BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,56
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. július 7. 23:57
Fehér a zöldben

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2021. július 10. | 09:29 | ravaszguba2

Szia! Jól szerkesztett, megfelelő mélységélesség és pontos fókusz jellemzi a fotód. Számomra a fehéregyensúly kicsit sárgás zöldes, ezt utómunkával javítanám.

adott pontszám: 3
2021. július 10. | 07:19 | gljzsf

Látszólagos egyszerűsége ellenére elég nehéz jól megfotózni egy ilyen témát. A jól-on azt értem, hogy legyen benne valami érdekes, valami különleges. Mert így csak egy dokumentum fotó, ami egy növény ismertetőbe remekül megállná a helyét, de egy fotós oldalon?
A lehetőségek a mélységélességgel való játék, a fények, árnyékok jó megválasztása, a kiemelés, a szerkesztés stb-k lehetnének. A kép hibáinak tartom a szirmok kiégését, ami fehér témánál nagyon gyakori, a szerkesztés gyengeségét, kicsit szűk, és a kifutó rész zavaros, és dukomentalista jellegét.

foto50 válasza:
Szia!

Köszönöm szépen az értékelést!
Szép fényeket!
Józsi

2021. július 8. | 16:25 | Tarr Lali

Szia!
Szerintem nagyon kellemes témát találtál.Nekem tetszik a fotód.Azonban a fehér virágok fotózásakor még jobban kell ügyelni a fényekre,hogy nehogy kiégjenek.Még színvonalasabb lenne a felvétel,ha a sarokban vírág szárát kicsit elmostad volna. A háttér szépen mosott,de ha bokeh karikák,esetleg különböző színárnyalatok és netán párcseppek is lennének,az tovább fokozná a látványt.Lehet,hogy túl sokat kívánok? Lehet.Próbáltam pár ötletet adni.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos

foto50 válasza:
Szia Lajos!
Örülök, hogy írtál, köszönöm a véleményedet. Valóban lehetne izgalmasabb, ha valami lenne a fotón még azokból, amit írtál, az igaz. Olyan szép volt a valós látvány, és gondolkodtam is rajta, hogy fogjam meg a témát, de a környezet és a fények erre adtak lehetőséget. Legalábbis én ennyit tudtam kihozni belőle. Amúgy is kényes a fehér szirmokat kordában tartani egy viszonylag fénytelen háttérrel. Megpróbálom egyszer majd még ezt a témát.
Mostanában keveset töltöttél fel a régebbi időkhöz képest - vagy csak én érzem úgy? -
Remélem fogok több szép makrót látni tőled.
Szép fényeket neked is!
Józsi

adott pontszám: 4
2021. július 8. | 15:02 | sasvari

Szia.
Harmonikus kép.A háttér szépen mosva.
Jó hogy a kép bal alsó sarkából indul a virág..
Viszont sok helyen kiégett a fehér virág.
Üdv Sas

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést! Örülök, hogy alapvetően tetszik.
Megnéztem újra, és tényleg van 3 helyen is néhány pixelnyi terület ami kiégett, lehet, hogy egy kicsit gondosabb utómunkával elkerülhettem volna, de ami igaz az igaz. Na a jövőben majd jobban vigyázok.
Szép fényeket!
Józsi

2021. július 8. | 11:48 | 001hornist

Ha nem érdekes, hogy beszéltem a képben rejlő lehetőségről, és ezt a lehetőséget beszámítva nem adtam rosszabb értékelést, mint amit adtam, hát nem érdekes. És nem baj. Nekem sem tetszett minden vélemény, amelyet a képeimre kaptam, hajjaj... Csak így tovább Józsi! Én meg majd csak megtanulok egyszer gondolkodni. Vagy nem.

adott pontszám: 3,2
2021. július 8. | 11:10 | 001hornist

Kiemelendő a világos téma és a sötétebb háttér kontrasztja; törekvés arra, hogy a virágon részletek jelenjenek meg; valamint a kissé átlóba hajló szerkesztés. A színek is jók. Ezzel együtt a kivitelezés kissé elnagyolt, valamint a virágzatból ennyi szerintem sok, mert így annyira nem érdekes. Talán érdemes lenne makróval kisebb részletet kiemelni, és jobban figyelni a kép dinamikájára.

foto50 válasza:
Szia!
Tisztelettel ezt az értékelést nem tudom elfogadni, mert ez nem egy makro felvétel. Te arról beszélsz, hogy miért nem egy másik képet készítettem, de ezt a képet kellene pontoznod, nem egy el nem készült kép hiányát.
Szerintem gondold át a véleményedet mielőtt leírod és az elkészült fotót értékeld.
Üdv:
Józsi