BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,96
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. április 19. 21:08
Big Boss

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2020. április 24. | 21:11 | Huti

Biztos :)

2020. április 24. | 16:36 | Huti

Vannak nekem is állandó fényű lámpáim, de szerintem több komprumisszummal jár mint előnnyel, arról nem is beszélve, hogy amik felveszik a versenyt a stúdióvakukkal, azok ilyen agyament milliós összegekbe kerülnek. Softboxokat is egyre ritkábban használok: egy lámpa normálreflektorral meg egy eléakasztott transzparenspapírral vagy ronggyal ugyanaz csak plusszba tudom a távolságot is állítani köztük, amivel a fény keménységét tudom állîtani ez ugye a softboxoknál már adott :) Tárgyfotóra jó a régi 40 éves stúdiótechnika is, a barkácsolás meg úgyis hozzátartozik. Nem kell mindig a boltba rohanni a legújabb cuccokért, egy bizonyos minőség felett (ami már 50 éve is létezett) ugyanaz a fény jön ki mindegyikből! :) Sokkal fontosabb tudni melyik fényformáló mit csinál, meg úgy anblokk fényelni tudni. Mostmár biztosan állítom, hogy stúdiólámpákkal meg az alap fényformálókkal ( softbox, normálrefi, méhsejtrács, para, ernyő, strip) meg transzparensekkel, plexikkel, karton darabkákkal stb-vel bármit meg lehet oldani. Aki nem tudja, az a milliós spéci cuccokkal sem tudja, mert nem érti a fényt.

btomi77 válasza:
Köszi szépen, hogy foglalkozol velem és a témával is. Azt gondolom elbesélgetnénk még órákat róla.

2020. április 24. | 09:41 | Huti

A kólát átbeszéltük, azon kívül szerintem tök jó lett a kompozíció.

Horizont alatt én azt a vonalat értem, ami a 2 deszkafelület találkozásánál (azt nem látom, hogy valóban össze vannak-e illesztve. de mindegy is) jön létre. Ez nem csak akkor lesz ferde ha nincs kivízszintezve a kamera, hanem akkor is, ha nem teljesen szemből nézel rá.

Milyen ernyőid vannak? Fehér áteresztő (én arra tippelek) vagy ezüst visszaverős? Ha jól gondolom, akkor már az ernyők ezüstre cserélésével megoldódna ez a túlzottan lágy fény. A kólát viszont elég nagy akció lenne valamennyire szépen átvilágítani.

btomi77 válasza:
Fehér áteresztő. Akkor majd beszerzek ezüst ernyőket. Láttam a profibbak már állandó fényű lámpákat használnak softboxal.

adott pontszám: 4
2020. április 23. | 23:49 | Huti

Szia!

Tárgyfotós vagyok, de a komolyabb food fotózásban nem vagyok benne. Maga az étel tálalásba- kompozíciójába eszerint nem is nagyon tudok belekötni, az odatámasztott kóla viszont nálam megtöri az idillt - persze, ha ez mondjuk egy reklámfotó egy menüről, akkor értem. A színvilág rendben van, a háttér is ötletes, viszont szerintem túl világos, ami amiatt baj, hogy nincsen megvezetve a tekintetem a főtémára, hanem ide oda ugrál másodpercek után is a hambi a kóla meg a környezet között. Még ordítóbb hiba, hogy a horizont durván ferde, az az érzésem, hogy azonnal lecsúszik minden jobbra. A meki meg burgerking szürreálisan hibátlan meg plasztikus képeit nem feltétlenül gondolom követendő példának, maga a hamburger meg a paradicsom szerintem elég szép példányok, viszont a kóla szakadozott címkéje jókorát visszavet a a tökéletesség érzésén. A legnagyobb különbség viszont egy igazán profi tárgyfotótó és a tiéd között az a fényelés. Erre már kitértem a háttérnél is, de a muszáj megemlíteni, hogy a kólás üveg így fekete fehéren nem valami guszta és a hamburger összetevőit meg a szószt is ellenálhatatlanabbá tenné valami keményebb fény, ami csillogósabbá tenné őket. De így tovább előre!

btomi77 válasza:
Szia Huti!

Igazán köszönöm a részletes és remek véleményezést. Az a helyzet, hogy az étteremben ahol dolgozom át kellett térnünk a kiszállításra. Aszórólapokat, fotókat én csinálom ,sőt a választékot is ketten találtuk ki a shéffel. Így , hogy fejlődjek ebben a témában raktam fel a képet ide. Ezért is örülök, hogy véleményezted és ilyen profin.

A képet este dolgoztam ki, reggel már láttam én is hogy ez elég világos lett. Teljesen egyetértünk, mint a kólás üvegben és a keményebb fényekben. Sajnos csak ernyőim vannak rendszervakuval. Sok eestben jó lenne valami célirányosabb fényelés.De ez em mentség persze.

Abban kérném még a segítséged, hogy te mihez viszonyítod a horizontot? A háttér és a padozat összerakot deszkák, ráadásul külömböző vágási felületekkel. Sajnos nem kicsit ad hoc megoldás volt. Nem lehet, hogy ezért érzed ferdének? A kompozícióban kell még sokat fejlődnöm, azzal kínlódom a legtöbbet.

Mégegyszer köszönöm, hogy segítettél.
Üdv.Tomi
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2020. április 22. | 07:56 | FrankoV95

Meghoztad a reggelihez az étvágyam, nagyon gusztusos az étel, és jól passzolnak a kiegészítők. Technikailag is jól kivitelezett , a kompozícióbremekül eltalált, a színvilág harmónikus, vintage hatást kelt.

btomi77 válasza:
Köszi,hog ezt a képem is értékelted.

adott pontszám: 5
2020. április 19. | 22:31 | najó

fene tudja, ez úgy ahogy van tetszik,üdv!

btomi77 válasza:
Köszi najó!
Üdv!