BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,81
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. december 9. 08:19
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2022-12-02
Verliebte Engel

"Hatalmas, aki nekem megbocsát Legyőzhetetlen, aki értem szól Ő, az én csodám és gyönyörűségem" (Élethangok) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. december 23. | 20:05 | Szarvassy Gábor

Köszönöm a kéthasábos kommentárt.

Havasi Pál válasza:
Remélem semmiképpen nem értékelted negatívan a hozzászóláosom, minden olyan szándékot el akarok kerülni.

adott pontszám: 5
2022. december 16. | 20:13 | foto50

Szia!
Tetszik. Jó meglátás, és egyedi kivitelezés. Ami első ránézésre hibának tűnik, az érdekes módon az előnyére válik és egyedivé teszi.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Köszönöm!

2022. december 14. | 15:59 | Szarvassy Gábor

Ne haragudj, de az az igazság, hogy ez alapjában egy technikailag gyenge kép, bemozdult, szürke, életlen, lesipuskás fotó. Viszont az a ritka alkalom áll fenn hogy varázslatos hangulata van, pont ott éleskés ahol a hangsúly van, és pont ott vágja a redőny, ahol illik. Azaz Katának is igaza van, meg nekünk, többieknek is. Ki mit díjaz.

Havasi Pál válasza:
Nos, gondolom olvastad a válaszaim is, ha erre reagáltál. Magam is leírtam, hogy nem a technikai jelentéktelenségét kell keresni ennek a képnek. Nem lehetünk mindig technokraták, hogy azért értékeljünk jóra valamit mert az mértani pontossággal van elkészítve. Ennyi erővel egy geometriai alakzatot lehetne művészi alkotásként tisztelnünk nekünk embereknek, és nem azt a láthatatlan valamit ami a lélekből születik meg! Az alkotások nem ábrákról vagy pontos számokról, oldalakról és fényekről szólnak. Írtam szándékos torzításról is, sosem tagadtam. Nem azt mondtam, hogy jó minőségű kép, hanem azt, hogy szerintem értékes. A kettő pedig nem függ össze. Ezt pedig értékelésnél mindannyian figyelembe vettétek. Zenei hasonlattal élve halgattál már A. E. Bizottság lemezt? (Táncos fülű embereknek kín és szenvedés végighallgatni belőle akár 3 percet is!) Tudtad, hogy zenei szakemberek egyöntetű véleménye, hogy az elmúlt 50 év legjobb magyar produkciója, minden értékelésnél évek/évtizedek óta az 1. helyen szereplő magyar nagylemez az övék? Utána következett legtöbbször csak Cseh Tamás Levél nővéremnek legendás alkotása. Számtalan hasonló példa van a világban. Lehet jó az, ami nem szabályos, ami nem szép, ami nem a társadalom igényei szerint urbánus-populáris-kommersz. Az én személyes érintettségem ebben az impresszionizmus. Az a művészeti forma amivel nagy ritkán kísérletezek. Amit szeretnék viszontlátni a képeimen. Ahogy másik válaszomban is írtam: Álomszerű, elmosódott kép. A képzeletre van bízva minden! Nézz meg néhány Monet festményt, majd képzeld el hogyan nézne ki ha fotóval kellene ábrázolni? Tudom, ez sokaknak idegen, és ami idegen az érthetetlen. Ritkán látok hasonló fényképeket. Az vesse rám az első követ, aki maga is készít ilyen fotókat - ez a véleményem! Nem lehet egy mérnök, a fotózás technikáját ismerő fényképész szemével bírálni ezt a kategóriát. Ők nagyszerű iparosmunkát tudnak végezni megrendelésre, de a kreatív alkotás az egy másik történet. Én 30 éve foglalkozom irodalommal, valamint zenei és vizuális művészetekkel. Nem vagyok profi fotós, nem is tartottam magam annak. Látom magam előtt, hogy van mit tanulnom, fejlődnöm, amiben rendkívül sokat segítenek a TI tanácsaitok és az értékelések! Többet kaptam a Fotózz oldaltól, mint a fotós iskolától ahol tanultam a technikai alapokat korábban. De! Szerintem ha ilyen jellegű fotóról van szó, akkor ne akarjunk rá szabályokat eröltetni.

2022. december 11. | 21:10 | pálkata

Ha valamit magyarázni kell, az ott meg is halt!
A fotónak kell eladnia magát, nem a fotósnak.
Mindezt a tévedés kockázatával!

Havasi Pál válasza:
Szerencsére nem kellett senkinek magyarázni. Te vagy az egyetlen akinek nem tetszett az összes értékelő közül, így önmagát adta el előzetes magyarázatok nélkül. A teljes többség jó értékelést adott rá. Így a tévedés kizárt -legalábbis a kép oldaláról.

adott pontszám: 4,5
2022. december 10. | 06:05 | gljzsf

Szia! Jó lett. Igazából tetszik nagyon is az ötlet, a cím és a leírás nem, nekem teljesen más jut eszembe, de az mindegy is. Amit érdemes lett volna másképp csináni, a fa nem kellene, zavaróan levágja a képet, és az arcok jó lett volna ha nem esnek kitakarásba. De ezktől eltekintve nálam rendben van.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4
2022. december 9. | 17:17 | sasvari

Szia.
Jó meglátás. A hangulata tetszik. Az ff lehetne drámaibb. A baloldali sötétebb csík( gondolom fa)
zavaró.
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Szia! Köszönöm! Valóban fa. Gondolkodtam a jelenlétén...először a tudatomat zavarta. Megtekintve egy olyan érdekes pluszt adott nekem mellékesként mint egy régi, ketté szakított fénykép. És mivel a szélén van, így hasznosnak találtam a kettősségét a világos és üres jobboldallal szemben. Jónak tűnik így. Túl szabályos lenne a kép nélküle, és pont a szabálytalanságát veszítené el amire épül. Javaslom olvasd el a többi hozzászólást és a válaszom, ugyanis eléggé nehéz fajsúlyú képnek szántam, ami be is jött! Megosztó, 2 és 5 pont között lett értékelve, kapott minden szépet és jót...de a lényeg az én értelmezésem is olvashatod, a szándékot és a technikát amiért létrejött az egész - miért ilyen, és miért így?!

adott pontszám: 5
2022. december 9. | 17:06 | Szarvassy Gábor

Végre egy jó fotó, jól feldolgozott téma, jó kivágás, jó választás a szürke fekete fehér kidolgozás.Csak így tovább!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Sokat is készültem és kísérleteztem rá. Már csak a témát (Angyal formájú csókolózó fiatal pár) kellett időben felismernem és reagálnom rá amíg tart a pillanat. Hálás köszönet a kreditért!

adott pontszám: 2
2022. december 9. | 15:55 | pálkata

Ha lenne hangulata' mondanivalója' netán esztétikus' lenne, akkor azt mondom ok, de egyik sem jön be!
Az hogy bemozdul, h rossz a minőség, sem zavarna, csak valami mozdítana el, vagy ki, az előbbiekben felsoroltak közül!
Gratulálok a fotóhoz!

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Volt egy alapötlet az FF felhasználásáról mint általában negatív hangulatot árasztó forma átkonvertálása pozitív irányú témába. Kellett egy helyzet hozzá. A vidám, színes karácsonyi sürgés ellenkező (sötét) utcai oldaláról szellemképként tükröztem vissza egy megfagyott (statikus) világot. Legyen szürreális, álomszerű, szóljon egy magasztos szép dologról mint szerelem, szokatlanul gyászos sötét megjelenéssel, kivehetetlen elmosódott szereplőkkel és szemcsés képpel (Utómunka nélkül, közvetlen beállítással kísérletezve!) - Mindezt értelmes válasznak/groteszknek szántam azoknak, akik ilyenkor a karácsonyi fotókat idillikus, színes és professzionális beállításban hajlandóak megörökíteni, illetve akik az ilyen fajta fotók miatt megdöbbenve értéktelenítik le a képeimet, mert nem eléggé kommersz, nem eléggé populáris, nem eléggé eladható csili-vili megjelenésű! Pontosan azt írtad le aminek szántam, nem fog elengedni téged egyik irányba sem mert piszkosul zárt az egész, és még bele is tolja az ember arcába a pimasz minőséget. (Kellett játszadoznom, hogy profi gépppel gagyi hatású legyen!) Teljesíti a küldetését! Azt sajnálom, hogy nálad, mert példaértékű fotósnak tartalak. Gondoltam észre veszed azt a halvány határt ami elválasztja a buta házi fotókat az elvont művészi kísérletezéstől. Ha nem haragszol ezúttal a 2 pontot nem veszem komolyan. Ez a kép nem azért született, hogy karácsonyi hangulatot örökítsen meg - mert annak valóban csapnivaló! :) Ez egy kísérlet volt témára, emberekre, és reakciójukra!

adott pontszám: 5
2022. december 9. | 08:26 | bau52lac

Szia! Szellemes angyalfotó! Nekem tetszik, a cím akár magyarul is megállná a helyét! Üdv

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Nagyon megosztó, ha megnézel más reakciót és a válaszomat rá! 2 - 5 ig terjedt az értékelés. És ez nem baj. Sikerült kicsit nehéz műfajú képet is mellékelnem ezúttal a napi megjelenésű szokványosak után/mellé. Nem a pontozás miatt - mert ezúttal azt nem veszem mérvadónak - de Te nagyon közel kerültél a kép megértéséhez. Ez ami jó benne igazán!