BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. július 27. 22:55
Őszinte dallamok

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2021. augusztus 4. | 21:37 | drozsa

Nincs ezzel semmi baj, ezek csak az én észrevételeim voltak. Mint írtam, technikailag teljesen rendben van. Az pedig, hogy "mire gondolt a művész" az alkotás közben, az már eléggé relatív, illetve a "néző" dönti el, képzeli hozzá. Több értelmezés is lehetséges szerintem. Így most jobban megértettem a koncepciót, köszönöm! Köszönöm szépen a kreditpontokat is, további jó fényeket!

foto50 válasza:
Köszönöm!
Neked is!

adott pontszám: 4,5
2021. augusztus 3. | 21:38 | drozsa

Szia! A kép elgondolása nem rossz, sőt, a hagyományőrzést kifejezetten fontosnak tartom. Az autentikus hangszer, huha nagyon jó. A "modell" tekintete szerintem nem szerencsés, mintha a kottát nézné (ami életszerű, de nem fotóra való). Ha beállított fotó, akkor nem is kellett volna játszani, hanem bájos mosollyal a kamerába nézni, ha valós helyzet, akkor esetleg várni a kattintással). Az élesség, fény/árnyék viszonyok, színek jók, a vágás is tetszik. Ami még az összhatás szempontjából zavaró lehet, az a modell cipőtalpa (korban elüt a többi résztől), illetve a lant tokja. (Tok nélkül nyilván a vágás is más lenne.) Szóval tok és a talp mutatása nélkül kiváló lenne. A szemüveget nem mondom, mer ha kell, hát kell, de kicsit visszahúz az időutazásból az is. De technikailag mindenképp jó felvételnek tartom!

foto50 válasza:
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a részletes értékelést és indoklást!
Egyetértek kb. mindennel, viszont a kép készítésekor elsődleges célom nem egy autentikus hagyományőrző fotó készítése volt. Számomra a fotóban éppen az általad negatív módon említett két dolog volt fontos. A kottára figyelő tekintet és a tok. A címmel próbáltam utalni erre, mert számomra az volt a megkapó, hogy ez a lány odaült őszintén zenélni, nem szégyellte, hogy a kottát kell néznie, nem szégyellte, hogy pénzt "kell" elfogadnia a zenéért, talán első alkalommal ült ki az emberek közé, de vállalta az amatőr mozdulatot és a hatalmas tokot amibe várta a pénzt. No nekem ezért volt fontos a kotta , meg a hangszertok. A cipőre nem tudtam figyelni, mert kellett ez a pillanat, és sok volt a járókelő, akiket viszont nem akartam a képre szerkeszteni.
Egyszóval egy kicsit más volta célom a képpel, mint ami neked lejött, ez így van rendjén. Meg kell próbálni átadni valamit egy képpel, de ez nem mindig sikerül maradéktalanul.
Még egyszer köszönöm az értékelést!
Üdv:
Józsi

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2021. augusztus 1. | 10:01 | Zsolt36

excellente
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm