BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,11
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. május 2. 08:23
  • érzékenység: 200
  • rekeszérték: 11
  • zársebesség: 1/250
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2023-04-27
Kísértethotel

Black Sabbath utópia  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2023. május 9. | 08:48 | najó

Ez jó kompó lenne, ha két lépéssel hátrébb áltál volna,, továbbá itt nagyot dobna valami érdesebb, fényviszony, sőt akármég a köd is, a fekete fehér csiszolandó,, ha van lehetőséged , újra megpróbálkoznék vele, játszadoznék, így kissé elkapkpodott, útólag a gép előtt, jónak vélt kép lett ez.
üdv!

Havasi Pál válasza:
Köszi. A tó másik oldalán km távolságban álltam. Hova léptem volna pontosan még 2 lépést hátra? Akkor még ennyi épület sem lenne. Köd nem volt, így azt se tudtam csinálni. Jó kép ez. Szándékosan ilyen tompa és mélyfekete a témához készítve. Írtam, hogy Black Sabbath inspiráció. A '70-es évek újra gondolása. Nem egy marketing szempontú látványos megvilágítású ff volt a feladat, a szigorúan zárt témának ez a stílusa.

adott pontszám: 4,2
2023. május 5. | 10:20 | sasvari

Szia.
Elég misztikusra sikerült kicsit olyan thriller-es.
Erre a vízben lévő ágak is rá erősítenek már csak egy hulla felbukkanó háta hiányzik.
Az egészet egy még alul exponáltabb vonalra raktam volna erősítve a hangulatot. Igy egy kicsit lightosra sikerült. Alexpósan a felhők is jobban kirajzolódnának. Jó a tükröződés.
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Köszönöm, akkor átment a Kísértethotel

adott pontszám: 4
2023. május 3. | 16:25 | Thuri91

Szia. Ez a kép szimmetriailag szép. Viszont feketefehérben nem jó választás volt szerintem. Így két oldalt a bokros is összefolynak. Egyedül a fehér ház és annak tükröződése ment a kép összképén ezért kicsit fentebb pontozom. De szivem szerint nem adnék többet 3nál.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm. Azért ff mert kísértetház. A környezet mellékes. Az épületet viszont világító lámpaként emeli ki.

2023. május 3. | 06:38 | Tonyka

Mitől kéne ismernem a Black Sabbath 1970 albumát, és a hozzá fűződő borító történetet? Ilyen alapon van még pár millió tudatlan ember a világban. Igaz nem vagyok fotóművész, de van pár összeszedett értékelésem itt, amik mondhatni 95% arányban egyeznek a tényleg szakik véleményével. Enyhe túlzásnak érzem, a tudatlanságot előtérbe helyezni. Gondolom az meg sem fordult a fejedben, h esetleg nem mindenkinek jelenetheti azt amit neked. Nem baj ha kritizálod a pontozást, és nem érzed reálisnak, lehet túl kemény volt. A lereagálás viszont érdekes jellemet takar. Amolyan Black Sabbathos lázadóst. Jah, és a leírás pont arra való amit lelkesen lekörmöltél róla nekem. Jobban mutatna ott a sztori, nem kéne kitalálni a nagyérdeműnek az 1970-es éveket.

Havasi Pál válasza:
Nem volt semmi negatív a lereagálásban. Pont azért, mivel nem mindenki ismerheti az első képet, így írtam egy hasznos infót. Igazad van, lehet, hogy jó lenne a leírásban, ez sajnos nem jutott eszembe,mert kaptam néha olyan megjegyzést, hogy az se jó ha tudja a néző amikor olvassa miről van szó. Atgondolom mit lenne jó vele kezdeni.

adott pontszám: 4,5
2023. május 2. | 22:15 | gljzsf

Szia! Azt a misztikus hangulatot nem igazán sikerült visszaadni amit a cím sugall, de majdnem jó lett, a tökéletes végeredményhez viszont bármennyire elítéled is már utómunka kellett volna. Nagyban a részletek (háttérben a házak, a vízben lévő faágak stb.) már széttörik a hangulatot. A falomb keret viszont jó ötlet volt, a kompozíció is jó a tükröződéssel.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! A hangulattal kapcsolatban az előző válaszolónál írtam milyen összefüggés miatt jött létre, kissé hosszú, nem ismételném meg,ot meg tudod nézni ha érdekel

2023. május 2. | 21:07 | Tonyka

Természetesen nem kötelező elfogadni. Leírtam amit gondoltam. Technikailag, az égbolt valószínűleg kiégett. Legalább is nekem úgy tűnik.

Havasi Pál válasza:
Segédlet a képhez: a Black Sabbath 1970-ben kiadott, legendás első nagylemezének a borítójára emlékeztet, mintha váratlanul pontosan azzal a több mint 1600 km-re épített házzal találtam volna szemben magam. Ez volt a világ első Heavy Metal lemeze, zenész-szakmai körökben innen számítják a műfaj megszületését. Így világszerte ismert épületről van szó. A borítón szereplő kísértetházat kísérteties hasonlóság köti össze a képemmel. Nemcsak szinte teljesen megegyező az épület formájában és méreteiben, hanem szintén lakatlan, és ugyanígy egy ugyanilyen környezetben, tóparton, ugyanilyen tájolással áll. Az eredetei fotón ugyanilyen szögből fotózták le. Tehát ez egy nagyon jó és stílusos válasz egy világhírhedt képre. Sokkal nagyobb a jelentősége mint gondolnád,de ehhez kellenek értéklés előtt alapismeretek is, mert azok nélkül határozott véleményt formálni arról amit nem ismerünk, csak felelőtlenség: https://rozsdagyar.blog.hu/2020/07/04/black_sabbath_a_zenekar_osszes_studiolemeze_1_resz

adott pontszám: 3
2023. május 2. | 10:00 | Tonyka

Szia! Elképzelhető, h te amikor ott jártál akkor a címnek megfelelő környezetet, hangulatot érzékeltél. Viszont a képnek ezt nem sikerült átadnia. Ebben az ff sem volt segítségedre. Amúgy a kompozíció nem rossz, keretet ad az épületnek a környezet.

Havasi Pál válasza:
Szia! Ezt az értékelést nem tudom elfogadni. Ez nem értékelés. Szubjektív, hogy személy szerint mennyire fog meg egy téma. Természetes, hogy mindenkinek más az ízlése. Ilyeneket én sem számítok be. Nekem sem tetszik minden, de ha egy kép jó, akkor elismerem. Technikailag hibát nem találtál. A fénykép önmagában nem kifogásolható. A kompozíciót sem írtad rossznak. Akkor mi a baj? Szakmai indokokkal nem fejtetted ki. Javitasra sem hivatkoztál. Csak a hangulat ami neked olyan gondot okozott, hogy 2 (!) pont levonást adtál érte? Értelmetlenül túlzó. Szakmaiatlan egy szintre hoznod az erősen hibás vagy sablonos tucat képekkel.