BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA bgombas (4,18)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 1779 darab

1/99 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Semmi baj nincs a háttérrel, ekkora méretben nem is látszik zajosnak, szépen elmosott, és jók a színei. Passzol a virág mögé. A repülőt viszont picit elnyomja. Mivel nem makró kép, így ez inkább csak érdekesség, és nem hiba, csak a fő téma a virág lett. Picit olyan, mintha itthonról nézném a kórháznál leszálló helikoptert. :)
sadypisten válasza:
Köszönöm :)
Megpihenve (4,96)
Szép kis boglárkalepke, a színek tetszenek, az élesség és a háttér elmosás is, viszont a háttér körben picit sok lett, jobbról-balról lehetett volna vágni a belógó növényzetből. Plusz egy picit világosítottam volna rajta.

A képre adott pontszám: 4.5

Lajmo válasza:
Szia!

A vágást más is említette. Az eredeti képhez képest vágtam,de már többet nem szerettem volna. Egyrészt mert szűk lesz,és tartani is szerettem volna az oldalarányokat.
Elég sok növény volt körülötte. Világosítás?! Erre nem gondoltam :)
Köszönöm a véleményt!
Üdv:ljm
A téma nagyon jó, a helyválasztás is a kitűnő rálátás miatt. Tulajdonképpen egy látványos és jól elkapott pillanat. De valószínűleg poszterméretben lenne hatásos. A méretkorlát miatt akár tízszer ekkorában felthetted volna. Azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne egy ilyen képet elkészíteni jobb minőségben, több képből, nem nagylátószöggel? De nem igazán tudok rá más megoldást, az időzítés miatt, mint több géppel egyszerre fotózva.

A képre adott pontszám: 4

Múmia (4)
Ne szerénykedj, kérd meg az árát rendesen, mert ilyet mástól úgysem kapnak. :) Egyébként egész korrekt makró, a színei nagyon tetszenek, a téma is. Az átlós szerkesztés nem rossz, ha van értelme, itt szerintem egy nagy üres hátteret kaptunk felül, jobbra forgatva és 3:2-re vágva egész jól változnának az arányok. Ami még furcsa, az az élek körüli világosabb aura, ami talán picit túlhúzott világosítás eredménye lehet.

A képre adott pontszám: 4

farfalle válasza:
Igazad van, köszönöm a jó tanácsot, kipróbálom. BUÉK! Üdv:Péter
sors (3,53)
A kép és a cím közötti kapcsolatot nem nagyon értem, de biztos megvan a választás oka. A kép minőségileg rendben van, de a kompozíció így nem az igazi szerintem, a több teret a néni előtt kellett volna hagyni, mert így picit olyan a hatás, mintha a tájat fényképezted volna, ő meg csak belelógna. Van valami maszat a hegy felett az egyik felhőn, ha vízjel, akkor az elég furcsa helyre került.

A képre adott pontszám: 3

aszamo válasza:
köszönöm, feszültséget igyekeztem teremteni a kitekintéssel, mert szép tájon kemény munkás életet élnek
Tetszik a képed, jó a helyszínválasztás, mert rögtön felismerhető a részlet, a kompozíció is jó, és a hattyúk életet visznek a képbe.
Amit módosítanék, az egy kis játék az árnyék/csúcsfény csúszkákkal, kis világosítás, vágás a jobb széléről a híd végénél, és a kék színből picit visszavéve barátságosabb, melegebb színek lennének.

A képre adott pontszám: 4

skywater válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést.
A békés hangulat és a természet szépsége rendben van, de a képpel azért akad pár probléma.
Az első rögtön a minőség, közepes méretben még elfogadható, de teljes méretnél már nagyon kijön az elmosódottság és részlettelenség. A második a kompozíció, ha már a magyányos csónak volt a téma, akkor lehet, hogy nem ártott volna egy picit többet mutatni belőle. Az olyan apróságok, mint a partvonal dőlése és középre komponálása már csak a ráadás az előzőkre, érdemes egy kis utómunkával kiegyenesíteni.

A képre adott pontszám: 2.5

Kedves kis minimális témájú panoráma, általában nem jó egy képnek, ha a két széle felé kerül a téma, de itt szerintem jól egyensúlyban van. A kivitelezéssel annyi probléma azért akad, hogy dől balra az egész kép nagyjából egy fokkal, ezt kijavítva, egy kicsit világosítva és a kék színből picit visszavéve kész is lenne.

A képre adott pontszám: 4

Sabre32 válasza:
Köszi!
Parázs (3,45)
Tetszik a visszafogott, picit sötét hangulatú színvilág, simán el tudnám képzelni plakátnak vagy lemezborítónak. Az egész látványba csak az a néhány sárgás láng rondít bele, de ezekkel együtt is nagyon jó.

A képre adott pontszám: 4

photopocak válasza:
Köszönöm szépen.
A kép alsó része egy hangulatos fényekkel megvilágított tájkép, amihez nagyon nem passzol a barnás vagy dohányszínű ég. A kompozíció és a fotózás helye viszont jól eltalált.

A képre adott pontszám: 4

Marcali Gábor válasza:
Köszönöm!
Nagyon jó téma, látványos színek, és elég furcsa kompozíció és élesség. Nem tudom biztosan, hogy mi volt vele a cél, de az oldala lett éles, és a feje sajnos teljesen életlen. Szerintem jobb lett volna, ha a feje éles és az oldalából picit kevesebb. A másik ami szemet szúr, a túl szűk kompozíció, a kép szélei teljesen esetlegesnek tűnően levágják szegény kaméleon elejét, végét és a lábát. Akkor már valószínűleg jobb lett volna csak az oldalából mutatni egy darabot, aztán hadd találgassa mindenki, hogy mit is lát.

A képre adott pontszám: 3

Zombor válasza:
Szia!
Igen ezt az ötletet, hogy csak az oldalából mutassak egy darabot, már más is említette, erre nem gondoltam, de kipróbálom.
Köszi
Nem rossz kis gyakorló fotó, a téma ugyan nem túl különleges, de az egyszerű is lehet szép. Egy kicsit világosíthattál volna rajta, mert elég borongós hangulatú lett. A háttér egész jól elmosott, mondjuk tágabb rekesszel ezt még lehetett volna fokozni. Én lehagytam volna a bal oldali részt, mert így eléggé kettéosztja a képet.

A képre adott pontszám: 3

rob. válasza:
Köszönöm az értékelést!
Golden (3,03)
Szép épület, és hangulatos fotó, ha egy kicsit jobbra tetted volna le az állványt, akkor kisebb lenne a torzítás, mert így olyan, mintha jobbra lejtene. Ez utólag is korrigálható valamennyire, ha van elég tér a téma körül. Talán egy picit többet hagyhattál volna körben. A másik apróság, hogy nálam elég lilásnak látszik az ég, nem mélykéknek.

A képre adott pontszám: 4.5

lorddraven válasza:
Köszönöm az értékelésed, teljesen igazad van :)
Az első gondolatom az volt ezt a képet meglátva, hogy menjél te valahova, ilyen képet nem lehet készíteni. :) A második pedig az, hogy azért nem értékeli senki, mert nem lehet belekötni. Gyönyörűen elkapott pillanat, mesebeli élességgel. A vízen úszó leveleknek ugyan elég furcsa mű színük van, és vágható lett volna alul a pár életlen levél és jobbról a két kékes folt is. Ezektől függetlenül ez egy nagyon jó kép. Tetszik!

A képre adott pontszám: 5

LacB74 válasza:
Köszönöm szépen!
füves (4,2)
Jól sikerült zöldség, egyszerű témából látványos nyugodt hangulatú fotó, tetszik hogy a bokeh rajzolja a képet, az előtér meg csak cifrázza. Lehet rajta bambulni. :)
arcsi válasza:
köszönöm h írtál, igen a zöld lenyugtat:)
Szép éles, egyszerű, virág és lepkefotó, jól elmosott háttérrel. De pár dolog szerintem nem az igazi, túl komor hangulatú, sötét lett egy kicsit, árnyék-csúcsfény finom módosításával sokkal vidámabb hatású volna. A másik a kompozíció, ezzel a vízszintes közeli témával olyan hanyattesős hangulata van. Balra elforgatva és szűkebbre vágva próbálnám.

A képre adott pontszám: 4

farfalle válasza:
Köszönöm jó tanácsodat.
Meseillusztrációnak való gyönyörű természetfotó, olyan, mintha az erdei manó állólámpáját találtad volna meg. :) Jó szerkesztés és élesség, a fényekről már nem is szólva. Tetszik!

A képre adott pontszám: 5

Blex válasza:
Köszi szépen :)
tényleg manóméret volt a kis lámpás... sőt! lehet kisebb is :)
Üdv!
B
Szép részletes fotó, az élesség nagyon jó lett, a fény viszont egy kicsit sok lett a hátán. A környezetből nyugodtan lehetett volna vágni, valahogy úgy szerkesztve állóra, hogy a szár amin mászik legyen a kép átlója.

A képre adott pontszám: 4

koppim válasza:
Valóban így utólag megnézve, tényleg meg kellett volna vágni. A fényen nem tudtam változtatni mert a nap hátulról sütött a bogárra.
Orsi (5)
Jó kis látványos portré egy csinos modellről, tetszenek a színei és a vágás is. A háttér viszont szerintem jobb lett volna ha egységesebb, a jobb oldali rózsaszínes rész nem az igazi.
Zorko válasza:
Köszönöm,

De ez a háttér kevésbé volt komponálva a szűk mélységélesség miatt. Inkább az arcra eső fényeket próbáltam kontroll alatt tartani.


Üdv,

Zorko
Pupuska (4,8)
Nagyon szimpatikus, egyszerű, nyugodt hangulatú, szépen kivitelezett állatfotó. A háttérből szerintem picit sokat hagytál, körben, de nem vészes.

A képre adott pontszám: 4.5

cyw válasza:
Köszönöm!
Jó az úgy! :) Másnak még az is kevés. :)
üdv.
1/99 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ