BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,52
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. április 24. 12:12
Akinek sikerült elűznie a telet

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2023. május 16. | 16:57 | zsoltf

Remek az expozíció, jó a szerkesztés, nem mindennapi a téma. Tetszik.

sasvari válasza:
Szia.
:) köszönöm. Elég megosztó lett.
Így egy jó pár nap elteltével arra jöttem rá ,hogy ez is jó hisz mindenkiben pro vagy kontra érzelmeket váltott ki.

2023. május 2. | 20:22 | Havasi Pál

Nem tudom felfogni, hogy mindenki rosszat lát ebben a maskarában! Hihetetlen, hogy egy jópofa, mosolygó, teljesen barátságos bálozóban mindenki az ördögöt látja! Pszichológia! Ennyire megtéveszti az emberi elmét néhány szín-forma kombináció, ösztönöket vesz előamit nehéz józanul felülírni a valóságnak megfelelően.Ugyanígy működik az élővilágban a szintén riasztásra szolgáló forma és színkód.

sasvari válasza:
Szia.
Hát...elég megosztó lett. De egy képnél nem feltétlenül baj. Vannak emberek akik nekem szimpatikusak másoknak nem van aki szépnek lát valamit mások nem ,jelen esetben is hasonló a helyzet.
Ez vitathatatlan :
" Pszichológia! Ennyire megtéveszti az emberi elmét néhány szín-forma kombináció, ösztönöket vesz elő amit nehéz józanul felülírni a valóságnak megfelelően.Ugyanígy működik az élővilágban a szintén riasztásra szolgáló forma és színkód."
Köszönöm ,hogy hozzászóltál.
Üdv Sas

2023. május 2. | 14:48 | Szarvassy Gábor

Hát ennek sikerül....Érdekes módon engem is taszít a kép. A francia liliom (fleur-de-lis) re emlékeztető fejdisz, a groteszk pantomim maszkkal társítva tényleg olyan, hogy ettől, ha én lennék, a tél világgá szaladnék. A fejdisz vágása furcsa, a figura mintha dőlene, pedig nem dől. Én a vágáson elgondolkodnék, alul szenítem kicsit sok.
De mindez nem a fotós hibája. A kép technikailag tökéletes. Az egy szubjektív dolog, hogy tetszik, nem tetszik. Nekem a fentebb írt szimbolistákéi groteszk miatt nem tetszik. De gondolom, a jelmez készítőének a tél elijesztése volt a cél.
Engem is ijeszt.

sasvari válasza:
Szia.
Jól látod a figura dől. Lentebbről fotóztam és fölém tornyosult .A vágást illetően igen többen jelezték. Egy maszkos rendezvény nem csak arról szól, hogy szép maszkosok vonulnak fel , egy idő után unalmas is lenne. Pont a változatosság a lényege ilyenkor. Kinek ez kinek az.
Köszönöm,hogy elmondtad a véleményedet.
Üdv Sas

adott pontszám: 5
2023. április 26. | 23:20 | Zsolt36

Ki lehet az? Szól a költői kérdésem. Csak nem a híradók valamelyik meteorológusa. Szóval velence szép és fantasztikusan kellemes hely. Coffé pizza vinagrade gelatin. A bőség zavara. Jó lett a kép. Hűlye egy maszk, de melyik nem? Ha nem tévedek fiatal van a maszk mögött.

sasvari válasza:
Nem tudni ki van a maszk mögött talán 30-40 ig.
Köszönöm,hogy értékelted.

adott pontszám: 4,8
2023. április 25. | 19:21 | Thuri91

Szép éles és színes kép. Fókusz teljesen a maskaráson van. Egyedül egy valami nem tetszik, hogy a sapkája nincs benne teljesen, mert vágva lett.

sasvari válasza:
Szia.
Ha több teret hagytam volna elveszne a tekintet ami a kép sava borsát adná. Sőt még az 1:1 vágáson is gondolkoztam ami még közelebb hozná.
Köszönöm,hogy értékelted.
Üdv Sas

adott pontszám: 5
2023. április 25. | 13:10 | najó

olyan szép az expó, hogy taniítani kelleme, a vágás is jó.
szép,
üdv!

sasvari válasza:

Hát a vágás nem mindenkinek jön be én is dilemmáztam de ez lett végül is. Örülök, hogy tetszik és legfőképp , hogy értékelted.

adott pontszám: 4
2023. április 25. | 07:11 | zsiga755

Szia!
Jól elkapott (vagy beállított?) pillanat,
Fölül többet vágtam volna, hogy a jellegtelen égbolt már ne kerüljön a képre, alul pedig a hónalj alatti rész.

sasvari válasza:
Szia.
Nem beállított kép. Kicsit lentebbről fotóztam ,hogy a tömeget kizárjam. Interakcióba lépett és fölém tornyosulva nézett le rám aminek nyilván valóan örültem. Az 1:1 vágást én is néztem az pont olyan lenne mint amit leírsz a teáltalad is említett okok miatt de végül is e mellett döntöttem. De jogos a te észrevételed is.
Köszönöm, hogy véleményezted.

2023. április 25. | 06:49 | gljzsf

Persze hogy nem. Én is felléptem ilyenek ellen, anno, és most sem csinálok hasonlót. Gondolom ez elvárható másoktól is. De ez már kb. a 3. eset részéről. Ha még egyszer előfordul jelzem az admin felé is. Bár elvileg neki látnia kellene ezeket és fellépni ellene. A szabályzat szerint ha nem megfelelő egy értékelés az admin kivonhatja a rá adott pontot. Ezt elfogadom. Hogy valaki folyamatosan beszólogasson, akár jogosan, akár nem, azt nem tudom és nem is fogom elfogadni. Hogy mi baja van nem tudom felajánlottam már, hogy jelezzen az email címemre ha nem tetszik valami, nem ez az oldal ennek a fóruma, de semmi. Hát ezért írtam ide. Sajnálom, hogy a képed alatt megy ez a méltatlan vita.

sasvari válasza:
Értem a felháborodásod , de nem kellene ennyire felvenni.
pálkata néha pokróc de általában jó meglátásai vannak és ami számomra fontos ,hogy nem rosszindulatú.
Szerencsére a most fent lévő tagok sem.
Itt az oldalon több jó fotósnak írtam negatívabb kritikát de az az alázat amivel kezelték meglepett.
Úgy gondolom ,hogy ennek a képi olvasztó tégelynek nem csak az a kizárólagos funkciója ,hogy a képekből tanuljunk.

2023. április 24. | 20:36 | gljzsf

Vicces fiú ez a pálkata. Már ha egyáltalán fiú. Mindig más képei alatt üzenget, névtelenül, hamis email címmel. Tipikus netes viselkedés. Hát én is itt írok vissza. Gratulálok csak így tovább. Ne fotózz csak mások véleményeit fikázd.

sasvari válasza:
Egy itteni fotós ,egyszer azt írta ha lehetne egyszer a véleményeket is pontozni meglepődne mindenki.
Ezzel nem azt mondom ,hogy ez a véleményezés jó v rossz nem tisztem megítélni.
Abszolút megértem ,ha a kép taszít viszont azt is megértem ,hogy a másik fél valami konkrétabbat vár. De egy biztos ha egy képpel kapcsolatban ellenérzésed van azzal nem lehet szembe szállni. Érzésekkel nem lehet vitatkozni. Úgy gondolom ,hogy nem könnyű véleményezni mert néha nehéz szubjektíven érzelem mentesen értékelni egy képet néha a hangulatunk függvénye is merre billen a mérleg.
A fotozzon az értékelések körül kialakult viták miatt többen felhagytak a kép töltögetéssel.
De én úgy gondolom ,mindenből lehet tanulni és nem kellene személyes sértésnek venni mások véleményét akár képről akár véleményezésről van szó.
Szerencsésnek érzem magam ,hogy el tudtam fogadni ,hogy vannak akik nyersebben fogalmaznak ezek a dologok nem rólam szólnak ellenben az adott reakció már igen.
Nem kell minden kesztyűt felvenni és a nem válasz is válasz.
Mindezektől függetlenül örülök, hogy le írtad a képpel kapcsolatos érzéseidet.
Ez a bejegyzés már nem kellett volna.
Egymás sértegetése sem viszi előre a dolgokat már ami itt pálkataval kialakult.

2023. április 24. | 19:32 | Havasi Pál

Kiegészítem annyival, hogy a lefelé erőteljesen hegyesedő, fényesen feketére festett, szem alatti festés kelt olyan optikai illúziót, ami az érzelmeire hagyatkozó emberben "domináló" félelmetes érzést kelt. Ha ezt racionálisan kizárom magamból és csak a pupilla közepébe nézek - kihagyva a környező látványt - akkor én egy mosolygós embert látok. Lágy íveket a zöld szemben. Emberi lágyságot, álarc mögött. Szerintem ez az ember magában mosolygott, hogy milyen zord álarc alatt van és fotózod. A nagyon enyhén, látszólagosan féloldalt döntött test a meghajlás (elötted) egy udvarias kifinomult formája ami középkori filmekben látható királyi személyiségek előtt amikor főrangú udvaroncok követik meg a királyt...azaz jelen esetben téged, a fotóst! Megtisztelt téged, mert te is megtisztelted őt! Az ilyen pedig nem agresszív, csak az álarc kelt az emberekben történelmi beidegződésű ellenérzést.

sasvari válasza:
Fölém magasodott azért ez a test tartás.
"Szerintem ez az ember magában mosolygott"
A fotó alatt nem de előtte és utána is olyan vidámságot érezem körülötte.
Egyébként a csipetnyi karnevál c képemnek a partnere volt. A ruhájuk (nagyon igényesen megcsinálták) is passzolt egymáshoz ha visszanézed látszik. Nagyon ügyesen mozogtak a fényképező előtt.

adott pontszám: 5
2023. április 24. | 19:19 | Havasi Pál

Jajj! De szuper! Miért nem ezzel kezdted? Ezerszer jobban tetszik az elsőnél is, mert a páratlan minőség mellett olyan plusz értékekkel is párosult ez, hogy életre kelt a maskara! Egyszerre művészi eltökéltség és érzékenyen emberi alkat. Egymást kiegészítő kettősség

sasvari válasza:
Örülök, hogy tetszik.
Miért nem ezzel kezdtem? Mert a másiknak is meg van az erőssége csak az lehet nem ment át.
De nincs is jelentősége a lényeg ,hogy ez átment.

adott pontszám: 4,7
2023. április 24. | 17:41 | foto50

Szia!
Ez valahogy nekem nem tetszik annyira, mint az előzőek. Én azt hiszem ezt szűkebbre vágtam volna, hogy az égbolt már ne essen bele, és kiegyenesítettem volna a dőlést, ami a jelmez geometriája miatt engem kifejezetten zavar. Amit levágtál volna az szerintem most ehhez a jelmezhez nem ad hozzá pluszt. A minőség, élesség, színek, részletek, expo mind rendben van. Az említett apró, de szerintem lényeges dolgok miatt most nem tudok maxolni, ne haragudj!
Üdv:
Józsi

sasvari válasza:
Szia.
A szűk vágáson és is gondolkoztam és igazat kell adjak. A vízszintes dőlést korrigáltam de a függőket nem tartottam annyira fontosnak de végül is ebben is van igazság. Nem haragszom örülök ,hogy őszintén leírtad.
Üdv Sas

2023. április 24. | 17:41 | pálkata

"Szia! A minőség jó, mégsem tetszik. Sőt van benne valami taszító. Szerintem kerülendő út, bár kérdés ki mit akar elérni egy képpel. Nálam ez jön le. Talán a szekesztés, vagy a tekintet miatt ki tudja. És a koncepciót sem érzem benne."

Olvasd vissza magad, ha saját magadat sem érted, hogy mersz pontozni?

Mi alapján értékelsz, ha magaddal sem vagy tisztában, ráadásul ezt fent le is írod!

sasvari válasza:
Fentebb leírtam a véleményemet az esetről.

adott pontszám: 3,5
2023. április 24. | 14:22 | gljzsf

Szia! A minőség jó, mégsem tetszik. Sőt van benne valami taszító. Szerintem kerülendő út, bár kérdés ki mit akar elérni egy képpel. Nálam ez jön le. Talán a szekesztés, vagy a tekintet miatt ki tudja. És a koncepciót sem érzem benne.

sasvari válasza:
Szia.
Kinek ez kinek az. Nem gondolnám a magam részéről visszataszítónak inkább fenyegetőnek azért is sikerült elűznie a telet :) . Kerülendő út ?
A gyümölcs fagyit sem szereti mindenki mégis gyártják.
Koncepció? Maga a fenyegető nézés. A fölém tornyosulás.
De elfogadom ,hogy neked nem.
Üdv Sas