BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,25
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. július 14. 12:53
  • érzékenység: auto
dögunalom

Az első feltőltőt képem ne kiméljetek 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. július 16. | 10:34 | k.gergely

Az élességgel játszhattál volna még egy kicsit, mert az éles rész sem elég éles. Lehet, hogy bemozdulásos életlenség! A komp rendben van, de ha egy kicsit fordítasz balra, jobb lett volna.

namrah válasza:
Kősz az értékelést

adott pontszám: 3
2005. július 14. | 22:07 | ophidian

A kép hibáit leírták, sokat nem akarom ragozni.
Néhány alapelv, amit még a kezdeteknél érdemes fokozottan figyelni:

Akkora méretet töltsél fel, hogy a böngészőbe egyben beleférjen (vízszintesen max 900-950 pixel, függőlegesen maximum 650-700 pixel).

Ha a téma nem tölti ki a képet (pl. áll egy fa a domboldalban), akkor ne középen legyen, hanem kb. a kép harmadánél. Az ilyen képeknél, mint ez a kutyafej, jó lehet a középre igazítás is.

A képből kinyúló, kifelé mutató elemek (itt most a kutya füle) mutassanak a sarkok felé, ha lehet. (De a horizont legyen pontosan vízszntes.)

Figelj a háttérre. Gyakran fontosabb része a képnek, mont maga a téma. (Szép virágot fotózni könnyű. Szép virágot, megfelelő háttér előtt azonban már sokkal nehezebb. Márpedig csak az autóbbi a jó fotó.)

És egy praktikus tanács: ha a modellt zavarja a gép piros segédfénye, akkor takarjad le azt az egyik ujjaddal (erős fényben nincs is rá szükség).

namrah válasza:
Kősz a tanácsokat megfogadom őket,sokat segitetél,nagyon jo dolog ez az oldal,sokal rosszabra számitotam kritikák terén,amit meg elmondtak az mind okos dolog ami remélem rőgződik bennem és majd hassznomra válik.

adott pontszám: 4
2005. július 14. | 16:49 | mopanko

nekem is tetszik a nézöpont, és sztem a megvalósitás sem olyan rossz....amit eddig elmondtak azzal en is egyetértek. amit en még megprobálnék a helyedben, h kissebb melységéleséggel csinalnam, h a teste, a hazfal mar ne legyen eles még ennyire sem..az ugysem lenyeg..

namrah válasza:
Kősszi megfogadom a tanácsokat és megprobálom majd az szerint megcsinálni ujra a képet

adott pontszám: 4
2005. július 14. | 14:24 | k800

Talán még én is mondanék egy dolgot, (teljesen kimerítő jogos de nem rossz kritikát kaptál az előttem értékelőktől ) Mégpedig azt, hogy a témaválasztás, hozzá az alany, és a pillanat, nagyon együtt van! Tehát jól jön le a kép lényege, és ez nem csak az alanyon múlik ezt a fotós oldja meg, szerintem jól megoldottad. Nálam anégyest kimeríted, de a példa értékű jelzőt hozzátenném, mert a téma könnyű préda, de látszik hogy ki akartad dolgozni. Gratu. Írd meg a következő képed.

namrah válasza:
kőssz szépen nem számitotam én sem ilyen értékelésekre nagyon sokat segitetek ,majd megprobálok késöbb ebből valami tőbbet kihozzni,és mindenkép megirom

adott pontszám: 4
2005. július 14. | 14:22 | levai.gabor

Kedves Fotós!
Mint kezdő, elköveted Te is azokat a hibákat, amit mindannyian. Ha témát komponálsz, csak a legindokoltabb esetben döntd meg a gépet! Második szabály, vétagod, jelenesetben fület, soha, nem csonkolunk! És végül, mindíg a legjobb fényviszonyokat kell keresni! A téma testszik, ezért 4!
További jó fotózást, minden jót!

namrah válasza:
Azthiszem egy kicsit türelmetlen voltam az első képfeltőltéssel kapcsolatban,de épitő kritikákat kaptam,ugyhogy kőszőnöm a véleményed

adott pontszám: 3
2005. július 14. | 13:56 | frici755

Ami pozitívum a látószöget jól választottad meg. Állatok fotózásánál mindig az ő szemmagasságukból célszrű fotózni. A háttérrel, a beégésekkel kapcsolatban már sok hasznos tanácsot kaptál az előttem szólóktól. Nagyon sokat fényképezzél és egyre jobb képeket fogsz készíteni.

namrah válasza:
Kőssz hogy a pozitivumot is leirtad,egyébként az hogy szemmagaságban fényképeztem nem volt tudatos csak igy tudtam lefényképezni az unot pofáját

adott pontszám: 5
2005. július 14. | 13:54 | astros16

Szerintem jó kép. Igaz nem vagyok egy nagy szakértő, de aranyos.

namrah válasza:
Kőssz szépen,mint már leirták vannak a képnek hibái de első feltőltőt képre nem is olyan rossz "szerintem"

2005. július 14. | 13:35 | Bongo 0

Helyesbítek, előttem szólókhoz.

adott pontszám: 3
2005. július 14. | 13:34 | Bongo 0

Annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz -akivel egyetérek -, hogy a témaválasztással is vigyázni kell: a legtöbben első fényképezőgépüket saját családjukon és háziállataikon próbálgatják, így aztán kutyás-cicás-babás képekkel Dunát lehet rekeszteni. Tetszést így ezekben a témákban csak tényleg különösen jól sikerült fotókkal lehet elérni.

Akkor is lehetőleg valami blikkfangosabb címmel, mert az "unalom" szóra esetleg máris ásítozni kezdenek a nézők, és keresnek valami kevésbé unalmasat.

Ha lenne kutyám, pl. megpróbálnék makrofotókat csinálni csak az orráról.

namrah válasza:
oké,kőssz a segitséget témaválasztásal és cim adásal kapcsolatban, most hogy végig néztem az első képeimet tényleg 75%-ban azok a témák amit leirtál

adott pontszám: 3
2005. július 14. | 13:31 | Fauna09

Teljesen egyetértek előttem szóló kollégával. Pár dolgot hozzátennék azért.
Nem csak a teste égett be, hanem a házfal is. A háttér előnytelen, én ezt a képet inkább zöld füvön tudom elképzelni. Mindenképpen homogénebb háttér a fű, és jobban hangsúlyos lesz a kutyus.
Én balra dönteném inkább, mert így ferde a talaj.
A füllevágás nem kis hibának számít, ez mindenképpen kerülendő.
De a kutyus helyes, és a nézőpont tetszik. Örülök, hogy nem fentről fotóztad.

namrah válasza:
Legkőzeleb megprobálom ugy ahogy mondjátok megcsinálni,talán job is szabadtérben füvön probálkozni a képel,mert a piros segédfény zavarta a kutyát és mindig bemozdult,kösz az épitő kritikát már most sok mindent máskép csinálnék a képel kapcsolatban

adott pontszám: 3
2005. július 14. | 13:12 |

Üdvözöllek

1. Soha ne szabadkozz, és ne provokálj a megjegyzés rovatban
2. Testrészt (jelen esetben fül) nem szerencsés csonkolni, max ha az élességtartományon kívül van, és nincs jelentősége.
3.Jobbra dönteném pár fokkal
4. Az élesség jó helyen van, de kicsit sötét a kutya "arca"
5. Tűző nap esetén nem célszerű olyan szögben fotózni, ahol az alanyon megcsillan a nap, mert olyan csúnyán beég, mint a kutya teste a háttérben.

Jó fényeket és kitartást.

Üdv
bedicsand

namrah válasza:
Kősz a segitséget,és a jotanácsokat,megprobálok odafigyelni majd ezekre a dolgokra