BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA acser (3,24)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 162 darab

1/10 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Nagyon jók a színek és a téma is. Én egyforma szélesre vágtam volna minden képet és páratlan számú képet tettem volna bele.Tetszik viszont a színek sorrendje.

A képre adott pontszám: 4.5

ravaszguba2 válasza:
Szia! Köszi az észrevételt, egyszer lehet nekifogok és újra elkészítem egyforma szélesen:)
Szia!
Nagyon megható és jó kép, sokat elmond. A tekintete a nőnek és a fekete-fehér külön klassz.
Üdv,
Andras

A képre adott pontszám: 5

gezo válasza:
Köszönöm
Tél (5)
Gyönyörűek a színek, a formák és az egyensúlyok (bal oldali kék a rózsaszín jobboldal mellett), a gömbön tükröződő fények. Az elmosott ág a háttérben izgalmas. Milyen utómunkálatok vannak rajta?

A képre adott pontszám: 5

Sunslayer válasza:
Köszönöm az értékelésed! Utómunkával a színvilág került kialakításra.

Üdv,
András
Kontrasztok (4,74)
Szia!
Szép, kontrasztos ff kép. Én gyorsabb zárértékkel lőttem volna, hogy a madarak élesebbek legyenek. A felhők valahogy nagyon szemcsések.
Viszont szép a kompozíció!

A képre adott pontszám: 4

ltmika válasza:
Koszonom ertekelsed, de a madarak elessege ebben az esetben nem a zarsebessegtol fugg. Itt 1/640 volt, aminel mar minimalis a bemozdulas eselye. Madarfotoknal altalaban az 1/500 ill. efeletti az ajanlott ertek :) Itt nem a madarak a lenyeg! Ha mar az elesseg, max a rekesz lehetett volna nagyobb erteku pl. 8; de ez igy sikerult. Igen a felhok szemcsesek a kontraszt (tonal kontrast) miatt, de van benne nemi szandekossag. Orulok, hogy a kompozicio tetszik!
Szia!
Gyönyörű kép, kompozíció nekem tökéletes, expozíció is. Érdekelne, hogy milyen beállítsokkal készítetted, milyen lencsével és hogyan dolgoztad fel (Photoshop, stb.). Köszi előre is!
Üdv,
acser

A képre adott pontszám: 5

Hedera válasza:
Szia!
Örülök, hogy tetszik. Egyetlen egy bénuska kitobim van, az alapvető javításokat mint kontraszt, szín,élesség, részleges expókorrekció ipiccyvel csináltam, ami egy nagyon alap ingyenes képszerkesztő, és gimpben csináltam hozzá komponensekre bontva, csatornakeveréssel a fekete-fehér verziót, illetve a tömörítést, átméretezést, és ha jól emlékszem, a legkontrasztosabb verziót töltöttem fel, azaz kb. zöldből kevertem a legtöbbet,talán 50-60%-ot, utána jött a pisos aránya és legkevesebb volt talán a kék.
1/160 s f/8 21 mm, ISO 100, és egy Canon EOS 18-55 obi, szóval technikailag teljesen alulfelszereltnek számítok itt ezen az oldalon, azt hiszem.Jó lenne ilyenekhez egy szélesebb látószög, és egyszer majd photshop, de egyelőre vízzel főzök...Hát ennyit tudok segíteni.
Pisa (4,71)
Szia!
Nagyon jó! Én kicsit vágnék az előtérben lévő fűből, de ötletes, klassz kép!
Üdv,
acser

A képre adott pontszám: 4.5

Espíritu válasza:
köszönöm
Időóceán (4,71)
Szia!
Tetszenek a fények, az elmosott víz, a kövek az előtérben és a cím. Én többet mutanék az égből és valahogy javítanám (talán f/8 rekeszértékkel) az élességet.

A képre adott pontszám: 4

Fülig Jimmy válasza:
Köszönöm szépen az értékelést, örülök, hogy elnyerte a tetszésed! A rekesz f/11-es volt, (amit elfelejtettem beírni, de pótolni fogom) így elméletileg egészen a végtelenig mindennek benne kell lennie a mélységéles tartományban. Szeretném megkérdezni, mely részeken javítanád az élességet? Nekem a statikus (nem mozgó) képi elemek kellően élesnek tűnnek, bár a szemem sajnos már nem az igazi.
Fényfűzér (3,64)
Szia!
Az ötlet jó, az expozíció is jó. Ami sajnos nem sikerült, hogy a stabilizáld a gépet a felvétel készítése közben (a Margithíd rezeg és ez kihat a képedre is). Én a darukat is levágnám a jobb szélről. Szóval ha tudod, talán próbáld meg stabilabb helyről újralőni a képet.
Üdv,
acser

A képre adott pontszám: 3

Jozek90 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést! Azóta lecseréltem, vagyis elhagytam az állványomat, így most egy erősebb és fotósállványom van. Ugyanis először még videós állványt vettem, mert azt hittem laikusként, hogy az a fotós állvány. Már tudom, hogy nem. :) Hamarosan újra próbálkozok a képpel, hisz nem lakok túl messze a Margit-hídtól. És talán addigra a daruk sem lesznek már a fotón. :)
tél (4)
Szia!
Nagyon tetszik a háromszög alakú kompozíció, a színek összhatása és a havas háztetők. Egy hangyányit talán a kép vizuális súlya talán jobbra húz, de nem veszélyes. Kiraknám bekeretezve a falamra! :)
acser

A képre adott pontszám: 4.9

pkollar válasza:
Köszönöm szépen!
Nagyon jó ötlet, ahogy a pillérnél torlódó jég megáll és éles, a híd alatt pedig zajlik és elmosódott. Az asszimetria szerintem nem jó, én szimmetrikusra vágtam/lőttem volna, de ez persze szubjektjv. A fények szépek.

A képre adott pontszám: 5

harmincas válasza:
Köszi!
Szia!

Szuper jó az elrejtett üzenet, de mégis azért megtalálható nagynehezen... :)

Gyönyörű képminőség, jó a tükröződés és a világítás is. Nálam ötös!

A képre adott pontszám: 5

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelés.
Hajnali tűz (4,75)
Gyönyörűek a színek, izgalmas az ég szürke-kék-narancs színe. A baloldali előtéri bozótot jól ellensúlyozza szigeten lévő fék képe - nekem tetszik. Nagyon szép éles. Gratula!

Érdekelne, hogy miért vetted 1 1/3 FÉ-el lejjebb az expozíciót.

A képre adott pontszám: 5

Nagyzo73 válasza:
Köszi!
Azért vettem lejjeb, mert nem akartam, hogy kiégjenek a világos részek, elég nagy dinamikakülönbség van a nap által megvilágított felhők és a kép többi része között. A fényképezőgép pedig gyakorlatilag ISO-független, így simán fel tudom húzni az árnyékokat különösebb zajosodás nélkül. A legtöbb ilyen témát alulexponálom, és a gépnek is van olyan fénymérési módja, ahol a csúcsfényekhez igazítja az expót, vagyis alulexponál, ha a kép egészét figyelem.
Nekem a színek tetszenek legjobban ezen a képen. Jó a víz színe, az felhők aranyló-gomolygó világossága és jobbra a kék ég. Jó az íve az előtérben a földnyelvnek. Gratula! Érdekelne, hogy milyen utómunka van rajta.

A képre adott pontszám: 5

kulcsarati válasza:
RAW-ban
16:9-re vágás, színhőmérséklet emelés, árnyékok/csúcsfények.
Jpegben:
PS-Color Efex Pro-ban pro contrast emelés.
Örülök, hogy tetszett!
Köszönöm!
Nekem tetszik, ötletes kép. Nekem (persze ez szubjektív jobban tetszene semlegesebb színű háttérrel, nem fényes padlóval (amin a figura áll) és valahogy eltakarva padló és fal közötti rést. Az emberke, kekszek és a festés-mázolás szuper! :)

A képre adott pontszám: 4.5

Lajmo válasza:
Köszönöm szépen. Örülök,hogy hibái ellenére tetszik.

üdv!
Smile (5)
Szuper forma, jó meglátás, a színek is rendben vannak. Én a jobb alsó sarokból levágtam volna azt a sötét púpszerű sötét foltot. Milyen kezdetlegesek voltak régen az autók...
Smile (5)
Szuper forma, jó meglátás, a színek is rendben vannak. Én a jobb alsó sarokból levágtam volna azt a sötét púpszerű sötét foltot. Milyen kezdetlegesek voltak régen az autók...

A képre adott pontszám: 4.5

murypeti válasza:
Az úgy már szinte tökéletes lett volna. :-)
Köszönöm, hogy írtál.
Üdv, Péter
Zoli (4,5)
Nekem tetszik, rendhagyó kompozíció, hogy jobbra áll Zoli és nem a bal oldalon van. Van benne kifejezetten mondanivaló (romokon áll), bár szerintem Zoli nem annyira vagány, mint amilyennek szerintem ez a kép akarja mutatni (romos háttér, stb.). Tetszenek a jobboldali ablakon beszűrődő fények is.

A képre adott pontszám: 5

h.rom válasza:
Elég vagány, Szolnok egyik legjobb - de megkockáztatom, hogy a legjobb - tetoválóművésze, ezzel együtt ez a kép az esküvői kreatív sorozatából egy kiragadott kép. Náluk nem készült virágos, tóparti nyálas romantikus fotó, a párjával ragaszkodtak az egyedi helyszínhez és beállításokhoz.
Köszi szépen.
De jó kép! Iskolapéldája, hogy egy hosszú expozícióval milyen érdekeset lehet csinálni. Jó a kompozíció is. Hogy tüntetted el róla a villamost?

A képre adott pontszám: 5

Espíritu válasza:
szia
a villamost mozgott, azért nem látni.
köszi
Portré (4,9)
Szép lágy vonalak, szép megvilágítás, titokzatos arckifejezés. Nekem mindenképp bejön, egyedül valahogy az orr bal vonala tűnik furcsának.

A képre adott pontszám: 4.7

deadness válasza:
Nem értem, ilyen az orra, nincs ott semmi mókolás.

Köszi!
Alku (3,55)
Végre egy kép, amiben van egy kis ötlet és nem csak egy tucatbogár tucatlevélen tökéletesen és (szerintem) unalmasan lefotózva. Tetszik a mosoly, tetszik a gesztus, és főleg, hogy van egy pici mondanivalója is. A színkiemelés szerintem semmit nem ad hozzá, így inkább levon az értékéből. Érdekelne, hogy mi volt vele a mondanivalód. Nálam egy stabil 4-es.
petty660505 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést.
A szín kiemelésével az volt a cél, hogy jobban láthatóvá váljon az alku tárgya és izgalmasabb legyen a kép. Régóta tervezem, hogy készítek egy fekete fehér képet, amin kiemelkedik színesben a tárgy. Elég sok időt el is vett a megvalósítás.
Az így elkészített fotó elég megosztó lett a látogatók felé, még egy nehezen értelmezhető 1 pontot is sikerült vele beszereznem.:-)
1/10 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ