BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,68
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. március 5. 19:51
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Lila harmónia

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2023. március 11. | 08:09 | KJanos77

Szia, Van egy világos elszáradt leveled jobb oldalt lent, ami vonzza a szemet, a sötét háttér az jó, (annak ellenére, hogy) van egy kis halló hatás a szirmok szélén, (akkor is szokott meglenni, mikor túlságosan sötétítjük a hátteret) a jobb oldali virágnál jobban látszik.
A fókusz, nálad a bibén van vagy az közelebbi szirmon kellene legyen, hát az nézőpont kérdése, ebbe nem is kötnék bele csak leírom.
Amúgy tetszik a kép,
Köszönöm
Üdv

pildi04 válasza:
Szia. Nagyon köszönöm az észrevételeket, örülök, hogy megosztottad velem, ezekből tanul az ember :)

adott pontszám: 5
2023. március 10. | 09:21 | Fotos84

Sejtelmes, kissé hideg de szép!

pildi04 válasza:
Szia! Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik :)

2023. március 7. | 17:44 | Havasi Pál

Olvasva a hozzászólásokat, azért az a tér nem akkora probléma szerintem. Jó ez így is, bármit választasz, de az - mint írtam - egységes legyen. Ha neked a baloldal jobban tetszik, akkor a jobboldalt is úgy kellett volna fényképezned. Akkor balra helyezkedsz és keresel olyan pontot ahol két zöld között átlátsz a virághoz, és a két zöld a kép két oldalán hasonlóan teljesen eltünteti a hátteret. Ezt utólagos javítással persze nem lehet korrigálni. Ehhez újra kell fényképezni.

pildi04 válasza:
Szia. Rendben, köszönöm a jótanácsokat :)

adott pontszám: 4,6
2023. március 7. | 17:39 | Havasi Pál

Szia! Megint lehetne egy tökéletes kép mert jó az elképzelés és gyönyörűek a színei, de ekkora méretben a feltöltő saját maga ellen dolgozik, ugyanis a láthatatlan hibák láthatóvá válnak. Kettő gondom van. Egy ilyen képnél elvárható lenne a tűpontos élesség azon az egyetlen árva témán ami látható. Úgy gondolom, hogy egy felszerelésnél sosem szabad a technikai képességek határait feszegetni. Inkább legyünk biztonságosabb közelségben a tárgyhoz, de az teljes terjedelmében jól fókuszált szép tiszta éles kép legyen. Sokan ezt áldozzák fel amikor a háttérelmosást valami varázslatos fétisként kezelve már olyan mérföldes távolságból lövik a képet, aminél már szegény felszerelés nem tud megfelelően fókuszálni, illetve a nem csillagászati minőségű lencsék kisebb torzítással továbbítják a fényt. Ez a kisebb (félpontos) probléma. Ami nagyobb baj az a kompozíció. Nem értem a kép baloldalát. A jobboldalon van egy tartalomhoz illő, harmónikus zöld levélzet kellemesen elmosva a háttérben...a baloldalt pedig egy nagy zöld paca. Mint amikor egy festmény egyik oldalát alkoholos/benzines ronggyal meg akarják törölni, és helyette az összes festéket elkeni! Értem én, hogy elmosás, de akkor döntsük el, hogy mit is akarunk tulajdonképpen. Akkor vagy az egész legyen fullosan elmosott, vagy az egész legyen félig látható zöldleveles. Így ez a kettő annyira disszharmónikusan ellentmond egymásnak, hogy zavarja az összképet. Sajnos elég nagy arányban, kb 30%-a a képnek amit nem lehet apró hibának nevezni. Kell, hogy legyen egy harmónikus egyensúly, mert így azt sugallja, hogy a fotós bizonytalan volt mit is válasszon. Persze lehet mondani, hogy a körülmények. Baloldalt volt egy marék zöld amit a mélységélesség így kezelt, jobb oldalt pedig tiszta volt a terep. De ez nem lehet indok. Egy fotósnak pont ez a fizikai szerepe, hogy ilyen problémánál ne ráhagyja, hanem megoldást keressen és helyezkedjen úgy, hogy a virág mindkét oldala egyformán jelenjen meg.

pildi04 válasza:
Szia. Nagyon köszönöm a kimerítő elemzést, tényleg nem hibátlan a kép, de legközelebb igyekszem nagyobb gondot fordítani a megkomponálásra.

2023. március 6. | 13:44 | foto50

Szia!
Olvasom a hozzászólásokat, de valahogy azt gondolom ennek a kompozíciónak kell az a tér, még ha egyedül is maradok ezzel a véleménnyel. Megvágva már nem ezt a hangulatot adja, akkor már ez a "tompaság" sem lenne jó így, és az már egy egészen másik kép lenne.

pildi04 válasza:
Szia! Pontosan ezt érzem már a kép elkészülte óta… hogy mintha kérné azt a baloldali teret… vágtam belőle, de nekem úgy már nem adta vissza az a hangulatot, amit a fotó elkészültekor kiváltott bennem. Köszönöm a véleményezést :)

2023. március 6. | 12:51 | Hedera

Szia! Szép, tetszik, de négyzetesre vágnám.

pildi04 válasza:
Szia! köszönöm, hogy megosztottad az észrevételt, próbáltam úgy is, de nekem így jobban átjött a hangulat.

adott pontszám: 3,8
2023. március 6. | 10:02 | sasvari

Szia.
Tetszik a kép hangulata ami az utómunkának köszönhető.
Élesség jó.
Ami nem tetszik az ,hogy a baloldalon nem látni semmit. Ha valami is átsejlene az már merőben javítaná a kép hangulatát.
Ha gyárilag ilyen a baloldal akkor 1:1 vágás orvosolná a problémát.
Üdv Sas

pildi04 válasza:
Szia. Köszönöm az észrevételt, valójában azért hagytam így meg az üres teret a baloldalon, mert nekem így jobb hangulatot kölcsönzött.

adott pontszám: 5
2023. március 6. | 09:22 | foto50

Szia!
Nagyon kellemes és nekem nagyon tetsző színvilágú fotó, szép részletekkel, szép háttérrel, jó szerkesztéssel.
Üdv:
Józsi

pildi04 válasza:
Szia. Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszik.

adott pontszám: 4,8
2023. március 6. | 06:41 | gljzsf

Szia! Kicsit talán alexpós, vagy túlzottan vissza lett húzva. Hangulatában nagyon tetszik a sejtelmes megjelenítés. Túl nagyban töltötted fel, baloldalt kicsit üres a tér.

pildi04 válasza:
Szia! Kicsit visszavettem a fényből, nekem így sötétebben jobban tetszik. Igen, valóban sok a nagy tér baloldalt. Köszönöm az értékelést!