BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,69
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2024. május 5. 19:58
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2024-05-01
A csapda kész

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2024. május 8. | 19:01 | foto50

Szia!
Állatfotóként nehéz értékelni, főleg, mert a póknak a környezethez képest sem a helye, sem a mérete, sem a megjelenése, sem az élessége, sem a részletgazdagsága nem a legjobb. A virág kapta a nagyobb hangsúlyt és a pókhálóból, ami érdekes lenne és a modanivalóhóhoz is nélkülözhetetlen része lenne a képnek, nem látszik semmi, ami nem is csoda, hiszen a virág szírmai formájában egy majdnem fehér szín képezi a hátteret. Tudatos, kreatív, de a felsorolt hibákat javítandó képnek tartom.
Üdv:
Józsi

szigetimiklos984 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést! Igen, a fehér szirom és a fehér pókháló nem túl kontrasztos kombó, a raw-on amúgy jobban látszik a háló, de nem magyarázkodom, jogosak az érvek. Esetleg olvass vissza, ott több dolgot leírok válaszban.

2024. május 7. | 08:16 | Katka26

Csapdán a hangsúly? Ne haragudj, de sehol nem látok csapdát, pókhálót, ellenben a pókot igen, akkor pedig persze hogy kívánja a szem az élességet.
Egyébként gépet, adatokat nem látok megemlítve. Honnan kellene tudnom akkor hogy mivel és milyen beállításokkal készült?
Ha tudod hogy kevés a géped a témához, akkor természetesen ajánlom hogy vegyél egy jobbat. Sajnos ha ez a maximum amit ki tudsz belőle hozni, tényleg elkell egy jobb fényképezőgép.

szigetimiklos984 válasza:
Rendben, kösz a tippet, megfontolom.

adott pontszám: 3,8
2024. május 6. | 07:37 | bau52lac

Szia! Sajnos a csapda nem látható és az élesség sem az igazi A kép arányai sem tetszenek, alul felesleges rész van. A pókháló, ha látszana, remek kép lenne. Üdv

szigetimiklos984 válasza:
Szia! Jogosak az észrevételek. A tömőritetlen képen amúgy látszik halványan a háló alul, de itt elveszik. Utólag gondolkodtam egy kis vízpermeten, de lehet az eliesztette volna a pókot. Meg sokat segített volna egy állvány, de akkor nem vittem magammal. Köszönöm az értékelést!

2024. május 5. | 22:37 | gljzsf

Mindannyian a jó képet keressük. A gép képességeihez mérten ez a kép kifejezetten jó. Általános témákban utcai fotózás egyebek, meg valószínűleg még jobb. De hát nehezen lehet egy ilyen technikával készült képnek megküzdenie egy dsrl, vagy milc képminőségével. Persze a megfelelő objektív is ugyanolyan fontos. Ha ilyen témákban fotózol, és jobb eredményeket akarsz elérni mindenképpen érdemes ebben az irányban továbblépni. A milc a legalkalmasabb mert az elektronikus keresőben már a kész képet látod, illetve manuális obikkal is remekül lehet élességet állítani. No és persze a tanulás és gyakorlás teszi a mestert :)

szigetimiklos984 válasza:
Kísérlezezem most más témákkal, nem sietek a következő képpel. Igazábol az objektívek ára tart vissza egyelőre, hisz a gép csak egy része az egésznek. Most tanulom a lightroomot használni, vettem hozzá oktatási könyvet, ezzel el leszek egy darabig. Köszi a tanácsokat!

adott pontszám: 4,3
2024. május 5. | 21:32 | gljzsf

Szia! Kicsiben tetszett a virág szirmai közötti részek szépen és jó arányban osztják a teret. Jó a szerkesztés is. Nagyban már más a helyzet, ott már más szempontok érvényesülnek. Nekem kicsit sekély a mélységélesség ami az általános élességre is hatással van. Valamint érdemes elgondolkodni a fotó készítésekor, hogy mit szeretnél megörökíteni. A virágot, vagy a pókocskát, mert így érzésem szerint olyan felemás a helyzet, mint amikor sokat akarunk egy képből kihozni, és a lényeg elvész.

szigetimiklos984 válasza:
Szia! A mélységélesség valóban nem az igazi. Sajnos ez az Olympus tg6 ilyen keréken fúrt jukakkal állitja a rekeszazt azt hiszem, bár ostobaságot nem akarok beszélni. Szóval 4,9 vagy 18 között tudtam választani. Utóbbi bemozdult bármit csináltam. Lehet jobb lett volna kicsit visszavenni a zoomból és a pók lenne kicsit homályos? Köszönöm az értékelést! Küzdök a géppel, tanulom ezt az egészet és kezdek megérteni több dolgot amit te is írtál az elején. Tervezek milc-re váltani, de egyelőre ahogy gyűlnek a képek, úgy érzem még mindíg én vagyok a korlát.

adott pontszám: 3
2024. május 5. | 20:28 | Katka26

Szió.
Sajnos az élesség elcsúszott és túl kicsi. A pók már kissé életlen lett.
A fények is közömbösek, ahogy a téma is elvész a képen. A komponálás sem lett megfelelő. Ne haragudj. :)

szigetimiklos984 válasza:
Szia! Technikailag ennyit tud a gép. Nekem pont így tetszik a kompozíció de izlés kérdése. A következő rekesz f18 volt, azt nem tudtam kitartani. Arra gondoltam nem feltétlenül baj hogy a pók kicsit életlen, hisz a csapdán van a fókusz. A fény valóban lehetne jobb, talán egy másik napszakban ideálisabb lett volna. Köszönöm a véleményt!