BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,8
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. március 5. 19:51
Az elmúlás színekben

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. április 24. | 12:15 | najó

naplemente , hihetetlen de ez jut róla eszembe.
ott , akkor a helyszínen látványos, csodálatos , nagyon fotogén, ám fényképen sosem tudja vissza adni azt amit a helyszínen érzékeltél, ezt érzem itt is.
na meg rengetegszer próbálkoztam én is hasonlóval, és sosem voltam elégedett az eredménnyel.
üdv!

( ha kicsit érthetetlen voltam, akkor lefordítom, szerintem ha ilyen témába futsz engedd el..:)

sasvari válasza:
Szia.
Örülök ,hogy hozzá írtál . Nem is igazán a naplemente fogott meg hanem a rozsdás lábak azért is vágtam szűkre.A színekre mondjuk picit rá erősítettem.Gondolkoztam ff -ben de túl karcos lett ,lehet lágyabb kidolgozásban jobb is lehetett volna. Nekem most is tetszik de lehet a pillanat varázsa miatt ami ott és akkor volt.

2023. március 12. | 23:41 | Havasi Pál

Így már értem, köszönöm. A kép mint írtam alapvetően tetszik. Szép. A színei erősek. A kompozíció, a szerkesztés és a téma nagyon jó. Azt én sem értem, hogy idén egyre kevesebben értékelik a fotókat. A hatalmas létszám után tekintve még jobban nem értem. Tavaly legalább 5 értékelő volt képenként. Most átlag 2. Ugyanazok a visszatérő arcok. Te és Foto50. Ill időnként gljzsf. Vannak rendszeres feltöltők akiknek mindig értékeljük a főleg portré és glamour fotóit, nem is kis pontozassal... De egyetlen egy alkalom nem volt, hogy kölcsönösen valamit visszaadjon legalább az öt értékelő tagoknak. Sőt! Sehol nem látom értékelni őket. Nem tudom hogyan szereznek kreditet a rendszeres feltöltéshez. Ez rejtély. Az meg jobban megdöbbentő, hogy vannak akik csak akkor értékelnek, ha rosszabbul sikerült képet látnak. Akkor megjelenik egy napon belül 5 - 8 ember aki lehúzza a fotókat. Jobban sikerültnél pedig örülök ha 3 értékelőm lesz egy egész hét alatt. Így viszont folyamatosan csak csökkennek a pontjai mert a jó képeket mintha szándékosan kerülnék egyesek ne kelljen jó ponttal felhúzni maga mellé mást is. Ez a benyomásom. Sajnos igenis elég erőteljesen látható ez a kettősség a képek értékelésekor. Mindegy, ez van. Amit utoljára írtál nekem a befalazott ablakos képnél arra válaszoltam. Kérlek olvasd el. Itt pedig vigasztalni az, hogy nekem és foto50-nek is tetszik a kép. Akinek meg nem, attol jobb is, hogy nem értékel. Maradnak a pontjaid.

sasvari válasza:
A fotozz.hu táplálék láncában mindennek meg van a maga helye. A ki nem tölt de értékel és esetleg lehúzza annak is meg van az értelme.
Ahogy a túristák csak ritkán látják.c képnél zsiga755 kevesebb pontot adott a szimmetria miatt.
Valljuk meg joggal. Szerintem minden visszajelzés jó már amelyik releváns. Azóta megoldottam a problémát a képen.
Üdv Sas

2023. március 7. | 18:39 | Havasi Pál

Szia! Ezt a képet nem pontozom, mert nem tudnék biztosan dönteni. Fotós szemmel lehetne a maximum.A kompozíció hibátlan. A minőség hibátlan. Az arányok és a szerkesztés hibátlan. A tartalom hibátlan. Nekem mint nézőnek nem tetszik. Van ilyen, izlés kérdése, egymástól elfogadjuk. Nem tetszik az utómunka. Annyira el van festve a kép, hogy a színek túlzóan természetellenesek. Véleményem szerint valamennyi természetességnek kell lennie a képekben. Mindannyian használunk szerkesztő programot, de lehetőleg diszkrét egyensúlyban megtartva a harmóniát. Ez pedig olyan "csicsás", valószerűtlenül élénk színű. A festmény jelleg egy fizetett glamour/portré/üzleti fotónál kívánatos. De ez nem az a kategória. Mellékesen a téma mint elmúlás így pont az ellenkezőjét váltja ki. Ilyen szép, vidám, élénk színekkel? Az elmúlást nehezen képzelem el ilyen élénk, fiatalos, nyári happy módon. Engem a látvány arra ösztökél, hogy a vízbe ugráljak vagy motorcsónakkal száguldozzak esetleg koktélos kehellyel a kezemben egyensúlyozzak egy vitorláson. Ezért inkább nem értékelek ezúttal.

sasvari válasza:
Szia.
A színekhez minimálisan nyúltam a valóság és és a kép között kb 3-4 % eltérés van. Tehát színeiben az eredeti is elég impulzív.
A vidám színek a kép közepén jelennek meg a türkiz és a kék de ez a kép kb 5% teszi ki.
A fő téma a móló lenne. Az enyészet edte rozsdás oszlopok és a róla pergő festék a felül lévő megbarnult deszkák továbbá a lemenő nap ami erősítette is ennek a hatását. A víz 90% -a barnás sárgás a maradék vidámabb színekkel bír.
Tehát összességében bár a lemenő napot nem látni de érzékelni a képen a kép 80 százaléka ez elmúlásra utal. A szűk vágással is igyekeztem kizárni a környezetet. Továbbá az elmúlásnak is van szépsége (szerintem) max annak aki úgy látja ,hogy nincs benne semmi szép az máshogy fényképezi vagy kizárja a színeket.
Tudom ,hogy itt ezeket a típusú képeket a giccs kategóriába sorolják. De én néha szeretem a giccset is. De látva ,hogy nemsokan véleményezték nyilván ez is jelzés értékű ,hogy a többségnek nem tetszik. De ezt a békát szerintem le fogom tudni nyelni.
Üdv Sas

adott pontszám: 4,8
2023. március 6. | 09:36 | foto50

Szia!
Alapvetően tetszik a fotó, különösen a színek dinamikája. Látszik a pontos szimmetriára való odafigyelés. Jó a nagy mélységélesség, de talán pont e miatt az egész kompozíciót szűknek érzem, ha nem csak a részletekre figyelek, hanem az egész képet egyben szemlélem, és inkább azt teszem, mert nincs egy határozott kiemelt főtéma, ami vonzaná a figyelmemet, - inkább az egész stég (móló) alkotja a fő témát - és így nekem kevés a tér körülötte. Ettől függetlenül jó, és lehet, hogy többen kedvelik az ilyen feszes szerkesztést.
Üdv:
Józsi

sasvari válasza:
Szia.
Köszönöm, hogy véleményezted. itt inkább az oszlopok fogtak meg ill a rozsda színei a festék mállása. Ha többet mutatok a körülötte lévő térből tartottam tőle ,hogy ami számomra lényeg az elvész. De persze kinek mi tetszik.
Üdv Sas