BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Pálfi Balázs (4,46)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 89 darab

1/6 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Helló!
Nem szoktam digitális illusztrációkhoz írni mert számomra egy kissé más világ mint az "egyszerű" fotózás. De ez a kép annyira jó, hogy egyszerüen írnom kellett valamit. Nagyon hangulatos és tetszetős kép és nagyon ötletes, egyedi. Remélem felkerül majd mind a hét az oldalra. Gratulálok! Szép fényeket!
Ingrid0411 válasza:
Köszi szépen!
arany Duna (3,42)
Helló!

Jó gondolat és meglátás de valahogy nem is todom, nem eléggé átgondolt. Nagyon zavaró hogy a pillér kilóg a képből és az hogy ennyire szélén van felborítja a képet. Egyszerűen nincs ellenpontja. A horizont is ferde (és erre még az optikád torzítása is rájátszik), persze tudom hogy kevés fényben nagyon nehéz beállítani hogy egyenes legyen de erre (is) való a vízmérték. Az előtérben pedig valami belelóg a képbe, ez ha egy lépéssel közelebb mész a vízhez már nem látszana. Nagyon szépen kiexponáltad, szépek a színek is, ezáltal megvan az "esti séta pesten" hangulata. Még egy megjegyzésem van bár ez inkább egy tipp: Ha este vizet fényképezel érdemes minnél hosszabb záridőt választani, mert annál jobban eltünnek a vízről a hullámok, fodrozódások, és szép fátyolos lesz. Tehát összefoglalva nem rossz kép, és ami nagyon jó hogy nem az a tipikus pesti klisé, de a kivitelezése egy kissé elkapkodott.

Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 3

tom00 válasza:
köszönöm
A vonaton (4,46)
Helló!

Jól megragadott pillanat. A kompozícióban tetszik hogy a vonat oldala kb a harmadoló vonalon van. Viszont egy picit a kezet lejjeb komponálhattad volna akkor erőteljesebb hatása lenne a lámpának is. Tetszik hogy a bal ldalon hagytál elég helyet, így könnyebb hozzáképzelni a kéz tulaját is ahogy mered a távolba. Hát sajnálatos, hogy ennyire bemozdult, nagyon zavaró.

Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 4

KarakterM válasza:
Lehet jobb lenne lejjebb a kéz, nem rossz ötlet, én a sínre figyeltem h a sarokba menjen..
3in1 (4,99)
Helló!

Mintha Nick Kelsh egyik albumát lapozgatnám. Nagyon vidám, élettel teli képek. Szép tónusok nagyszerű képkívágások, ja hát igen és az hogy fekete fehér azt hiszem el sem lehtne képzelni színeseben. Szóval nem is fogyasztom tovább a helyet a kép alatt.
Gratulálok!
Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 5

Rachael válasza:
Köszönöm!:)
Helló!

Na ismét itt egy kép amit lehetne elemzni hogy kompozíció stb, én most inkább csak nézem ezt a fantasztikus hangulatú képet.

Ezzel a zenével aláfestve: http://www.youtube.com/watch?v=PEP3TClmGDs

:D

Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Hombre válasza:
Sya Balázs.
Meghallgattam a zenét, s néztem a képet. Azt kell mondjam, repdes a szívem, ha íly módon nézik a képemet. Megtisztelő.
Köszönöm!!!
Helló!
Jól elkapott pillanat és a kompozíció is szép tudatos. A háttérben az épület is szép egyenes nem borítja fel a képet. Kellően éles is a felvétel. Viszont alulexponált , legalább egy fényértékkel ami engem zavar, illetve talán egy kicsit alacsonyabb nézőpontot választottam volna. De szépen elkaptad a pillanatot és bizony a sportfotózásban ez nem egyszerü.
Gratulálok!
Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 4

jaxer válasza:
Szia!
Igaz egy picit alexpós, bár szerintem csak 0,5FÉ-vel. Alacsonybb nézőpontot nem tudtam választani, mert a kerítésen kívülről fotóztam és ha lehajolok esetleg leguggolok a kerítésen lévő táblától nem látok semmit...
Helló!

Szép kép, tetszetős, amolyan háttérképnek való amit szívesen nézeget az ember. Szép erőteljes szinek, mégsem túlszaturált. Rengeteg szép tónus, szép átmenetekkel. Kár, hogy ennyire középre erőszakoltad, így egy kissé merev.
Illetve a keret szerintem túl van komplikálva, mert egy egyszerű nyugodt fotót egy figyelemfelkeltő, frizes bordürös keretbe tenni szerinetm túlzás. De maga a fotó nagyon megnyugtató és valóban szép, egy kis humorral füszerezve, tényleg jó.
Gratulálok!
Jó fényeket!
c3llux válasza:
Készült olyan kép is amelyiken nem középen szerepelt az alany, de nekem ez a változat tetszett...Köszi, és viszont kívánom!
Helló!

Nagyon szépen elkapott pillanat. Tetszik hogy a két táncos egymásra figyel, és látszik rajtuk hogy élvezik a pillanatot. Nem figyelik a közönséget nem feszengnek hanem igazán beleélik magukat. Szépen ki van exponálva, nagyszerűek a tónusok is annak ellenére hogy nem a legjobb minőségű fények között készült. Persze a kültéri rendezvényeket soha nem teszik késő délutánra amikor szép fények vannak.Szóval a kemény fény ellenére szépek a tónusok és nincsenek ronda kiégett részek sem. A kompozícicó igen egyszerű de hatásos, tetszik ahogy a fehér fal a háttérben vizszintesen harmadolja a képet és egyensúlyba hozza a szekrezetét. Talán egy picit tágabb képkivágást használtam volna, mert míg a kifelé lebbenő szoknya mozgásának teret hagytál addíg a tolókocsis úrnak kevésbé van meg a mozgástere és egy kicsit veszít a kép a dinamikájából. Ami nagyon jó hogy a két arc egymás felé néz így megragadja a tekintetet ami ezután ide oda vándorol.

Szóval szépen elkapott fotó, Gratulálok!

Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 5

lanctalpas válasza:
Hello Balázs
Köszönöm szép és hosszú értékelést, nagyon jól esett, hogy komolyabban is foglalkoztál a képpel!
Örülök,hogy elnyerte a tetszésedet!
Ami a vágást illeti azért olyan szűk a férfi oldalán, mert ott sok zavaró részlet volt. A fények valóban elég erősek voltak, és állandóan változtak hol sütöt a nap hol meg beborult, így kimondotan szerencsém volt, hogy ez ilyen jól sikerült!
Még egyszer köszönöma pontot és az értékelést, és kívánok neked további jó fényeket!
Anna (2,7)
Helló!

Tetszetős koncertfotó. Sokat fotóztam koncerteken és tudom hogy nem egyszerű dolog, általában kevés a fény, a téma kimozdúl az élességből, egy lámpa pont az obiba villant exponálás közben stb. Nem egyszerű, de annál hálásabb táma, mint az a fotód is mutatja, hiszen egy nagyszerű koncertfotó, szépen kiexponálva, tudatosan megszerkesztve. Nagyon szép színek közé helyezted a fotó alanyát, és letisztitottad a zavaró részeket. Valóban tetszetős fotó! Egyetlen apróságot jegyeznék meg, ilyen helyzetekben érdemes egyet villantani a redöny zárásakor, és akkor a kimozdúlt kép és határozottabban kirajzoloódik, persze nem úgy bumm telibe rávillantani hiszen akkor eltűnnek ezek a szép fények az arcról, hanem indirekt villantással és jó másfél vagy két értéknyivel alulvezérelt vakuval.

A fotó hangulata is nagyon megnyerő érezni az előadó felszbadúltságát, a koncert légkörét.
Szépen elkapott pillanat. Gratulálok!

Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 4.9

moo-kid válasza:
köszönöm, jól esik, hogy ennyit írtál... egyébként vicces, mert pontosan úgy készült a kép, ahogy most tanácsoltad, hogy kellett volna, tehát plafonról visszavert vaku, második redőnyre... :) így lett ilyen.
Rita (4,82)
Helló!

O tényleg ismételten egy monokróm (magával ragadott a szintelen világ?).
Szép lágy a fény, és tetszetős a pozitív átlós szerkesztés. A szemek megint csak szépen kiemelve. A furcsa póz ellenére is természetes a testtartása, és hogy alulról fotóztad, na az meg igen egyedi. Szép, letisztult, felismerhető stílusban. Gratulálok nagyszerű portré!
Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 5

h.rom válasza:
Köszönöm! Örülök a véleményednek.
Helló!

Oh ritkaság. A színek mesterétől egy fekete fehér kép. Hát egész jó :D jólvan na viccelek, nagyon frankó. Ismét egy gyönyörü modell, nagyszerű kompozícióban (és kigombolt nadrágban:D). És megint egy lepukkant csunya környéket dobtál fel egy ily nagyszerű pillanattal. Néha elgondolkodom, hogy sokan a soksok milliós stúdiófelszerelésükkel meg sem közelítik az ilyen fotókat. Bár lehet hogy pont a rengeteg felszerelés hátráltatja őket. Szóval ismét nem állok neki kielemezni sem a kompozíciót sem a megvilágítást mert inkább gyönyörködöm ebben a nagyszerű fotóban.
Gratulálok!
Szép fényeket!
h.rom válasza:
A "színek mestere" lennék. :) Köszönöm ezt a titulust, s hogy ezt a régi fotót értékelted külön öröm számomra. S hogy nem vagyok teljesen a színek mestere mutatja, hogy épp most tettem föl Ritusról egy zsír új portrét, szintén nem színesben, ide:
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=169815

Köszönöm a figyelmed.
Helló!

Alapjában véve ez egy igen jó ötlet és valóban jó elgondolás, így bemutatni a környezetszennyezés problémáit, a cím is nagyon találó. Viszont a jó ötlettöl nem igazán jutottál tovább. Legalább két fényértékkel alulexponált és nincsenek csúcsfények sem mély árnyékok, ezáltal tónustalan. A szerkesztéssel nem lenne gond, mert az erdő vonalát a pozitív átlóra tetted a kéményt pedig a negatívra ez jól irányítja a néző gondolatait a (mondjuk így) helyes irányba. Ami probléma a kompozícióval, hogy hogy az erdő lefut az átlóról. És ha ilyen mondhatni absztrakt módon mutatod be ezt a témát akkor fontos a pontosan megszerkesztett kép. A nézőpont jobb megválasztásával ki lehetett volna játszani hogy mind a két téma az egyik sarokból a másikba tartson, csak ehez egy kis időt kell szánni a témának. De nem szabad elfelejteni hogy a fotózás során nem lehet és nem is kell kapkodni jól körül kell járni a témát, és ha megvan a legjobb nézőpont onnan exponálni. A másik dolog ami engem nagyon zavar (nem is engem inkább a szememet) hogy a képnek nincsen éles pontja amin a szem megnyugodhatna. Ami pozitívum, hogy a sarkokban lévő piros szinek szépen egyensúlyba hozzák a fotók és az átlós kivágás ellenére sem borul a kép. Illetve a zöld és a piros dominál a képen és mivel komplementer szinek kellő feszültséget teremtenek.
Szóval összességében egy nagyon jó elgondolás de a kivitelezése nem túl hatásos.

Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 3

Danca4 válasza:
Köszönöm a kimerítő értékelést:)
Sajnos nem volt nálam állvány és az idő is elég rossz volt, azért olyan amilyen. Meg aztán félig gugolva, lehajolva, remegő kézzel tartottam a 1,5 kilós gépet egy árok és országút közti meredek lankán egyensúlyozva, míg a mögöttem elhúzó, dudáló kamionok boldogítottak. Plusz még a nap is úgy sütött, hogy az egyik lábammal el kellett takarnom az LCD-t, hogy lássam mit fényképezek:)
Kb. egy órát bóklásztam a környéken és legalább 50-70 képet csináltam, de hidd el, hogy ez volt a legjobb szög. Sikerült olyan, amin az erdő pont átlóba fut, de sajna azon a pipacsok is homályosak, meg aztán a kémény sem a sarokba néz :S
Nono, a pipacsok azért élesek:P
Helló!

Elszörnyedtem a kép láttán, mert számomra a fotográfia nem erről szó sőtt az élet sem. Persze nem azt mondom, hogy nem kell beszélni vagy éppen eltöprengni a halál témáján, de szerintem nem így. Persze ez az én szubjektív véleményem és emiatt nem fogom a fotód átlagát lejebb húzni, így inkább a kivitelezést értékelném. Szóval ezen a fotón egyértelműen látszik, hogy nagyszerű érzéked van a világításhoz, mert tényleg gyönyörű lenyűgözö tónusokat hoztál létre. a Legsötétebb részlettelen résztől kezdve a legélénkebb csúcsfényig nagyszerű átmenet van. A kompozícicó is nagyon hatásos. A sok meghagyott üres hellyel jól fokozódik az érzelmi hatása a képnek, tényleg érezni az ürességet. A modelledet (mármint az élőt) is nagyon jól irányítottad, mert mind a testtartás mind pedig a kezek nagyon kifejezőek. Az ujjak elrendezése nagyon természetes, és az egy-két megfeszülő izom is tökéletesen kifejező.

Szóval egy csodálatosan kivitelezett, nagyon kifejező fotó. Minden elismerésem. (még akkor is ha a témáddal abszolút nem értek egyet)

Gratulálok!
Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 5

www.rompety.com válasza:
Először is a kép készítésének körülményeiről:
A képen saját magam vagyok. Elképzeltem vmit, látatlanba meglőttem. Kísérletnek indult, ez lett belőle, vázlatképnek jó.
Sajnos az élességből kissé kicsúszott a koponya arcrésze, s ez a feltölött méret mellett már nagyonis látszik, ezért véglegesnek semmiképpen nem tekinthetem a képet.
A világítás... Egyáltalán nem értek hozzá, de határozott célom megtanulni. Sajnos per pillanat még nem tudok vele foglalkozni, de majd!
A fény az, amihez értek. Tudom, hogy a szórt fény a legjobb. A kép természetes fénynél készült, a legjobb szórt fényben, egy szobában.
Egy tanult fotóskollega szerint a kép hibája is az, hogy csak egyoldalról van világíva, a másik oldalról hiányzik egy gyengébb segédfény.

Szal kísárlet. De még lesz folytatása.

A megfogalmazás kapcsán (avagy ízlések és pofonok):
Az élet természetesen nem a halálról szól. A fotográfia meg arr szól, amiről a fotográfusok akarják, hogy szóljon.

Elszörnyedtél a kép láttán...
Nem célom az öncélú botránykeltés, meghökkentés.
Számomra az a cél, hogy tisztába kerüljek magammal, ezért is fotózok. Ha előjön egytéma, legyen akár a halál, körbejárom, és igyekszem róla olyan kép(ek)et alkotni, amik valóságos formájában ábrázolják, és kifejezik a kapcsolódó asszociációimat.
Ez a kép arról szól, hogy tudatosult bennem: halandó vagyok. Nem kellemes élmény. De annál hasznosabb, ugyanis aki hajlandó saját halandóságával szembenézni, az szerintem az életével kapcsolatban hoz majd okosabb (vagy akár bölcsebb) döntéseket. Pl. jobban meggondolja, milyen értékek köré szervezi az életét, szélsőséges esetben akár felhagy az érdemtelen és öncélú dolgok hajszolásával, mint pl. a pénz.
Ha az elszörnyedés utózöngéje ilyesmi, akor nem is baj, hogy elszörnyedtél.

Köszönöm a véleményed, és remélem, hogy sikerül érdemben is közölnöm vmit, hisz végső célom mindig ez.

P
Hazafelé (4,85)
Helló!

Nagyszerű! Szívem szerint csak ezt fűzném hozzá és nézném tovább a képet de bánták már a krediteim az egyszerű értékelést, így egy kicsit azért mégis írok. Szóval a fotó: erőteljes kompozícióba rendezted a látvány, jó a pozitív átlós szerkesztés ez szépen ellensúlyozza távoli viharfelhő keltette nyomasztó érzést. Tetszik, hogy az alanyt sem középre sem pedig a harmadoló vonalra nem erőszakoltad, valóban ott van jó helyen ahol van. Tetszik a felhők "spot" hatása is hogy a háttér sokkal sötétebb és már a hegy oldalán is látni a sötét részt, ez amolyan siettető, enyhén nyomasztó érzést sugall. Nagyon jó megoldás, hogy a növényeket is kiemelted a fotón ezáltal a zöld szin igazi dinamikát kelt, hiszen a piros és a zöld koplementer szinek és ez enyhe feszültséget, nyugtalanságot kelt a nézőben. Ezt az érzést fokozza hogy a hogy (bár a kép pozitív átlóra van szerkesztve) a negetív átlón érezni egy nagyon erős úgymond "világosodást", hiszen míg a felső sarok teljesen be van bukva addig az ellentétes alsó sarok nagyon világos már már vibrál. Szépek a tónusok is nincsen agyonkontrasztolva. Egyetlen apró zavaró dolog van ez pedig az igencsak szembetűnő kromatikus aberáció, persze ez inkább objektív hiba, így ezt csak megjegyeztem.

Szóval nagyon szépen szerkesztett, és érzelemgazdag fotó.

Gratulálok!

Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 5

K.Geri válasza:
Köszönöm szépen a részletes értékelést
Gute Fahrt! (3,31)
Helló!

Szépen kiexponált kép egy picit talán szintelen, a szaturációjárt egy kicsit feljebb tolhattad volna. A kompizíció szép de miért nem teljesen hátúlról fotóztál. Így az egyik tükör ki van takarva és ez erős asszimetriát kelt(amit a perspektívikus torzulás még tovább fokoz.), ha jobban mögé lépsz akkor a héttérben is szépen látszana az út a kép bal oldalán és végigvezetné a szemet,így egy kissé feszült. Amit a megjegyzés részben írtál valóban nagy igazság hiszen ennek az autónak lelke van. Ha egy bogarat látok mindig a "jé régen még léteztek színek meg persze formák" érzés kerít hatalmába. Ma mikor az autók egytől egyig ugyan arra a sablonra készülnek jó érzés ílyen csodabogarakat is látni. Visszatérve a képre érdemes lett volna egy fotóra megkérni az illetőt, hogy áljon az autó mellé vagy éppen bent ülve is kiváló kép lenne, és akkor nyugodtan mehetne a portréba is, mind a készítő mind pedig az autó. A fény iránya szépen kiemeli az autó egyedi formáját, ez jó választás volt.
Szép tárgyfotó, egy picit a kompozíció lehetne átgondoltabb.

Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 4

ternyákpeti is back válasza:
Köszönet a sok soros értékelésért!
A jó hírem az, hogy készült az autóról a mesteremberrel is fénykép, ahogyan éppen benne ül, és mivel egy sorozatot szeretnék bemutatni erről a Bogárhátúról mindenképppen szerepelni fog benne a kivetelezője is! :)
Az ötlet direkt volt, hogy ne pont középről fotózzam, de kicsit kicsire sikeredett a szög! :(
Az útból meg csak azért nem látszik több, mert sajnos annyira gazos volt, hogy ha látszódna, akkor jóval kevesebbre lehetne értékelni a képet! :)
Köszönböm az értékelést az ötleteket és a 4 pontot! Mit ne mondjak jól esett! :):)
Üdv és Jó Fényeket!
Jetskis sors (3,24)
Helló!

Kiváló ötlet valóban egyedi elgondolás. Viszont a kép nagy része ki van égve, ami szerintem nagyon zavaró. Igazán jó összefügés van a jetskis és a tolókocsi között, de én mindenképpen a jetskire fókuszáltam volna és bár a záridőt nem adtad meg, de a bemozdulásból kiindúlva én egy kissé rövidebbet választanék egy ilyen témához, mert a jetski nagyon bemozdult már-már felismerhetetlen, és erre még rátesz a kiégés is. Ha jól látom a képet horizontálisan szűkebre vágtad, viszont vertikálisan nem, (gondolom hogy helyet adj mind a mozgásnak, mind pedig a tolókocsi "irányának" ezzel nincs is semmi probléma, de azt nem értem hogy a tolókocsi alsó része miért lett levágva hiszen egy hangsúlyos része a képnek, viszont a hangsúlytalan égből viszonylag sokat mutatsz.

Ami nagyon tetszik a kompozíciódban hogy a Jetski és a tolókocsi "hátatfordítanak" egymásnak, ezzel nagyon kiemelted a kép mondanivalóját, hogy a jetskis nagy akarattal mondhatni "azért is" jetskire ül. Így nagyon pozitív, és "akaraterős" érzelmeket kelt a kép, míg ha a két téma egymés felé nézne akkor inkább a fenyegetettség érzetét keltené amolyan figyelemfelkeltő lenne. Gratulálok nagyon sok mondanivalót sűrítettél a képbe és ez valóban érezhető is. Egy kép hibától eltekintve ez egy kiváló fotó.

Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 4

Helló!

Először is gratulálok, hogy megnyerted a pályázatot. Nagyon jó szocio fotó, jó meglátás a kirakat felirata. Viszont a kopozíciót bizonytalannak érzem. Túlságosan középen van a témád, és nagyon tág a képkivágás. Mikor fotózok minden egyes kép elött végiggondolom, hogy mik a lényeges elemek a képen és mi az ami felsleges én nem ad a fotóhoz. Ezen a fotón az út és a féfi háta mögötti rész felesleges, viszont a kirakat nagyon meg van vágva. A kirakati bábuknak ha látszana az arca az nagyon jó ellenpont lenne. Az exponálás a tónusok és a színek teljesen rendben vannak és valóban elgondolkodtató fotó, viszont a szerkesztése nem eléggé ádgondolt. Persze ilyenkor siet az ember nehogy elszalassza a pillanatot, de ha mindíg elöbb végiggondolod a kompozíciót egy idő után rááll a szemed és ösztönösen jönni fog a képkivágás. Persze rengeteg gyakorlás kell hozzá.

Maga a fotó is de főleg a megjegyzésben írtak, humanista fotósról árulkodnak ami nagy előny hiszen rengeteg kiváló fényképész követte a humanizmus eszméjét. Elliott Erwitt képeit érdemes sokat nézegetni hiszen hasonló helyzetekből hozta ki azokat a képeket amik késöbb a fotóművészet nagy alakjává emelték. Vagy André Kertész és Henrie Cartier-Bresson munkássága is hasonló humanista beállítottságról tanuskodik. Tehát nagy előnyben vagy, hogy nincsenek előítéleteid és segítőkész vagy, nagyon sokan csak lefényképezték volna.
Mégegyszer gratulálok az elért eredményedhez, és persze a fotóhoz is.
Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 4

atiska válasza:
Nagyon köszönöm, erre a képre ez az első olyan kritika, ami nem lenézően kezelte volna, hanem csak közölte a hibákat és felhívta a figyelmem ezek javításának lehetőségére.
Tudom, hogy nem a legjobb kép, de ezt nem is állítottam.
Azért jöttem erre az oldalra, hogy innen is tanulhassak.
Még egyszer köszönöm!
Táj minimal (3,17)
Helló!

Ez egy nagyon jól meglátott kép, alul a világos növények és felül a felhö nagyon szépen ellenpontozzák egymást. Viszont a domboldal erős lejtése felborítja a kompozíciót. Talán fektetett képkivágással hatásosabb lenne. A feketefehérbe alakítás hagy némi kíívánni valót. Ha már az álított képformátumost választottad (ami feszültséget teremt a fotón) akkor drámaibb hatást kellett volna a tónusokkal létrehozni. Ezt egy elfordított polárral vagy akár egy vörös szűrővel is megtehetted volna, ettől az ég sokkal sötétebb lenne a felhő pedig nagyon erőteljes hatást keltene. Szűrő nélkül ezt a hatást nagyszerűen lehet utánozni a feketefehérré alakítás során a "csatornakeverő" eszközzel.
Egyébként figyelemfelkeltő alkotás, egy picit az utómunka "elkapkodott", de így is tetszetős kép, és nagyon jó érzékű fotósról tanuskodik.
Gratulálok!
Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 4

bzs1230 válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm! Ilyen jó és átgondolt kritikát kapni mindig nagyon jó dolog és természetesen tanulhatok is belőle!

A fotós 0,63 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
Kalló Antal (4,81)
Helló!

Erőteljes portré, szépen elmostad a hátteret, először azt gondoltam,hogy választhattál volna szűkebb blendét is, hogy egy picit több legyen a mélységélesség de jobban elmélyülve a fotóban, más lett a véleményem. Rájöttem hogy ha az arc hátsó része is éles lenne elvonná a figyelmet az igencsak sokat mondó szemekről.
Nagyon szép tónusok vannak a fotón, jól kiemelik az évek vájta ráncokat. A kompozíció nagyon egyszerű és nagyon tetszetős, szépen átgondolt a szerkesztése. Tetszik, hogy egy kicsit több helyet hagytál a bal oldalon,ez jól ellenpontozza a test enyhe elfordulását. Egyetlen dolog van ami zavar, számomra egy kissé túl kontrasztos vagy nem is tudom, esetleg peremélesítés(?), nem tudom eldönteni, de biztosan érted mire gondolok. Én egy kissé túlzásnak érzem (ezért a tized)

A megjegyzés részben ez: "...többek között azt is hogy gyerekkorában készítettek már fényképet róla..." magyon megfogott. Ezzel a megjegyzéssel méginkább elgondolkodtató a kép. Ha belegondolok, hogy mennyire másképpen él ez az ember mint a nagy átlag, öszinte csodálattal fog el. Az úr orrán lévő sebhelyből ítélve az ő hétköznapjai sem unalmasak vagy éppen egyszerűek, szürkék. Eszembe juttatja, hogy az ilyen emberek formálták csodálatos faragásaikkal,dalaikkal, szokásaikkal az igencsak gazdag népművészetünket.

Kiváló portréfotó nagyon jól megragadtad a személyiségét, a múltját,életét. Öszintén gratulálok. minden elismerésem.

Jó fényeket!

A képre adott pontszám: 4.9

WILLYLONG válasza:
Nagyon szépen köszönöm rendkívűl hoszzú értékelésed!!!!!
Ervin
Helló!

Fogadok ez egy H.ROM kép :D, a szinekból ítélve. Ha tévednék bocsánat. Mindenesetre remekmű szép és egyszerű kompozícióval, bár én egy picit beljebb komponáltam volna a modelt. Azt csináltad ami a graffiti-s illetőenk is célja volt "feldobtad" a falat. A hétköznapi nagy szürkeséget színesíteni talán a legtöbb művésznek ez a célja, még ha nem tudatosan is. A színek fantasztikusak nagyon élénkek mégsem szaturált. A délutáni avagy délelötti lágy fény nagyon szép átmenetes tónusokat hozott létre, kiváló időt válsztottál a kép elkészítéséhez. Egy kissé dől a háttér,ami engem zavar de lehet, hogy csak engem. Gratulálok, nagyszerű fotó (ismét)!
Szép fényeket!

A képre adott pontszám: 5

h.rom válasza:
Kitaláltál. :)
A kép egy elhagyott, félig elbontott transzformátorház tövénél készült. A kiváló idő a fényekre valóban vonatkozott, de akkor, valami 6h körül nagyon hideg volt még, nem látszik de majd' lefagyott a ......! ;)
A háttér valójában nem dől, csupán nem pont szimmetrikusan álltam szembe, ez az én hibám, s mivel a lány feje bele lógott, utólagos vágással már nem volt orovosolható.
Nagyon szépen köszönöm a figyelmed. Nem is gondoltam volna, hogy valaki már így rám ismer egy kép után. Az egy kivétel Agent volt eddig. ;) Nézz szét újabb képek után a galériámban pls.
Üdv!
1/6 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ