BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA micicica (4,03)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 59 darab

1/6 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Ahhoz képest, hogy ez a 2. képed, figyelemre méltó. Milyen érdekes, hogy az ősz színeit inkább a fákon, faleveleken látjuk. Itt meg a felhők adják azokat a színeket, ettől lett érdekes és nem szokványos a kép.
Talán annyi észrevétel, ha már a fa nem középen van, akkor a képkivágást nem tettem volna négyzetbe, de ez lehet hogy csak nekem nem tetszik.
További jó munkát, csak így tovább!

A képre adott pontszám: 5

Q Wegas válasza:
Köszönöm!
Igyekszem az oldalra továbra is megfelelő értékű képeket feltenni.Igyekszek jó pap lenni:)
Imádom a pipacsokat, hosszú-hosszú hetekig vadásztam egy pipacsmezőre mire végre rátaláltam. A pipacs megunhatatlan, de amit te tettél az egészen nagyszerű. Úgy megkomponálni a képet, ahogy te megkomponáltad még nem láttam ilyet. Nem kell ide pipacsmező egy jó képhez. Az árok szélén ott árválkodik két szál virág, aztán jössz te, és máris egy ablak balkonján virítanak. Nagyon tetszik, ötletes. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

klevente válasza:
Köszönöm szépen az értékelést! Örülök, hogy tetszik, bár így utólag visszanézve jobbat is ki lehetett volna belőle hozni.
Már a kép címe is megrázó. 49 évesen, legalább 70-nek néz ki. A kommentből meg is tudjuk az egész életét. A kép nagyon visszaadja azt a drámai életutat amit ez az ember megélt. Jó a ff választás, jó az arckifejezés, a képkivágás, minden jó rajta. Percekig néztem a képet, mire le tudtam ütni az első szavakat. Magával ragadott a kép hangulata és amit elmond. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

olbabe válasza:
Köszönöm szépen szavaid. Teljesen azonosultál azzal, amit én a helyszínen megtapasztaltam. Üdv.: olbabe
Mester (5)
Kár hogy csak a kommentben derül ki, hogy ez az ember fafaragó. Munka közben kellett volna megörökíteni, vagy a háttérben legalább elmosódottan jelezni, hogy mivel foglalkozik, így csak egy szemüveges ember lett belőle. Sajnálom, de így sokat veszített a kép az értékéből, elszalasztottad a kép igazi mondanivalóját.

A képre adott pontszám: 4

Zoran_2 válasza:
Aha , értem :)
Viszont, ha én ezt nem írom ki a kommnetben akkor miről szólna a Te értékelésed :) ;) ?
Nagyon tetszik, gyönyörű kép. Tetszik a színe, az a sok apró gyöngy, él a kép. Harmóniát, nyuglmat sugároz, szinte érezni a hajnali friss levegőt, hallani a csendet, amivel ez a madár a halk lépéseivel zavar csak meg. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

nighthawk válasza:
Kösz szépen.
* (4,94)
Gyönyörű a környezet, gyönyörű a lány, gyönyörű a ruhája. Biztos van ennél jobb képed is. A kezeivel nem tud mit kezdeni, nem természetes a kéztartás, sőt az egész testtartása. Azt is sajnálom hogy nem néz a gépbe, pedig biztos gyönyörű szemei vannak. Az nagyon tetszik, hogy a haján megcsillan a nap, hogy tudatos a fotózás, hogy találtál ekkora virágmezőt és az elképzeléseidet leképezted. Gratulálok! Kérlek mutass erről a helyszínről más beállítást is.

A képre adott pontszám: 5

Fáncsi_voltam válasza:
Köszönöm!
Szia! Számomra kicsit ellentmondásos a kép. A kislány tökéletes, a ruhája, szépen fésült haja, és a háttérben az az öreg fából álló fészer vagy az állatok akolja. Lehetett volna maszatos vagy piszkos a ruhája vagy kócos a haja, az ember ilyen sztereotípiákat képzel el egy ilyen háttér elé.
Valószínű az történt hogy ez a kislány a szüleivel meglátogatta a vidéken élő nagyszüleit és így készült a kép.
Számomra az is zavaró, hogy túl komoly, mint aki nem akarja összepiszkolni a szép ruháját, ez a környezet neki nem igazán "fekszik".
Én így látom ezt a képet, nem voltam ott, nem ismerem ezt a kislányt, nem ismerem a helyszínt és a szituációt.
Amúgy teljesen korrekt a kép. Vedd úgy hogy ez egy szubjektív értékelés egy embertől.

A képre adott pontszám: 4

xabolcsy válasza:
Nem lehet mindenkinek megfelelni. És szerintem amiről te beszélsz az egy beállított kép lenne, a portré kategóriába. Te biztos fényképezéskor észre veszed azokat a "hibákat" amiket felsoroltál. De sajnos én nem. De legközelebb összepiszkolom, arrébb tolom a disznó ólakat. Szerintem ez egy életkép és ez volt valójában ott, és ezt akartam vissza adni a kamerán keresztül.
Kinga (4,89)
Szia! Az az érzésem, hogy a modelled nem tudta átadni magát, nagyon átjön hogy fél a fényképezőgéptől. A szeme, a szája nekem azt sugallja, hogy ez a kép véletlenszerű és nem igazán tudatos kompozíció. Számomra még az is zavaró hogy a pipacs színben nem harnonizál a nyaklánccal és a fal színével. Én kihagytam volna a pipacsot. Nekem az a tapasztalatom, hogy sokat kell beszélgetni a modellelel, jó kapcsolatot kell kialkítani, hogy szinte megfeledkezzen a gépről, ami köztem és közte van. Nem könnyű a porté, de tanulható sok gyakorlással. Csak így tovább, fotózd le máskor is, akkor már neked is és a modellednek is több rutinja lesz.
Elindultál egy jó úton, csak így tovább!

A képre adott pontszám: 4

Luigi2008 válasza:
Köszönöm szépen. Kell nekem az a pipacs :-)
Igazad van, az is lehet.
Osztya válasza:
:)
Te aztán a polgárpukkasztás koronázatlan királya vagy. "Idill a parkban" és ott a nagy szőrös fenék, aki éppen bekebelezni készül egy lányt, már csak egy láb látszik ki belőle.
Ezzel a képpel bennünket nézőket helyezel alacsonyabb szintre vagy nem tudom...
A kép kiégett és a szem egyből a fenékre téved. Nem látok ebben a képben semmit ami a szerző képi látásmódjára utalna, csak annyit, hogy bocs az erős szavakért, de bennünket nézőket nézel sültbolondnak.
R.János válasza:
Az erős szavakért tőlem nem kell bocsánatot kérned, mert magadra értetted azt, ha jól értem. Én ugyanis senkit sem nézek és nem is nevezek sültbolondnak. "Ezzel a képpel bennünket nézőket helyezel alacsonyabb szintre vagy nem tudom..." Ez nagyon bájos megállapítás...
J.
A kép címe és a mondanivalója számomra ellentmond. A képen azt látom, hogy a lány nem csak beszél, de az egész teste él, míg a férfi alak, csak áll és tétován értetlenül áll a lány előtt. Szóval ki az aki hódítani akar? Mert a hódító azonkívül, hogy áll a füstben mást nem csinál, az arcáról nem azt olvasom le, hogy bármit is akarna, de a lányon nagyon lejön, hogy mit akar. Ő semmi mást nem akar, csak beszélgetni. A testbeszéd elárulja, hogy nem akar ő ennél többet, a fiú testbeszéde sem azt sugallja számomra, hogy ezt a nőt szeretné felszedni.A hangulata meg van ezzel a füst-köddel, de a félénk hódítást abszolút nem érzem.
Osztya válasza:
Nem lehet, hogy a fiú bátortalanul elmondta mit szeretne és attól fagyott le ahogy a lány reagált rá, és ami épp ebben a pillanatban meg is lett örökítve??? Tudod a mese csupán fantázia kérdése!
Köszönöm, hogy benéztél.
Még nem olvastam a többiek véleményét, de félek, hogy az enyém hasonlítani fog a többiekéhez.
Ez a kép szerintem több sebből vérzik. A sirályokat felszabdaltad, többet is, a fekete kacsa kint van a képből, és elég nagy zűrzavar van a képen belül is, nem beszélve a nagy árnyékokat, ami egy verőfényes napon készült. Olyan esetleges az egész, nem látok benne tudatosságot. Ott akkor neked tetszett, de a nézőnek a káoszon kívül nem sok marad.
Még azt is meg merem kockáztatni, hogy hangulata sincs. Bocs az őszinteségemért, de én ezt így látom.
tuttista válasza:
Szia:őszinteségedre őszintén válaszolok.Az,hogy melyik madarat vágtam ketté, nem méltó válaszra tekintve a szituációt a kép címét,ami akár madárzsivaj is lehetett volna, mindenképpen mozgalmas-\"pillanatfelvétel\".
Igen,esetleges az egész,a tudatosság ott van,hogy tudatosan fényképeztem egy madárjelenetet. Őszintén kritikád úgy hat, hogy igényeidnek idomított madarak fényképezése felelne meg. Szeretem ezt a \"káoszt\"-elárulom, ezért készült a kép, ezért töltöttem fel.
No, most az a kép, melyről ilyen hosszasan írtál, hogy még hangulata se legyen?
Hm....
Köszi a figyelmedet.
Humorérzéked az van, ahogy felvezetted ezt a képet, de szöveg nélkül is lejön.
Az ember azon agyal, hogy mi is a fő téma. Elöl vagy hátul? Valószínű inkább a hátul lévő ifjú pár. Tetszik, számomra nem nevezhető az unalmas esküvő fotók sokaságába. Az ifjú párnak tetszett vajon?
Tovább gondolva a történetet, milyen szimbolikus a virág és a méhecske, a háttérben az ifjú pár, akik nem sokára együtt töltik a nászéjszakájukat. Zseniális!
Te alapjaiban mindenbizonnyal egy életvidám, a humortól nem közömbös ember vagy. Így ismeretlenül is igazán szimpatikus ember vagy számomra. A képen jót nevettem, csak így tovább. Gratulálok!
royesfoto válasza:
köszi.:)
Ez igen, ügyes. Kocsiból fotóztad nagy sebesség mellett? Kicsit az az érzésem, hogy ez már kicsit túlzás. A kép dinamikája inkább egy gyors autóéra emlékeztet, a kerékpárok azért ilyen gyorsan nem mennek (sajnos). Jó az ötlet, figyelemfelkeltő.
Az az érzésem, mintha ez a sebesség inkább hátrafele menne, szembe a kerékpárosokkal, akiknek ha jól veszem ki, csak az árnyékukat lehet látni. Minden esetre engem megvettél, gratulálok!
jethro válasza:
Szerintem még 10 km/ó sem volt a sebesség...
Köszönöm,hogy így később is rátaláltál erre a képre.
Nézem, nézem ezt a képet és kavarognak bennem a gondolatok. Egyszerre tetszik és egyszerre nem tetszik a kép. Nem tudom megfogalmazni, hogy miért nem, de azt megtudom fogalmazni hogy miért igen.
Elől a nagy, világos tér, majd a szűk, sötét folyosó, majd a végén újra a fény. Azzal az alakkal telitalálat az a rész, de itt elől a bal oldali ívelt fallal és az ablakkal nem tudom mit kezdjek, de valószínű, ha nem lennének ott a képen, akkor meg hiányozna. Hallom a csendben a cipő távolodó koppanását, majd a nagy csendet. Igen, hangulata van a képnek, egy egész történetet mesél el. A kint és bent, a világos és a sötét, a csukott ajtó és a fény felé nyíló ajtó. A nyílt tér baloldalt, a szűk hosszú folyosó jobboldalt, e kettő kontrasztja alkotja ezt az egészet az emberrel a végén. Tudod mit, ez a kép nekem mégiscsak nagyon tetszik. GRATULÁLOK!
najó válasza:
köszi:)
Kapocs (3,55)
Hosszasan néztem ezt a képet, és azon gondolkodtam, hogy is vágjak bele a vélemény írásba. Ha a címet nézem és arra asszociálok, akkor ezt a kapcsot nem igazán érzem. Túl esetleges ez a kézfogás. Mindketten épp hogy érintik egymás kezét, így nem indul el a fantáziám afelé, amit igazán ennek a képnek sugallnia kellene. Szülő a gyermekével, ami egy olyan ősi, elemi kapocs már több millió éve és a világ végezetéig. Ez egy épp hogy kapocs a számomra. Nincs az az "elemi" kapocs, ami szimbolizálná a szülő és gyermeke közti összefonódást. Nincs a képben több, mint ami. Nem indítja el a fantáziám, nem mutat túl a képen a mondanivalója. Sajnálom, neked biztos érzelmileg többet mondd, de aki nem ismeri a szereplőket, nem ismeri a szituációt, az csak ennyit lát és nem többet.
Bocs az őszinteségemért.
Ashka válasza:
Szerintem anya-gyerek kapcsolatnál nem jellemző annyira ez a "görcsös" ragaszkodás, egy gyereknek sokszor elég, ha csak érinti az anyukája lábát, vagy csak érzi, hogy ott van a közelében. Egyébként nincs közöm az alanyokhoz, csak a kép készítése alatt voltam velük kapcsolatban.:)
Köszönöm az hozzászólásod!
Az embernek olyan érzése van, mintha a semmiben lógna az erkély, a fehéren vakító falból előugrik.
Igazán drámaibbá szerintem úgy értél volna célt, ha az erkély rácsozata, amivel szimbólkussá teszi a panelrengetegben élő embert, hogy jobban hangsúlyosabbá tenném, talán egy másik napszakban, ahol a rácsozat jobban előjön. Ezzel is kifejezőbbé válna, hogy igen itt élnek emberek, messze a természettől, ahol se egy fa, de még egy cserép virág sincs. Tetszik, hogy ff, de talán még keményebb kontrasztot használtam volna. Az elgondolás jó, de én még "gyúrnám" a helyedben.
üdv: micicica

A képre adott pontszám: 4

attila.fischer válasza:
Szia!

Igen a többiek is mondták ezt a kontraszt dolgot... Akkor voltam ott,amikor ilyen volt az árnyék. Azóta megváltozott a kép, nem tudok viszatérni sajnos, pedig érdemes lennem megpróbálni másként. Ez van. Azért köszi hogy benéztél és pontoztál. Üdv. Attila
13 (5)
Nagyon tetszik a kép, az hogy kivitted a rétre a modellt. Talán egy észrevétel. Ha már ezt mind tudatosan teszed, a ruha választás nem a legjobb, lehetett volna inkább egy egyszínű, de ez már csak kötöszködés a részemről.
Még egyszer Gratulálok! Ez is egy fantasztikus jó kép.
h.rom válasza:
Köszönöm. A ruhaválasztás pont hogy nem az én kiváltságom volt. :)
Elválás (4,59)
Mondja azt valaki, hogy nem az ősz a legszebb évszak. Ezek a színek rabul ejtik az embert. Szép felvétel, gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

porko válasza:
Nagyon szépen köszi, hogy írtál. porko
M I N I (4,7)
Én azon szerencsés emberek közé tartozom, aki egy fotóklub tagja lehetek. Sok hozzám hasonló lelkes fotós van egy helyen, két hetente találkozunk és projektoron kivetítjük a képeinket, és megbeszéljük. Hosszú-hosszú évek óta jó barátságban vagyunk, együtt járunk fotózni, hébe-hóba vannak közös kiállításaink is. Van egy mentorunk, Zsila Sándor (nézd meg a honlapját), aki összetartja a csapatot és akitől rengeteget tanulunk. Szoktunk hívni rendszeresen fotóművészeket, akik a képeiket megmutatják, majd beszélgetünk. Szerintem ilyennek kellene lenni egy fotóklubnak.
Én arra bíztatlak, hogy egyszer gyere el hozzánk, ott hozzáértő, szakmailag elismert emberek vannak, építs ki egy ilyen kapcsolatot, ha gondolod ebben nagyon szívesen segítek.
Olyan nevek mint Eifert János, Baricz Kati és még sorolhatnám.

Én természetfotóban utazom, 5 képem van fenn, mostanában kacérkodom a portrézással, ezért sajnos nem tudok egy képet sem virítani.
Tele vagyok ötletekkel, de sajnos időhiány miatt húzódik.
Sajnos kreditem sincs, így marad a mások képeinek nézegetése.
üdv
Eszter

Nézd meg a mi honlapunkat is. Fényecset.hu
kulcsarati válasza:
Merre vagytok fellelhetők? Szívesen részt vennék egy ilyen jellegű "brainstormingon"
Köszönöm, hogy foglalkoztál a képemmel!
Remélem így vagy úgy találkozunk!
Üdv QQ
1/6 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ