BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,74
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. július 30. 13:09
Nyári nap

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2022. augusztus 1. | 09:43 | Hedera

Szia!

Jó hangulata van, szép fények, színek. Kár, hogy a fa picit kiszorul, de szép!

gljzsf válasza:
Szia! Köszönöm, örülök, ha így gondolod.

2022. július 31. | 22:21 | zsoltf

Látványos, hangulatos, remek fényekkel és felhőkkel. Ellenben a kompozícióval nem vagyok kibékülve. Számomra túlsúlyos a jobboldal és nem egyértelmű a téma. A szemem ugrál a kilátóról a fára és vissza. Az előtérben lévő füvet sötétítem volna, mert így az is verseng a néző figyeleméért, ezáltal túlzsúfolva a képet.

gljzsf válasza:
Köszi! Többen megjegyezték már ezt a túlsúlyosságot, meg hogy borul a kép. De Neked már az előtérrel is gondod van, túl hangsúlyos. Őszintén szólva nem értek egyet ezekkel a véleményekkel, de elfogadom, mit lehet tenni. Úgy gondolom egy jó tájképen sok néznivaló van. Nem csak a főtéma, hanem minden részlet is fontos. A fű, a fények, a téma, a hátér, a színek, a felhők. Mind mind egyfomán fontosak. Egyébként ezen a képen átlósan van az előtér, középtér, és háttér. Nem szemből. Lehet ez furának hat, azt már látom a visszajelzésekből, de nem biztos hogy hiba is.

adott pontszám: 4
2022. július 31. | 16:30 | zolqa

Szia.Idilli,nyugodt és pihentető fotó,amolyan ha már itt vagyok,nem hagyom ki pillanatot,jó a perspektiva,csak szerintem sok a két téma,vagy a les vagy a fa,kettő együtt sok,elvonja a figyelmet.
A helyszint nem ismerem,de biztos vagyok,hogy körbejárható mind a les mind a fa egy jó képért.
Üdv.ZolQa.

gljzsf válasza:
Szia! Nehéz nálunk igazán jó helyeket találni. A fát tudatosan komponáltam bele. Lehet szokatlan a két téma, de nálam nem ütik egymást. Egyébként a nap is koncepció része volt ezért aztán nem nagyon lehetett körbejárni. Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2022. július 31. | 06:35 | pálkata

Érdekes színvilágú, vidám fotó, egy magas les árnyékában, érdekes kontrasztot eredményez!
Gratulálok hozzá!

gljzsf válasza:
Köszönöm! Érdekes ez a vidámság hatás, amit írtál. Én is így érzem, pedig magából a témából nem is ennek kellene következnie. Talán a színvilág, vagy a szerkesztés okozza ezt a fajta érzést.

adott pontszám: 4
2022. július 30. | 19:08 | zsiga755

Szia!
Jó képnek tartom, szép színekkel,
a fa és a magasles jobbra szerkesztésével billen az egyensúly, a bal oldal relatív üressége miatt.
Még a felhők is a jobb oldalra koncentrálódnak.

gljzsf válasza:
Szia! Nem könnyű műfaj a tájkép. Elég megosztó tud lenni. Írtam lentebb egy kis litániát :). Köszi az értékelést.

adott pontszám: 4,8
2022. július 30. | 17:39 | foto50

Szia!
Nagyon megkapó felvétel. Szeretem ezt a tipikus témát és itt a képi elemek nagyszerű együttállásának példáját vonultatod fel. Sajnos csak laptopon tudom most megnézni, de így is tetszik ez a kicsit meghúzott kidolgozás, ami finoman ráerősít a valós színvilágra. Nekem bejön. A bal felső üres égbolt rész kicsit sok nekem, de ami még inkább zavar az a fa kiszorulása a jobb szélre. Értem, hogy a napot is kezelni kellett, meg ha beljebb szerkeszted, akkor a les is a kép közepe felé tolódna, de mégis nagyon kíván egy kis teret a jobb oldal. Talán egy kicsit még tágabbra fotózva (már ha lehetett volna) még jobb lenne. Gondolkodtam a 16:9 vágáson is, kicsit kevesebb égbolttal és előtérrel, akkor kevésbé érezném a jobb oldal szűk terét. Összességében egy nagyon szép tájkép! Gratulálok!
Üdv:
Józsi

gljzsf válasza:
Szia Köszönöm az értékelést. A kompozíció ez esetben szándékos volt, nekem így tetszik, még ha borul is az egyensúly. Így egy kicsit izgalmasabb, érdekesebb, "húzósabb" a kompozíció szerintem.