BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,09
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. október 5. 21:55
  • érzékenység: 400 ASA
  • fókusztávolság: 50
  • forrás: negatív
  • objektív: 1,4/50
  • rekeszérték: 11
  • zársebesség: 1/500
Hmmm...

A mai nap első 54 db "fotójának" statisztikája a következő: estig megnézte 6980 felhasználó; ebből értékelte 439 (6,3%) ötöst adott 351 (80 %) 4-est 58 (13,2 %) 3-ast 27 (6,2%) 2-est senki, 1-est 3 (0,6%). Ebből látszik, hogy a legnagyobb sértés a tucatfotó. A háttér katasztrofális jellege nem a véleményemre utal, csupán véletlen egybeesés. Ezzel búcsúzom, majd máskor más néven, ...  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. október 14. | 17:25 | pandi27

Én az újak közé tartozom, akiket emlegettetek itt, Én nem'rohantam' rengeteg semmitmondó értékelést adni, de tény hogy a 'nyomás' alól menekülve döntöttem a támogatás mellett...

Szerintem, mivel - ahogy én látom - a pontozási rendszert mindenki másképp értelmezi itt, így - ebben a formában - értelmetlen, s mivel a pont átlagnak van szerepe (és így értéke), nem közömbös s persze ki hány pontot kap egy képre... így viszont nem is érheti el az admin által írt célját.
Szerintem sokan azért nem értékelnek, mert nem akarnak senkit 'megbántani'... SŐT, már olyan véleményeket is láttam, hogy felsorolja a hibákat, és ad 5 pontot a képre...
Egy szó mint száz, biztos sokan másképp látják, de szerintem ez a pontozási rendszer félrevezető, nem az együtt-tanulást segíti elő.
Ez a tabella, pont erről szól. Szerintem.

adott pontszám: 5
2005. október 6. | 17:43 | ducinyuszi

hat az admin hozzaszolt!!!! : )
Jutott ideje az ertekeles letorles, kreditlevonas, szabalyzatalkotas kozepette, ez uj!!!!
Nekem tetszik az otlet, tobb ilyen bena kene ide mint en, es sok 4-est, 3-ast latnatok.

adott pontszám: 5
2005. október 6. | 15:39 | oTYOSIo

Nagy vihart kavaro felvetés de én isazért pályáztam el az oldalról nem mindha a nagy fotosok közé szeretnék tartozni de mindenki csak a pontért adja a jegyeket hogy ö is sokat kapjon a másiktol nincs kritika igazán ez bánt én akkor örültem ha lehetett vitatkozni valamin dehát ez csak apritvát véleményem nem szeretem már az oldalt csak a fotkat szoktam átfutni a rengeteg kép miatt szerintem még a levelet irom az idő alatt is vagy két uj kép került fel.
Mondjuk a külföld hasonszörű oldal is hasonlo de mégis a szinvonal egy válogattott galériában messze magasabb ennél na mindegy szerintem jogos a felvetés a pontok nem tükrözik a kép milyenségét csak ugy van én is felraktam egy képet amit ugy 1716 an néztek meg egy városi fotott nem tudom mi van benne de enyien egy aktot szoktak megnézni és ebből nem vonom le azt hogy baromi jó a kép csak annyit hogy érdekes és az első 500 hozta magával a többit meg akarták ézni mi a francot néz meg 500 ezen aszaron nahát ez az ami nem helyes.
Vélemények miatt tudom hogy mit kéne tennem másképp vagy miért nem tudok egyetértenni azzal de a nézöpont tudatása a társal nagyon sokat ér.
üdv
Nektek kedves fotostársa
Tyosi

adott pontszám: 4
2005. október 6. | 11:32 | BlackBuell

Kedves fotós! Az álltalad feltett statisztika mindenképp figyelemre méltó, de bocsáss meg nekem én ezt egy
kicsit másképpen értékelem. Ha visszamegyünk az oldalon a mondjuk hat hónappal ezelőtti értékelésekig,
akkor azt láthatjuk, hogy ott mind a képértékelések száma, mind szinvonala messze jobb mint a mostaniak.
Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy a mostani képértékelések túlnyomó többségét a kezdők adják
és akik annó értékeltek azok most hallgatnak. Tisztelet a kivételnek! Ezen korrekt, minden igényt kielégítő
étékelések elmaradását azért is hibának vélem, mert az idősebb generáció annak biztos tudatában adta át ismereteit,
hogy az általuk megszerzett tudás tovább adódik. Ez az Evolúcio. No persze tanítani nem mindenki képes. Ahhoz
végtelen türelemre, kitartásra, empátiára és egoizmus mentes környezetre van szükség. A tanulni vágyók részéről
pedig (ahová magamat is sorolom), kellő tiszteletre a téma iránti alázatra és kitartásra volna szükség, mert ez
szvsz. csak így működik. Mindezek figyelembe vételével egyre nagyobb szomorúsággal tölt el a tapasztalt. nagytudású
fotósok megeszaporodó távozása az oldalról, amit egyfajta megfutamodásnak vélek. Kívánom, hogy ne legyen igazam,
és kérlek nézd el nekem ezt az elmebeteg eszmefuttatást. Szívből kívánok Neked minden jót, de ha meggondolnád magad
annak örülnék csak igazán. Üdv: Zoltán

2005. október 6. | 11:19 | Atticsabi

Hallo Admin. Nemrég felcsámpáztam a photo.net-re. Nemtom jobb-e ott a pontrendszer és a pontozás módszere, de talán érdemes megnézni. 10-es skála van, véletlenül se asszociál senki az osztályzatokra és , ha jól emlékszem nem jelenik meg a kép pont átlaga csak ha már pontoztam. Ha nem jól emlékszem akkor is jó ötletnek tűnik.

2005. október 6. | 10:14 | fotozz.hu-admin

jah és egy dolgot felejtsetek el:
ezek nem osztályzatok!
bármennyire is hasonlít az iskolai egyes kettes hármas, stb-hez, de ezeknem jegyek!
ezek pontok.
Ha valaki képe ügyes, jó meglátás, de hibákat tartalmaz, melyeket csak újrafotózással lehet korrigálni, akkor az ő képe nem hármas, hanem 3 pontos! Vagyis tudatos és kreatív, de javítandó, ahogy a magyarázó szöveg is irja.

Jó volna ha már magát a szóhasználatot megfelelően kezelnénk, mert ezzel is sok félreértés elkerülhető.
Szóval ne mondjátok hogy ötös meg négyes, meg hármas, mert ennek más jelentése van bennünk, más asszociációkat ébreszt, mondjuk csak úgy hogy 3 pont 4 pont 5 pont...
Köszi.

2005. október 6. | 10:04 | fotozz.hu-admin

nyilván mindenki tisztában van a fő problémákkal, de ezek javarészét a felhasználók csinálják maguknak.
mire gondolok?
vannak akik keveslik a véleményeket, bár maguk sem irnak túl sokat. a véleményezés felpörgetése nehéz kérdés. ha sok kreditet kap, nem fog sokat irni, mert minek, ha már van 200 kreditje (hacsak nem tényleg jószándékból, mert ilyen is akad szerencsére közöttünk). ha meg túl keveset kap, elmegy a kedve és inkább rászánja azt az 500 Ft-ot az SMS-re, aminek mondjuk nem ez lenne a fő célja, de mindegy, hát erre is használható.
Hol lehet hát "rászoktatni" a felhasználókat, hogy itt bizony véleményezni is kéne és azt indokolva, lehetőleg részletesen?
Hát szerintem a legelején. Amig valaki új, nyilván sokkal könnyebben elfogadja ezeket a dolgokat, mint ha menet közben már 1 hónappal a regisztrációja után szembesülne vele.
Nos az, hogy a kötelező 20 vélemény miatt lenne sok buta vélemény, az nem biztos hogy így van. Én legalábbis nem így látom. Volt már rá példa, hogy olyan részletes véleményeket kaptunk, amit még a legtöbb öregróka is megirigyelhetne.

Más.
Sok 5 pontos. Erről is "csak" ti tehettek ;)
A rendszer felkínálja a lehetőségét az 1-5 pontig terjedő pontozásnak, sőt biztos vagyok benne hogy páran utálnak is amiatt, mert néha próbálom afelé terelni a dolgokat, hogy nem csak 5 pont van a világon. Egyik oldal hőbörög, hogy sok az 5 pont, másik oldal meg azért hőbörög, mert méne adhatna mindenre 5 pontot...
Nehéz olyat csinálni, ami mindenkinek jó.

Sajnos itt is muszáj lesz picit ráutalni az embereket arra, hogy ami tényleg nem kiváló, azt ne pontozza már kiválóra, és erre lesz majd egyszer valamikor jó megoldás a v2-ben, amit egyelőre nem fednék fel.
Lehet emiatt megint utálni fogtok ;)
De nem baj :D

No de ha kicsit mélyebbre nézünk, azért látjuk a fő okát annak, hogy sok-sok 5 pontos van, 2-3 pontos kevés.
Nem-nem, nem azért, mert nem fogadják el, 1000 véleményből összesen ha 15-20 véleményt utasítanak el, már sokat mondam. És ezek között azért akad 5 pontos is, ne higyjétek, hogyminden 5 pontos elfogadnak, én látom hogy nem. És ez igy van rendjén, a nem informatív értékeléseket nem is kell elfogadni.
No de akkor mi is a gond?
Nos szerintem az ego ;)
illetve maga a pont.
bizony rosszul esik az emberek egy részének, amikor "lepontozzák' a képüket. Egyesek még arra is képesek hogy bosszúpontozzanak (amire sajnos bárki tudna példát említeni).
Mi a megoldás?
Hmm.
Talán úgy kellene a gyengébb pontokat osztani, hogy az ne legyen sértő, megfelelő tálalásban még a 2 pontot is elfogadják, sőt meg is köszönik. Feltéve ha valóban hasznos volt.

E kép alapmondanivalójával egyébként én is egyetértek, csak ezzel a tálalással, illetve a feltöltőtől hallani ez kicsit fura.
Mindezektől függetlenül én is buzdítok mindenkit arra, hogy nyugodtan adjon 3 pontokat, sőt 2-t is, mert azért van erre érdemes itt elegendő. Csak figyeljen az értékelésénél amegfogalmazásra, konkrétumokról írjon és ha lehet mondja el hogy lehetne jobban.

Elvégre ezért vagyunk itt, vagy nem?
hát magyarok vagyunk, vagy nem?
őőőőő, vagy ez más? :)))))))))

adott pontszám: 5
2005. október 6. | 10:02 |

<b>Jelentem, az énáltalam kiosztott érdemjegyek átlaga, meghaladja az 5.0-t... :-)</b>

De hát én egyrészt ilyen jószívű vagyok, másrész általában mindenben meglátom a jót.
Rendszerint szubjektív módon értékelek: tetszik, tehát ötös.
de nem szégyellem magam emiatt, mert úgy érzem néhányakra talán ösztönzően tudtam hatni.

Továbbra is maradok tisztelettel, üdv mindenkinek,

bedicsand

ui: és még a vastagítás is sikerült... :-)

adott pontszám: 2
2005. október 6. | 09:37 | Atticsabi

Van egy korosztály ezen az oldalon aki számára ez egy tucatfotó. A minősége elfogadható a tartalma nehezen ellenőrízhető.Kezdő vagyok és nagyon csodálkoztam,hogy mire szórják az emberek az 5-öt. Talán párszor meg is említettem. A rendszer hibáit azt hiszem mindenki ismeri. Külön rossz a belépő kényszerítése a pontozásra, leírtátok miért. Kedves admin, ha tudod, légyszi nézd meg, a kilépő hány képet tekintett meg mielőtt leadta azt a 107 pontozását. Gyanítom olyan 6-700-zal teljesen beleolvad az általa megalkotott statisztikába. Amúgy lányok, fiúk aki menni akar, had menjen.

2005. október 6. | 09:14 | bogeszka

Mindent visszavonok. Ez mégsem az én képem, csak nagyon hasonló. Bocsánat!!

hápogóbogesz

2005. október 6. | 09:07 | bogeszka

és inkább mégiscsak dühös vagyok, mert ezt simán kiraktad, mint a fotó paramétereit. elmész a redvásba.

Pentax K-1000
érzékenység: 400 ASA
fókusztávolság: 50
forrás: negatív
objektív: 1,4/50
rekeszérték: 11
zársebesség: 1/500

2005. október 6. | 09:03 | bogeszka

na igen, egy sajtóközleménybe belekerült. Esetleg onnan. máskor tüntesd fel, ha nem saját képet raksz fel, akármennyire digiillusztráció.

adott pontszám: 1
2005. október 6. | 08:58 | bogeszka

Bocs, hogy kerül hozzád a képem?

Mert ezt én nem tettem közzé sehol.
Bogeszka

2005. október 6. | 08:05 | Rigris

És persze Kedves Fotós!

adott pontszám: 5
2005. október 6. | 08:04 | Rigris

Kedves Admin és többi hozzászólók!

Szerintem ez egy remek kép, mert rávilágít itten néhány fontos dologra!

Egyrészt arra, hogy az oldal és annak látogatói így működik, működnek. Magam is írtam már hasonló véleményt mint fotósunk, csak én nem tettem fel hozzá grafikont, pedig jó ötlet. Ugyanakkor ha valaki veszi a fáradságot és megnézi az én értékeléseimet, valami nagyon hasonlót fog látni, mint itt. Azaz a nagy többség így működik, maga is részese, haszonélvezője, fenntartója egy rendszernek, amivel nincs teljesen megelégedve. Én is.
Másrészt a képhez érkező hozzászólásokból kiderül, hogy vannak itt sokan, akik ugyanúgy tudják, tudjuk, hogy a rendszernek (mindegyiknek) vannak hibái, de azt is tudják, tudjuk, hogy ezekkel együtt lehet élni. Sőt, azt is tudják, tudjuk, hogy a rendszernek - más, szintén hibás rendszerekkel ellentétben - van egy nagy előnye is, nevezetesen az hogy bárki bármikor kiléphet belőle, és még indokolnia sem kell.

A beérkező hozzászólások jelentős részével egyetértek. A képet feltevő fotós gondolataival, szándékával is. Én maradok, elsősorban azok miatt a fotóstársaim miatt, akiknek a gondolataival egyetértek.

adott pontszám: 5
2005. október 6. | 08:01 | vargacsaba

Először is, nem kedvelem az ilyen hisztit, amolyan nárcisztikus megnyilatkozás, végre figyeljetek rám! Sokan mentek már, sokan vissza is jöttek, akkor mi értelme, számolj tízig.
Másodszor, engem is nagyon bosszant a dolog, nem is csak az osztályzatok megoszlása, ez eléggé gyerekes dolog, gyűjtögetjük a pirospontokat, mint elsőben. Inkább az, hogy ilyen kevesen értékelnek, és most nem az újdondászokra gondolok, akik (tisztelet a kivételnek), nem sok értelmeset írnak, hanem az öreg rókákra, akik inkább keseregnek, ahelyett, hogy a saját értékeléseikkel emelnék a színvonalat. Mindenki beszart itt, vagy csak az általános spleen dögszaga terjeng?
Harmadszor, ez a kép legalább alkalmat teremtett egy kis "párbeszédre", és ez jó.
Ja, és a képről: hát ferde a daru!!!
Üdv!

2005. október 5. | 23:39 | Mice007

Annyival egeszitenem ki az admin es egy masik hozzaszolo altal kozzetett adatokat, hogy a Te ertekeleseid atlaga 4.55, a Te altalad szamolt statisztikaban szereplo felhasznalok ertekelesenek pedig 4.77 az atlaga.... nem nagy kulonbseg.

2005. október 5. | 23:33 | fotozz.hu-admin

bort iszik és vizet prédikál...

Kedves feltöltő!
Szeretem amikor valaki egészséges kritikával bír, de én vettem a fáradságot és megnéztem kedves jómagad által adott pontok átlagát:
4,55

69 darab 5 pontos
28 darab 4 pontos
10 darab 3 pontos
2 és 1 pontos 0 darab.

Erre mit teccik mondani???

Szóval jó dolog a kritika de előbb talán nézzünk már szét a saját házunk táján......

adott pontszám: 3
2005. október 5. | 23:19 | MiLiO

Ez egy lehetoseg, hogy itt lehetsz, ezt te valasztod magadnak, amennyiben erre szukseged van. Ha tisztaban vagy azzal, hogyan mukodnek errefele a dolgok, es inkabb ugy dontessz nem elsz ezzel a lehetoseggel, mint jelen esetben, akkor egyszeruen nem nyitod meg tobbe az oldalt. Mivel valtoztatnod nemhiszem, hogy ezzel igazan sikerulne barmin is. Innentol kezdve nincs ertelme az egesz felhajtasnak. Egyszeruen lelepsz ha gondolod, ugyanugy ahogy egyszer regisztraltal ide, akkor sem kellett megindokolnod, hogy miert jottel. Miert kereted itt magad?

adott pontszám: 5
2005. október 5. | 23:15 | 1man

Ha jól számoltam, a te értékeléseid:
5-ös: 68
4-es: 28
3-as: 10
2-es: 0
1-es: 0

Persze mindenki megválaszthatja, hogy melyik képet osztályozza.
Példa értékű. (Akkor ez most sértés?)

adott pontszám: 5
2005. október 5. | 23:08 | LeCoq

Teljesen igazad van, hogy túl sok az ötös a képek színvonalához képest. De sajnos nagyon sokan vannak, akik csak azért rakják fel a képeiket, hogy kapjanak rá sok-sok ötöst, és csak azokat a képeket értékelik, amiket 5-nek tartanak. Ugyanakkor az is számít, hogy hányan értékelik a képet, mert a 18 3-as szerintem jobb eredmény, mint a 3 5-ös. Főleg, mivel a definíció szerint ha egy amatőr csinál egy 4-es képet, akkor büszke lehet magára, hisen annak csak egy kis hibáa van. Az emberek viszont úgy osztályoznak, mintha iskolában lennénk, ahol mindenkinek ötöst kell kapnia.

2005. október 5. | 23:04 | Bongo 0

> nem biztos, hogy más névvel, a régi nagyon tetszik. Nem véletlenül választottam.

Akkor hagyj fent elegendő képet, mert a szabály az szabály, minden 50 értékelésre kell egy... szerintem.

adott pontszám: 3
2005. október 5. | 22:50 | Ixion

Rosszul nézed az oldalt. Nem a pontozásból kell kiindulni, hanem a vélemények számából! :) Azért, hogy az újonc fotósok kedvét ne vegyük el, nem degradálunk le minden tucatfotót. Inkább egyszerűen nem reagálunk rájuk.
Senkinek sem esik jó, ha majd minden fotójára kettest kap, merthogy elfogadható tucatfotó. A nagyon kreatív emberkék (dig. illusztráció, absztrakt) főleg nem örülnének, ha még a többség lepontozná nekik, hogy még a családi albumból is kidobná a képet, ezért egyes...
A rendszer is hibás, mivel ha valakit lehúzol, az nem fogadja el az osztályzatodat, ezért egyre kevesebb pontot kapsz egy-egy véleményért. Ez főleg eleinte kellemetlen, mikor még nincs rengeted fölös kredited.
Eleinte én is komolyan vettem a pontozást, nem is sok ötös volt. Aztán rájöttem, hogy nem az a cél, hogy midenkivel összevesszek, és én legyek a nagy megmondóember. Szerintem te is próbád így nézni. Nem az osztályzat, hanem az értékelések száma a mérce :)

2005. október 5. | 22:46 | Bongo 0

Ui.: Az a háttérben Csernobil?

adott pontszám: 4
2005. október 5. | 22:45 | Bongo 0

Ez a statisztika csak az érem egyik oldala. Nem tartalmazza azt, hogy mennyi a hasznos éretékelés, és mennyi nem. Ötös mögé bújtatva is lehet kritikát gyakorolni, tanácsot adni, és az egyes sem mindig tanít - bár a rosszabb jegyeket azért általában jobban megindokolják, így azokból jellemzően jobban lehet tanulni.

Vannak, akik nem tudnak vagy nem akarnak másoknak segíteni kritikájukkal, de rá vannak kényszerítve arra, hogy értékeljenek, mert különben nem tehetnek fel képet. (Az SMS-t most hagyjuk.) Ők mit csinálhatnak? Beötösöznek valamely, jó esetben tényleg jó, rossz esetben nem jó képhez, és írnak egy-két dícsérő jelzőt vagy poént. Mit írjon az, aki két hete vette élete első fényképezőgépét, és azt sem tudja, mi az aranymetszés?

Így van kialakítva a rendszer. Igazságtalan és nem hatékony, én is úgy gondolom. Az egyes véleményeket, néha akár zsinórban húszat sem szabad komolyan venni, de úgy tapasztalom, hogy hosszú távon az igazság valahogy csak győz. Vagy az "érdemjegyeken", vagy az értékelések számán, vagy a látogatók számán, de méginkább ezeken együtt le lehet mérni, ha egy kép nem jó, és az igazán jó képek többsége tényleg elismerést arat. Lehet szondázni a nagyközönség véleményét, és hosszú távon érkeznek értelmes hozzászólasok is, amikből tényleg tanul az ember. (A szűk rétegnek szóló, nagyon elvont művészfotók számára talán nem ez a megfelelő hely.)

Folyt. köv.

adott pontszám: 5
2005. október 5. | 22:44 | KirRoyal

Nem abból indulok ki, hogy fotó csak az lehet, amelyik önmagában való fotográfia. Én értékesnek tudok tartani egy fotót, mint alkalmazást is, s habár itt a tartalom és a forma egysége kissé csorbát szenved, mégiscsak figyelemreméltó (tipikus) példánya ez a fajtájának. Kissé serdültebb kortársaimmal együtt magam is igen sok hasonlót tanulmányozhattam valaha.
A számok önmagukért beszélnek, de érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a véleménnyilvánítási arány (a kényszeres kreditszerzés ellenére) igen alacsony. Ez összefüggésben van az ötösök magas számával. Én magam sem gyakran értékelek, és főként csak olyan fotókat, amelyek tetszenek, és a saját mértékem szerint elérik az ötös szintet. Ez nem gyávaságból van így, hanem azért, mert az 5 és a 4 , de gyakran még a 3 pontos kép esetében is felfogásbeli különbséget érzek magam és a szerző között. Másképpen: amit én hibának tartok, az nem egy általános igazság mentén hiba, hanem csak az én értékrendem szerint. Gyakorta érzem azt, hogy az ilyesféle hibák felemlegetésével nem segítek igazán. Aztán az is lehet, hogy csak nem értem a képet. Hiányos a műveltségem, vagy nem elegendő a beleérző képességem ahhoz, hogy megértsem az üzenetet. Ezért adjak hármast? A magam hiányosságai miatt? Inkább nem is értékelem.
Az utóbbi időben már azt is elismerésnek veszem, ha általam ismert és tisztelt fotóstársak egyáltalán figyelmükre méltatnak. és fordítva: nem vizelem össze magam a gyönyörtől és elégettségtől, ha egy képem kreditgyűjtő szándékú "Jajj de szép" felkiáltások mellett kapja az ötösöket. Ráadásul még el sem ítélhetem ez utóbbiakat, hiszen kezdő fotográfus számára egy rutinosabb képírász alkotásai gyakran tényleg elérik a hűha fokozatot, pusztán csak azért, mert tudja kezelni a PS-ben a layereket és mert tisztában van néhány szerkesztési alapszabállyal.
Jogos az a felvetés, hogy csinnyán kellene bánni az ötösökkel, de már kialakult egy szint, amit nehéz megváltoztatni.
Az ember (beleértve magamat is) hajlamos arra, hogy megsértődjön a világra, de saját tapasztalatom szerint ez csak arra, jó, hogy magunknak okozzunk rossz perceket. Az az igazság, hogy a világ tojik rá ...

adott pontszám: 5
2005. október 5. | 22:30 | schiele

jajjj te finom lelkű akárki is vagy, ne hisztériázz...
ez egy olyan oldal, ahol csak és kizárólag önámítás miatt szaladtunk fel mindannyian...nincs célja, nagyon jól tudod...hacsak a kapcsolatteremtés nem csapott hatalmasabb erőkbe..hejjjj...

a diagramm pedig kiváló...
a másik névvel való megjelenésed pedig a félelmetes ego "igazát" igazolja csak...
ejjhnamár...

1,4/50 válasza:
nem biztos, hogy más névvel, a régi nagyon tetszik. Nem véletlenül választottam.

adott pontszám: 3
2005. október 5. | 22:29 | Fauna09

Szerintem ez a statisztika mutatja, hogy mennyire egyoldalú a pontozás. A legrosszabb képek is ötöst kapnak, amiket én családi albumba sem tennék el.
Nem szeretem az ilyen hattyúhalálos búcsúzásokat, de a tiéd legalább stílusos, és nem ordenáré. A képet hogyan értékeljem? :)

1,4/50 válasza:
Még visszajóvók valamikor de most egyszerűen csak meguntam, a véleményem nekem is hasonló.

2005. október 5. | 22:29 | kobra_light

Ja és még 1 apróság ...
Nem futhacc el mindig minden elől ...
Üdv !!!

adott pontszám: 1
2005. október 5. | 22:22 | Mice007

Ezzel csak azt mutatod, hogy konnyebb alatamasztani egy 5 pontos ertekelest (szep, tetszik, kivallo szinek, fudejo...stb) mint megmagyarazni egy gyengebb pontot..... meg egy 1 pontost is neha egyszeru alatamasztani, egy nyilvanvaloan sz*r foto eseten. Altalaban akik egy kicsit tobbet foglalkoztak mar a fotozassal, tudnak ertelmes "keves" pontos ertekelest adni....de egy ido utan mindenki belejon, aki foglalkozik a fotokkal, ertekelesekkel, fotozassal.... szoval statisztika ide, vagy oda, neha lehet tanulni ezen az oldalon, nem hulyeseg. Aki pedig megsertodik egy gyenge pont miatt, vagy valami, es elhuzza a csikot....ugy kell neki. Amugy meg jot mosolyogtam, hogy kepes voltam 100 akarhany ertekelest csinalni, hogy vegul ezt a csodas alkotast felrakd, amivel szinten elszorakozhattal egy darabig, gratula :)

2005. október 5. | 22:19 | pvyktor

Bocsánat, úgy értettem, hogy az emberek megváltoztatásával tudnád megoldani a problémát.

adott pontszám: 3
2005. október 5. | 22:17 | pvyktor

Egy problémára világítottál rá, amit csak az emberek megváltoztatásával tudnál elérni. Ha ez sikerül, örömmel látnálak Magyarország miniszterelnökeként.

adott pontszám: 4
2005. október 5. | 22:17 | kobra_light

A statisztika és annak +mutatása jó 5let ... Grat hozzá a háttér azonban nagyon nem jó mégha spontán is ...
Ennyi + nem értett zseni és ennyi be*i alak van itt ... Aki nem mer nem 5ösöket osztogatni ...
Üdv ...

adott pontszám: 3
2005. október 5. | 22:15 | -Vadkinder-

Hát nemértem... valaki letucatfotózta egy képed, és ezért mész el?? vagy mi az oka a távozásodnak? Mivel egy statisztikát mint fotót nem tudok értékelni, ezért azt az ostoba megoldást választom hogy az érdemjegyek átlagát adom, azaz hármast... egyébként egy picit elszmorító ez a táblázat. túl sok az 5-ös, ennnyire nem jók a képek.

1,4/50 válasza:
Valójában az önámítás jellegű ötös dömping zavar. Egy példaértékű egyedülálló fotóval pályázatot lehet nyerni, egy kreatív, javítandó pedig simán falrakerülhet akárhol. No comment...