érdemes rá. Üdv & grat ! U.i.: Ha érdekel, nekem is van fönt egy horgászós fotóm.

A képre adott pontszám: 4.5

kacorkirály válasza:
Szia!Jelen esetben a beégés engem nem zavar,sőt tesz hozzá.Szerintem.De ez csak az én véleményem.A zajosodás az utómunka+a gép eredménye.-idén lesz 6 éves és már a végét járja-ISO100? Ez a gép ISO200-ról indul sajnos.160-at automatán ad néha.
Ez a nézőpont nálam nem ritka :)Köszi az értékelést!
Szia! Hát ez elég erős-ütős kép lett. Minden részlete tetszik, látszik, hogy ügyeltél a részletekre. Az elszáradt növény telitalálat, de ugyanez elmondható a kép megbillentéséről, a modellválasztásról és az ff-ről is. Talán amit hiányolok, hogy nem látom a keretben szereplő fotót, esetleg egy nem várt, vagy abszurd csavart lehetett volna még bevinni vele gyomortájra. Üdv & grat !

A képre adott pontszám: 5

aperture válasza:
Koszonom! direkt ures...
Hát, tényleg ilyesminek szokták leírni. De akkor már inkább digit. ill.

Pont kivonva!

Ritus válasza:
Ez egy fénykép és nem illusztrácio.A középső kis fény a ps munka.
Nem írtál a képről semmit .akkor mit pontoztál,ha asztsem tudod mit néztél.
Szia! Csodálatos képet készítettél, minden szempontból példaértékű, a keretezéssel bezárólag. Ehhez "példa értékűt" nem tudok fűzni, viszont megnézném magamnak azt, aki igen. Kiváncsi lennék mennyi időt szántál ennek a képnek az elkészítésére kint a terepen. Gyanítom, nem véletlenül arra jártál és lekaptad őket. :-) A nap képe? Üdv & grat!

A képre adott pontszám: 5

Sj válasza:
Köszönöm a véleményed!
Természetesen nem elcsípett kép, eddig 2-3 nap ment rá, de még próbálkozom, ha az időjárás is engedi. Nagyon aranyos ahogy udvarolnak, hát ha még ennél is sikerül jobb. Üdv Sj
Szia! Jó az ötlet, amihez a megvalósítás nem nőtt fel. Zavar a vágás estlegessége, jobb oldalon engedni kellett volna a teret, legalább addig, hogy tárgyak ne sérüljenek. Annál is inkább, mert a fotód fontos elemei, jelenlétük indokolt. A falon valamilyen utómunkálatok nyomai fedezhetők föl, a végeredmény nem esztétikus, elnagyolt. A hozzáadott zaj intenzítása és erőssége sem túl eltalált. Ha ugyanezt a fotót egy év múlva újra elkészítenéd, biztos, hogy egy példaértékű képet láthatnánk. A cím választás jó és sokatmondó. A pontszámért elnézést, itt olvasom az instrukciót: "tudatos, kreatív, de javítandó". Üdv.

A képre adott pontszám: 3

Áttetsző (4,79)
Jó ötlet, hibátlan kivitelezés, élvezetes végeredmény. Ennek a fotónak szerintem komoly kereskedelmi értéke is lehetne, ha az lenne a cél. "Építő jellegűt" ehhez nem tudok. Üdv & grat!

A képre adott pontszám: 5

Swan++ válasza:
Köszönöm.
nyári eső (4,44)
Szia! Hangulatos kis képet sikerült összehoznod. A kompromisszum keresésed viszonylag sikerrel járt, ha nem nézem a kislány ernyőjének a tetejét és a háttér meg az anyuka sötét tónusát. :-) Persze ilyenkor valóban nem sok ideje van az embernek beállításokkal bíbelődni, vagy próba képeket csinálni. A másik apró kifogásom, hogy a két alak nagyon be lett zsúfolva a sarokba. Talán hagyhattál volna nekik valamivel több levegőt. Érdekes, hogy kicsiben világosabbnak tűnik a fotó. Üdv.

A képre adott pontszám: 4.8

vanguard válasza:
köszönöm.
Szia! Nagyon jól sikerült elkapnod ezt a küzdelmes pillanatot. A szereplőkön a fókusz, ahogy kell. Ha a háttér és a talaj minősége nem árulkodna, simán elhinném, hogy egy nagy csapat fontos meccsén készítette a képet egy fotoriporter. A dőlést korrigálnám. Üdv.

A képre adott pontszám: 4.9

pecci_ válasza:
Koszonom.
kék (3,3)
Szia! Megpróbálom figyelmenkívül hagyni a gépedből adódó minőségi problémákat. Sajnos így is marad elég. A fókusz kb. ( nagyon helyesen ) a szemre és a fejre esik, de még így sem elég éles. Emellett még a mélységélesség is igen szűk lett. Szegény jószág lábai csúnyán le lettek vágva, de az egész képkivágást túl szűknek érzem. A lábak csonkolása azért is baj, mert a növénynek az a része amin a szitakötő ül ( áll ), sokszor tud a fotóhoz valami pluszt adni. A képre ráfért volna egy kis kontraszt állítás is, az gyakran meglepően növeli az eredeti fotó élvezeti értékét, mintegy plasztikusabbá téve azt. A háttér szép színű, homogén, csak zajos, de az inkább a masinád hibája. Összességében sok-sok gyakorlást, szép fényeket, a türelmed úgy látom meg van a fotózáshoz. Üdv.

A képre adott pontszám: 2.8

sandro válasza:
Őszintén szólva elég bizarr módon tartotta a lábait és sajnos az a rész rútul be is égett.
Köszönöm a véleményt.
*** (4,3)
Szia ! Alapjában lehetne egy ez egy jó fotó. Tetszik a környezet, a háttér megvilágítása, a modell haja és valószínűleg tetszene maga a modell is, ha látnám. Ezzel szemben két dolog agyoncsapja az összhatást. Az egyik a lány testtartása. Leül ? Föláll ? Fáj a dereka ? Művészien tekeredik ? A másik problémám a hölgy megvilágítása. Mindkét láb ( vélhetően szép ) formája elvész az árnyékokban. A jobb lábnál különösen zavaró, amorf forma alakult ki. Szemből vagy jobbról szükséges lett volna némi derítés. Ezenkívűl a fejtetőn a haj is elég szerencsétlen formát képez. Gondolom több kép készült, biztos van azok között öt pontot érő. Üdv !

A képre adott pontszám: 4

Eni válasza:
Inkább a tekeredést szerettem volna ábrázolni.
Ha látszodna a modell, nem használhatnám a képet.
Igen, van más is a sorozatból, de az nem publikus.
Köszönömn szépen a tippeket
Szia ! Szerintem a fotósnak a gépénél is fontosabb, hogy szeme legyen meglátni az érdekes, különleges, apró dolgokat, amik mellett sok ember elmegy és csak akkor csodélkozik rá ha felhívják a figyelmét. Neked jó szemed van ( e kép alapján ) az ilyesmihez. A fotód összhatásához a jól eltalált vágás is nagyban hozzájárúl. Csak a keretet sokallom egy kicsit. Üdv & grat !

A képre adott pontszám: 5

toto8888 válasza:
Nagyon örülök a véleményednek,és nagyon köszönöm!
üdv,szép fényeket kívánok;-)
1/9 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ