BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,58
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. január 30. 13:48
  • érzékenység: ISO 50
  • forrás: negatív
  • objektív: CZJ Distagon 25/2,8
.

Végre sikerült ECN-2 vegyszert vásárolnom, így kipróbálhattam, hogy mit is tud a Kodak EXR 50D Persze, a digitalizálás az elég nagy mértékű belenyúlásnak számít, de azért törekettem az eredeti megjelenésre. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2022. február 3. | 09:07 | foto50

Szia!
Nekem még mindig van valamiféle hiányérzetem a mai technikával szemben, hiába a sok millió pixel. Mindig eszembe jut, amikor még a Velvia 50 diára fotóztam. Olyan ez mint a bakelit lemez, sokan már nem is ismerik.
Tetszik a fotó szerkesztése, és a színek, fények, összefogottsága, kiegyenlítettsége.
Üdv:
Józsi

Matthias válasza:
Én úgy szoktam jellemezni, hogy a digital az túl steril, az analóg pedig ezzel szemben élet szagú.
Nem véletlenűl találták ki azt a "mist" vagy milyen filtert, amit a digitális kamárával való videózáshoz használnak. Nélküle nincs meg a kívánt hangulat.
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2022. február 1. | 08:06 | gljzsf

Szia!
Mindig csodálom azokat akik analóggal fotóznak a mai világban. Drága, és munkaigényes is. De beszéljünk inkább a képről. Nem sokan értékelték, de ez mellékes. Talán azért, mert nehéz egy ilyen típusú képet értékelni, okos gondolatokat írni. Lehet nekem sem fog sikerülni :). Azt hiszem értem az alap koncepciót, de úgy gondolom a megvalósítás nem sikerült túl jól. Egyrészt túl tágnak érzem a komponálást. Ha az épület szélei a sarkokból indulnak jobb lenne. Másrészt a napszak sem volt szerintem túl szerencsés, mert nem adja ki a fény az épület strukturáltságát. Talán más fényviszonyok között, jobb is lehetett volna. A téma amúgy egyértelműen FF feldolgozásért kiált. Szóval, nálam 4-es szint a leírtak miatt.

Matthias válasza:
Most, hogy mondod, állítva lehet jobb lett volna. Az jobban kihangsúlyozná az égig érő mivoltát.
Köszönöm az egy mondatnál hosszabb értékelést!
Örömmel látom a közelmúltban, hogy micsoda aktivitás van ezen az oldalon. Meg még mindíg vannak új regisztrálók is!
Talán nincs minden veszve.

2022. január 31. | 17:54 | zsoltf

Szia! Mai szemmel nézve valóban technikai bravúr egy színes negatívot saját kezűleg elhívni. Idestova 35 éve én is próbálkoztam, kétes sikerrel. A gép meg az obi szintén legendás, öröm lehet fotózni vele. (nekem csak Zenitem volt). A színek szépek lettek, a teljes fotó éles, a szkennelés megőrizte a filmes “ízt”. Amúgy a kompozíció nem teljesen győzött meg. Tetszik a geometrikus formavilág, de valami még hiányzik. Túl direkt, ha fogalmazhatok így. Az is lehet, hogy elkényeztettek a mai photoshopos, túlkontrasztolt építészeti fotók. Technikai megvalósítás: 5, fotó: 4

Matthias válasza:
Nem nevezném nagy technikai bravúrnak a film hívást. Persze, kell némi tapasztalat, de 30-40 perc alatt kivitelezhető.
A kompozíciót a Józsi is kifogásolta. Lehet állítva jobb lett volna. Nem tudom, hírtelen felindulásból készűlt csak a kép.
Köszönöm az értékelést!