BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. május 5. 18:45
Árpa dísz

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2020. május 7. | 22:52 | Rastafarout

Igen,segitett. Koszi szepen a reszletes valaszt. ISO mennyire volt felhuzva?
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

ravaszguba2 válasza:
Irtam azt is 200-ra :) ez nagyon gép függő, hogy melyik mennyit bír, az canon 5d iso1600-ig szoktam húzni, de előtte 70d-vel fotóztam az max iso 800-at bírt. Köszönöm a kreditet!

adott pontszám: 5
2020. május 7. | 14:49 | gljzsf

Szépen megkomponált kép, ami az egyszerűségével, a színvilágával, és a hibátlan komponálással veszi le az embert a lábáról.

ravaszguba2 válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy levett a lábadról!!!

adott pontszám: 5
2020. május 6. | 01:52 | Rastafarout

Ritka jo foto! Gratulalok! Tokeletes elesseg es expozicio! De a hangulata miatt kiemelkedo elsosorban.Tobbszor is megnyitottam mar.
Elarulnad a keszites korulmenyeit? Plussz milyen felszerelessel es beallitassal keszult? Ebbol tanulni szeretnek. Koszonom!

ravaszguba2 válasza:
Szia! Köszönöm az elismerést! Mint minden jó makróhoz türelem, kitartás, és szerencse is kellett. Kellet jó fényviszony 18:45 kor már lefele ment a nap, ami a hátam mögött volt. Vigyázni kell, hogy az árnyékod véletlenül se essen a rovarra, mert legtöbbször megzavarja őket és elrepülnek. Kézből készítettem volt egy pici légmozgás (persze legjobb, ha egyáltalán nincs) ezért a szokásosnál gyorsabb záridőt használtam 1/400s, a helyesnek vélt expozícióhoz iso 200-ra emeltem a fényerőt és hogy még elég éles legyen a lepke de a háttér már életlenebb ezért f/5-re állítottam a rekeszt. canon 5d mIV fényképezőgéppel és rajta 100 l f2,8 makro objektívet használtam kb 50-60cm-es tárgytávolsággal, hogy a környezet is rajta legyen, de figyelve arra, hogy a lepke se legyen túl apró. Itthon kis utómunka pici kontraszt emelés, csúcsfényekből lejjebb vettem, kicsit állítottam a fehéregyensúlyon nagyon kevés vibrálás és telítettséget növeltem. Utána webre szerkesztettem és élesítettem még egyet rajta. Remélem tudtam segíteni!