BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA CamisaNegra (4,19)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 110 darab

1/14 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Tetszik, nagyon is, egy kis mesterkéltséget érzek benne, mert hitetlen vagyok, de ettől még nagyon jó.
Tetszik a hangulata, a színvilága.
Felülről biztosan bőven vágnék, ez így túl sok, elveszik a háttérben a főszereplő.

A képre adott pontszám: 4.7

deadness válasza:
Köszönöm! Igen, kicsit már átment a giccs egészséges korlátain :)

Én azért nem vágtam és nem is vágnék, mert éppen ezzel is érzékeltetem, hogy mennyire kicsi az csiga. Ráadásul ha vágok, akkor a bokehek lesznek furán megvágva.. szóval az arányok miatt szerintem kell.
Niki (5)
Végre egy olyan kép, amiről jót tudok írni.
Kicsit csaltam volna a formátummal, véknyabbra vágtam volna a képet, nem sokkal, csak picivel.
A lány jobb szeménet sarkán világosítottam volna picit.

A modelled tekintete kedves és vidám, sikeresen el is adja a fotód, :) !!!
Zorko válasza:
Nos igen, tényleg egy szép látvány itt Niki. A képpel van egy óriási bajom. Méghozzá hogy a receptje túl egyszerű. Lágy természetes szórt fények, egy jó nagyfényerős teleobi, és egy természetes, őszinte mosoly. Persze büszke vagyok rá hogy ilyet tudok, de folyamatosan az foglalkoztat hogy mit valósíthatok meg még ezen felül. Ezért van az hogy újabb és újabb feladatok elé állítom magam. Ezeket már nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni, de hát ez van. Mondjuk az is benne lehet a pakliban hogy vannak szituk amiket ugyanilyen egyszerűsséggel kezelve meg lenne a jó kép, és nem kellene túlkomplikálni. Tanulság: Néha fel kell rakni olyan képet ami biztosan megugorható munka, és biztosan jó az eredménye is.

Ja, nézegettem újra a galériád (persze ismerjük már egymást néhány képről). A lényeg hogy annyi hasonlóságot látok magunkban, hogy a te képid sem egysíkú stílust és minőséget képviselnek. Nem tudom hogy te még ugyanúgy keresed a portréban az utad, vagy ennek más az oka, de én így látom. Ha visszanézed az általam értékelteket, láthatod is hogy volt ami számomra pöpec volt, és volt ami nagyon nem. Mindenesetre tényleg az volna a lényeg ezen az oldalon hogy minél többször elemezgessük egymás képeit. Ezért vagyunk itt!


Üdv,

Zorko
Kökény (4,8)
Érdekes a kép, próbálom megérteni a szerkesztést. Látom, hogy te szereted a diszharmúniát, elfogadom, ez a stílusod, próbálom így nézni a fotóidat.
Az expo rendben van. A fények is.
Én mindig azt mondom, hogy a portré 99 %-ban a modellen áll vagy buki. Itt ismét ez a helyzet. Az én ízlésvilágomba nem fér bele a túlsúlyos modell, de ha már ő volt kéznél, akkor nagyon kellene arra vigyázni, hogy a lövés szögével ne rakjunk még rá pár kilót. Itt is a törzsét és a felkarjait sikerült kicsit megnövelni. A bakancsos képnél már írtam a tetoválásról és a piercingekről. Nálam ezek gyilkolják a szépséget. Egy intelligens, szép tekintet ezzel a körettel nekem értelmezhetetlen.

Érdekelne, hogy milyen kép az, amit igazából szeretnél elkészíteni. Mit szeretnél egy lányból megmutatni. Az is érdekelne, hogy mi alapján választod ki, kit fogsz fotózni. Persze ezek már nem a képhez tartozó kérdések, csak megnéztem több fotódat és felmerültek bennem.

Itt szintén nem pontozok, mert eltérő a koncepciónk, én pedig nem tudok elvonatkoztatni a saját ízlésemtől, ezért véletlenül sem akarlak lepontozni. Nem a pont a lényeg szerintem, hanem a komment.
Zorko válasza:
Nos igen, a modellen tényleg sok múlhat, de ettől függetlenül azt mondom hogy mindenkiből ki lehet hozni egy jó fotót. Mégha nem is modellről beszélünk. Mivel kb fél éve foglalkoztat a személyábrázolás, ezért jelenleg már annak is örülök hogy nem ugyanazon csajokat kell fotózzak, hanem rendelkezésre áll egy repertoár. Mivel tényleg a tanulási folyamatban vagyok még ezért minden lehetőség a fotózásra egy kihívás. Van úgy hogy a fotózás előtt egy órával találkozunk először. Persze ez nem mindig jó a fotózásnak, de kellenek az első alkalmak, hogy utána legyen második és sokadik. Persze mondhatják sokan hogy az első alkalmas fotókat minek töltöm fel. Hát csak. Minden fotómban érzek erősségeket, és gyengeségeket. Kíváncsi vagyok mások ezeket hogyan látják. A diszharmónikus beállítások nálam ösztönösek lehetnek. 70-80%-ban a saját érzéseimre bízom a dolgot, és a maradékban foglalkozom a szabályokkal. Ez kockázatos, de segíti az embert az egyéniséggé váláshoz.
Üdv !

Akkor szívesen elmondom.

A modell beszerkesztése a képbe azért nem tetszik, mert álló formátumban ritkán jó, ha el van tolva valamelyik irányba. Felülről simán le lehetne vágni a 15 %-át a képnek, jobbról is ehhez lehetne igazítani, sokkal harmoniukusabb lenne a szerkesztés.
A modellt ugyan nem te gyártottad, de te választottad ki. Sajnos az arcát uralja ez a rettenetesre mázolt szemöldök. A kezét törném el annak a kozmetikusnak, aki ilyet gyárt, :) Már ez az egy dolog agyon tud csapni egy képet. Még annyit, hogy egy ilyen mintás ruha kövérít.

Szívesen nézem meg a fotóidat és írok is, ha tényleg nem zavar. Egymástól tanulunk, ez ennek az oldalnak az értelme. Mindenki járja a saját útját, kísérletezget, jó a visszajelzés.
Zorko válasza:
Az álló formátumban való eltolásban igazad van. A felülről való vágást még mindig nem tudom befogadni, pedig többen is mondtátok......
Amennyiben nem zavar, hogy ha kritikát írok és nem lesz pozitív, akkor kérlek írj és igérem visszatérek a képhez és leírom amit gondolok.
Zorko válasza:
Nos a következő véleménnyel vagyok úgy általában. Nem zavar ha negatív kritikát kapok. Főleg olyan képekre mint az utóbbi három, amikben én is látom hogy vannak hibák. Bár nem mindig azt érzem gyengének, mint amit kritizálnak. Például a bakancsos csaj ruházata szerintem kifejezetten frankó. Ha olvasod a képeim értékelései alatt a válaszaimat, láthatod hogy magammal is elég kritikus vagyok. Tehát örülök a kritikának, ha annak nyelvezete nem fölényeskedő, és legalább a fele igaz. A tieiddel nem szokott bajom lenni. Sőt a legtöbbel nem szokott. Azért viszont szoktam morogni, hogy ha néha van jól sikerült képem, arra nem mindig jön elég értékelés. Kicsit olyan "magyarosak" vagyunk itt ezen az oldalon is. A dícséretet, és elismerést csak úgy módjával, a hibákról szóló kritikát meg bőkezűen osztogatjuk. Ne vedd magadra. Ezt úgy általában értem. Viszont pont ezért van az hogy annak aki csak a szálkákat találja mások munkájában, azok értékeléseit nem tudom komolyan venni.

Hát ennyi...

Üdv,

Zorko
Evelin (3,83)
Érdekes, mennyire szereted a modellek egy-egy részét túlhangsúlyozni a lövés szögével, :)
Esküszöm nem kötözködni akarok, mert nincs rá okom, de csak én látom kicsit kancsalnak a modelled ? Vagy csak valami érdekes torzulás eredménye ez az érzet ?
A haján a fény itt sem tetszik.
A két lába kár, hogy majdnem egy vonalba került.
Folytasd, lesz szerintem ebből nagyon jó kép is. Most nem pontozom, mert szerintem nem illik, ha már tudom ki az elkövető, valamint, mert nagyon jó pontot nem tudok rá adni.
Zorko válasza:
Pontozz nyugodtan legközelebb....
Dóri (4,31)
A kép azért érdekes, mert mindenbe bele lehet kötni, amibe csak akarunk.
A modell előre dől. Összenyomja az egyébként sem sudár alkatát.
Sikerült a lábait erősíteni, ami nagyon nem tett jót. A ruházat választása borzalmas. Leopárdmintás blézer, valami tüll szoknyával és a skinhead bakancs, :)))))) Uffffff, :)
Gyanítom mind a kezén, mind a mellei fölött tetoválás van és nem testfestés.
A fények a feje mögött nem szerencsések, a haja így nagyon összeolvadt, eltűntek a részletei.
Ráadásul az ajtó középső merevítése szépen beleállt a fejébe.
Szintén belevág a modelled jobb vállába a háttérben valmai, talán egy rámpa.
A testesebb modelleknél vigyázni kell, hogy ne nyomd össze őket és ne fotózd oylan szögből, hogy a lábai, vagy a karja vastagabbnak tűnjenek a fotón.
Ez egy tudatosan, de rosszul megtervezett fotó. Javítható. Pont ezt tükrözi.

A képre adott pontszám: 3

Zorko válasza:
Köszönöm
Remek kép, mert olyan fény-árnyék játékot látunk, amely ritka.
Nem ismerjük a készítés körülményet, de a leírás alapján egy próbasorozat egyik darabjáról van szó.
FF-ben szerintem egészen más kép lenne.
Egyetéen hibáját tudom felhozni : elég lenne a padlón az árnyék, kár, hogy a háttér nem semleges fehér.
belphnaque válasza:
Ez a kép egy más témájú fotózás véletlen villanása, ami egy hosszabb project kezdete. A véleményeddel egyet értek, köszönöm, hogy írtál.
Remek kép, mert olyan fény-árnyék játékot látunk, amely ritka.
Nem ismerjük a készítés körülményet, de a leírás alapján egy próbasorozat egyik darabjáról van szó.
FF-ben szerintem egészen más kép lenne.
Egyetéen hibáját tudom felhozni : elég lenne a padlón az árnyék, kár, hogy a háttér nem semleges fehér.

A képre adott pontszám: 4.8

belphnaque válasza:
Ez a kép egy más témájú fotózás véletlen villanása, ami egy hosszabb project kezdete. A véleményeddel egyet értek, köszönöm, hogy írtál.
Köszönöm a hosszú válaszod. Tudod, nekem az a véleményem, hogy amikor munkát fektetsz egy iylen kedves képbe, akkor csináld úgy, hogy büszke lehess rá és ne csapd össze, mert két ilyen apróság lerontja, de nagyon. Csak dícsérni tudlak, amiért foglalkoztál ezzel, de a tojáshéj-egyenruha a legzavaróbb, még a kinyújtott nyakkal meg tudok barátkozni.
Minden Jót !!!
Jose Z Vargas válasza:
Lényegében igazad van hiába keresném a kifogást mert a hozzá értő szemet nem lehet becsapni köszönöm hogy írtál még akkor is ha sokakat ez nem zavar mert nem törődnek a részlettekkel nem azért mert nem akarnak csak egyszerűben látják a képet.

Szeretem a profizmust és törekszem is rá csak néha a hév erősebb mint ennél a képnél is hisz ahogy említetem a képek nem ehhez a képhez készültek így újra kelet volna fotózni hogy ne legyen hasonló a sej hajukon a tojáshéj de mihamarabb meg akartam osztani ezért abból építkeztem amim volt pedig én is észrevettem e hibát mondjuk a lábuk állása jobban zavar engem hisz mindegyik egyformán áll. :)
Nagy tanulság nekem ez az apróságnak mondható észrevételed mert ha ezek az apróságok felet nem siklik át az ember legközelebb akkor talán egy lépéssel közelebb lesz a profizmus eléréséhez és mi más lene a cél . Köszönöm hogy megosztottad véleményed.
Remek kép, de nem színesben. Így nincs értelme.
Természetesen lhet, hogy csak az én meglátásom, hogy kizárólag az ff feldolgozást tudnám igazán értékelni.
Ahhoz, hogy színesben elfogadjam, sokkal dúsabban burjánzó vegetáció kellene, mert akkor a színek értelmet nyernének.

Tudom, ízlések és pofono különböznek !

Pont arra, ami könnyen szerkeszhető belőle.

A képre adott pontszám: 4.7

Fülig Jimmy válasza:
Ezt most rossz embernek írtad, én színespárti vagyok:)
Tőlem sosem fogsz látni fekete-fehér képet…
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed.
Felülről vágnék, sokkal szűkebbre venném.

A poén itt is ül. Cím nélkül hatásosabb lenne, vagy ha már ragaszkodunk hozzá , akkor valami mást, pl :

Testvéri szeretet / Tesók / The Winner, stb...

A képre adott pontszám: 4.7

Jose Z Vargas válasza:
Az első kép miatt a cím a Húsvéthoz kellet kapcsolnom a képet ezért a címel próbáltam ezt megoldani . A te címeddel már más értelmet kap és nem tud illeszkedni a sorozattal. Bár a képet én is jobban el tudom egyedülállóként képzelni A "Testvéri szeretet" erre egy alkalmas cím és igy a kép is más érzelmeket kelt ami Jobb is. Köszönöm.. Üdv Vargas
Ő volt. (4,98)
Ez nagyon jó, bár a bal sarkot túlszerkesztetted. Nagyon szabályos lettek a könyvek, a két baba. A másik oldal sokkal spontánabban hat.

A poén ellenben nagyon ül !

A képre adott pontszám: 4

Poénra jó, balról a második csirke igen csak érdekesre sikeredett. A tojáshéjakat kicsit kevésbé egyformára lehetett volna varázsolni, :)


A képre adott pontszám: 3.5

Jose Z Vargas válasza:
Ne kukacoskodjunk, ne keressünk mindig hibákat esetleg ügyetlen kezek hozzá nem értését PS téren. Csak érezzük kellemesen magunk néhány pillanatig, míg a képet nézzük . Ezek motiváltak a kép elkészítésekor, és nem gondoltam hogy profibb szintre kéne emelnem egy humoros pillanatot... de ez nem kifogás csak mulatságos .. Miért??? mert minden hibát, amit említesz, hogy ps ként rosszul sikerült az valóság értem itt a balról 2-ik csirke érdekes nyaka az pl azért olyan amilyen mert kinyújtotta és a pihék ilyen harmonika szerűen nyíltak.. volt is rá egy képem ahol eltüntetem mert gondoltam tuti belekötnek mert idétlen .... a második a tojáshéj, na az se manipuláció a csiri seggére volt ragasztva kétoldalú ragasztóval igaz minden csirire ugyanaz a tojás héj ugyan ugy. Ami a képen manipuláció, hogy 5 képből kivágtam a csiriket és egymás mellé raktam őket kis tükröződés és képi effekt.. de végeredménykép akár büszke is lehetnék hisz amit hibának néztél az mind eredeti amit pedig én csináltam arról nem beszéltél szóval nekem ez az igazi dicséret. A tojáshéj azért egyforma mert 2-3 csiri seggére ugyanaz lett feltéve. De a képen lehet hogy egy csirkéről készült külön pózokat látunk ami külön let össze vágva ezért is van hasonlóság mintha klónozva lenne. )) de ahogy említetem nem egy profi képet kellet csinálnom hanem magam szórakosztatésára inkább tanulmány fotó de igazat adok mert ha bele akarunk kötni bele lehet egy jó fotó minden téren kifogástalan még ha nem is tetszik legalábbis én igy vagyok a képekkel.. köszönöm hogy emlékeztetsz ezekre a jövőben odafigyelek és inkább újrafotózom a részleteket és nem használok fel hasonló anyagot.

Üdv Vargas
Szőlő (5)
Remek, tetszenek a fények, tetszik az egyszerűség. Ami nem tetszik az a gyümölcstartó. Inkább egy fagyis kehelyre emlékeztet. Túl kicsi. Bocs, hogy ilynebe kötök bele, de a csendélet komponálása a fotós felelőssége.

Mindezek mellett nagyon jó !

A képre adott pontszám: 4.9

h.rom válasza:
Ez tényleg nem fagyis kehely. Nekem pl kifejezetten tetszett, hogy így kibuggyant belőle ez a nagy fürt. :) Köszi szépen.
Remek !
A témát remekül fogtad meg.
Egyedi, nagyon !!!
Minden rendben van, a fények, a hangulat.
Elsőre a cím nélkül nehezen lenne értelmezhető mit látunkj, kell hozzá 3 másodperc, hogy felfogjuk.
Nagyon jó !

A képre adott pontszám: 5

newgam válasza:
Kell...és köszönöm, hogy áldoztál rá annyit!
*** (5)
A fülbevaló túl fényes, vonzza a tekintet.
Nekem legalábbis ez az érztem, :)
pilipár válasza:
Értem, Attila. Majd legközelebb figyelni fogunk rá, ezt ö választotta, és talán azért nem zavart a fotón sem, mert azon az estén illett a ruhájához, és ezt a képen emiatt külön nem vettem szolidabbra.
Ildikó
:) majd belenő, :)

Köszönet a jutalomért, :) egyszer viszonzom.
zero válasza:
szép fényeket! :)
A képben a poén ott van.
Lehetett volna lentebbről meglőni.
A WB az nagyon elcsúszott, ezen kicsit lehetett volna utólag is korrigálni.
A szerkesztés is : úgy puffant, ahogy esett.

Bocs a kritikáért, meg ne sértődj kérlek, de ez mosolyt generál, de technikailag : nem nyert !
A pont azért, mert : tudatos, de nem jó, nem is kreítv, de nem unalmas, és nem tucatfotó, :)

A képre adott pontszám: 2.9

asztalosbalazs81 válasza:
Köszönöm, hogy foglalkoztál a képpel.
Tökéletesen igazad van, ezért nem is szeretnék mentegetőzni. :)
Ha benézel a galériámba láthatod, hogy többi képem is hasonló technikai kivitelezéssel készült.
Lesz ez még jobb is!
Szép fényeket!
... (5)
Elolvastam a komenteket, :)
Amennyiben ez a hitgyüliseknek szóló pofájukba vigyorgás, :) akkor adok rá még 10.000.000 x 5 pontot !!!
h.rom válasza:
Abszolut az, bár be kell valljam, személy szerint semmi bajom nincs sem velük, sem a hitükkel. Csupán ez a plakátosdi olyan visszatettsző nekem.
1/14 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ