BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,7
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. január 6. 15:28
mittomén...

Sokáig gondolkodtam rajta, hogy ez a kép felkerüljön-e, de végül meggyőztek a barátok. Sajnos nem jutott eszembe hozzá semmi ütQs cím, de ha neked igen, írd meg lécci! Építő kritikákat várok, és minden tanácsnak örülök! Szervusztok 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2005. január 6. | 22:26 | Fábián Gábor

Ahoz képest, hogy mittomén, nagyon profi. Ebből is az derül ki, hogy a téma ott hever a lábunk elött. Olyan szép már-már festői hangulata van. Gratulálok (én a helyedben kitenném a falamra)

endrúka válasza:
Köszönöm, hogy értékelted, ha van jobb ötlet címre, szivesen fogadom.
Jah, és hogy tegyem ki a falamra, még megfontolom :)!
Üdv!

adott pontszám: 3
2005. január 6. | 17:43 | EOS-Bandi

Ez egy tipikus olyan kep, amit ha a fotomuveszet ujsagban latunk akkor megcsodalunk, itt pedig lepontozzak az emberek....

Tartalom, Technika nem szamit, Eredetiseg 5; a batorsag miatt, hogy feltetted es gondolom azert mert neked sokat jelent a kep. Ugyanakkor 1-es is mert az az erzes ami akephez kotodik nallad, nem jon at. (de ez szubjektiv, hiszen van akinek a mona lisa is csak egy buta tyuk, vaszonra mazolva)
5+1 / 2 = 3

endrúka válasza:
:D
Hát igen, összefoglaltad az eddigi véleményeket, ugyanakkor egy újabb szemszög, aminek örülök!
Köszönöm h értékelted!

adott pontszám: 5
2005. január 6. | 17:12 | Goendoer Tapir

a legjobb képek ismérve, h megosztják a népet :-)) megértem a barátnődet (és téged is) nekem is van fönt olyan képem, amit mindenki imád, csak itt nem szeretik.
a lényeg: gyönyörű színe van a képednek, az előtér tényleg tök homály, talán jobb is lenne élesen. mindazonáltal vmi teljesen más hangulatú-szerkezetű-alakú képet alkottál, mint az megszokott, és igen van benne valami ami vagy átjön vagy nem. nekem most igen.

endrúka válasza:
Nagyon köszönöm az értékelésed, és igen, ezért már nagyon örülök neki, hogy feltettem ezt a képet, mert sikerült megosztani a kedves látogatókat :)!
Örülök neki ha teccik!

adott pontszám: 5
2005. január 6. | 17:00 | wilsonwilson

Szerintem tök lényegtelen, hogy egy kép életlen, vagy beégett, vagy akármi. Ha van funkciója, ha segít beleélni, akkor igenis kell.
Elképzeltem tűélesen a képet. Tévedhetek persze, de más lenne. Nem lenne ilyen homály. Talán úgy tetszene jobban, ha a kép előtere lenne éles. Nem feltétlenül az ág, hanem az avar. De lehet, hogy lényegtelen, mert a hangulata nekem tökéletesen átjön így is. És így legalább van benne valami csavar, amitől úgy érzi az ember, hogy nem tökéletes.
A jobboldali fény a nap? Ha igen, én inkább mégjobban bevettem volna. Ott az ágak között nagyon jól nézhet ki!
Mivel én most tanulgatok, a technikai részét kevésbé, inkább az összhatást értékelem. Az számomra tökéletes.

endrúka válasza:
Örülök , hogy teccik, és annak mégjobban hogy az összhatást nézted és el tudtál tekinteni a hibáktól! Mikor feltettem, tudtam, hogy nem tökéletes, h vannak benne tchnikai hibák, de ennek ellenére úgy éreztem, h mégiscsak egy jó kis kép ez amit ha laikusként nézel, igenis teccik.
Az a fény nem a nap, mivel a kép egy késő esti séta eredménye, ami kizárja a nap jelenlétét, az egy véletlenül ottfelejtett ablak, amit nagyon figyelmetlenül otthagytam, röstellem! : )
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 5
2005. január 6. | 16:35 | Orsibébi

Más meglátás következik!
Szerintem jó kép ez, tényleg, csak apró hibákkal.
Ha a cím nem az lenne, ami, sztem mások sem pontozták volna le ennyire. Keress valami ütős címet! Sztem a kép leghangsúlyosabb része az ág alatti terület, az apró avaros talajrész. Erre kellene koncentrálni.
Nálam az életlenség nem zavaró, a keret, a fények és a tónusok tecc...
A képkivágás elgondolását is támogatom, olyan, mint ha kétoldalt az ágak ki akarnának törni a képből, de nem tudnának, így megtörtek...
Legszélén jobb oldalt a hajlás utáni pici részt kellene csak retusálni és még hangsúlyosabb lenne. Meg persze alatta a fényes foltot. Az tényleg zavaró.
A hangulata olyan, mint ha egy X-Akták-beli valami rejtőzködne a legelő szélén és onnan, az ő szemszögéből látnánk a tájat.

Nem tudom, hasonló hatást vártál-e, de engem ez kapott meg benne, emiatt éreztem úgy, h le kell írnom a véleményemet, mert sztem nem csak egy hibátlan élességű, mélységélességű és vágású kép lehet tökéletes, hanem az is, amit a szerzője annak lát! Csak meg kell találni a hangulatát.

Bocs, ha hosszúra sikeredtem, rem nem untattalak...
Kis hibáival 4,6=5 kerek :)

endrúka válasza:
Nagyon örültem a kommentednek, nem a pont miatt, hanem mert végre valaki képes volt elszakadni a szakmai résztől és a képet nézte önmagát,és nem a hibákat ecsetelted, hanem azt ami jó a képen.
A hibákat megpróbálom javítani, bár még nemigazán vagyok otthon a képkezelő programokban : (.
Ha van vmi ötleted címre akkor írd meg lécci, mert én teljesen tanácstalan vagyok!
Köszönöm szépen, egáltalán nem untattál;)

adott pontszám: 1
2005. január 6. | 16:25 | Valfo

Az egyetlen dolog, ami megfogott, a képen, az a szín, illetve, hogy a háttér festményszerűre sikeredett (ha ez tudatos volt, akkor bocs). Ami a cím szerint a téma, az nekem csak egy kesze-kusza, többnyire életlen vmi, ami nélkül nagy mélységélességgel talán még egy ütős kép is sikeredett volna. Ha a faág a téma, akkor annak vmilyen jellegzetességét kellett volna megragadni, ami fénykép esetében lehetőleg formai dolog legyen: érdekes mintázat, forma stb.
Ha már keretet rajzoltál, jobb szélről azt a világos foltot leszedhetted volna.
(Ez szándékos felvétel, vagy véletlen, ami aztán megtetszett?)
Remélem, hogy nem bántottalak meg.

endrúka válasza:
1= (gyenge, kerülendő, hibás út) - kicsit erősnek érzem, mivel azzal kezdted, h volt ami megfogott.
A többi igaz, de ha elolvasod a kép leírását, akkor egyértelmű sztem, h a kép maga tudatos, és eleinte nem akartam feltenni, de meggyőztek, felkerült ennyi.
Nem bántottál meg, nem írtál olyat ami nem igaz, csak úgy tűnik, nem olvastad el a kísérő szöveget...
köszönöm, hogy értékelted

adott pontszám: 3
2005. január 6. | 16:13 | ChrisMix

Hú ha... Sok hiba van a képen, csak párat sorolok fel: nem írtál a képhez adatokat, de látszik, hogy nagyon kicsi mélységélességgel dolgoztál. A szóban forgó ág nem épp a főtéma, csak kallódik az aljnövényzetben. Kevés a képen az éles rész, ahol a szem megpihenhetne. A fényképen látszik a háttérben egy nagy körív, amit nem tudok mire vélni. A többit hibát meghagyom másoknak.
Ha legközelebb hasonló képet szeretnél készíteni egy faágról, javaslom a homogén hátteret: égbolt, felhők stb. Nagyobb mélységélesség is ajánlott, akkor nem lesz azzal probléma, hogy az ág "eleje" és "vége" életlen lesz. Persze lehet hogy éppen ez lehet a szándékod is.

endrúka válasza:
Meg fogom fogadni a tanácsaid, mert szakmai szempontból abszolút igaz minden amit írsz, de újra leírom, a barátnőm kedvéért került ide, ez a kedvenc képe, és nem ért hozzá abszolút.
Az a nagy körív amit észrevettél egy cigi, ami a hosszú záridő miatt lett ilyen.
Hasznos komment volt, köszönöm szépen!

adott pontszám: 3
2005. január 6. | 16:09 | doktorcsőri

Az elgondolás nem rossz!
Amiken szerintem javítani kellene:
- a téma életlen( a mögötte lévő területen van az élesség)
- lehetne szűkebb a képkivágás, hogy jobban a témára terelődjön a figyelem
- óvatosabban kell bánni a tónusokkal (gondolom átesett egy kis Ps-en), mert szerintem nem igazán illik a témához ez az árnyalat, túl harsány

endrúka válasza:
Szakmai szempontból biztos igazad van és ezeket a hibákat többé-kevésbé én is észrevettem, de mint a kísérő szövegben leírtam, aki látta, az az összhatás miatt dícsérte, ezért került fel.
Na és a szinek: nagyon kevés utómunka van a képen, a hosszú záridő miatt lett ilyen.
A vágást megfontolom.
Köszönöm, hogy értékelted!