BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. június 16. 13:08
giz-gaz

A kategória legyen mondjuk absztrakt. És ne kérdezzétek mi tetszett meg benne, mert nem tudom. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2023. június 24. | 11:28 | murypeti

Én sem tudom, mi tetszik benne, de remek kép.
Gratula!
Üdv, Péter

gljzsf válasza:
Köszi szépen!

2023. június 20. | 19:36 | Havasi Pál

Nem merem pontozni, mert hátha rosszul látom a minőséget, és akkor senki kerüljön rossz helyzetbe azért mert esetleg én hibásan ítélek meg valamit. Tehát: Nekem nem tetszik. Nem a kompozíció miatt, mert az érdekes lehetne. A minőség. Mintha nagyon rossz lenne a felbontás. A háttér sötét árnyalataiban mintha sok-sok kis képzajt látnék. Ha így van, alapvető hiba ami kevés ponttal jár. Ha tévedek, akkor viszont nem játszom a felelőtlen ítész szerepét. Miattam senki ne essen tizedeket vissza abból a pozíciójából, amit hosszú és nehéz munkával évek alatt elért! Ami viszont látható minőséghiba, hogy az előtérben álló (tehát nem az elmosást szolgáló) faág nagyon életlen. Legalább annál nagyon pontosnak kellene lenni, mert legalább egy kézzelfogható elemnek szerepelnie kell a háttértől vagy témától függetlenül. Persze vannak kivételek. Amikor szándékosan, az egész kompozíció torzul valamilyen technikának köszönhetően, mert a cél pontosan ez. De olyankor az pontosan érzékelhető is. Nemcsak a háttér, de az elől lévő terület is hasonlóan torzul. Olyan nincs, hogy kicsit, vagy félig, vagy éppencsak torzul a háttérhez képest. A megálmodott talányt meg kell valósítani teljesen. Az nem megoldás, hogy félig. Azzal nem követi az előtér kompozíciót, nincs egyenes kapcsolata a háttérrel. Ez a fotó eredetileg színesnek tűnik, amit utólag alakítottak át. Ez ff fotónál nagy hátrány. Nincs meg az a mélység, dinamika, árnyalatgazdagság, és tér ami a valódi ff fotókat jellemzi. Ha a szándékunk monokróm fotó készítése, akkor a gépet is állítsuk úgy felvétel elött. Értem én, hogy így kényelmesebb megoldás, csakhát értéke is kevesebb. És akkor miért ne törekedne egy fotós a jobbra? A színesből alakított fotók sajnos szürkék, laposak, nincs bennük élet. Párszor írtam erről, de kevesen alkalmazzák. Bíznak a digitális technikában. A digitális technika ránézésre teljesíti a küldetését, valóban minden ff lesz a képen, de életet még az sem tud varázsolni.

gljzsf válasza:
Szia! Utólag lett zajosítva, ezt láthatod. A torzítás és a bokeh pedig az objektív eredménye. A térhatás nem az FF vagy színes felvételen múlik, esetleg a formátummal lehet összefüggése, és az objektív gyújtótávolságával. Örülök, hogy benéztél.

2023. június 17. | 20:34 | najó

kegyetlen!
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

gljzsf válasza:
Kösz! A kreditet is :)

adott pontszám: 5
2023. június 16. | 21:57 | foto50

Szia!
Káosz innen és túl. Aktuális röntgenkép a világunkról. Jó! Pontosan én sem tudom mi tetszik benne, de szerintem éppen ez. A kivitelezés illik a témához.
Üdv:
Józsi

gljzsf válasza:
Szia! Én mondjuk nem asszociáltam erre, de végül is bele lehet látni ezt is. Csak a mi világunk káosza rosszabbul mutatna ha le tudnánk fotózni. A természet káoszában van valami szép is talán. Köszi az értékelést.

2023. június 16. | 21:47 | Azúr

Szép!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

gljzsf válasza:
Köszönöm. A kreditet is.

adott pontszám: 5
2023. június 16. | 21:00 | zsoltf

Nekem tetszik. Én sem tudnám pontosan megfogalmazni hogy miért is, de az összkép jó. Lehet hogy a kesze-kuszaságának van egy hipnotikus hatása?

gljzsf válasza:
Köszi Zsolt! A hipnotikus hatás Valóban érvényesül benne valahol. Lehet az agyunk olyan részére hat, amit nem igazán ismerünk.