BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,5
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. július 1. 08:33
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Muskátli, hajnalhasadás után

Reggeli séta, gyönyörű napsütésben és festői muskátlikkal... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2020. július 29. | 10:30 | spedyhonda

Sajnos nekem ez egy elkattintott fotónak tűnik, lehet, hogy reggel kellemes fények voltak de nekem ez a képen nem köszön kellően vissza sajnos.A színek jók a ház sárgája meg a kék ég de a piros muskátli már csúnyán bebukott.A hab a tortán hogy elég nagyban töltötted fel és így a minőség is látszik hogy elég gyér.Sajnálom nálam most ez inkább pont nélkül ennyi.Szép fényeket!

kaboca75 válasza:
Köszönöm szépen.

2020. július 8. | 22:23 | szajo

ez valóban egy muskátli :) átérzem, hogy megfogott a hangulat, a napkelte fényei, a muskátli, a házfal színei. De nem minden mutat jól fotón. Ott vannak pl a villamos vezetékek, a ferde horizont és házfal. Szerintem használd ki a napkelte fényeit valami izgalmasabb témához.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

kaboca75 válasza:
Nagyon szépen köszönöm.

adott pontszám: 2,5
2020. július 1. | 09:51 | hoho

Szia!
Minden napszakban lehet jó fotókat készíteni, csak helyesen kell megválasztani, hogy mit, hol, mikor, hogyan, esetleg mivel.
Ez a kép nem sikerült tökéletesre, de még jóra sem. A fő téma - a muskátli - erősen alulexponált, a jobb alsó felében a részletek teljesen elvesztek. A muskátli önmagában amúgy sem egy érdekfeszítő téma, így meg pláne nem.
Talán a hajnali kék ég minden szépségét is be akartad mutatni, de abba meg belerondít az elektromos hálózat sok-sok vezetéke és ferde villanypóznája.
Úgy gondolom, hogy a fotós amikor közszemlére tesz az alkotását, szeretné átadni azt a hangulatot, érzést, gondolatot, amit ő maga akkor és ott átélt, átérzett. Meglehet, hogy a te esetedben ez ott és akkor egy csoda volt, de nekem, nlézőnek ezt nem sikerült ezzel a fotóval közvetítened.
A témaválasztást sem tartom helyénvalónak. Az elkapott pillanat tényleg egy pillanatról szól, pl. portrénál egy különös mimika, természetfotónál egy akciódús jelenet stb. Ez egy kimondottan statikus téma, ahol a nap mozgásától függetlenül azért bőven van idő a komponálásra, a helyes expozíciós értékek beállítására. A címből kiindulva téged a muskátli adott napszakban (hajnalhasadás) való látványa, hangulata fogott meg és e tekintetben ez inkább hangulatfotó lenne.
Nem olyan nagy baj ez, mert nem múlik rajta semmi. Tanul az ember. Így lesz ez veled is. Az adott pontszám nem lesz túl magas, de biztatásnak küldök egy kreditet. Megfontoltan használd fel.
Még valami: Ez a kép nagyon nagy méretű lett. Érdekes, hogy az exif adatok nincsenek meg, tehát minden bizonnyal feldolgoztad, a méretezésről megfeledkeztél. Ide a hosszabb oldalnak az 1000 pixel bőven elegendő, mondhatni éppen jó.


Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

kaboca75 válasza:
Köszönöm szépen az értékelést, nagyon sokat tanultam belőle. Igazéból nem is maga a muskátli, hanem a hármas színhatás fogott meg a látványban, így hajnal vagy vezeték ide vagy oda, de le kellett fényképeznem. A kreditet külön köszönöm.