BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. június 14. 23:53
Kapor minták

Nem montázs, egy kép. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. június 20. | 16:54 | Havasi Pál

Mondjam azt, hogy zseniális elgondolás? Mondom, mert az! A bokeh hatás és a kapor szintén pontszerű virágai kapcsolatot teremtenek egymás között, így nem egy öncélú technikai látvány, hanem a kép szerves része a háttér. Ha pedig megvan az összefüggés, akkor megvan az értelme is a képnek. De nem fogom pontozni. A kivitelezés ilyen szempontból nem értelmezhető. Szerintem nem jó út, ha a kapor pontatlan. Egyetlen éles pont nincs rajta. Ez vagy technikai hiba, vagy rossz elgondolás. Ha technikai hiba miatt életlen, arról nincs mit beszélni. Akkor egyszerűen pontatlan, rossz. minőségű a kép. Ha az elgondolás miatt ilyen, az azért nem jó, mert ha a kép mind a 2 világa ( Főalak - Háttér) egyforma megjelenésű (elmosott), az olyan mintha nem is lenne valamelyik. Az valójában 1 kép. Akkor nincs értelme a bokeh-nek. mert ugye mitől is válassza el a hátteret? Ezért kell a nagyobb kontraszt. Legyen egy nagyon tiszta éles alak,amiről a háttér leválik. Ez a kettősség adja meg a teljes értékét, a változatosságot, a képi játékot. Éles-életlen, tapintható-légnemű, valóság-illúzió. Ha a kapor szárától a virágokig minden része pontos és egyformán látható, akkor azt mondom, hogy ez egy művészi értékű kép, mert a témára figyelemmel szép tisztán ügyeltél rá. Így jelenleg azt sugallja, hogy a kaporral kevésbé törődtél, fontosabb volt a bokeh hatás elérése. Vagyis ne keressünk magasabb értékeket benne, mert inkább a technikai képesség volt a cél.

gljzsf válasza:
Kell egy jó monitor. A kapor egy ága éles, a többinek meg nem is kell annak lennie (szerintem). Nem könnyű egyébként ezzel az obival, nem rekeszelhető, és az élessége elve nem toppos. A többi paraméter viszont kárpótlást ad ezekért a "hiányosságokért".

adott pontszám: 5
2023. június 15. | 20:02 | foto50

Szia!
Jó! Szép látvány. Kellemes színvilág. Valami régebbi obival készülhetett gondolom, azok tudnak ilyen és hasonló rajzokat.
Üdv:
Józsi

gljzsf válasza:
Szia! Igen úgy emlékszem egy vetítő objektívvel készül. Hasonló képi hatása van mint a meyer trioplánnak, csak ez pár ezer forint nem sok tízezer :). Köszi az értékelést.

adott pontszám: 5
2023. június 15. | 04:29 | zsoltf

Nagyon hangulatos fotó. Kreatív perspektíva, kellemes, lágy, komplementer színek, pazar fények, remek bokeh. Szép.

gljzsf válasza:
Köszönöm. Örülök, hogy tetszik :)