BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Schwarz. (4,4)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 42 darab

1/4 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Szia! Sokat nem lehet hozzafüzni, tökeletes portre. Üdv.: Schwarz.

Pont kivonva!

Maugli válasza:
Köszi szépen.
Szia!
Pazar ez a kep, gratulalok! Izgalmas lenne ezel a fennyel, csak a kövezetre vetülö arnyekokat fotozni.
Üdv.: Schwarz.

Pont kivonva!

ruprechjudit válasza:
Köszi!
Szia!
Remek az ötlet, nagyon jo a hangulata a kepnek, csak (most latom hogy önarckep) egy picit kellene finomitani rajta, pl.a szeket "kivenni e fejedböl", a klaviaturat kiegyenesiteni es esetleg a kamerapozicion egy kicsit igazitani, de önarckepnel eleg nehez elesen beletalalni a kepmezöbe. Üdv.. Schwarz.

A képre adott pontszám: 4

ilcsa válasza:
Köszi!
Légi balett (4,91)
Szia!
Ez egy igazan fantasztikus kep, rendkivül szorakoztato. Feszes kompozicio es megis hihetetlenül lezser. Gratulalok!

A képre adott pontszám: 5

sulyok.emese válasza:
Nagyon örülök a véleményednek, örülök, hogy tetszik és köszönöm az értékelést. Üdv: MSE
Szia!
Gratulalok a kephez, csak azt nem tudom hogy ki vesz ekkora gyürüt, vagy ki vesz felesegül egy ilyen pici nöt?... Ekszer es nöiesseg (erotika sex) kapcsolodnak, ennek helyes aranyat keresem jelenleg, erre pelda ez a kep... mitöbb tamadt egy fantasztikus ötletem.
Üdv.: Schwarz.

A képre adott pontszám: 5

belphnaque válasza:
Igen, én is érzem a kapcsolatot, és keresem is a képeimben a finom erotikus vonalat. Örülök, hogy ötletet keltettem. Nekem az ilyen pici nők is tetszenek. :-)
Köszi az értékelést !
Dani
Helmut (5)
Meg vagyok döbbenve!
Schwarz.
Zoran_2 válasza:
Talán nem kellett volna lenácizni másokat, és reálisan nézve megkülömböztető képességet alkalmazni, de legfőképpen nem belemagyarázni olyasmit a képbe – főleg miután a szándékot, és a készítés körülményeit is ismered, ami nincs. Hangsúlyozom szó sincs a németizmus, a nácizmus propagálásáról – nos, szóval akkor talán nem lennél megdöbbenve.
Sőt még az is lehet, hogy a másik oldalon egy olyan valaki van, aki sokkal jobban vagy legalább ugyanúgy elítél mindenféle katonai agressziót, terrort, kegyetlenséget, mint Te (történjék az a horogkereszt, az ötágú csillag, vagy akár a „békefenntartó“ csapatok égisze alatt)

Én csak azon csodálkozom, de nagyon, hogy vannak emberek, akik nem tudnak külömséget tenni dolgok között – amikről már kisregényt írtam, - és beleviszik az ideológiát, és mások megbélyegzését.
Alaptalanul.

Nézd elmondtad a véleményedet – Te miként látod – ha Te ezt a nácizmus propagandájának veszed én ez ellen nem tudok tenni- hidd akár annak, de ne akard másokra rákényszeríteni ezt a fajta – az én szemeben nagyon veszélyes - gondolkodást másra!
Helmut (5)
Tisztelet Zoran 2!

Ezeknek a targyaknak a muzeumokban a helye es pont az a felelmetes hogy onnan kikerültek.
Ebben a kerdesben nincs szükseg vitara, hisz az mar a haboru utan megtörtent es a nemzetek egysegesen elutasitottak a nazi kulturat, tanokat es jelkeprendszert. Majd az egesz vilagon (több kevesebb sikerrel) tiltjak ezeknek a jelkepeknek a nyilvanos megjeleneset. Nem veletlenül, ezekhez a felelem a retteges a gyasz a szenvedes erzelmei kapcsolodnak. Joerzesü emberek nem kivannak velük ismet talalkozni.
A nazik rengeteg kepet keszitettek magukrol, tehat ezek a kepek nem lehetnek hianypotlok, igy feleslegesek. Nagyok voltak a demagog propagandaban is, a feketeröl hamar bebizonyitottak hogy feher,ez neked is nagyon jol megy. Az hogy van egy törvenyi kiskapu, az nem jelenti azt hogy valami helyes, jo, es feltetlenül meg kell tenni.
Ugy erzem hogy az en intellektualis, erzelmi keszsegeim minösitese nem tartozik a targyhoz, ezert kerlek a jövöben ettöl tartozkodjal.
Azt hogy kit mi sert, nem törvenyekböl kell kiolvasni, ennek tudasa belülröl is fakad. A törvrnyek a moralisan visszamarodott szemelyisegek miatt vannak.
Tudatom hogy ezek a kepek engem (feltetelezem hogy meg sokakat) sertenek, ezert töröld öket a honlaprol!
Zoran_2 válasza:
Nem fogom még egyszer leírni, amit leírtam.
Nem is Neked írtam, hiszen felvállalva elfogult vagy, és nem tudod reálisan nézni a dolgokat, csakis ahogy írtam vakon indulattól vezérelve, nem tudva külömbségeket tenni a dolgok között.
Én tudom - mert az előző visszajelzések ezt igazolják - hogy az értelmesebb, nromális és nem fanatikus beállítottságú része a fotós társadalomnak, vagy akár itt a fotozzon jelen lévőknek - nem azt látják, amit Te, és nem azt akarják belemagyarázni a dolgokaba, amit Te - szerencsére.

Én kérlek fel nyilvánosan a bocsánatkérésre mások lenácizásáért - ami minimálisan ugye etikátlan, ha már a törvényes oldalba - a rágalmazásba nem akarunk (szerintem se kellene) belemenni.
Helmut (5)
Felhivom a figyelmedet hogy pl. Ausztriaban ez büncselekmeny, függetlenül attol hogy milyen törtenelminek alcazott naciszimpatizans rendezvenyen keszült.
Sulyosan serted az ertelmetlenül legyilkolt milliok emleket, ezert felszolitalak hogy ezen a forumon kerj bocsanatot es töröld ezeket a kepeket!
Schwarz.
Zoran_2 válasza:
Tisztelt Schwarz.
Először arra gondoltam, hogy nem fogok válaszolni, és megmagyarázni dolgokat. Nem is miattad teszem, hanem azok miatt akik esetlegesen ide tévednek a kép alá, és elovassák mindazt amit írtál.

Ezzel kezdted a kép alá írt véleményedet: „Azert nem ertekelek, mert elfogult vagyok a temaval kapcsolatban.“.
Ez így van, elfogult vagy, behatárolt, szűklátókörű, akinek még az sem nyitotta fel a szemét, ami a válaszban volt olvasható, nem beszélve a kép mellé kietett linkről.
Most mondhatnám azt, hogy nem Ausztiában vagyunk, mondhatnám azt, hogy idézd be ide a BTK bűncselekményre vonatkozó passzusát, de nem teszem inkább azon gondolkodom el, hogy hogyan is juthat el ide valaki, hogy nem tud külömbséget tenni egy riportkép, egy portré, valaminek a „művészi“ vagy „művészies“ ábrázolása és a nácizmus propaganciája, dicsőítése között. És eközben lenáciz több száz embert nyíltan vagy burkoltan.
A belinkelt eseményt a városi önkörmányzat patronálta. Ahol nagyon is el volt ítélve a II. Világháború úgy ahogy van – a Wermacht, és a Vörös hadsereg – azaz mind a két oldal által végrehajtott szörnyűség.
Ezzel a „történelminek alcazott naciszimpatizans rendezvenyen keszült“ beírásoddal egy egész várost címkéztél meg nácizmussal.
Történelmi múzeumokat, ahonnan a kellékek származtak és származnak, és akik igényt tartottak ezekre a képekre.
De, hogy egy kis jogi ízt is adjunk a dolognak, én mégiscsak beidézném ide a BTK-t:
„A Büntető Törvénykönyv 269/B. § (1) bekezdése[1] szerint „Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a) terjeszt; b) nagy nyilvánosság előtt használ; c) közszemlére tesz; ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.”

Az idézett jogszabály (2) bekezdése szerint „nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.”

Ha valami veszélyes napjainkban akkor az nem egy német katonát ábrázoló fotó, hanem az ilyen fanatikus gondolkodás, ahol le lehet ilyesmiért nácizni embereket, városi önkormányzatokat – ez sokkal félelmetkeltőbb, mint a múltnak egyfajta 70 évvel ezelőtti árnyéka – mert ez a jelen az meg a múlt.
Ezért a felszólításod a bocsánartkérésre eltúlzott, demagóg, és irreális – mert nem sértettem meg senki – ezt Te próbálod meg belemagyarázni, pontosan a saját magad által is felvállat elfogultságod miatt – bár ez szerintem enyhe, nagyon enyhe kifejezés, és a hozzáállásodnak csak árnyalatnyi módon jelzi a valódi mélységét.
Akinek itt bocsánatot kellene kérni az te vagy a nácizás miatt - mégpedig élő emberektő, akik irányába ezt megtetted - ha már a bocsánatkérést említjük.

Szerencsére a társadalomnak és ezen belül a fotós társadalomnak a nagyobbik része nem így látja ahogy Te látod – ez egyértelmű azokból a reakciókból, véleményekből amiket a képek alá írtak. Megértették, reálisan tudták nézni a dolgokat, ami sajnos nem mindenkinek sikerült.
A felszólításod egyben üzenet ezek felé az emberek felé is – valamilyen szinte Őket is belevontad,
megbélyegezted ezzel – még ha nem is szó szerint, de átvitt értelemben mindenképp.
Helmut (5)
Szia!
Azert nem ertekelek, mert elfogult vagyok a temaval kapcsolatban. En abban az alomban ringatom magam hogy ezek mar reg kihaltak, nem elednek ujra, meg a te albumodban sem. Lattam ezeket a kepeidet korabban is, csak "visszafogtam" magam de ezt nem lehet toleralni. Ez az abrazolasmod (Nazi Romantik) rendkivül rombolo, nem vezet sehova, csak a mult sötetjebe. Tudom hogy ezek közül sokan szepek, kedvesek es intelligensek voltak, ez az egeszben a leg döbbenetesebb. Hogyan voltak ezek kepesek a közelmult törtenelmenek legnagyobb szörnyüseget veghezvinni?
Nem ertem hogy amig Nemetorszag ertelmesebbik fele, mind a mai napig küzd ezzel az örökseggel, te miert tolod ezt a "szepseget" elenk? Azert hogy gyönyörködjünk benne?
Csak ket valasz letezik: tudatlansag vagy gonoszsag.
Schwarz.
Zoran_2 válasza:
Látttál Te már háborús dokumentumfilmet? Ahol német és orosz katona is jelen volt? Láttál háborús múzeumot, történelemkönyvet, ahol szintén szerepelnek az ilyen képek ilyen ruhák?
Azokkal mit kezdenél felgyújtanád, könyveket és filmtekercsekeet égetnél?

Ha te azt mondod tudatatlanság vagy gonoszság, akkor én erre csak egyet tudok mondani a Te esetedben: butaság és primitivizmus, és dolgok sarkallatos nézése is ismerethiány.
Hat igen, erröl az aprosagrol megfeledkeztem, pedig Apam most is birtokol egy teljes Six felszerelest. Egyebkent ezekert Becsbe jarnak a Japanok es eleg jo aron vasroljak öket (a Linhofra ra sem neznek). Egyebkent en a 80-as evekben egy Exakta Varex-el fenykepeztem ami mar akkor is vagy 30 eves volt. De ezt az egeszet nem azert irtam hogy en milyen regi fotos vagyok, meg hogy en aztan nagyon tudom, csak a hangulat es az emlekek miatt.
Egyebkent ez erdekes, mert a negyzet formatumu negativokrol teglalap alaku nagyitasok keszültek, vagy legalabb is ritka volt a "kockakep", vagy rossz megfigyelö vagyok.
Zoran_2 válasza:
Le kell porolni a régi technikát, és azzal is fotózni!! ;
Értem miért írtad :) és jó hogy leírtad.
Szia! Zavarba ejt az ajandek kredit, raadasul ahogy irogatok, nezegetem egyre jobban tetszik...baromsag ez a pontozas! Ez a tartalmi es kepi vilag engem teljesen visszaröpit az idöben nehany evtizedet amikor nem a gep elött szöszöltem, hanem a spajzban, a beföttek között küzdöttem az elemekkel...molekulakkal... akkor nem volt negyzetes kepkivagas mert a papirok teglalap alakuak voltak es minden felületet ki kellett hasznalni a draga nyersanyagbol...aztan persze utomunka, jött az ollo. Tehat en a negyzetes kepkivagast erzem hangulatilag modernnek ebben az esetben. Egyebkent nem en vagyok öreg, hanem nagyon fiatalon kezdtem fotozni.( Ide valami ikon kell?)
Köszönet a kreditert: Schwarz.
Zoran_2 válasza:
Köszi szépen -- ismerős a besötétített hálószoba, eg a fürdőkádban a papírképek. Nem tudom Te melyik évekre gondolsz... 70-es, 60-as?? .... mert az azért ne felejtsünk el, hogy a középformátum már akkor is létezett. Például Pentacon Six 1966 :), és ugye az 6x6, sőt Flexaret 1939 :))
Szia pjotr! Azert nyomtam ki, mivel valami olyasmit olvastam a hazirendben, amihez en is nehezen idomulok hogy NO POLITIK! Fogalmam sincs hogy ez milyen tüntetes, es hogy egyetertenek e velük vagy sem. Azt sem tudom hogy a modell beleegyezeset adta-e a közleshez, vagy sem. Az viszont fix, ha ez a kep megjelenik egy ujsagcikk mellett, mint kep az x-tüntetesröl, az a velemenyem hogy ez valami szelsöseges, radikalis, ellenszenves csapat, amihez nem szivesen csatlakoznek (bar vagyok annyira joindulatu, hogy feltetelezemhaa fiatalember arcat nem torzitja el az emocio, lehet rola elönyös kepet is kesziteni). Ha egy fiatal csalad kedves mosollyal lengeti a zaszlot akkor tanuja vagyok az intelligens civilkurazsinak. Ez a manipulalas, ezert nem hiszik el az emberek a medianak meg a kerdeket sem. Ja , a kep tenyleg alexponalt, egyebkent szuper, csak... mint irtam. Üdv.: Schwarz.
Szia! Ugy tudom legjobban kifelyezni az erzeseimet a keppel kapcsolatban, mint a gimnaziumi irodalomtanarom: tartalom ötös, nyelvtan harmas. A kivitelezessel van egy kis problemam, mivel az egesz kicsit szürkes, mint egy regi filmes haztalyi nagyitas. (talan az?) Termeszetesen ezt is el tudom fogadni mint tartalmi elemet, de akkor semmi kepp nem illik hozza ez a "trendy" kepkivagas. Persze ez csak "szuteren" velemeny , a neni gyönyörü!
Grat, Üdv.: Schwarz.

A képre adott pontszám: 4

Zoran_2 válasza:
Köszönöm szépen.
A tartalom a lényeg ... tahát ha az 5-ös nálad akkor minden ok :)
Nem értem a trendy képkivágás-t ... kérnék utólag egy kis infot erre vonatkozóan.

A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
* (4,98)
Szia!
Fantasztikus a törtenet. Köszönöm!
Schwarz.
Fáncsi_voltam válasza:
Köszönöm, hogy elolvastad!
* (4,98)
Szia!
Ezzel a keppel tetted kellemesse a z ebedidömet, köszönöm es gratulalok! Nagyon jo a kep hangulata, tema, helyszin...stb.Ami nem tetszik az a szerkesztes. Miert nincs cim?... mert nincs törtenet amit elmeselsz. Megy a baltas ember a bazinagy hoban, de honnan hova es miert es hova nez es miert? Persze lehet hogy ez a koncepcio hogy kerdest vetsz fel, akkor rendben van. Ez mar persze az en "izlesficamom" hogy utalom a kisiskolasan harmadolopontokba szerkesztett kepeket, hisz vannak egyeb rendezöelvek is- de ha ehez ragaszkodunk akkaor a horizonttal is vannak problemak. De kerlek a fentieket vedd "szörözesnek"!
Üdv.: Schwarz.

A képre adott pontszám: 4.7

Fáncsi_voltam válasza:
Köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat! Cserébe leírom a történetet, amit képpel nem tudtam visszaadni.
Ebbe a képbe véletlenül szaladtam bele.. Egy folyó holtága mellett mentem el éppen, amikor megláttam a férfit, ahogy az egyik part felől jött a fával a jégen át. Kiugrottam az autóból és szaladtam a géppel, hogy lefotózzam. S amit nem lehet képbe önteni, képzeld már reccsent a jég a lába alatt.. Félelmetes volt. Nagyon kedves bácsi volt, beszélgettünk, lefotóztam ahogy felvágta a fát, szépen összekötötte, a biciklijére rakta, s kitolva az útra elköszöntünk..
Sokszor belövöm pontosra a szerkesztést, most viszont nem is figyeltem, eszembe sem jutott vágni, ez lehet tényleg hiba volt..
Szia!
Gratulalok a kephez! Nagyon erdekes, kisse groteszk hatasu ez a perspektiva, nekem tetszik. Megvilagitas, kontraszt, szin, elesseg OK. (ezt megint csak a moderator miat kell irnom)
Elkepesztö hogy falun mennyire megallt az idö. Az a bizonyos keves, ami a"minden", tenyleg nagyon a helyen van. Üdv.: Schwarz.

A képre adott pontszám: 5

Szia! Nagyon jopofi ez a kep, kontraszt a szinben, formaban, korban, stilusban, amit a hordohatas meg erdekesebbe tesz, a keret pedig kell.
Gratulalok.: Schwarz.

A képre adott pontszám: 5

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen :o)
Szia! Csak azert irok, hogy csatlakozhassak az 5-ös osztok taborahoz. Ezen a kepen minden rendben van (lasd ertekelesi szempontok, nehogy megint ki legyek moderalva indokolatlan pontosztasert)... Ja es nagyon tetszik! Üdv.: Schwarz.

A képre adott pontszám: 5

duplareg válasza:
köszi!
Szia! Elälltam a pontozastol mert öszinten felbosszantott a kep, mivel sem közepes sem eredeti valtozatban sem talaltam semmi kapaszkodot a megerteshez, pedig öszite varakozassal nyitottam meg sok kep atpörgetese utan. Nem tudok mit kezdeni az alig kivehetö mütyürrel a homalyban, pedig hidd el nem szeretem a szajbaragos kepeket, es nagyon sokat suhanok ejjel.Kerlek ne haragudj a velemenyert, de ez van. Üdv.: Shwarz.
Mausi76 válasza:
Köszönöm szépen a véleményed! Nem kell mindig mindent érteni és kedvelni.
Bár, én az ilyeneket egyszerüen átugrom..
Szia! Gratulalok a kepedhez, nagyon jo az ötlet, kedves a hangulat, szepek a fenyek. Amit nem ertek: az a majdnem "kocka" kepkivagas, a közepreszerkesztes, a "majdenemszeppiija" szinvilag, na es a cim. Ha nem haragszol ezert csak 4-pont, bar tudom hogy szubjektiv.

A képre adott pontszám: 4

balubali válasza:
Szia!
Az eredeti kép nagyobb volt, és vhogy ezzel a képkivágással tetszett nekem legjobban, szintúgy a középreszerkesztést. Feleslegesnek éreztem volna a túl nagy teret baloldalt.A színvilág egyéni izlésem "remekműve",a cím pedig egy baklövés:)
köszönöm szépen, hogy megosztottad észrevételeid és, hogy értékelted!
1/4 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ