BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA R.János (4,68)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 2184 darab

1/146 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
- (4,42)
Üdv.igazán szép modelled van..a fotó színvilága is tetszik..a megvilágítást inkább kísérleti jellegűnek érzem, a szerkesztést úgyszintén..nem rossz, de nem kiforrott..a csúcsfény kicsit sok, emiatt az átmenet nem eléggé fokozatos ..a modell bal kezének színét a test színéhez igazítanám, és a hüvelykujj elrejtését sem tartom szerencsésnek..úgy érzem, hogy egy kissé még várni kellett volna, amíg a modell "kilazul"...a nyak, gyomor-has izmai feszültségről árulkodnak, ami nincs összhangban a póz által megkívánt természetességgel (lazasággal)...de az összhatás tetszik...további jó fotózást kívánok!

A képre adott pontszám: 4

h.rom válasza:
Köszi szépen, én is viszont neked.

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
az emberi bajok és az emberiesség bemutatása nemes feladat. önmagában is érték, de mivel ez egy fotós oldal, úgy gondolom, hogy kitérhetünk kimondottan "fotós dolgokra"..az arány logikus, de nem előnyös: mivel nagyon sok alul, a téma mérete túl kicsi. nagyon jó, mert mesélő a mozgás megragadása, de egy előnyösebb szerkesztéssel az arckifejezésből is többet kaphatnánk.a zebra lehet rövidebb, mert csupán jelzés (helymeghatározó) jellege van.
további jó fotózást kívánok!

A képre adott pontszám: 4

Berezvai László válasza:
Köszönöm építő kritikádat, igyekszem megfogadni.
Tanya (5)
mind a téma meglátása, mind a kivitelezés tetszik.a színvilág talán a legjobban, mert nem engedtél a túlszaturálás csábításának, és nem lett giccses...szép, nemes, kellően visszafogott...gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Berezvai László válasza:
Köszönöm a részletes értékelésedet.
nehéz feladatra vállalkoztál, mert bár a téma adja magát, de nem igazán mutat...ilyenkor rá kell segíteni valahogy. nem tudom, hogy mennyire vagy híve a fotós programoknak, vagy jártas a világukban, ezért csak ötletként említeném, hogy ff-ben nagyobb kontraszttal, úgy, hogy a fény tükröződjön a mólón, talán hatásosabb lenne. ha színesben maradnánk, akkor is a fényt kellene leképezni..pl.fény effekttel...így amit nagyon értékelek, az a téma meglátása: megláttad, hogy van ebben a "semmiben" "valami"...

A képre adott pontszám: 4

Fali harcos (3,41)
tudom, hogy nem könnyű egy ilyen témából "nagyot" alkotni, de meg kell próbálni..:) adott egy sok szempontból "merev" téma, amit a fotós a fantáziájával fel kell oldjon és vizuális élménnyé kell alakítson. az alkotó fantázia a döntő nem a technikai kivitelezés..a mondanivaló, a sugallat a tartalom a lényeg. a technikai megvalósítás eszköz, mely funkciójánál fogva alárendelt és változó szerepet játszik..nem jó a technikából kiindulni, mert önmagában a technikailag hibátlan kép még értéktelen..ha valami, akkor a fantázia szubjektív, nem mondható rá, hogy rossz vagy jó, inkább az, hogy tetszik vagy sem...tippeket adhatunk egymásnak, de akkor az már a mi fotónk lenne..itt mégis megpróbálok rávilágítani egy-két apróságra...a fotózás szöge..ha lentről fotózunk a fali harcos alsó fele kiemeltebb, a felső meg "összenyomottabb" lesz...ebben az esetben a harcos férfiassága igen szembeötlő, és egy gender-világban ez lehet hogy kerülendő..:) ráadásul a fal kopása esetleges izgalmát vagy félelmét is sugallhatja, ha csak nem sugárhajtású időutazóról van szó...a nyilazás szépsége a koncentráció és a szabad tér kettősségének arányában rejlik. ezért jó ezt megmutatni a szerkesztéssel pl. felül és a rendezői jobb nagyon szűk, a bal meg túl sok...szépek a színek, és tetszik a fény...én ezt tudatosnak, kevésbé kreatívnak és javítandónak érzem. további jó fotózást kívánok!

A képre adott pontszám: 3

hcsuby válasza:
Köszönöm!
Géza (5)
nekem tetszik ez a fotó....mivel géza "nincs akcióban" a fotót illusztrációnak mondanám, de a kissé erőltetett művészi tálalás miatt mégis inkább "alkotásnak"...kissé drámainak érzem a vignettát, de végül is segít a téma kiemelésében. nagyon szépen kiexponált, és a fehér-fekete "színvilág" árnyalatai jelen vannak...van olyan téma amely valamiért drámaibb, más meg vidámabb...nekem (de ez szubjektív) a baromfi a kevésbé drámai kategóriába tartozik ezért kifogásoltam a drámai "keretet"..de, ha a cím drámaiságára gondolok, akkor máris értelmet kap a körítés..mindent egybevetve, nekem tetszik. gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Drilla. válasza:
Köszönöm János!
Üdv. tetszik a fotózás szöge, a kiexponálás,de a legjobban a színek érvényesítésének a technikája...a legtöbbször a fácán (és egyebek) színeit "felfokozzák" miáltal sok esetben giccsessé válik a látvány..itt viszont a háttér finom színtelensége emeli ki a madár színeit..nagyon nemes, egyszerű és hangulatos. gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

btomi77 válasza:
Üdv János!

Köszönöm a részletes értékelést. Nagyon örültem neki.
nagyon szépen kiexponált fotó, kellemes színvilággal, jó szerkesztéssel...és igen bájos modellel...gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

MarkosR34 válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleményedet igazán kedves vagy! :)
üdv.a meglátás jó, a vintage hatás is tetszik. a fotózás szöge nem volt megfelelő...az erkély "kopottságát" nem ajánlatos ferde ívekkel, vagy megdőlt vonalakkal kiemelni...az ablak függőleges vonalait valóban függőlegesre kellene ps-ben (pl) korrigálni.a teraszra ugyanez érvényes csak vízszintesen természetesen...de tetszik a hangulat visszaadására való törekvés.

A képre adott pontszám: 4

hcsuby válasza:
Köszönöm!

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
- (3)
üdv. a fotó így kevésbé szerencsés illusztráció. a téma viszont adott egy "buffó-hangulathoz"..ehhez ajánlanám a vágás módosítását: a lábak és a testek nélkül csak a fejek egymás mellett (kiemelve) .ha túl kicsire sikeredik, egy nagyobb (fehér) keret segíthet.

A képre adott pontszám: 3

Drilla. válasza:
Örülök, hogy újra látlak kedves János :)
Már csak Álomlakó, Dante Darker, és a többi hiányzik. Maradj jó? Egyébként a napokban akartam itt hagyni ezt az egészet..
A fotóról meg maradjunk annyiban, hogy lehet nem a legjobban sikerült.
(4,96)
azért tetszik, mert "kiégett"...és hát az asszociáció, az asszociáció...:) amúgy meg van hangulata, annak ellenére, hogy technikailag ilyen, amilyen...tetszik a vágás, izgalmas a tónus-gazdagsága...:)
tényleg tetszik....

A képre adott pontszám: 5

pálkata válasza:
Köszönöm
* (4,8)
érdekes, hogy egy -amúgy érdektelen -téma milyen izgalmas lehet egy kis fénnyel, és ebben a nagyon szép filmes hatásban...olyan sokatmondóvá válik valahogy...az ember akaratlanul is tartalmi mélységet keres benne...
jó meglátás..és értékes témafelismerés....jó szerkesztés, szép tónusok..
gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

najó válasza:
Köszönöm!
de jó meglátás ez...a többi már magától adódik..a formák és a színek "összetétele", a kompozició..stb.
gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

KirRoyal válasza:
Örülök, ha tetszik.
közhely...szoktuk mondogatni..de nagyon szép..
az élesség a színek, a háttér, a sötét alaptónus és a lepke "világosságának" kontrasztja nagyon tetszik.
gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

harmincas válasza:
Köszönöm!
nagyon hangulatos..a színek, formák, textúra stb. igen kellemes a hangulata...tetszik..
gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen,
nagyon örülök Neked is, János !
Apu (4,97)
nagyon jól "elkapott" portré...élesség, tónus,vágás ..és "szépen beszél" a kép...
gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

hegyiember válasza:
köszönöm!!
OH (4,62)
érdekes téma...a hajó neve (számomra) két momentumra is utalhat: vágyakozásra, ami minden "otthontól távol lévő szívben" benne van, és/vagy a bűnre....jézus síratja így el jeruzsálemet, "aki"nem fogadta be a prófétákat és őt is elutasítja...
a fotó maga technikailag már nem tetszik annyira, mert túl kontrasztos, a középtónusok eléggé hiányoznak. erős volt a fény, és a gép nem tudta "kezelni"ezt...
további jó fotózást kívánok!

A képre adott pontszám: 4.5

candy válasza:

Ena bunre gondoltam, mert a bacsi olyan megtortnek, elegedettlennek tunt. Mint akit kitaszitott a hazaja. Vagy onszantabol nem megy haza, de a szive huzza.
Technika.
A gep kezelte csak aztan en uto kezeltem, mert olyan fako volt kozeptonusoktol. En meg dramat akartam. Lehetseges rossz iranyba mentem es a dramat mashogyan kellett volna elohoznom. De az a fotografianak egy magasabb lepcsofoka.
Koszonom az ertekelesed. Nagyon jol raereztel arra amit mutatni akartam ezzela keppel.
Laura (5)
nekem kifejezetten tetszik a kép zajossága és az utómunka. nem hétköznaposak a színek, ügyes és kellően visszafogott a témát körülvevő tér "megcsavarása", elmosása. remek a fény adagolása is....a modell meg nagyon bájos..
gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

h.rom válasza:
Köszönöm
Fent a falon (3,69)
szép a háttér,és jó a meglátás. a színe is teszik. a kép minősége -az én monitoromon-nem a legjobb. az élesség ( nálam) inkább a kép alján lévő fűszálakon van, és nem a témán...
további jó fotózást kívánok!

A képre adott pontszám: 4

ezen a képen minden ..ideálisan szép...a téma,az alany, a színek...és mindez nagyon okos szerkesztésben és nagyon tetszetős, zajmentes kiexponálással...gyönyörű fényeid voltak, amit remekül használtál ki...
gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

katyakit válasza:
Koszonom szepen, Janos!
Orulok, hogy leirtad a velemenyedet!
Koszonom a gratulaciot!
Udv, Katya
1/146 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ