BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,84
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. március 6. 14:39
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nagykáta
Pillangó a kertünkben

Tudom a téma kissé sablonos, viszont nagyon büszke voltam, hogy nem repült el amikor fényképeztem :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2006. március 8. | 17:01 | Asherine

Örülök, hogy találtál egy ilyen szép lepkét, és hogy időben kezedbe vetted a gépedet. A gond csak az, hogy sajnos elég életlen lett, és a háttérben lévő színes virág is kicsit elvonja a figyelmet. A hátteret érdemes ilyenkor kicsit elmosni, egyenletesebbé tenni.

langagi válasza:
Köszi az értékelést és a tanácsokat! :)

adott pontszám: 3
2006. március 7. | 23:27 | Palimo

Gyermekkoromban nagy pillangómániás voltam, szóval tudom, hogy nem egyszerű megközelíteni ezeket a pávaszemeket. Ügyes vagy, hogy sikerült én még nem büszkélekedhetek vele. Miután közel kell menni a objektivvel ezekhez a témákhoz én is abba a hibába szoktam esni, hogy belelóg az objektív árnyéka a képbe. A pillangódnak a "fenekébe" az a fekete sáv nem kéne. Miután nincs lehetősége (legtöbbször) az embernek megismételni a felvételt, nem engedheti meg magának, hogy esetleg túl vagy alulexponált legyen a kép. Én úgy szoktam, hogy a kritikus felvétel előtt csinálok néhány próbafelvételt hasonló fényviszonyokkal a témához közel és ha kell változtatom a beállításokat. A kitapasztalt értékekkel már kevésbé hibázom el a "vissza nem térő alkalmat". A te gépeden is kellett volna állítani, hogy a levél és a virág ne fehéredjen ki ennyire. A bal felső sarokban kivágtam volna a kis ágrészletet, a lepke alatt pedig a virágból kicsivel többet mutattam volna (de ezek részletkérdések, és ahányan vagyunk...) Jön a tavasz a pillangók meg a többiek, legyünk résen ... :)

langagi válasza:
Köszönöm az értékelést és a segítséget! Nagyon hasznos egy ilyen kezdőnek mint én, hogy elmondjátok a véleményeteket és, hogy mit kéne másként, jobban csinálni!
Mégegyszer köszi! Bőven van még mit tanulnom! :)
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2006. március 7. | 23:20 | csopi_

Nagy dolog, hogy sikerült megörökítened és tényleg nem repült el. Persze azzal viszont baj van, hogy a modell nem a legjobb fényviszonyok közepette várta a fényképezőgép elkattintását. A jobb oldali szárny teljes árnyékban van, a bal oldali szép. A háttérben a virág és jobb oldalon az aőprócska levelek beégtek. Bíztatásként adom a pontot.

langagi válasza:
Köszönöm az értékelést! Sajnos ilyenkor tényleg nincs időállítgatni. Gyorsan kellett fotózni. A kis pillangó a következő pillanatban már a szomszédban volt :) Van még mit tanulnom!

adott pontszám: 3
2006. március 7. | 04:59 | apúúú

Szép kép lehetne, sablonos ide, vagy oda, de szerintem érdemesebb lett volna manuálban fókuszálni a lepkére és nem tudom, hogy mennyi lehet a gép max. rekesze tele állásban, mert az adatlap nem írja, de szerintem ki lehetett volna csikarni belőle még egy picit nagyobb mélységélességet is. Így sajna csak a lepke fara lett éles :( A lila virág és a jobb oldalon lévő bimbó?, pedig jócskán beégett. De azért fel a fejjel lesz ez még sokkal jobb is.

langagi válasza:
Köszönöm az értékelést és a biztatást! Tényleg nagyon amatőr vagyok és a gépem sem az a kimondott királyság :)
Majd igyekszek!!!

adott pontszám: 3
2006. március 7. | 00:35 | smallmighty

Nem rossz próbálkozás. De sokat dobna rajta egy kis utómunka, itt különösen a szinekre gondolok. Kicsit nem elég zöld a zöld. van rajta egy kékes réteg, amit simán el lehetne távolítani.
De a pillanatot jól elkaptad.
Hajrá

langagi válasza:
Köszi a biztatást! Igazából sem a gépet sem az utómunkálatokat segítő programot nem tudom még nagyon kezelni. De igyekszek! :)

adott pontszám: 3
2006. március 6. | 20:28 | gadenes

Sajnos nem sikerült a legjobbra a képed. Ez részben a géped korlátaiból adódik. Nem szerencsés a pille be állása (hátulról van, a jobb és a bal szárny is árnyékos). Az élesség se a letökéletesebb. Túl kicsi a kép. Valószinüleg nem tudtál jobban rá zoomolni, vagy közelebb menni.
Tudom nem könnyü egy lepkét vagy hasonlót lefényképezni, de ez adja egy jó kép értékét. Sok képnek kell elkészüni, hogy meglegyen az "igazi".

langagi válasza:
Köszönöm! Teljesen egyetértek veled! Sajnos az igazán jó gépek drágák :( Igyekezni fogok , hogy az enyémből ki tudjam hozni a maximumot.

adott pontszám: 3,5
2006. március 6. | 19:19 |

Szia, igazán ügyes voltál, hogy elcsípted ezt a kis lepkét:) Tudom milyen nehéz elkapni őket...:)
Szerintem jobb lenne ha a jobb szárnya nem lenne árnyékban, és a virág is egy kicsit bezavar.
További jó lepkevadászatot a nyáron;)
Üdv! :Gelidé

langagi válasza:
Köszönöm! Remélem a következő jobban sikerül! :)

adott pontszám: 4
2006. március 6. | 18:14 | nagytomsky

Igazad van, hogy sablonos téma, de az tuti nagy boldogság, ha egy ilyet sikerül lekapni nem méteres objektívvel. Pont emiatt nem az igazi. Zavaró az éles háttér. Egy izmosabb (és drágább :-() objektívvel ezen gyerekjáték segíteni. Csak bírni kell lóvéval! :-(

langagi válasza:
Köszi az értékelést! Sajna az igazán jó gépek nagyon drágák. Majd igyekezni fogok :)

adott pontszám: 3
2006. március 6. | 17:18 | julesdex

Sajnos, bár valóban szerencsés voltál, de a kép nem sikerült a legjobban.
Egyrészt a háttée túlexponált, és a téma is kissé életlen.
A lepke jobb szárnya is árnyékban van..
A hátsó virág meg végkép nem kellene.
De nyilván nem olyan könnyű egy lepkét lefotózni.
Ami mindenképpen dicséretreméltó, az a kompozíció, az szerintem remekül sikerült.
Csak emiatt 3 nálam.
Jó lepke vadászatot nyáron!
julesdex

langagi válasza:
Köszi az értékelést! A gépemnek igencsak nagyok a korlátai és én sem vagyok még valami jó, de majd sokat gyakorlok és bízom benne, hogy lesz ez még jobb is :)

adott pontszám: 2
2006. március 6. | 16:55 | Goendoer Tapir

hát nézd. én is büszke voltam az első ilyen fotómra, de később beláttam, h érdemtelenül. az hogy a lepke nem repül el, nem érdem, maximum szerencse. Nézd meg ebben a témában pl kolomija fotóit, és magad is belátod.
a hibák: életlen, tele van becsillanásokkal, beégésekkel, a közlebbi szárny tök sötét, a háttér kusza.

langagi válasza:
Köszi az értékelést! Alapjában véve teljesen egyetértek veled! Kivéve: a közelebbi szárny sötétsége nem az én hibám. Így vetült rá az árnyék. A különböző színek különböző fényviszonyokkal szerintem még érdekessebbé teszik. Megpróbáltam a képen élesíteni, úgy egy kicsit jobb lett.
Mégegyszer köszi az értékelést!
Hol találom meg kolomija fotóit?

adott pontszám: 1,9
2006. március 6. | 15:44 | zalavar

Hát csodás kép lehetett volna, ha az élességre sikerül odafigyelned. Sajnos ez igy nem értékelhető, mert ez már utólag sem javítható.

langagi válasza:
Köszi az értékelést! Az az igazság, hogy az élességén tudtam egy kicsit javítani Fotostúdióval, és úgy valóban jobb lett.